» »

Win7 no boot disk

Win7 no boot disk

KuhaR ::

Pozdravljeni.
Imam eno težavo. Pred časom sem se odločil, da bom dokupil novi disk in hkrati inštaliral še WIN7. Inštalacijo sem naredil na novi disk c: na SATA vodilu, starega D: ide pa sem pustil v računalniku. Ker starega na potrbujem oz. ga potrebujem nekje drugje, sem žele le tega odstraniti. Zdaj pa računalnik ne zažene WIN-sov in napiše nekaj takega: no boot disk... Če dam starega not se WIN-si normalno zaženejo. Upravljitelj diskov poleg diska C: napiše zagon, odstranjevalna datoteka, izvoz ob zrušitvi. Pri disku D: pa sistem, aktivno. Ali se da to kako poraviti brez ponovne inštalacije sistema?

Hvala za odgovore.

srus ::

Mislim, da sta možni dve opciji:

Postavi si sistem z obema diskoma, štartali se bodo windovsi s starega diska, nato v run vrstici poženi msconfig in v boot tabu nastavi da se ti sistem boota z novega diska. Po rebootu bi se ti moral sistem postaviti z novega diska, starega pa lahko opdstraniš.

Če to ne bo delovalo, naredi sledeče:

v računalniku pusti samo novi trdi disk z Win 7, starega odstrani. V boot opcijah nastavi bootanje sistema z DVD, vtakni v enoto Win7 instalacijski DVD in rebotaj sistem.

Ko se ti sistem postavi z Win7 instalacijskega diska obnovi MBR in boot sektor na novem trdem disku. Postopek je opisan na http://support.microsoft.com/kb/927392

KuhaR ::

Hvala srus, vendar mi zaradi neznanega vzroka z bootrec-om ni uspelo. Je pa šlo z easyBCD-jem brez problema kar iz WIn-sov.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Vgradnja SSD + prenos Win 10 (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
6312594 (10493) Machete
»

Trdi disk ni zaznan v BIOSu

Oddelek: Operacijski sistemi
333027 (2616) srus
»

Win 7 se ne zažene po priklopu drugega diska

151784 (1680) Icematxyz
»

napaka na boot disku - win7 se ne zbootajo - je to konec?

122592 (2344) lopov
»

kloniranje diska

Oddelek: Pomoč in nasveti
354742 (3872) solatko

Več podobnih tem