X-Bit Labs - Western Digital je predstavil svoj prvi triterabajtni zunanji trdi disk, ki je namenjen domačim uporabnikom. Disk iz družine My Book Essential se na računalnik priključi prek vmesnika USB 3.0, ki v teoriji podpira hitrosti prenosov do 5 Gb/s, čeravno diski še niso tako hitri. Doslej predstavljeni diski My Book Essential imajo kapacitete 1, 1,5 in 2 TB ter zmorejo okoli 150 MB/s. Disk ima štiri plošče Caviar Green s kapaciteto 750 GB in priporočeno maloprodajno ceno 250 dolarjev.
Komentar za trollanje. Ampak SSD ni še tako dolgo na trgu, kot je magnetni disk.
/ON topic Imam že 10mesecev 2x1,5Tb, za katere sem dal ob nakupu 2x90EUR, je pa res da pri sestavi pisarniških računalnikov že 500Gb pretiranih, ki so po 40EUR.
Pri ceni zunanjih diskov si lahko pristejes zraven 30% od cene istega diska brez ohisja . Je treba tudi upostevati, da je disk noviteta oz. top ponudba in s tem drazji...
Jaz sem tudi gledal za sektorje, pa niso nikjer omenjeni. Reklame, malo tehničnih stvari in to je vse. Verjetno bo pa v kakšnemu review-u pisalo.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|