Forum » Programiranje » c
c
aaaaa93 ::
Živjo mene zanima kaj je narobe z tem mojim programom pri sosrtiranju mi kaže v vskai vrstici napaka..ce mi lahko kdo pove napiše pa sbscripted value is neither array nor pointer..:)tudi če poveste samo kje naj bi bili napaka :)
#include <stdio.h> #include <stdlib.h> void papa(); struct delavec { char ime_osebe[35]; char kraj_rojstva[35]; int letnica_rojstva; }; int main(int argc, char *argv[]) {struct delavec x; FILE *fp; char c; fp=fopen("garac.bin","wb"); do { fflush(stdin); gets(x.ime_osebe); fflush(stdin); gets(x.kraj_rojstva); scanf("%d",&x.letnica_rojstva); fwrite(&x,sizeof(x),1,fp); printf("vpisi bi se"); fflush(stdin); scanf("%c",&c); } while(c=='d'); fclose(fp); papa(); system("PAUSE"); return 0; } void papa() {struct delavec x; FILE *fp; char c; int i=0,j,k;int f;char l[35]; fp=fopen("garac.bin","rb"); while(fread(&x,sizeof(x),1,fp)==1) {i++;} for(j=0;j<10;j++) for(k=9;k>j;k--) if(x[k].letnica_rojstva>x[k-1].letnica_rojstva) {f=x[k].letnica_rojstva; x[k].letnica_rojstva=x[k-1].letnica_rojstva; x[k].letnica_rojstva=f; strcpy(l,x[k].ime_osebe); strcpy(x[k].ime_osebe,x[k-1].ime_osebe); strcpy(x[k-1].ime_osebe,l); strcpy(l,x[k].kraj_rojstva); strcpy(x[k].kraj_rojstva,x[k-1].kraj_rojstva); strcpy(x[k-1].kraj_rojstva,l);} for(j=0;j<i;j++) printf("%s %s %d",x[j].kraj_rojstva,x[j].ime_osebe,x[j].letnica_rojstva); fclose(fp); }
napsy ::
if(x[k].letnica_rojstva>x[k-1].letnica_rojstva)
Z indeksom hoces dostopat do elementa k od objekta x, ki je sicer tip struct delavec.
"If you die, you die. But when you live you live. There is no time to waste."
Zgodovina sprememb…
- spremenil: napsy ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | C++(bin file) vprašanjeOddelek: Programiranje | 1514 (1392) | technolog |
» | [C] čuden izpis iz txt dat. na zaslonOddelek: Programiranje | 1681 (1418) | l0g1t3ch |
» | [ C ] floating point not loaded !!?Oddelek: Programiranje | 1564 (1497) | Fizikalko |
» | [C] Narascajoce sortiranje linearnega seznamaOddelek: Programiranje | 1873 (1762) | Jebiveter |
» | strcpy reče segmatation faultOddelek: Programiranje | 1513 (1464) | MasterMind |