» »

AV receiver - strokovno vprašanje

AV receiver - strokovno vprašanje

11miles ::

Zanima me funkcija video swithcinga na AV receveirjih ali surround processorjih, če jih kdo uporablja.
Razmišljam o nakupu, pa me zanima zelo konkretna situacija in sicer.

Ali lahko, med recimo 4 različnimi inputi (HDMI, Video, Svideo in Component) output-aš ne na HDMI ampak na component video izhod (če ima seveda receiver takšne priklope-recimo en lowmid price range marantz 6004).

Razumem namreč da sam receiver sploh če je dober lahko sam dela upscaling iz Video-a na HDMI, ampak ali lahko iz HDMI-inputa gre na component izhod.

čist konkreten primer.

imam projektor, ki vzame componentni video signal.
nanj direktno ne morem priklopiti bluray predvajalnika preko HDMI kabla, ali recimo računalnika preko DVI0VGA kabla.
Bi lahko z enkimi adapterji. ampak pol vse leži po tleh.... Ni good karma, hehe
Super bi bilo če bi to lahko uredil na enem spodobnem receiverju.. ala prej gor omenjeni.

hvala za odgovor.

Scorpia ::

Mislim da noben reciver tega ne počne, če ne bi moral imeti tuner ugrajen. Ker pretvarjat digitalni in analogni signal ni kar tako in te zadeve drago pridejo. Sem na svojem sony reciverju nekaj podobnega počel in ni hotelo. Upscaling na hdmi pa naredi, ampak vseeno upscaling men tv opravi boljše, kot sam reciver. Reciver je žal samo posrednik, ki zajame zvok, čemur je tudi namenjen.
////

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nakup A/V Receiverja (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Zvok in slika
23549279 (30744) Anney
»

Kateri A/V reciever? (strani: 1 2 )

6311327 (8338) BigWhale
»

AV sprejemnik do 300 EUR

417088 (6194) misek
»

VGA to DVI to HDMI