» »

6GB ram 2000mhz in i7 930

6GB ram 2000mhz in i7 930

tabla ::

Danes sem kupil računalnik po mojih merah, intel i7 930, 6GB RAM 2000mhz KINGSTON, neka plata k to podpira, grafična 1GB, 1T WD disk.

Fantje so me opozoril predn sm računalnik odpeljal, da je ram nastavljen na frekvenco 1600mhz in ne 2000mhz, ker baje i7 ni fajn met v kombinaciji s to frekvenco, potem sm vprašu zakaj nism raj vzel cenejših 1600, so rekl da je dostopni čas tam 9 ciklov, kle pa 7.

Ker se res ne zastopm v te stvari mi mal razložte kako vi razumete to zadevo, kr pravjo da je sistem zdej stabiln, drgač bi se kao pregrevu itd.
  • spremenil: tabla ()

BALAST ::

Najbolj laično povedano je hitrost RAM za 1 manjši cikel "CAS" pri DDR3 enaka, kot bi imel za 200MHz hitrejši RAM.
Torej manjši "CAS" hitrejša prepustnost podatkov.
V igrah se to ne pozna veliko, mogoče 1-3% izboljšava pri FPS.
Ampak če že greš podirat rekorde v navijanju je pa najbolje dobiti RAM z najnižjim CAS, kaj jih je možno.

Pa še tole me zanima, če so v tem podjetju nrdil test pri 2000mhz in se je računalnik kot so mi povedal sesuvu in potem na 1866mhz tut, poleg tega segrel preko 90 stopinj, kaj lahko pričakujem, da je morda procesor poškodovan? i7 procesorji namreč podpirajo le 800 in 1066mhz frekvenco rama.

Hvala!

Zgodovina sprememb…

virtuality ::

NE zagotovo ni poškodovan sej če se ti res extremno pregreje dobiš BSOD (blue screen) pa tut verjetn ne bi delu če bi bil procesor poškodovan. Čist prav da so ti vse to tam naredil.

Hvala! Zanimivo je edino to, da v resni firmi grejo nastavljat višje frekvence rama kot je sploh tovarniško določeno za določen procesor.

Zgodovina sprememb…

Steinkauz ::

Nebi ti raje zamenjal teh űber ramov, za kakšne cenejše?

TOP ::

Takih ramov prav zagotovo ne rabiš je škoda denarja.Ti moraš pazit da niso več kot 1,65V.Vse tisto kar so ti uni nabijali nimajo pojma.

Sej bom zamenju procesor za močnejši, ram na primeren za i7 in večji disk pa drugo plato, pa še vedno pride za približno isto ceno. Hvala!

Zgodovina sprememb…

IvoJan ::

za kaj pa bos imel ta racunalnik?? procesorja po vsej verjetnosti ne rabis mocnejsega, ker je razlika med tem in drazjimi modeli premajhna.
|TUF X670E plus WIFI|7900X3D|arctic LF2 360mm|
|64gb 6000 CL30 ddr5|Manli RTX4090 Gallardo|P5+ 2TB nvme|
|P3+ 2TB nvme|Corsair HX1000i|Meshify 2|

Wox ::

Če imaš višek denarja raje investiraj v SSD. RAM ki ga imaš je v bistvu namenjen računalniškim entuziastom, ki svoje mlinčke navijajo in se potem po vseh možnih forumih hvalijo s svojim dosežkom. To te naj ne skrbi, kot tudi procesor je top zadeva. Just my 2 cents. Nihče ti pa ne brani, da ne bi kupil procesor za 1000EUR. Živimo v demokratični in svobodni družbi.
Commodore 64

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nadgraditev RAM-a in kompatibilnost

Oddelek: Pomoč in nasveti
231895 (1635) gddr85
»

Gaming PC

Oddelek: Pomoč in nasveti
494514 (3870) wondy
»

Triple Channel pri DDR3 - Kako je sedaj s temu?

Oddelek: Strojna oprema
251964 (1227) stekar89
»

Prehod na DDR3 se vleče (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Pomnilnik
6612011 (9322) _Dejan_

Več podobnih tem