Forum » Pomoč in nasveti » Popravljanje starega PC-ja --- problemi
Popravljanje starega PC-ja --- problemi
FeniksX ::
Nekako hočem usposobiti stari računalnik, ki bi se uporabljal za printer (stari vendar zelo zanesljiv printer, v primerjavi z danajšnimi, ki žere barvo ko za hec).
Zdej problem je pri tem, vse se vklopi, disk in ventilator na procesorju, vendar ni nobene slike na monitorju ... probal sem 2 grafični,1 zihr vem da ne deluje za drugo nism zihr.... zdej čakam da dobim eno zanesljivo ... pa še rame da probam menjat.
Bi še lahko bilo kaj drugega?
Lp
Zdej problem je pri tem, vse se vklopi, disk in ventilator na procesorju, vendar ni nobene slike na monitorju ... probal sem 2 grafični,1 zihr vem da ne deluje za drugo nism zihr.... zdej čakam da dobim eno zanesljivo ... pa še rame da probam menjat.
Bi še lahko bilo kaj drugega?
Lp
Za bios bom probal ... če je pa matična kriva ... pol se bo pa težk v red spravu pc, ker te pa nimam nikjer pri roki :P
Bios probu resetirat ... ni nič pomagalo, ponovno namestil procesor ... tudi nič.
Sem pa uugotovil da obe grafični 100%delajo, saj mi je uspelo zrihtati eno še starejšo mašino.
Zdej mam pa eno vprašanje, če dam ddr 400mhz rame na matično z 133mhz podporo, bi še rami vseeno morali delati, seveda na 133 mhz ali pa to enostavno ne bi delovalo?
Sem pa uugotovil da obe grafični 100%delajo, saj mi je uspelo zrihtati eno še starejšo mašino.
Zdej mam pa eno vprašanje, če dam ddr 400mhz rame na matično z 133mhz podporo, bi še rami vseeno morali delati, seveda na 133 mhz ali pa to enostavno ne bi delovalo?
Tarzan ::
Ko računalnik vklopiš, se pojavi kako piskanje? Imaš pc speaker priklopljen na matično ploščo? Če gre kaj narobe se včasih iz tega lahko dešifrira vzrok napake. Če je šla matična plošča, potem bi predlagal, da uporabiš za printat kar tist prastaro star računalnik, ki ti še deluje. :))
Znanec je kar naprej skup spravljal stare računalnike, ker kao ni imel denarja za kaj novega. Seveda ni sam znal ničesar, razen vklopit kišto, pa še to včasih s kakim problemom - in sem mu vse moral sam urejati. V glavnem, ker se še s tem ukvarjati nimam časa, sem mu rekel, da si naj nabavi ob prvi priložnosti nov računalnik. Zdaj imam že več kot leto mir. Zadeva za razliko od prej pač dela dovolj spodobno, da mu ni treba fehtati in iskati po smetišču, da bi našel kak rezervni del, ki se ga mogoče da še porabiti za pohitritev računalnika. Torej, če je zares stara kibla, naredi si uslugo in se mu ne posvečaj preveč, ceneje te bo prišlo, če si sestaviš najcenejši možen računalnik.
Znanec je kar naprej skup spravljal stare računalnike, ker kao ni imel denarja za kaj novega. Seveda ni sam znal ničesar, razen vklopit kišto, pa še to včasih s kakim problemom - in sem mu vse moral sam urejati. V glavnem, ker se še s tem ukvarjati nimam časa, sem mu rekel, da si naj nabavi ob prvi priložnosti nov računalnik. Zdaj imam že več kot leto mir. Zadeva za razliko od prej pač dela dovolj spodobno, da mu ni treba fehtati in iskati po smetišču, da bi našel kak rezervni del, ki se ga mogoče da še porabiti za pohitritev računalnika. Torej, če je zares stara kibla, naredi si uslugo in se mu ne posvečaj preveč, ceneje te bo prišlo, če si sestaviš najcenejši možen računalnik.
Al pa rami ... ker na še starejšmu, če sm dau te rame notr ddr ... je isto črn zaslon .... enrkat je celo 3 piskal .... sam ko je tolk stara plata da ne najdem ka ti 3 piski pomenjo. (za piske drgač vem, da lahka povejo kaj je narobe)
Ko sm dau pa v DIMM ram slot nazaj rame je pa takoj delal (to govorim za še starejši pc) ... tak da trenutno čakam da dobim od enga ddr rame zaprobat.
Pa da ne bo pomote un še starejši računalnik ima za predhonika DDR1 (DIMM SDRAM) in DDR1 do 133mhz.
PS. Tarzan.... imam zelo zmogljiv rač doma .... kakor sm reku ta računalnik bi se za printat uporablju ... ker stari printerji so še vseeno bolj zanesljivi kot novi ... aka barva zelo dlje zdrži, ne pa tak ko zdej ko jo morm skor na 2 mesca menjat.
Ko sm dau pa v DIMM ram slot nazaj rame je pa takoj delal (to govorim za še starejši pc) ... tak da trenutno čakam da dobim od enga ddr rame zaprobat.
Pa da ne bo pomote un še starejši računalnik ima za predhonika DDR1 (DIMM SDRAM) in DDR1 do 133mhz.
PS. Tarzan.... imam zelo zmogljiv rač doma .... kakor sm reku ta računalnik bi se za printat uporablju ... ker stari printerji so še vseeno bolj zanesljivi kot novi ... aka barva zelo dlje zdrži, ne pa tak ko zdej ko jo morm skor na 2 mesca menjat.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: FeniksX ()
hotlips ::
Pr takšnih statih zadevah so največkrat plate fuč. Če bi plata delala bi skos piskala, če bi bli rami, grafična al pa procesor. Mal poglej, če ma kej napihnjene kondenzatorčke, pol je 100% fuč, pa tud če zgledajo vsi ok to še vedno ne pomen da je ok. Slabi stiki ipd. hitr pridejo pri teh (starih) zadevah.
Glede piskanja je pa raličen od proizvajalcev plat. Za začetek pa si lahko pomagaš s tem:
http://www.computerhope.com/beep.htm
http://www.bioscentral.com/beepcodes/am...
http://www.pcstats.com/articleview.cfm?...
lp.hl
Glede piskanja je pa raličen od proizvajalcev plat. Za začetek pa si lahko pomagaš s tem:
http://www.computerhope.com/beep.htm
http://www.bioscentral.com/beepcodes/am...
http://www.pcstats.com/articleview.cfm?...
lp.hl
No sej ... prvo morm vidit če bojo delujoči rami delal ... če ne je pol res le še matična.
Jp ... po ustavljanju .... rekoč delujočih ramih ... še vedno isto ..... torej je matična le hin ...
Pšenični ::
Če maš fsb proca 100 in ram ddr 3200 ti ne bo delalo, ravno danes sem imel tak primer. Probaj kakšen ram ddr 266. No, v bistvu bi moral podati več podtakov...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Zagon računalnika- ni slikeOddelek: Pomoč in nasveti | 1006 (908) | DeeCoy |
» | Komponente in igranje igerOddelek: Strojna oprema | 1579 (1365) | g. Oden |
» | DDR-ram, združljivost?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1366 (1180) | pierlo |
» | Ketera rešitev za Rame?Oddelek: Strojna oprema | 1770 (1619) | lolek84 |
» | Glede ramovOddelek: Strojna oprema | 1719 (1440) | Jan987 |