» »

Izbira maticne plosce za C2Q Q6600

Izbira maticne plosce za C2Q Q6600

McAjvar ::

Vprasanje 1:
Pred casom mi je sel RAM, izkazalo pa se je, da je poleg tega sla tudi maticna plosca. Doslej sem imel Gigabyte P35C DS3R, s katero sem bil sicer precej zadovoljen, sedaj pa me zanima, kaj se splaca vzeti namesto tega.
Med najzanimivejsimi kandidati so:

1. ASUS P5Q SE2
2. GIGABYTE GA-P43-ES3G
3. ASUS P5QLD PRO

Katera izmed nastetih plosc je najboljsa izbira? Se kaksna druga? Cena je dejavnik, do tu nekje okoli dobrih 80 EUR je se sprejemljivo.

Komponente, ki jih ze imam in bodo sle nazaj v uporabo, so 2x2GB 1066 MHz kit DDR2 pomnilnika, Intel C2Q Q6600 procesor (cisto malo bi ga rad navil), nVidia GeForce 8800GTS 512MB + druga sara.

Vprasanje 2:
Obnavljam tudi en sistem, HP Pavillion m9080.es-a, kjer je poskodovana maticna plosca. Zato bi noter natlacil drugo maticno, formata micro-ATX, kjer imam ogledane naslednja kandidata:

1. P5G41-M LX
2. ASRock G41C-GS

Ostale komponente, ki se vracajo v sistem, so 2x2GB 800MHz kit DDR2 pomnilnika, Intelov C2Q Q6600 (se ne bo navijal), zaradi preostalih komponent pa potrebujem 1 PCI-Ex16 slot za graficno, 1 PCI-Ex slot za dodatno zvocno kartico in se 1 PCI slot.

Tudi tu je enako vprasanje kot zgoraj, kaj od nastetega se najbolj izplaca oziroma ce je kaj drugega. Cenovna omejitev tu je nekje dobrih 60 EUR.
"[...] the advance of civilization is nothing
but an exercise in the limiting of privacy."
- Isaac Asimov

IvoJan ::

če te zanima mATX 775 plošča imam jaz eno doma ki je ne rabim.
|TUF X670E plus WIFI|7900X3D|arctic LF2 360mm|
|64gb 6000 CL30 ddr5|Manli RTX4090 Gallardo|P5+ 2TB nvme|
|P3+ 2TB nvme|Corsair HX1000i|Meshify 2|

Hvala sicer, ampak bi rajsi nove komponente, predvsem (ne pa izkljucno) zaradi garancije.
- Isaac Asimov

janezek67 ::

Glede predstavljenih plošč veliko razlike niti ni. Mogoče je edino AsRock kot proizvajalec malce slabši. Pri Pavilionu preveri format plošče, če ti paše (vsaj pri Slim izvedbah vem, da so bile notri podaljšane ITX plate nestandardnih velikosti). Glede na to, da ima Pavilion tudi slabe napajalnike, je mogoče še boljše, da kupiš novo ohišje z napajalcem in vse uporabne dele preseliš tja. Tko v razmislek.

Pavillion ima za maticno plosco IPIBL-LA, Asusovo plosco formata micro-ATX. Zato domnevam, da bi lahko not zbasal kaksno drugo micro-ATX plosco. Glede na dimenzije mislim, da bo slo.
Hvala za info glede napajalnika, bom pogledal se to.
- Isaac Asimov

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Katero in kje kupiti osnovno ploŠčo z vodilom 1155 in sata3 priključkom

Oddelek: Pomoč in nasveti
353360 (2928) easyrider3
»

Zamenjava - komplatibilna matična plošča