» »

Prehitra vožnja - Kazen

Prehitra vožnja - Kazen

tx-z ::

Zanima me če kdo ve kje so napisane zdejšne kazni za prehitro vožnjo? Torj v naslju, avtocesti,...

Pa še to če kdo ve kok časa lahko največ traja da ti izročijo kazen, če te je ujel statični radar (lokalna cesta,avtocesta,..)?
tx-z
  • spremenilo: tx-z ()

amigo_no1 ::

zavajon ::

Tukaj.
Glede upravnih postopkov pa vse piše tukaj.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: zavajon ()

Good Guy ::

policaji štrajkajo.

nimaš se kj bat ;)

kmetek ::

torej na AC do 20km/h sploh ni kazni, torej 150 lagano?

tx-z ::

Hehe, ne fora je k sm zdej dubu šele po enmu mescu pa pou kazn k sm u naselju mau prehitr vozu. Pa upam da nau še kšna z avtoceste pršla čez kšn mesc od takrat ane=D
tx-z

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: tx-z ()

kmetek ::

kaj ko bi upošteval cpp pa ne bo nikoli nič prišlo?

šernk ::

vozi po omejitvah, pa se nimaš kaj bat :)

skratka...slišal sem že primere za 6 mesecev stare prekrške, da so dobili na dom.
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

tx-z ::

Hehe pa ne, sej vem. Sej vozm po omejitvah 99,99% časa...Takrat sm meu slab dan in zdej bom tut ob slabih dnevih pravilno vozu=D Če ne gre zlepa pa zgrda ane;)
tx-z

ZdravkoČolič ::

Spet moralizirate. Jz sm dons 130 čez naselje pelov, pred mano je pa nek bmw še hitrej, pa kaj potem, treba je mal izkoristit odsotnost radarjev. Da ne bom oftopik: na avtocesti so kazni relativno nizke in če nisi res pretiravov se nimaš preveč za bat.

Scorpia ::

In pol boš še kakega otroka povozil v naselju? A se zavedate da pri 50 na uro človek ima še možnosti da preživi, medtek ko pri 60 na uro prvih 10m avto še ne upočasni veliko? če ne verjamete, priporočam lepo tečaj varne vožnje krej boste dobili posnetke. Vi pa lepo izkoriščajte odsotnost redarjev, uporabniku zgoraj pa upam da bo kmalu ob izpit, bognedaj kaj drugega, sam da ga ne bo na cesti. Seveda želim, tudi njemu podobnim isto.
////

ZdravkoČolič ::

Ne vem kaj otrok dela na cesti ob pol enajstih zvečer. Poleg tega se pa tam vozim vsak dan in še nikoli ni blo nobenega pešca. Če bi vedu, da je večja šansa da koga poškodujem ne bi tega naredu.

Scorpia ::

Otrok kot vsak pas lahko uide lahko je tudi kak starejši gospod ki skoči na cesto, ali zaradi slabosti nikoli ne veš zakaj. To je isto uprašanje za otroka ali ostale, ne vem kaj avto vozi 130 če je omejitev 50? Ljudlje tudi ob polnoči se vračajo domov in prečkajo cesto. Nima veze kdo.
////

Avenger ::

Scorpia, čist odvisno kaj pomeni naselje. Naselje je tudi cesta ravna kot ravnilo, z nekaj hišami vmes, ki imajo dolge, pregledne dovoze. Oziroma cesta, na kateri praktično ne more biti presenečenj v stilu "otrok skočil na cesto". Dunajska, recimo. Dvopasovnica, od obvoznice do Tivolske, ugani koliko je omejitev. 50. Tudi takrat, ko ni nobenega prometa in si na levem pasu.

Če kak starejši gospod skoči na cesto zaradi slabosti, je pač krivda na njem, zaradi previsoke hitrosti voznik ne bi bil povzročitelj in manjša hitrost nesreče ne bi mogla preprečiti.
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.

ZdravkoČolič ::

Predn naprej scenarije pišeš ti povem, da je blo tole "130" mišlen kot "provokacija", ker sm hotu vidt reakcije (pa je bol švoh). Več kot 65 ne vozim čez naselje nikoli, odkar so me enkrat ob enih zjutraj oglobili kot hudiča na prazni cesti (verjetno, da ne bi kak otrok bil povožen). Sicer so pa tele kazni pri nas težko nategovanje ljudi. Opažam, da ljudje dosti bolše vozijo odkar pujski stavkajo. Poleg tega maš pa nekatera naselja pregledna, z dvema hišama, tako, da ne bo ponoči noben tam skakov čez cesto pod avto.

M-XXXX ::

kmetek je izjavil:

torej na AC do 20km/h sploh ni kazni, torej 150 lagano?

(10) Voznik, ki preseže s prometnim pravilom, ali prometnim znakom omejeno hitrost na avtocesti ali cesti, rezervirani za motorna vozila, ki ima fizično ločeni smerni vozišči z najmanj po dvema prometnima pasovoma in odstavnim pasom ali odstavnimi nišami, se kaznuje za prekršek z globo:

a) če prekorači hitrost do vključno 20 km/h, s 50 eurov;

b) če prekorači hitrost nad 20 do vključno 30 km/h, s 100 eurov;

c) če prekorači hitrost nad 30 do vključno 40 km/h, s 150 eurov. Vozniku motornega vozila se izreče tudi 3 kazenske točke;

d) če prekorači hitrost nad 40 km/h do vključno 50 km/h, z 200 eurov. Vozniku motornega vozila se izreče tudi 5 kazenskih točk;

e) če prekorači hitrost za več kot 50 km/h, z najmanj 300 eurov. Vozniku motornega vozila se izreče tudi 9 kazenskih točk in prepoved vožnje motornega vozila.

Pravzaprav cca 160-170km/h po števcu lagano ja :)

kmetek ::

hudiča lol, pa vseeno 90% folka vozi med 130-140....no ja sej je edino prav, prihranek na času je minimalen in višja poraba ni tega vredna.

Invictus ::

kmetek je izjavil:

hudiča lol, pa vseeno 90% folka vozi med 130-140....no ja sej je edino prav, prihranek na času je minimalen in višja poraba ni tega vredna.


Mislim da90% folkana avtocesti vozi med 90 in 110 km/h. 130 - 140 km/h so samo sanje ...

LP I.

zavajon ::

kmetek je izjavil:

hudiča lol, pa vseeno 90% folka vozi med 130-140....no ja sej je edino prav, prihranek na času je minimalen in višja poraba ni tega vredna.

Jaz vozim po AC 125 km/h (jebi ga, je ravno 3500 rpm na sredi števca), pa jih precej več prehitim kot drugi mene.

Go-ahead ::

Prosim ne se zaj**avat v naseljih.
1. Pred vinjenega šoferja je skočil mladoleten otrok > zlomljena roka
2. Pešec s sladkorno se je zvrnil na cestišče.
3. Možakar cca 140 kg se je spotaknil in se zavalil po cesti. Tam je ležal cca 10 min dokler se ni nabralo dovolj ljudi, da so ga pobrali.


Ja, ja če voziš 130 čez naselje boš končal.... kje že?

Scorpia ::

Edino prav kar je Kresalova rekla, ljudem je treba narediti klik v glavi, da bi upoštevali omejitve. Očitno table na ravnih cestah stojijo za okras.
////

Invictus ::

Tud Kresalova bi rabila kak klik v glavi ...

Nabijanje kazni in neodpravljanje vzrokov ni rešitev.

Večje kazni niso bile nikoli rešitev problema (nesamo v prometu).

LP I.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Radar

Oddelek: Na cesti
286553 (4605) Mavrik
»

Radar in toleranca

Oddelek: Na cesti
4528194 (26023) St235
»

Policaj me je presenetu z milo kaznijo! (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
838855 (7258) Popeye
»

Policijske usluge (kazni)

Oddelek: Loža
202451 (2077) NoUse4AName

Več podobnih tem