Forum » Omrežja in internet » @linux.mobitel.si
@linux.mobitel.si
borchi ::
a pošiljanje emailov na gsm preko xxxxxxxxx@linux.mobiltel.si še deluje?
ker mam dinamični ip bi si rad vsakih 24 ur poslal moj ip na gsm, da lahko, če me ni doma, preko kakega drugega računalnika kliknem na kak fajl, da se mi downloada medtem ko me ni doma. oz. da pošljem kolegu moj ip in mi on potem klikne kako zadevo, če sam nimam računalnika v bljižini.
ker mam dinamični ip bi si rad vsakih 24 ur poslal moj ip na gsm, da lahko, če me ni doma, preko kakega drugega računalnika kliknem na kak fajl, da se mi downloada medtem ko me ni doma. oz. da pošljem kolegu moj ip in mi on potem klikne kako zadevo, če sam nimam računalnika v bljižini.
l'jga
Gandalfar ::
to sem jaz nekoc poizkusal pa je celo delovalo a sem cez cas ugotovil da nima smisla/se ne izplaca. Bolj se ti splaca urihtat kaksn dyndns.org ali pa kaj podobnega. Tisto pa pac potem reces borchi.dyndns.org pa se ti ni treba nic jebat z ipji or stuff. Vedno je enako a vseeno kaze vedno nate.
borchi ::
hvala!
sem zrihtal na pinkponk.com. @linux.mobitel.si men nikakor ne pošlje (mogoče bom dobu čez kak teden;-)
problme je bil, da sporoči samo subject emaila na gsm, tk da sem mogu v subject spravit ip.
če koga zanima v linuxu zgleda moja scripta za sporočanje ip-ja na gsm:
/sbin/ifconfig ppp0 | grep inet | sed 's/[^:]*:\([0-9\.]*\)\ .*/\1/' > ip.txt
/sbin/ifconfig ppp0 | grep bytes | mail -s "`cat ip.txt`" xxxxxxxxx@pinkponk.com
zaenkrat bo tk, dokler ne naštimam tk, da bo poslal rač. mail tisti trenutek, ko se bo zamenjal ip.
sem zrihtal na pinkponk.com. @linux.mobitel.si men nikakor ne pošlje (mogoče bom dobu čez kak teden;-)
problme je bil, da sporoči samo subject emaila na gsm, tk da sem mogu v subject spravit ip.
če koga zanima v linuxu zgleda moja scripta za sporočanje ip-ja na gsm:
/sbin/ifconfig ppp0 | grep inet | sed 's/[^:]*:\([0-9\.]*\)\ .*/\1/' > ip.txt
/sbin/ifconfig ppp0 | grep bytes | mail -s "`cat ip.txt`" xxxxxxxxx@pinkponk.com
zaenkrat bo tk, dokler ne naštimam tk, da bo poslal rač. mail tisti trenutek, ko se bo zamenjal ip.
l'jga
Gandalfar ::
ti si pa znas zakomplicirat lajf
v /etc/ppp/ip-up
si dodaj vrstico
$4 > mail -s 'ip' cifra@linux.mobitel.si
oz. nekaj v tem smislu. To se ti pognalo vsakic ko se ti bo ppp device dvignil.
v /etc/ppp/ip-up
si dodaj vrstico
$4 > mail -s 'ip' cifra@linux.mobitel.si
oz. nekaj v tem smislu. To se ti pognalo vsakic ko se ti bo ppp device dvignil.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | email na smsOddelek: Omrežja in internet | 3211 (2521) | St235 |
» | iz dhcp v fiksni ipOddelek: Omrežja in internet | 1916 (1624) | Good Guy |
» | skripta ki mi emajla fajl ob vsaki spremembi ipjaOddelek: Operacijski sistemi | 783 (783) | detroit |
» | skripta v linuxu za izpis količino prometaOddelek: Programiranje | 1299 (1108) | Gunn3r |
» | Rabil bi nekak IP senderOddelek: Omrežja in internet | 965 (879) | SleepLess |