» »

skripta ki mi emajla fajl ob vsaki spremembi ipja

skripta ki mi emajla fajl ob vsaki spremembi ipja

detroit ::

situacija je taka imam dinamičn ip in v bistvu bi ga rad še obdržu neki cajta. jst bi rad da mi scripta naredi ipconfig>ip.txt in tole emajla na nek email ob vsaki spremembi zunanjega ip (imam router tako da ipconfig>ip.txt najbrž niti ni primern ker ne dobim zunanjega ipja ampak samo od mrežne in gatewaya=routerja kolkr se jst spomnim).Imam pa tudi vmware in gor ubuntu če bo to kej lažje z ifconfig>>ip.txt al podobno.

Če ma kdo kako idejo, kar na plan z njo:)
Skero

Kekec ::

Napiš eno vb scripto pa jo dej v scheduler

nism še vbja vidu in my life sj po moje niti ni nek problem sm..scheduler bi redno mi to posilju jst pa rabim sm ko se spremeni naslov.no ja sj jst to v bistvu rabim sm za remote desktop tko da bi lahk hamachi uporablu za take zadeve zihr se da:)
Skero

bosstjann ::

naštimaj si dyndns servis

deluje tako, da postaviš brezplačno domeno

nekaj.domenaodservisa.com, potem namestiš klienta na računalnik, ki na 10min preverja, če se spremeni ip in če se je, ga spremeni za to domeno. nekaj.domenaodservisa.com kaže spet na trenutni ip.

edit typo

Zgodovina sprememb…

oo sj res lol čist pozabu na to sm že slišu o tem ja grem mal počekirat ej thanks:=D
Skero

bosstjann ::

hehe sm že registriran sm se pojavi problemček pri domeni sm bom že :D upam sm da ni domena plačljiva pr dyndns.com nočem še več položnc na dom:D
Skero

poznaš kšno zares zastonsjko stran za registrirat domene...ker dyndns hočejo mazivo:D (sm še 3 probu pr vseh piše free ko pa pride čas za registracijo pa vadi pare)
Skero

McMallar ::

Pri dyndns plačaš samo za registracijo svoje domene (npr. juhuhu.si). Zastonjske pa so njihove domene nekaj.dyndns.org (info,...). Tako lahko nastaviš karkoli je pač še prostega.
Preverjeno deluje, imam na dveh IP-jih tako nastavljeno.

heh sm očitn idiot:O

dodajam custom dns namest dynamic:D
Skero

Zgodovina sprememb…

• spremenil: detroit ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Regularni izraz - bash

Oddelek: Programiranje