Forum » Omrežja in internet » Dodatni router
Dodatni router
jakc94 ::
Pozdravljeni,
ubistvu sem pravi "noob" kar se tiče internetnih povezav, zato sprašujem vas.
Torej v spodnjem nadstropju imamo Siolov router, ki sicer kar dobro oddaja wifi net, pa vendar do mojega računalnika v zgornjem nadstropju ne pride dober signal. Trenutno imam speljan kabel. Doma pa mi leži še wifi linksys router, ki bi ga uporabil. Problem je sledeč: lahko uporabim router brez povezave le tega na računalnik? V navodilih jasno piše, da ga moram povezati z računalnikom in ko to storim dela super, če pa ne, pa interneta ne oddaja (če ga le povežem z int. kabolm ki naprimer prihaja v moj računalnik.
Upam, da sem dovolj jasen.
Hvala!
ubistvu sem pravi "noob" kar se tiče internetnih povezav, zato sprašujem vas.
Torej v spodnjem nadstropju imamo Siolov router, ki sicer kar dobro oddaja wifi net, pa vendar do mojega računalnika v zgornjem nadstropju ne pride dober signal. Trenutno imam speljan kabel. Doma pa mi leži še wifi linksys router, ki bi ga uporabil. Problem je sledeč: lahko uporabim router brez povezave le tega na računalnik? V navodilih jasno piše, da ga moram povezati z računalnikom in ko to storim dela super, če pa ne, pa interneta ne oddaja (če ga le povežem z int. kabolm ki naprimer prihaja v moj računalnik.
Upam, da sem dovolj jasen.
Hvala!
brodul ::
Ne razumem, kaj si napisal. Ampak načeloma je tako. Priklopiš router v eletriko zadaj držiš rdeči gumb 30 s (ti ga resetira na hard). Vzameš mrežni kabel, vtakneš v računalnik ter v router tam kjer je 1. Si v svojem operacijskem sistemu nastaviš, da imaš:
IP 192.168.1.3
Gateway 192.168.1.1
Netmask 225.225.225.0
V brskalnik napišeš 192.168.1.1
geslo je admin admin (se mi zdi)
Odpre se grafični vmesnik.
Po vsej verjetnosti boš moral se držati Tipa 2
Tip 1
Izbereš, da bi rad da router deluje kot Access Point
Shrani nastavitve
Tip 2
Greš tam kjer je Router IP pa spremeniš iz 192.168.1.1 v 192.168.1.2
Izklopiš DHCP server.
Greš tam kjer so wireless nastavitve in nastaviš isti SSID (ime wireless mreže) kot ga loviš na Siol roterju.
Shrani nastavitve
Izklopiš kabel iz routerja in računalnika.
Vtakneš tisti kabel, ki ima dostop do interneta v 1 lukno. Računalnike ki bi radi dostop do neta v 2-4 lukno. Pa wireless bi moral delati.
Popravljal, da je bolj nazorno.
IP 192.168.1.3
Gateway 192.168.1.1
Netmask 225.225.225.0
V brskalnik napišeš 192.168.1.1
geslo je admin admin (se mi zdi)
Odpre se grafični vmesnik.
Po vsej verjetnosti boš moral se držati Tipa 2
Tip 1
Izbereš, da bi rad da router deluje kot Access Point
Shrani nastavitve
Tip 2
Greš tam kjer je Router IP pa spremeniš iz 192.168.1.1 v 192.168.1.2
Izklopiš DHCP server.
Greš tam kjer so wireless nastavitve in nastaviš isti SSID (ime wireless mreže) kot ga loviš na Siol roterju.
Shrani nastavitve
Izklopiš kabel iz routerja in računalnika.
Vtakneš tisti kabel, ki ima dostop do interneta v 1 lukno. Računalnike ki bi radi dostop do neta v 2-4 lukno. Pa wireless bi moral delati.
Popravljal, da je bolj nazorno.
Pretending to be a mature adult is so exhausting.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: brodul ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Prosim za pomoč kako povezati modem/router/3 računalnikeOddelek: Omrežja in internet | 13702 (3048) | verto |
» | povezava 2 rutarjevOddelek: Omrežja in internet | 2406 (2000) | cordoba |
» | Domače omrežjeOddelek: Omrežja in internet | 2344 (2111) | Voluharr |
» | Po zamenjavi modema internet preko wirelesa ne dela (zelo zanimiv problem) (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 23342 (22258) | MTB |
» | Linksys WRT54GL ne dela???Oddelek: Omrežja in internet | 11609 (9120) | Kyou |