» »

DHL carina

DHL carina

Trailingarm ::

Mi lahko nekdo prosim razloži kako je pri nas s carinjenjem paketov iz amerike. Se najprej carinijo, pol plačaš carino in potem dobiš, ali je kak drugačen vrstni red?
Namreč: Naročil sem stvar v Ameriki. Prodajalec mi je poslal z DHL-om. Paket sem prevzel. Sedaj me pa z carine kličejo, da naj jim pošljem še kup podatkov, pa nek davek bi naj še plačal.
No to mi je hudo čudno, glede na to, da sem paket že prevzel.

Kak nasvet kako naj se obnašam, da ne bo dodatnih stroškov?
Hvala za odgovore.

PS. Vidim da sem zgrešil podforum in da v Pomoč in nasveti pašejo samo računalniške težave. Verjetno bi to pasalo v Ložo?

kljukusa ::

bo treba ubogat navodila CURSa, ddv boš plačal v vsakem primeru (potreboval boš originalno fakturo od kogar koli si kupil stvar, oni ti bodo pa na to nabili 20% DDV, razen če je vrednost nižja od 22 eur se mi zdi). Odvisno od tega kaj stvar je in koliko je vredna se ti lahko zgodi da ti še kšno carino nabijejo :)

Trailingarm ::

No vidiš saj tu je problem. Nimam nobene original fakture. Pa dobro to mi lahko prodajalec verjetno zadaj pošlje. Mam pa samo delo pa papirologijo s tem. Poleg tega, mi bojo računali davek na robo ali na robo+poštnino? Ker poštnine je blo več kot robe.
No vrednost na srečo ni taka, da bi mi še carino uturli.

Mitch ::

Ja davek se zaračuna na vrednost blaga+poštnina... Razen knjige, ki so oproščene plačila davka...

#000000 ::

Kako si dobil robo če ni plačana carina in DDV ? Jest sem že kar nekaj paketov dobil in vedno sem jih dvignil na carinski pošti na viču, edino če so ravno takrat imeli vse poplavljeno pa niso hotli paketa sprejet v carino :)

Trailingarm ::

Tudi jaz sem do zdaj vedno moral najprej plačat carino in DDV, šele nato pa sem dobil paket. Tudi meni ni jasno kak so to zmučkali. Zato pa me zanima, če sem jim zaj, ko robo že mam sploh dolžan kaj plačat. Pa malo raziskujem kake so kaj možnosti :)
Po telefonu so me obvestili, da majo oni še vedno jurisdikcijo (nekaj takega) nad paketom in da moram vseeno plačat. Ker se na te stvari niti najmanj ne spoznam malo povprašujem naokoli.
Pa recimo kaj bi se zgodilo, če se naprimer spomnim, sedaj ko paket že imam, da taks ne bom plačal, pa da naj vse skupaj pošljejo nazaj pošiljatelju.

No da zaključim, ta davek bom že plačal, gre samo za par evrov, prodajalcu sem pa danes zagnjavo da mi original fakturo pošlje, pa upam, da bom vse zrihtal.

mihec87 ::

Ponavadi že velja izpis ebay dražbe,paypal računa ipd..

Šimpanz ::

Mi veliko nabavljamo preko DHL-ja pa se velikokrat zgodi da najprej dobimo paket, šele nato pa obvestilo carine. DHL ima pač urejeno s carino tako da lahko dostavljajo blago še pred koncem postopka. Carini pa ne boš ušel, zato jim pošlji račun in plačaj dajatve da ne boš imel težav.

tadejakal ::

Pismo, ki sem ga poslala direktorju DHL-a v Sloveniji
Pozdravljeni!
Preko vaše dostavne službe so mi iz Amerike poslali paket z bruto težo 0,45kg (ženski parfum).
Za isti paket sem februarja plačala davek 11,32€ kar je OK + STROŠKE ZALOŽENE BANČNE GARANCIJE 4€, zdaj pa za isti paket (vrednost 50€) isti davek ter STROŠKE ZALOŽENE BANČNE GARANCIJE 10€+ DAVEK, torej 150% več ZATO KER SO ZA 1DAN ZALOŽILI 11,32€!!!!!
To še ni vse, paket je za pot iz USA v Ljubljano je prišel 4dneh,zdaj pa je že 5dni v Ljubljani. Danes ga dobim, informacije sem javila takoj ko ste to od mene zahtevali.
Torej ste mi zato, ker ste založili 11€ za en dan zaračunali 12,22€ stroškov!!! Kopijo tegale sporočila bom objavila na vseh forumih, na DHL-ovo Fb stran, ter vse druge strani, na katerem razpravljajo o carinjenju in naročanju stvari preko interneta. Vaše oderuške obresti spadajo v knjigo rekordov in še kam drugam. 4€ je OK ampak 12€? no iskreno se vam zahvaljujem, ker ste mi uničili dan. Vsaj zaposlene imate prijazne in ustrežljive, žal mi je ampak če bo mogoče vaše dostavne službe vsaj jaz ne bom več izbrala.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

DHL - nenormalno visoko carinjenje (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
8722031 (9842) Daliborg
»

Carinska pošta (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Loža
34499557 (54418) Mare2
»

DHL carina, naročanje od kitajcev (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
5318929 (13348) Ales
»

Naknadno zaračunavanje poštnine

Oddelek: Loža
233994 (3164) bbbbbb2015

Več podobnih tem