Forum » Zvok in slika » Diktafon namesto mikrofona na kameri?
Diktafon namesto mikrofona na kameri?
Iluzionist ::
Nekje sem zasledil, da naj bi pri snemanju zvoka (predvsem govor - pripovedovanje) se glede na vložen denar (max 180 eur) posnel bistveno boljši zvok z diktafonom kot tisti, ki bi ga posnel z dodatnim mikrofonom za video kamero. Ali to drži? Če drži prosim, da navedete kakšen dober diktafon v tem cenovnem razredu, če pa ne pa zunanji mikrofon za kamero v tem cenovnem razredu. Že v naprej hvala za odgovore!
lp
p.s. Sem ljubiteljski snemalec (kratki filmi, preproste reklame (youtube,vimeo,...))
lp
p.s. Sem ljubiteljski snemalec (kratki filmi, preproste reklame (youtube,vimeo,...))
Če koga zanima kje sem to zasledil: Monitor posebna izdaja - Digitalne videokamere - 2005
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Iluzionist ()
zagi123 ::
Hja, za 180EUR se dobi že zelo spodoben mikrofon. Kakšnega pa rabiš, dinamičnega ali kondenzatorskega?
Jaz bi predlagal Zoom H1/H2 ki ga lahko priklopiš na kamero ali pa deluje kot samostojen diktafon...
Jaz bi predlagal Zoom H1/H2 ki ga lahko priklopiš na kamero ali pa deluje kot samostojen diktafon...
Kateri je boljši H1 ali H2? (govor, šumi,kakovost zvoka,...) Kje se jih dobi najceneje (lahko tudi tujina - EU)? Kaj je kondenzatorski oziroma dinamični mikrofon?
hvala in lp :)
hvala in lp :)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Snemanje ambientnih zvokov v HQOddelek: Zvok in slika | 791 (681) | Superboyy |
» | priklop kamere na audio mizoOddelek: Zvok in slika | 1064 (860) | SaXsIm |
» | Snemanje klaviatureOddelek: Zvok in slika | 1236 (1036) | dkrast |
» | Kateri digitalni diktafon predlagate?Oddelek: Kaj kupiti | 3575 (2812) | metodika |
» | Snemanje vokala?Oddelek: Zvok in slika | 5347 (5059) | zcetrt |