» »

Nakup Mobitela

Nakup Mobitela

««
28 / 51
»»

PrihajaNodi ::

Da. Preneseš si zemljevide lahko samo za Slovenijo, lahko pa za pacifik Avstralija, Nova Zelandija... Kakorkoli, izklopiš podtke nastaviš cilj in voziš brez zaračunavanja podatkov. Skratka, ogromna prednost Nokije.

Prenos je enostaven, ker greš samo pod nastavitve in dodaš prenesi zemljevide.

Zgodovina sprememb…

Fairplay ::

V Here Drive + si na wirelessu na telefon izbereš katere države ti naj naloži na telefon. Za naložene države ne potrebuješ mobilnega omrežja.

Matej_K ::

Kako pogosto se pa mape/karte posodabljajo? So kvalitetne?
... .. .

Pithlit ::

PrihajaNodi je izjavil:

Skratka, ogromna prednost Nokije.

Mhm. Še dobro da moj robotek tega ne zna. Oh, wait... šment, mam kar fajn izbiro katero aplikacijo pa katere zemljevide uporabljat, brez da bi robotek rabil neke podatke non stop z neta vlečt.

Dej, ne bit tak očiten fanboy.
Life is as complicated as we make it...

DDevil ::

@PIPI bom tole L620 mal bolj pregledal hvala, drugače s 4.7' zaslonom je L625. Bomo vidli kaj bodo mati hoteli imeti heh :)

lah33zis ::

Zdravo! Za Moto G in še nekaj drugih android telefonov mi je znano, da se jih da v primeru, da so zaklenjeni na nekega operaterja (npr. da ga kupiš pri Tesco-tu), preprosto odkleniti s kodo, ki se jo dobi na e-bayu za par €. A za windows phone velja isto? Konkretno sprašujem za tega: http://www.tesco.com/direct/virgin-medi...
Hvala vnaprej :)

Pithlit je izjavil:

PrihajaNodi je izjavil:

Mhm. Še dobro da moj robotek tega ne zna. Oh, wait... šment, mam kar fajn izbiro katero aplikacijo pa katere zemljevide uporabljat, brez da bi robotek rabil neke podatke non stop z neta vlečt.

Priznam, res sem fanboy. Ampak sem fanboy zato ker sem močno razočaran nad androidom oziroma svojo prejšno xperio.

Mimogredo, katero navigacijo uporabljaš?

PrihajaNodi je izjavil:

Priznam, res sem fanboy. Ampak sem fanboy zato ker sem močno razočaran nad androidom oziroma svojo prejšno xperio.

Torej na podlagi izkušnje z enim telefončkom si ti razsodil da je celoten androidni ekosistem zanič. Zanimivo to. Še dobro da MS propada ker smo uporabniki razsodili da je bil Millennium Edition primeren kvečjemu za v smeti.

PrihajaNodi je izjavil:

Edino Tapravo™. Kot pravi fanboy!

Ne bodi no jezna in smešna. Že samo vmesnik je pri WP bolj funkcionalen kot pri Androidu (seveda govorim zase).

Da, eden je bil dovolj. Naj jih po tvoje sprobam sto? Še sreča da je bil eden, ker pri WP menjava ni potrebna in sem zadovoljen. Še kaj?

Nič... sam ne bit tak bible basher. Pa nehi kar vsak komentar zadovoljnih uporabnikov robotkov spljuvat.

PrihajaNodi je izjavil:

Že samo vmesnik je pri WP bolj funkcionalen kot pri Androidu

Sem sprobala ta superioren vmesnik. In me je dejansko ob živce spravil. Pa me nekako ne vidiš pljuvat po tvojih komentarjih ki poveličujejo to zadevo, ali pač?

Lej, super... si zadovoljen. A ni to nekaj fenomenalnega? Ampak zakaj moraš trdit da se zadovoljni uporabniki androida lažejo? Od kje ta skrajno nesramna vzvišenost?

Zgodovina sprememb…

• spremenila: Pithlit ()

RejZoR ::

A imajo kakšni novi mobiteli že optično stabilizacijo kamere (za slike in video posnetke)? Včer sem na SGS2 neki snemal v 1080p in me je mal zmotilo mikrotresenje čeprav sem imel sicer precej mirne roke.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Netrunner ::

Nevem zakaj se je potrebno kregat kateri OS je slabši :) .. to je stvar posameznika. Nekaterim se WP zelo dopade, drugim android, tretji posegajo po i zadevah. Dejstvo je to, da so telefoni enakih cenovnih razredov precej podobni med sabo, tako da se lahko odločiš na osnovi OS-a kateri ti bolj leži.

Imel sem HTC-ja z android 2.2.2 in sem bil zadovoljen z njim, vendar me ni pa nekaj extra navdušil... Bom videl zdaj kako se bo win obnesel

RejZoR je izjavil:

A imajo kakšni novi mobiteli že optično stabilizacijo kamere (za slike in video posnetke)? Včer sem na SGS2 neki snemal v 1080p in me je mal zmotilo mikrotresenje čeprav sem imel sicer precej mirne roke.

Imam lumio 920, ki naj bi to imela. Za ostale pa ti ne znam povedati.
Primer: http://goo.gl/HIfkXc

Matej_K je izjavil:

Kako pogosto se pa mape/karte posodabljajo? So kvalitetne?

Here Drive uporabljam nekje od novembra, pa sta bili do sedaj dva ali tri posodobitve map. Meni so super. Do sedaj mi je najdlo vse kar sem iskal.

Lej, super... si zadovoljen. A ni to nekaj fenomenalnega? Ampak zakaj moraš trdit da se zadovoljni uporabniki androida lažejo? Od kje ta skrajno nesramna vzvišenost?

Hm kaj pa vem recimo:

1. Slaba kamera nokie lumie 925
2. Počasno delovanja sistema Windows
3. Premalo aplikacij, čeprav je bistvo pokrito
4. Kako tudi na robotku dobiš dobro navigacijo brez da se hecaš in vlečeš piratske verzije...
bla bla bla.

Zgodovina sprememb…

Netrunner ::

Mogoče kdo ve kako se kaj obnese lumia 520 ? sam sem pravkar nabavil 925 in je super .. 520 bi pa nabavil za kolegico

PrihajaNodi je izjavil:

1. Slaba kamera nokie lumie 925

Škoda le ker se je šlo za 620 (ki, roko na srce, ni nič posebnega... niti v svoji klasi)

PrihajaNodi je izjavil:

2. Počasno delovanja sistema Windows
3. Premalo aplikacij, čeprav je bistvo pokrito

To sta povsem subjektivni mnenji. In nihče ne trdi da ti lažeš ko praviš da WP teče gladko, pa da ima dovolj aplikacij. Ti pa praviš da ostali lažejo ko pravijo da jim Android teče kot se gre... Pa seveda je Play poln smeti (kar je sicer res... ampak ti poveš to tako da izgleda da ni drugega kot smeti).

PrihajaNodi je izjavil:

4. Kako tudi na robotku dobiš dobro navigacijo brez da se hecaš in vlečeš piratske verzije...
bla bla bla.

Mhm... ker dobre povsem legalne navigacije ni, ane? Ne bluzi.

Android je pač ekosistem s katerim se uporabniki radi igramo dok nam ne laufa (and then some). To pač pomeni da moj androidek zgleda povsem drugače kot tisti od Janeza. Pa deluje tudi drugače. Pa čist možno je da imam jaz en kup aplikacij (ki mi lepo delujejo in počnejo točno to kar od njih želim) ki jih bo Janez označil za smeti. In obratno (ti pa spljuvaš oba, čeprav sva oba zadovoljna uporabnika).

WP je pa pač ekosistem kjer vsak telefon deluje in izgleda... enako.

Oba sistema delujeta. Oba sistema delujeta dobro (ali pa slabo, odvisno od uporabnika). Ampak samo en uporabnik v tej temi pljuva po uporabnikih konkurence.

Meni WP ne paše. Je pač konformistična zadeva ki meni preprosto ne gre po grlu. Vsem tistim hudim megapixlom navkljub. Pa vsem tistim preprostim kvadratkom navkljub (no, sem že rekla da so me spravili ob živce... tko da tolk preprosti pa spet niso). Pa vsemu tistemu tekočemu delovanju navkljub. Tko pač je. Smo si različni. Eni bi pa vsej sili radi da smo si enaki.

Dosan ::

RejZoR je izjavil:

Nexus 5 ga že ima

Netrunner je izjavil:

Mogoče kdo ve kako se kaj obnese lumia 520 ? sam sem pravkar nabavil 925 in je super .. 520 bi pa nabavil za kolegico

www.phonearena.com/phones/compare/Nokia... Če so ti specifikacije kul (kamera, resolucija - osebno jaz nikogar ne bi matrala s takšno na 4"+...), telefon sam bi moral delovat lepo.

PrimozR ::

PrihajaNodi je izjavil:

Sprobaj kdaj Nexusa preden govoriš bedarije. Ni samo Windows Phone gladek, daleč od tega.

Mi ne potegne android, tako da ne hvala.

Če recimo samo pogledam vse dropbox appe (uradnega pač ni), je po mojem mnenju tole bolj slaba selekcija glede na (ne)kvaliteto le-teh.

Imaš pa onedrive.

Kaj ti pomaga onedrive, če recimo plačuješ za dodaten prostor na Dropboxu in imaš gor že vse fajle?

Sicer pa nuff said, slepo zagovarjaš svojo izbiro, brez da bi sprobal konkurenco, nato pa čez njo še udrihaš. Trol pač.

PrihajaNodi je izjavil:

Pithlit je izjavil:

PrihajaNodi je izjavil:

Katero? P? T? Kaj drugega, kar stane 100 EUR v prosti prodaji? Ja, Android na low end napravah je fail. To bo porpavil Android One. Vseeno imaš tudi ugodne Android telefone, ki niso fail in za katere se tukaj deremo, da so edina pametna opcija. Ja, Windows Phone je super opcija, če si nezahteven oz. če lahko preživiš z omejitvami (prednostmi?). Nimaš pa popolnoma nobenega razloga udrihati čez Android. Lahko udrihaš čez posamezne modele telefonov oz. proizvajalce (Samsung recimo), ne pa čez celoten ekosistem.

Sicer pa, kako downloadam mape za Here? A se je treba prijaviti v kakšnega od računov? MS, Nokia? (Mati je ravnokar kupila 625)

Pithlit je izjavil:

PrihajaNodi je izjavil:

Here maps je đabe, to je tukaj prednost.

PrihajaNodi je izjavil:

Ne bodi no jezna in smešna. Že samo vmesnik je pri WP bolj funkcionalen kot pri Androidu (seveda govorim zase).

Da, eden je bil dovolj. Naj jih po tvoje sprobam sto? Še sreča da je bil eden, ker pri WP menjava ni potrebna in sem zadovoljen. Še kaj?

Smešen je tukaj samo eden. Funkcionalnost je pa relativna. WP je definitivno bolj preprost. Mene pa od Google Now in proper desktopov pač ne odlepiš ;)

Pa eden je dovolj da si si naredil neko sliko. Izkrivljeno, ker si sam kupil fail telefon. Kupi nekaj, kar se splača kupiti, smo že povedali kateri modeli so to, in potem govori.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: PrimozR ()

Kokodak003 ::

zdravo

sem se že čisto odločil za nov telefon. namreč Nokia absolutno. sedaj me pa samo zanima če kdo ve kdaj naj bi prišla Lumia 930 v Slovenijo? če se komu kaj sanja.

in glede prejšnjih tem in komentarjev je to najbrš dobr nakup telefona.

(androida ne mislim pogledat nikoli več)

Netrunner je izjavil:

Nevem zakaj se je potrebno kregat kateri OS je slabši :) .. to je stvar posameznika. Nekaterim se WP zelo dopade, drugim android, tretji posegajo po i zadevah. Dejstvo je to, da so telefoni enakih cenovnih razredov precej podobni med sabo, tako da se lahko odločiš na osnovi OS-a kateri ti bolj leži.

Imel sem HTC-ja z android 2.2.2 in sem bil zadovoljen z njim, vendar me ni pa nekaj extra navdušil... Bom videl zdaj kako se bo win obnesel

Roko na srce, primerjati 2.2.2 z novimi verzijami je nekje na ravni Windows Me in Windows 7/8. Sej se da primerjat, sam pač... Sprobaj novo ;)

Netrunner je izjavil:

MA jaz sem staršema rekel, naj se nekoliko bolj skeširata. 720 se žal pri Mobitelu ukinja, tako da je mati vzela 625. Je velik, pomojem je resolucija bolj boga (pač 800 x 480), ampak za njeno nezahtevno rabo (in slabši vid) bo pa kul.

Zgodovina sprememb…

PrimozR je izjavil:

Sicer pa, kako downloadam mape za Here? A se je treba prijaviti v kakšnega od računov? MS, Nokia? (Mati je ravnokar kupila 625)

Settings->Applications->Maps
ali pa
Zaženi Here Drive pa jih lahko downloadaš v nastavitvah aplikacije

Sem dal v maps posodobitev pa prenos zemljevidov, povezan na WiFi in je samo preverjanje, če so novi zemljevidi, trajalo tako dolgo, da mora biti neka napaka (seveda sem prekinil).

Gapi0 ::

Best mobitel do 400€ ?

m0LN4r ::

Gapi0 je izjavil:

Best mobitel do 400€ ?

Odvisno od potreb od človeka do človeka.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

hojnikb ::

OnePlus One, če ga dobiš...
#brezpodpisa

menjalnik ::

Nexus 5

matobeli ::

Uf ja, One+ One, sem ga zadnjič malo hendlal, tista hrapava površina na zadnji strani, sweet.

Pa eno vprašanje:
Glede na to da ste precej že predelali navigacijo za android pa so se odgovori zgleda izgubili v množici postov.
Kater program bi mi omogočal offline navigacijo? Google maps se da prednaložit ampak še vedno rabim podatkovno povezavo če želim v tujini najti nek naslov.
Je kakšna rešitev (če upoštevamo to da ne želim kupiti novega z win 8)?

matobeli je izjavil:

Glede na to da ste precej že predelali navigacijo za android pa so se odgovori zgleda izgubili v množici postov.

Saj ne da obstaja celo namenska tema.

Sygic dela brez podatkovne, brez wifi. Rabiš samo GPS.
Trade Republic 38MVDVXM

gddr85 ::

kolk se splača vzet lg g2 mini?

kelvin ::

Zdravo, foter je vidu reklamo za tablico v Mercatorju,http://tinyurl.com/n6ueofq
Zdej on rabi tablico za kaksen film pogledat na sihtu, mal novice pogledat in tako..Katera tablica do 100EUR je najboljša? Prestigio? Kaj bi svetovali?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: kelvin ()

Katera je najboljša ne bi vedel, ni pa nobena do 100 € dobra. Pika. Še najbližje je verjetno Nexus 7 2012.

gddr5 LG G2 Mini je, po mojem mnenju, poden od telefona, ki ga jaz, če bi odločal pri LG-ju, ne bi nikoli izdal.

rayzz ::

kateri novi mobitel priporočate med 200-300€ iz slovenske trgovine.
Gledal sem motorolo moto g, lg g2 mini in sony xperia m2
lp

Nič od tega.

Poglej na Bolhi. Od Androida samo Moto G, ali Nexus-a. Drugače pa Nokio Lumio.

S sonyem imam sam tako kot drugi slabe izkušnje.

Za 300 €, če si pripravljen naročiti iz tujine, lahko dobiš tudi Moto X, ki je še malce boljši od Moto G. Je pa tako, 4. septembra ima Motorola event, kjer bodo pokazali precej novih stvari. Morda počakaš do takrat in vidiš, kaj bo novega? Razen če se ti mudi...

erck ::

Zdravo fantje in dekleta!
Kupujem nov telefon do 200€, sicer se ne spoznam najbolje ampak mi je najbolj všeč xperia m2, tukaj pa vidim da na veliko priporočate moto g.
Ker ne najdem kje bi motorolo lahko kupil, bi vas vprašal kje bi jo dobil, bi pa rad telefon kupil v slo trgovini, razen če je v tujini občutna razlika

V Sloveniji ni uvoznika in serviserja za Motorolo, žal. Tujina je bolj ko ne edina opcija, edino morda kak mobisvet ali katera druga trgovina, ki dila telefone iz tujine.

Bye ::

Lep, mrzel in oblačen poletni dan želim!

Iščem best buy za do maksimalno 150 evrov. Rabljeni galaxyji S3 se na bolhi prodajo še preden ugledam oglas. Pregledal sem kar nekaj trgovin in nič pametnega za to ceno. Pogoj je kvaliteten zvok in dober fotoaparat. Prosim za nasvete.

Bye je izjavil:

Lep, mrzel in oblačen poletni dan želim!

Iščem best buy za do maksimalno 150 evrov. Rabljeni galaxyji S3 se na bolhi prodajo še preden ugledam oglas. Pregledal sem kar nekaj trgovin in nič pametnega za to ceno. Pogoj je kvaliteten zvok in dober fotoaparat. Prosim za nasvete.

Ne rečem, da vsi, ampak večina telefonov na bolhi je nateg, al nekaj ni vredu, al je ponaredek al neka finta. Zadnje čase vedno več ljudi naseda poceni dobrim ponudbam na bolhi. Malo poglej teme na slo-techu.

Sicer pa za 150€ brez naročnine, boš dobil povprečen zvok z povprečnim fotoaparatom.
Trade Republic 38MVDVXM

Nisem naročnik pri operaterju in kupujem za darilo, ne zase.
Meni se zdi vse OK, če ima telefon račun, papirje in po možnosti še opremo kot ob nakupu.
Ravnokar gledam iPhone 4S in Galaxy Nexus...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Bye ()

Ja saj, on ima orginal papirje za orginal 4S, tebi bo pa prodal unga iz banggood s papirji. Recimo: Pošteno prodajanje ponaredka?
Ko smeti jih je. Celo pa iphoni in samsungi, ki se prodajajo kot maslo:

Se pa da dobit tudi nove, ampak ne fensi znamke. Recimo:
http://www.hardwareversand.de/articlede...
http://www.computeruniverse.net/product...

ZOPO: www.zopomobileshop.com/ itn.
Trade Republic 38MVDVXM

Zgodovina sprememb…

• spremenil: m0LN4r ()

No, saj ne mislim kupovati telefona s sumljivim poreklom. Na podlagi računa oz. IMEI se da lepo preveriti v trgovini, tako da ni panike.
Nimam predsodkov do kitajskih znamk, problem je, ker nekatere sploh niso navedene na GSMArena. Ene so, ampak to mi ne pomaga, ker sploh ni rivjuja.
Moto G ima ne ravno najboljši fotoaparat, kar je odločilnega pomena.

s6c-gEL ::

Na podlagi računa oz. IMEI se da lepo preveriti v trgovini, tako da ni panike.

IMEI se da spremeniti, račun se da ponarediti/natisniti tako, kot ti ustreza.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: s6c-gEL ()

Zakaj sem imel občutek, da bom dobil odgovor v tej smeri? :)
V primeru, da pooblaščeni prodajalec potrdi poreklo telefona, meni zadošča. Kaj ti pomaga ponarejen račun in IMEI, saj ima prodajalec evidentirano. Torej sklepam, da ni alternative kot kampirati na bolhi.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Bye ()

Bye je izjavil:

Zakaj sem imel občutek, da bom dobil odgovor v tej smeri? :)
V primeru, da pooblaščeni prodajalec potrdi poreklo telefona, meni zadošča. Kaj ti pomaga ponarejen račun in IMEI, saj ima prodajalec evidentirano. Torej sklepam, da ni alternative kot kampirati na bolhi.

Če ti potrdi da je orginal pa vse dela. Baterija tudi zdrži normalno, signal ne zajebava. Pa cena in specifikacije so kul, potem vzemi, ampak še vedno imej v podzavesti, da ti je nekje nekako nekaj prikril.
Trade Republic 38MVDVXM

Tiste, ki nimajo papirjev, itak avtomatsko zavrnem, ne glede na sladkobesednost.
Hočeš reči, da se tebi zdi fishy 150 evrov za 1-2 leti rabljen galaxy S3? Ja, je malo napihnjeno, glede na ceno novega (npr. amazon.de - 235 EUR), a za to ceno nisem še našel boljšega PP z že navedenimi zahtevami oz. bolje zaokroženim telefonom v celoti.

Dogovori se, da ga primeš v roke, pregledaš. Pa naj ga ma vsaj 2 dni brez polnjenja na bateriji pa da vidiš kako dela po 1-2 dneh. Zalaufi magari nek youtube na wirelesu.
Dobiš se nekje, kjer imaš na voljo probat več signalov. Kaj več pa se jaz ne spomnim.
Pa prilepi oglas, da ga ostali vidijo ane.
Trade Republic 38MVDVXM

Bye je izjavil:

No, saj ne mislim kupovati telefona s sumljivim poreklom. Na podlagi računa oz. IMEI se da lepo preveriti v trgovini, tako da ni panike.
Nimam predsodkov do kitajskih znamk, problem je, ker nekatere sploh niso navedene na GSMArena. Ene so, ampak to mi ne pomaga, ker sploh ni rivjuja.
Moto G ima ne ravno najboljši fotoaparat, kar je odločilnega pomena.

Preveriti kaj, če ima vse dele originalne?

Bye je izjavil:

Tiste, ki nimajo papirjev, itak avtomatsko zavrnem, ne glede na sladkobesednost.
Hočeš reči, da se tebi zdi fishy 150 evrov za 1-2 leti rabljen galaxy S3? Ja, je malo napihnjeno, glede na ceno novega (npr. amazon.de - 235 EUR), a za to ceno nisem še našel boljšega PP z že navedenimi zahtevami oz. bolje zaokroženim telefonom v celoti.

Nov Galaxy S3 je bil pofl, potem bo pa rabljen imel najboljši PP :)

Vzemi nov Moto G.

m0LN4r je izjavil:

Dogovori se, da ga primeš v roke, pregledaš. Pa naj ga ma vsaj 2 dni brez polnjenja na bateriji pa da vidiš kako dela po 1-2 dneh. Zalaufi magari nek youtube na wirelesu.
Dobiš se nekje, kjer imaš na voljo probat več signalov. Kaj več pa se jaz ne spomnim.
Pa prilepi oglas, da ga ostali vidijo ane.

Ah, signali in podobne zadeve niso problem. Tisto zamenjaš pa bo vseeno delalo OK. Največji problem so razni displeji, ki jih je na eBayu skoraj nemogoče dobiti za normalno ceno, a vseeno kvaliteten izdelek. Tudi če zraven piše 'OEM' oz. 'original'. Če vedno so kitajski ponaredki. Which reminds me, moram na ebay dat eno slabo oceno :)

Zgodovina sprememb…

Brez zamere, PIPI, ampak na GSMArena ni bil S3 ocenjen kot pofl. Verjetno boš sedaj rekel, da so vsi podkupljeni, kajne? Moto G nima dobre kamere.
V trgovini se ponavadi preveri na podlagi IMEI in računa, če je bil telefon res kupljen tam. Ali boš tudi tukaj trdil, da pooblaščeni prodajalci ravno tako prodajajo ponaredke? Zraven lahko omeniš še zaroto ameriške vlade, ki je s chemtraili v Sloveniji povzročila žledolom.

Tale mi proda S3 za 170 evrov s poštnino:
http://www.bolha.com/telefonija-gsm-apa...

Na Note II (7100) še čakam odgovor:
http://www.bolha.com/telefonija-gsm-apa...
««
28 / 51
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri telefon priporočate? (strani: 1 2 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
7420715 (13990) sift
»

Kateri telefon naj kupim? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
7023473 (12321) boris82
»

Kateri telefon za žensko cena telefona do 200€ (strani: 1 2 3 )

10237398 (34156) Ghost7
»

Poceni Android telefon za ženo (strani: 1 2 )

6717351 (13704) 1krat
»

Nakup novega telefona - pomoč (strani: 1 2 )

8726392 (23014) zadetek

Več podobnih tem