» »

Playstation 3 - Move VS. Xbox 360 - Kinect

Playstation 3 - Move VS. Xbox 360 - Kinect

«
1
2

DePutaMadre ::

Pozdravljeni!

Že nekaj časa brskam po spletu preglejujem forume in gledam press konference od obojnih, Sony Playstation in Microsoft Xbox.
Odločam pa se za nakup ali PS3+Move ali pa Xbox 360 Kinect in se nikakor nemorem odločit...

Xbox 360 Kinect (prejšnje ime: Project Natal):
VIDEO KINECT

Playstation 3 Move: VIDEO PS3


Za xbox kinect je zelo malo znano, saj še niti ni uradno zunaj (pride komaj nekje novembra) in ni nobenih opisov izkušenj in podobno. Za playstation pa je že veliko znanega, veliko več konkretnih iger prikazanih, tudi kako se igrajo in ne samo kot "najboljši prikazi ki jih da ven podjetje za prodajo" kot xbox kinect trailerji...

Predvsem me zanima:

- odzivnost, PS3 Move ima zelo dobro in natančno odzivnost z mogoče malo zakasnitve (videno pri igri ko se tepeš, pri udarcu da kakšne pol sekunde za tvojim premikom vdari), pri kinectu pa sem skeptičen, zaradi prepoznave tvojih odzivov v igri. Pravijo da kinect ne bo za hardcore gamerje, kar se strinjam, saj nevem kak se boš skup naredo ko boš želel streljati z pištolo in podobno, pri PS3 Move pa imaš ta občutek, se dobijo tudi nastavki ipd. Pri Kinectu sem videl v trailerjih da lahko uporabiš svojo opremo (v video: oni mali ko skenira skejt), ampak nikjer, da bi npr. pri vožnji avtov lahko uporabo nevem, doma izdelan lesen volan, ki bi ga kinect skeniral in bil pol dejansko v roki držal nek volan in imel občutek, ne pa prazne roke...

- način igranja, velika pomanjkljivost, ki jo kritizirajo pri kinectu je, da ves čas stojiš... Dobro, saj je kinect namenjen temu, vendar vedno verjetno ne bi igral nekakšnih "fitnes" iger ampak kakšno FPS igro in podobno. Pri PS3 Move imaš pač vse v rokah in imaš nek nadzor nad tem... Eni, ki so ga preizkusili (kinect) pravijo, da dejansko ni takšna dobra zaznava tvojih premikov, kot je prikazano na vseh Kinect trailerjih.

- igre, zelo veliko iger je že zunaj za PS3 Move + igrale naj bi se še stare lahko na ta Move controller. Pri xboxu bo v ponudbi 15 iger, šele tiste boljše pričakovane pa pridejo ven komaj 2011, (forza motorsport, star wars itd.)... Pri kinectu pri forzi motorsport neboš mogel delat nič drugega kot baje samo vozit oz. premikat volan, brez menjavanja ipd. Ostali problemi, ki se porajajo pri igranju kinectovih iger, npr. neka streljačina, s čem boš reloadal, si dal nigthvision, izbral orožje ipd., zato je tukaj boljši verjetno PS3 Move, kjer imaš kontroler in vsaj občutek...

- cena, za PS3 + Move je že znana in to je 350€ (mimovrste) oz. tisti ki že mate PS3 lahko dobite move controler za 40-50€, za xbox kinect pa se še giblje in ni znana (baje nekje 150 al 200 €, samo za Kinect, brez Xbox 360!! Glede cene zmaga PS3 seveda... in glede cen iger tudi..

- oprema, PS3 + Move ima edini trenutno Bluray predvajalnik, kar je velik plus, kar Kinect nima.. Oba mata soliden HDD in tiste pičkarije kot so neki Xbox Live in PS live al kaj pač je.. V celoti pa bi strojno boljši sicer bil Xbox, vendar glede na ostalo pač, nevem...

Najbolje bo tako vse znano, ko izidete obe konzoli (PS3 Move 15. september in Kinect nekje novembra, proti koncu leta)...
Ampak sem zelo neučakan saj bi zelo rad nekaj igral in še vedno se nemorem odločit, čeprav nekaj teži k temu, da nabavim PS3 + Move..

Če ma kdo kaj več izkušenj z obema naj kr razvije dalje temo.. ;)

GLAVNI ::

Ps3 move ima odlično povezljivost zaradi samih kontrolerov, medtem ko kinect kamera bere le določene skenirane objekte.
Res je, Move bo za hardcore igre, medtem ko kinect za family fun igre.

v vsakem primeru zame zmaga Move!

DePutaMadre ::

Tudi jaz mislim, da realnost kinecta nebo taka kot je prikazana na predstavitvenih filmih....

St235 ::

Trenutno kinect ni pokazal niti enega argumenta zakaj bi bil boljši od Move. Je krepko dražji, dosti manj natančen, ker se zanaša samo na zaznavanje gibanja in tudi igre znjim izgubljajo na kompleksnosti (Forza recimo samo še vrtiš volan, ni več gasa in brezme). Bomo videli kaj se bo še spremenilo ampak, trenutno se mi zdi kinect precej zgrešena opcija.

Ne vem v čem točno naj bi bil Xbox močnejši strojno? Ekskluzive za ps3 (Uncharted 2, Heavy rain, GOW3) ali pa FF13 zgledajo dosti lepše kot špili za xbox.

Online servis je xboxov malenkost boljši predvsem na račun priločenega mikrofona in slušalk (na ps3 to redko kdo ima). Je pa zato potrebno plačevat naročnino. PSN je po drugi strani brezplačen.

Playstation ima po drugi strano Bluray, ki je za moje pojme odlična pridobitev ker 1080p avatar na dobri televiziji zgleda naravnost noro. Če pa vse filme dobiš na travniku pa je vseeno, ker oba znata enako dobro streamat iz računalnika.

Mavrik ::

Trenutno kinect ni pokazal niti enega argumenta zakaj bi bil boljši od Move. Je krepko dražji, dosti manj natančen, ker se zanaša samo na zaznavanje gibanja in tudi igre znjim izgubljajo na kompleksnosti (Forza recimo samo še vrtiš volan, ni več gasa in brezme). Bomo videli kaj se bo še spremenilo ampak, trenutno se mi zdi kinect precej zgrešena opcija.


Ker smo res tak dosti videli od Kintecta sploh. Da ne govorim da se navedbe o natančnosti in lagu hudo spreminjajo od človeka do človeka ko je stvar videl.
The truth is rarely pure and never simple.

techfreak :) ::

@Lakotnik29: Kinect je samo malenkost dražji od Move.

St235 ::

ne vem čist tično kaj je zate malo ampak cena za kinect se predvideva okrog 150$ kar bo pri nas 150EUR. Move starter pack(lizika + kamera + demodisk) je pri bigangu 50EUR, remote pa 25EUR. Skupaj torej manj kot 75EUR. Če kupiš samo oba kontrolerja pa pride skupaj EUR55. (kamerco nekateri že majo, oziroma se za majhne denarje dobi na ebayu). Pa big bang ni med najcenejšimi trgovinami.

Zame razlika med 150EUR in 75EUR pač ni malenkost.

Mavrik. Kot sem v prvi besedi mojega posta povedal: TRENUTNO. Kako dobro se bo dejansko obnesel je vprašanje na katerega dobimo odgovor ko bo zunaj. Samo trenutno stvari ne zgledajo preveč rožnato. Move jih bo prehitel in verjamem, da številni ki v tem trenutku kupujejo konzolo bodo raje segli po PS3. Kdo pa že ima konzolo doma, pa dvomim, da jo bo menjal samo zaradi Mova ali Kinecta

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: St235 ()

Berserker ::

Res je, move je zelo dobro prikazal svoje zmožnosti, samo poglejte koliko resnih naslovov pride zanj.

techfreak :) ::

Če kupiš kontroler in konzolo skupaj, potem je Xbox + Kinect 300EUR, PS3 + Move pa 400EUR.

Poleg tega je Move samo malo boljša različica Wiija, Kinect pa je nekaj popolnoma novega in ima kar nekaj potenciala.

Lonsarg ::

Jaz trdim, da bo 95% vseh iger tako za Xbox kot Playstation še vedno narejena lepo za navadne kontrolerje.

Poleg tega pa se strinjam z techfreak, move je sam en nov kontroler. Ali držiš v roki move, ali pa držiš joystick, podobno. Torej ne vidim poante v nakupu mova, nič posebnega, medtem ko Kinect bi me mogoče prepričal.

Razni FPSji se drugače kot na joystick pač ne bodo dali igrat. Niti Kinect niti Move ne more tega, oziroma če že lahko pokvari vso igralnost. AMPAK Kinect lahko uporabljaš HKRATI zraven joysticka. Medtem ko pri Move tega ne moreš.

Torej PS3 bo imel Move igre in joystick igre. Medtem ko xBox ima potencial imeti tudi hibridno joystick-kinect igre, kar bi blo naravnost revolucionarno za kak RPG,FPS.

Berserker ::

Hibrid bi znal kul, si predstavljaš COD, kamperji si bodo premislili ko bo treba ležati na tleh ali pa kazanje ukazov z zamahi rok,granate, veliko fanazsije skratka na tem področju.

DePutaMadre ::

Drugače pa Playstation 3 320 GB + Move pride na Mimovrste 349,90 EUR. V paketu je: konzola, move stick, disc z igrami, pa eye camera...
LINK

Zgodovina sprememb…

St235 ::

techfreak :) je izjavil:

Če kupiš kontroler in konzolo skupaj, potem je Xbox + Kinect 300EUR, PS3 + Move pa 400EUR.

Poleg tega je Move samo malo boljša različica Wiija, Kinect pa je nekaj popolnoma novega in ima kar nekaj potenciala.


Kinekt = nekaj novega???? ROFL

To kar zna kinect je znal eyetoy za ps2 8 let nazaj. Move seveda ni izumljanje tople vode je pa združil skupaj tehnlogijo zaznavanja gibanja preko kamere in kontrolerja. torej kinect + wii je MOVE.

Kar se cene tiče je mal butasto primerjat ceno ps3 + move z ceno kinekt kompleta. PS3 move bundle bo seveda stal normalnih 350 EUR. Predvem pa je tukaj vprašanje kolk stane kontroler in ne kakšne akcije bodo za kompletne konzole. Dam roko v ogen, da bo ob izdu kinekta PS3 z move stal 299€. Do takrat bodo pa 50€ več pobiral, ker MS zamuja z kinectom.

Kar se FPS tiče, pa predstavitveni filmi in napovedane igre govorijo o tem, ad bo ravno move odlična zadeva za FPS. Kinekt je malo da ne neuporaben za FPS. Sicer pa do izida move je še par dni in bomo hito videli kako dobro se pravzaprav obnese. Hibrid kinekta z kontrolerjem se sliši zanimi. Sploh recimo kaka forza kjer kinekt skrbi za gledanje po kabini in okgorg avtomobila medtem ko vozimo. Aja, pa saj obstaja Forza za kinekt... Pa niti pod razno ne podpira tako natančnega zaznavanja, kot bi bilo potrebno za kaj takega. Namesto teg agre za držanje rok v zraku in atomatsko bremzo in gas.

techfreak :) ::

Kinect je veliko več kot Eyetoy, tako strojno kot programsko.
Move je pa Wii + Eyetoy, kjer je ta uporabljen samo za lokacijo kontrolerja v prostoru.

Torej je Move bolj kot ne odkrivanje tople vode - Wii z malo večjo natančnostjo.
Kinect je pa nekaj povsem novega (vsaj pri igrah), kar sledi premikom igralca.

opeter ::

Ja, ampak kakšna je natančnost Kinecta v primerjavi z Move-om?
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Lonsarg ::

Kinect zelo natančno vidi v kateri poziciji si. Ve pa zelo malo, ali pa zelo nenatančno o usmerjenosti. Torej Kinect kot kontroler za usmerjanje ni tako fajn. Torej FPSji odpadejo. Lahko pa z Kinectom z različnimi pozicijami vse živo akcije delaš v igri, rabiš pa joystick zraven, če hočeš natančno ustrelit itd.

Medtem ko z Movom lahko pa zelo natančno usmeriš pištolo itd, pa gumbek pritisneš za ustrelit. Ampak z movom pa zelo težko karkoli drugega počneš. Ukaz za zamenjat gume, ukaz za reload, ukaz za .... Pač kake 10 ukazov že rabiš v igri, torej zraven mova rabiš v drugi roki še joystick, da lahko sploh vse delaš...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Lonsarg ()

Zheegec ::

A je že kakšen špil v prodaji, da se lahko Move tudi sproba? Ali ga lahko uporabljam samo za premikanje po menijih zaenkrat :)
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

St235 ::

techfreak :) je izjavil:


Torej je Move bolj kot ne odkrivanje tople vode - Wii z malo večjo natančnostjo.
Kinect je pa nekaj povsem novega (vsaj pri igrah), kar sledi premikom igralca.


ROFL. Eyetoy je pa sledil premikom česa? Tudi kamera pri move zna sledit tako liziki kot splošnim premikom v prostoru. Kinect za enkrat še ni pokazal ničesar novega. Hibridne kontrole o katerih tu sanjate nihče niti omenil ni. (Merjenje z gamepadom, pri katerem položaj v prostoru zaznava kamera). Do sedaj pokazano je šlo v obratno smer - poenostavljanje kontrol (forza 3).Nekateri rabimo malce več od puhlih reklam, da verjamemo, da je nekaj revolucionarno in novo.

Drugače move podpirajo oziroma ga bodo sledeči naslovi:
List of games compatible with PlayStation Move @ Wikipedia

Zheegec ::

Aha, sem sprobal Kung Fu Riders. Špil je krneki, je pa Move kar natančen, tako da bo v prihodnosti še zanimiva stvar. Samo da pride golf, hehe :)
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Berserker ::

Da so šli simulacijo FM3 tako poneumit za kinekt je totalen obup, podn te industrije, mar bi delali na FM4 ter pokušali uničit konkurenco. Rad bi pa videl zato kakšno gladiatorsko igro za move, res tako bolj resno.

techfreak :) ::

Eyetoy je bil joke sledenje je pa bilo zelo omejeno, ponavadi na dve točki, npr. dlani. Kinect pa bo sledil premikom celotnega telesa (roke, noge) dveh igralcev na enkrat. Poleg tega je tudi strojno drugačen.

St235 ::

Ti nisi eytoya od blizu videl, kaj? Ravno tako je zanl sledit večim točkam, kot tudi večim igralcem (največ smo igrali v štiri). Seveda gre za 8 let staro tehnilogijo in tudi ločljivost eyetoya ni bila ne vem kaj. Ampak princip delovanja je bil enak. Napredek Eyetoy - kinect ni nič posebnega in prelomnega. Move ima prednost v tem, da dejasnko združuje zaznavanje gibanja z kontrolerjem na temelju wii. V čem je pa kamera bistveno strojno drugačna od novejše kamere pa bi res radi videl.

Dejstvo je, da sta oba izdelka zgolj nadgradnja obstoječih sistemov in move v tem trenutku ponuja večjo natančnost in podporo resnih iger. Kinekt pa je dosegaj pokazal samo verzijo forza za debilče, ki sedijo na kavču in delajo brum brum. Srčno upam, da bodo do izida ponudili kaj več.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: St235 ()

techfreak :) ::

Eyetoy sem videl in tudi uporabljal. Eyetoy je samo navadna spletna kamera z mikrofonom. Kinect pa ima IR luč, ki mu omogoča gledanje (tudi globino) v različnih svetlobnih pogojih ter lahko sledi do 48 točk pri 30fps. Poleg tega se Kinect tudi premika, da se najbolje prilagodi igralcu. Torej ni samo nadgradnja, ampak nekaj povsem novega.

St235 ::

Pa se sploh poslušaš? Nadgradnja je v tem da ima IR in se lahko vrti? In po tvoji logiki to naredi revolucijo? Move ima pa fancy liziko na vrhu pa zato nobeden ne kriči, da je sony izumil toplo vodo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: St235 ()

Lonsarg ::

Tehnologija zadaj kinecta seveda ni nič revolucionarna, no je stala kar nekaj, ampak recimo v zasnovi posnema eyetoy. Revolucionaren je način, da se bo ta tehnologija uporabila. Eyetoy NI BIL CONTROLER, Kinect pa je, Tle je ta razlika. Eyetoy je bil samo kamera, ki je posredovala sliko igri, igra pa je z njo delal kar hoče. Kinect pa ne posreduje nobene slike, ampak igri posreduje direktno pozicije delov človeka, torej je kontroler, kot joystick, ne pa kamera, kot eyetoy.

Eyetoy je vsaka wecamera na računalniku, ko napišeno en program, ki zna iz slike kaj početi. To pa ne pride niti blitu temu, da je človek kontroler.

opeter ::

Zheegec je izjavil:

Aha, sem sprobal Kung Fu Riders. Špil je krneki, je pa Move kar natančen, tako da bo v prihodnosti še zanimiva stvar. Samo da pride golf, hehe :)


Baje imaš (oz. bo) biliard -> Hustle Kings:

http://blog.eu.playstation.com/2010/09/...
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Zheegec ::

ah saj sem hotel samo neki za sprobat, tole je zdajle edino, da se dobi. ta kung fu riders je tako beden, da je težko reci kako se obnese move :)
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Sideeffect ::

PS3 move boš dobil v SonyCentru v btc citypark... Je pa res hudo, pozabi nintendo, sem že sprobal!

Zheegec ::

mah jaz sem probal včeraj in ni nič posebnega... Čakamo na kakšen dober špil, potem pa bomo videli.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

opeter ::

Zanimiva bi bila kakšna igra s Star Wars tematiko (sabljanje ipd.).
Recimo Star Wars: The Force Unleashed 2 bi lahko prilagodili za move :D
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

St235 ::

Jaz drug teden dobim Eye petz kamero, pa bom pol še move vzel in napišem vtise iz prve roke. Alien a Thumble si probal? naj bi bil najbošlji med demoti.

zdravcc ::

Lonsarg je izjavil:

Tehnologija zadaj kinecta seveda ni nič revolucionarna, no je stala kar nekaj, ampak recimo v zasnovi posnema eyetoy. Revolucionaren je način, da se bo ta tehnologija uporabila. Eyetoy NI BIL CONTROLER, Kinect pa je, Tle je ta razlika. Eyetoy je bil samo kamera, ki je posredovala sliko igri, igra pa je z njo delal kar hoče. Kinect pa ne posreduje nobene slike, ampak igri posreduje direktno pozicije delov človeka, torej je kontroler, kot joystick, ne pa kamera, kot eyetoy.

Eyetoy je vsaka wecamera na računalniku, ko napišeno en program, ki zna iz slike kaj početi. To pa ne pride niti blitu temu, da je človek kontroler.
ne, ni ravno tako. najprej eyetoy je malo boljsa spletna kamera, ker zajema 60 slik na sekundo, kinect je spletna kamera s senzorjem globine. program, ki igram posreduje podatke o poziciji tvojega telesa in delov, pa deluje na xboxu in sicer izkorisca kar zaznaven del xboxove procesorske moci, kar je eden od razlogov za omejitev dveh oseb.

techfreak :) ::

Izkoriščal bi naj samo 1% procesorske moči, dodatnega procesorja namenjenega procesiranju podatkov s Kinecta pa niso naredili zaradi več razlogov (potem bi bil dražji, pozneje bi prišel na trg, posodobitve programske opreme bi bile nemogoče, ...)

Omejitve za dve osebe pa naj ne bi bilo zaradi MSja, ampak zaradi proizvajalcev iger - Kinect je sposoben brez težav zaznavati gibe dveh oseb, za kaj več bi pa potem bilo to omejeno - manj natančno).

zdravcc ::

techfreak :) je izjavil:

Izkoriščal bi naj samo 1% procesorske moči, dodatnega procesorja namenjenega procesiranju podatkov s Kinecta pa niso naredili zaradi več razlogov (potem bi bil dražji, pozneje bi prišel na trg, posodobitve programske opreme bi bile nemogoče, ...)

Omejitve za dve osebe pa naj ne bi bilo zaradi MSja, ampak zaradi proizvajalcev iger - Kinect je sposoben brez težav zaznavati gibe dveh oseb, za kaj več bi pa potem bilo to omejeno - manj natančno).
glede 1% procesorske moci - ne, niti slucajno.
Although the sensor unit was originally planned to contain a microprocessor that would perform operations such as the system's skeletal mapping, it was revealed in January 2010 that the sensor would no longer feature a dedicated processor. Instead processing would be handled by one of the processor cores of the Xbox 360's Xenon CPU.[38] According to Alex Kipman, the Kinect system consumes about 10-15% of the Xbox 360's computing resources.[39] A number of observers commented that the computational load required for Kinect makes the addition of Kinect functionality to pre-existing games through software updates even less likely, with Kinect-specific concepts instead likely to be the focus for developers using the platform.[38]
z wikipedije: Kinect @ Wikipedia

govorimo pa o tem kaj je kinect zmozen in ne kaj bi lahko bilo. to da za vec kot dve osebi ni dovolj natancno je problem kinecta.

Sideeffect ::

VV... Danes se lahko v Sony centru v city parku že sproba ps move...

Lp

St235 ::

Jap, probal in zaenkrat je moja ocena, da gre za fino igračko. Nič več in nič manj. Za dva je zadeva na smrt zabavna, za resno igranje pa še ni špila, kjer bi to lahko probal. Je pa v primerjavi z wii izjemno natančna, lag je minimalen in gibi se prenašajo praktično 1:1. Bomo videli, ko pride popravek za Heavy rain in Resident evil, kako se obnese v resnih špilih. Da o The fight ne govorimo.

Berserker ::

Killzone 3 in Resistance 3 naj bi imela 3D in Move podporo. Dobra lastnost kinecta je izboljšano komuniciranje z videom ter glasovni ukazi.

DePutaMadre ::

Tukaj je nekaj novih videov za Xbox Kinect:
Ena nova FIGHT igra: LINK
Drsanje: LINK
Bowling: LINK
Ko 2 stojita v obroču na vodi (LOL): LINK
Neke športne: LINK

In še vedno se nagibam k nakupu PS3 Move, ker mislim, da bo bo kinect bol imel neke bol na splošno igre... Npr. pri namiznem tenisu je pri PS3 Move takšna odzivnost, da dejansko lahko spinaš, sekaš nevem kaj vse žogico, kar ne vrjamem da bo kaj podobnega, kaj sem videl na kinectu...

Zgodovina sprememb…

St235 ::

Po enem tednu igranja z MOVE so moji vtisi mešani. Flight control, Sport championship, Thuble so odlične. Kontroler je izjemno natančen, gibi so 1:1. Kontorler se super odziva in je užitek igrat. Probal sem demo Shoot, ki je tudi zabaven, ker imaš občutek da dejansko streljaš nasprotnike. Po drugi strani je pa večina ostalih demov katastrofa, programerji niso prišle dlje kot do pobesnelega mahanja po luftu, ki nima nobene veze z dogajanjem.

Bor H ::

DePutaMadre: recimo Fight ne moreš v enaki meri prenest na Move, sploh zarad nog, je pa res, da ima verjetno move boljšo odzivnost na rotacijo roke (ala spin pri namiznem tenisu).

Se mi pa zdi da resnih iger trenutno ne za enega ne za drugega ne bo in bomo morali počakat naslednjo generacijo konzol.

Berserker ::

Resni naslovi za Move : Killzone 3, Resistance 2, SOCOM 4,....
dodano: resident evil 5 gold edition, RUSE,..
Za kinect bo prišel crytekova sekljačina.

Zgodovina sprememb…

Bor H ::

Vprašanje če bodo dovolj resno preneseni, ali pa bo zaradi podpore za Move cel špil poneumljen. Osebno me je strah drugega, tako kot se je začelo dogajat da zaradi gamepadov PC igralci dobivamo slabše FPSke, se bo verjetno zgodilo da bodo igre za PS3 in X360 slabše zaradi mova in kinecta, sploh v začetku, ko razvijalci še nimajo izkušenj.

DePutaMadre ::

Saj v vsakem primeru še boš lahko potem takem naprej igral igre na gamepad tak da pomoje nebo slabših iger, kvečjemu bolše s prihodnostjo, pri Move pač pride v poštev še oni dodatni navigation controller s katerim boš pač hodil po prostoru z drugim controllerjem pa pač strelal itd. na primer... Samo treba se bo navadit tak z eno roko hodit pa to drugo pa strelat recimo...

Zgodovina sprememb…

Bor H ::

Ja, sam zna se zgodit, da bodo igre prilagojene za Move/Kinect v taki meri, da tudi z gamepadom ne boš dobil "original" filinga. Kot sem rekel: FPSi na PCju trpijo zaradi konzol, včasih se celo zgodi da kakšen špil nima funkcije za izklop auto aima, in strah me je da se bo to dogajalo pri resnih Kinect/Move špilih.

St235 ::

Bor, se strinjam s tvojim pomislekom. Poglejmo samo Frozo za kinekt. Vrtiš roke po zraku, vse ostalo je pa avtomatsko. Bomo videli kako bo pri tem z MOVE, RE5 Gold naprimer je identičen špil pri katerem Move služi kot alternativni kontroler. Podobno je pri Heavy rain, igra se ni spremenila samo vnos ukazov je drugačen.

Berserker ::

Forza bo polom, namesto da so šli spreminjat nadzor bi raje kinect izkoristili za ogled po cockpitu podobno kot to počenja tracker ir za simulacije, kar dela Turn 10 je katastrofa.

Bor H ::

Sem danes probal Move v Bigbangu. Je kr fajn, mogoče sem mel premal časa za test ampak ni švoh, res ni švoh, dost hitri odzivi. Sem bil pa kr impresioniran da tudi rotacijo roke zazna (nagib ploščka). Ampak to je tako tako, hiter test, nič resnega, zanimajo me "resni" špili. Če kdo ma, je iz ljubljane in bi pokazal sem za :D

Aja, torej, če bi želel kupt Move, nimam pa še PS3, je ta moja računica pravilna:
350EUR Move starter (PS3 + EyeToy + Move)
40EUR dodaten Move
2*30EUR Navigator

450EUR za dva igralca?

Xbox je pa računica:
300EUR Kinect bundle
(manjka pa seveda disk, damnit)

pirlo ::

Zakaj bi uporabljal Kinect ali Move za "resne" špile? Jaz gledam na to kot odgovor Wii-ju, se pravi da dobiš neko stvar v roke katero lahko daš nekemu ne-hardcore gamerju in se oba zabavata ali pa ti ženska več ne gnjavi, ko lahko sedaj še ona kaj špila in ji je celo zanimivo :).
Imam xbox in upam, da izdajo kar nekaj "wii" iger, katere bo možno lepo igrat in pol kinect nabavim. Če pa bo to bolj uspelo PS3 pa resno razmišljam da bi nabavil PS3, pa še bluray dobim.
off-topic: Upam da ustvarijo custom firmware za PS3 da pride linux nazaj, da bo še za HTPC uporaben, pol pa sploh več ne razmišljam :D

Berserker ::

Ne, kinect bi bil zgolj kot dodatek k gamepadu. Recimo igraš streljačine potem pa se za vogalom v igri nagneš, kar bi storil enako pred kinect kamero. Ali pa premikanje glave.

Bor H ::

Seveda, ve kdo mogoče če MS dovoli uporabo kombinacije ploščka in kinecta? Torej kot si predlagal, magar sediš s ploščkom v roki in je tvoje "zibanje" prenešeno v igro, ostale kontrole maš pa na ploščku?
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

XBOX 360 250GB Kinect + 3 igre

Oddelek: Kaj kupiti
61387 (1281) dsfgsdes
»

Playstation3&x360

Oddelek: Konzole
111087 (917) St235
»

Microsoft v 10 dneh prodal milijon Kinectov

Oddelek: Novice / Konzole
4110708 (8630) BigWhale
»

Xbox 360 šele na sredi življenjskega cikla

Oddelek: Novice / Konzole
266951 (5921) Relanium
»

Natal ima ime - Kinect (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Igre
7815903 (14152) Jst

Več podobnih tem