Forum » Pomoč in nasveti » Mreža
Mreža
shadow1 ::
Lep pozdrav.
Na dveh računalnikih imam nameščeno starejšo mrežno kartico, vendar so Windows XP sami namestili generične gonilnike. Kartici imata UTP in koax priključek. S koaksialcem sem povezal računali, vendar mrežna povezava v Xp-jih uradno ne deluje, saj piše, da omrežni kabel ni priključen. Pravilno sem nastavil IP-je, ter tudi namestl vse protokole. Hec je v tem, da File sharing med računalnikoma deluje. Delujejo tudi igre za IPX, ne pa za TCP/IP. Ponovno sem namestil mrežno, s tem tudi TCP/IP, vendar ista pesem.
Kakšen nasvet?
Na dveh računalnikih imam nameščeno starejšo mrežno kartico, vendar so Windows XP sami namestili generične gonilnike. Kartici imata UTP in koax priključek. S koaksialcem sem povezal računali, vendar mrežna povezava v Xp-jih uradno ne deluje, saj piše, da omrežni kabel ni priključen. Pravilno sem nastavil IP-je, ter tudi namestl vse protokole. Hec je v tem, da File sharing med računalnikoma deluje. Delujejo tudi igre za IPX, ne pa za TCP/IP. Ponovno sem namestil mrežno, s tem tudi TCP/IP, vendar ista pesem.
Kakšen nasvet?
gumby ::
rabiš en programček od proizvajalca mrežne, s katerim nastaviš nekatere parametre kartice - med drugim tudi to, na kateri konektor naj pošilja signal. in ne zaganjaj tega programa pod xp-ji, ker bo zmrznil
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | >1 Gbps mrežna karticaOddelek: Strojna oprema | 2246 (1838) | SeMiNeSanja |
» | eduroam omrežje na FE/FRI, pomoč prosim!Oddelek: Omrežja in internet | 5333 (4392) | St@jler |
» | WIN98 in kabelski internet povezavaOddelek: Pomoč in nasveti | 1104 (1046) | AngelOfDeath |
» | Kaj potrebujem za povezovanje dveh rač.Oddelek: Pomoč in nasveti | 1086 (964) | Gh0st |
» | mrežna-problemOddelek: Pomoč in nasveti | 1681 (1409) | Jinxy |