» »

cdkey.si

cdkey.si

andro4444 ::

jast bi naroču cdkey za battlefield bc 2 ... in me zanima ki potem dobim cd z batlefieldom ke na tej starni dobiš samo cd key ??????????

bluefish ::

Z "drugega vira".

andro4444 ::

ja ma morm kupit

Infinity ::

BC2 ima digital download, tako da špil samo registriraš na ea in iz tm zdownloadaš... nerabiš cdja

andro4444 ::

ahah to sm rabu vedt haval =)

Machete ::

Jaz zrihtam cdkey za Bc2 (sken kode iz škatle), katerega vpišeš v EA download manager, za 20eur.
Nikoli aktiviran, 100% original.
ZS za več.

lp

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Machete ()

bajsibajsi ::

Ja, na tisti strani kupis in dobis samo cdkey in nic drugega. Sam sem ze kupil pri cdkey.si in vse deluje.

Mene bolj zanima kako je z dejansko legalnostjo taksne igre. Predvsem ker je veliko iger mozno igrati tudi v offline single player nacinu (kljub temu, da originalnega gesla nisi kupil za to in igro igras izkljucno online).

Machete ::

Igraš normalno tudi SP. Originalno geslo si z tem kupil. Najbrž te zanima pri igrah, ki zahtevajo medij v enoti za igranje SPja. Tam pa rabiš pač crack za singel player saj računalnik neve, da imaš ti originalni key, a nimaš medija.

Pri igrah, ki so registrirane in prenešene zgolj digitalno (Steam, EA store) pa seveda medija (DVD) nimaš in ga ne rabiš ne za SP ne za MP.
Tako da za konkretni primer BC2 ko enkrat registriraš key in igro preneseš ter narediš account igraš normalno SP in MP brez težav. Igranje offline pa ni več odvisno od načina pridobitve keya, pač pa od igre do igre in sistema različno.

Legalnost takega načina je malce siva, oziroma gre za t.i. sivi trg.
To ne pomeni, da igra ne deluje ali da si v kakem prekršu, vseeno pa ni isto kot bi imel škatlo ali uradno kupil z spletne trgovine (ala steam) z kraja kjer imaš računalnik oz povezavo.
Siva ekonomija je predvsem zaradi nepuravičenega uvoza in neplačanega davka produkta (pri retail cdkeyih), medtem ko če nabaviš legalno na steamu za polno EU ceno pa niti nevem komu se pristojbina plača.

Tako da dejansko lahko uporabiš nek azijski key, ki je mnogo cenejši in aktiviraš špil tu v sloveniji. Delal ti bo v večini normalno.
Sam imam skoraj vse igre kupljene na tak način in igram vse MPje normalno in brez težav in seveda 3x ceneje kot so cene pri nas.

bajsibajsi ::

To ze razumem...

Kaj pa ko igro ne potegnes s STEAM, jo ne nalozis s sposojenega originalnega ploscka...itd ampak datoteke dobis kje drugje, kar naj bi bilo po vsej verjetnosti nelegalno, a potem vseeno kupis original geslo in aktiviras. Ali magari kupis box verzijo igre v trgovini in pravtako z novim kljucem aktiviras staro enako igro. So tocno te dolocene instalirane datoteke s tem postale povsem legalne?

Zgodovina sprememb…

destroyer2k ::

bajsibajsi

Če ti potegneš iz travnika instal verzijo in uporabiš legalni ključ je enako kot, da bi box verzijo kupil.

Čeprav ni pa čisto legalno si lastiti te azijske cd-keye. In ponavadi ko klikneš I AGREE je notri napisani, da te lahko račun blokirajo, če ugotovijo da imaš azisjki cd key.

mrezna ::

@destroyer2k: Kot jaz vem to niso azijski ključi, vendar po večini kupljena zaloga na 1000kosov za ful cenejšo cenejo ali pa kakšne nemške verzije.

@bajsibajsi: Za take igre je npr. na cdkey.si opozorjeno, da naj CDkey bo uporabljen le kot backup CDkey npr. kot za http://cdkey.si/index.php?m=product&gam.... Meni se zdi, da je fer, ker je vse zapisano, kot mora biti ... tko da tukaj se ti sploh za EA Download Maneger ali pa STEAM ni treba bati.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Landwirtschafts-Simulator 15 / Farming Simulator 15

Oddelek: Igre
347363 (4277) Riff
»

Spletna trgovina CDKey.si

Oddelek: Loža
161954 (1581) connel
»

Igre

Oddelek: Igre
172428 (2042) pijavka
»

Ima kdo iskosnje s spletno prodajalno cdkey.si?

Oddelek: Igre
193853 (1842) nuclear
»

Trgovine z igrami

Oddelek: Pomoč in nasveti
61457 (478) brdi

Več podobnih tem