Forum » Izdelava spletišč » [php]$_POST iz šumnikov v nešumnike
[php]$_POST iz šumnikov v nešumnike
DiTi ::
Torej imam en problem, preko posta pošljem normalno besedilo, s šumniki, presledki, posebnimi znaki. Zdaj pa mi nikakor ne uspe, da bi to besedo spremenil, tako da bi namesto šumnikov dal nešumnike. če dam str_replace ter vhodno 2 arraya (en s šumniki en z brez) enostavno ne dela. Presledek mi zamenja, šumnikov pa kot da ne prepozna. Če shranim ta naslov z šumniki v bazo dela in tudi prikaže kasneje na strani, le zamenjati mi nikakor ne uspe. probal sem tudi z urlencode, htmlspecialchars_decode, utf8_decode in nič ne pomaga, noče in noče spremenit.
EDIT: uredil zadevo, se lahko zbriše.
EDIT: uredil zadevo, se lahko zbriše.
- spremenil: DiTi ()
Lion29 ::
jaz za narest slug, uporabljam to funkcijo
pr tvojem primeru zbrisi le
in v glavi funkcije naredi tak:
lahko pa preprosto
uporabljas
sam to ni najbolj priporocljivo
function slug($string, $replacement = '-') { $map = array( '/?|á|?|â/' => 'a', '/?|é|?|?|ë/' => 'e', '/?|í|î/' => 'i', '/?|ó|ô|?/' => 'o', '/?|ú|ů|?/' => 'u', '/ç/' => 'c', '/?/' => 'n', '/ã|ae/' => 'ae', '/ö/' => 'oe', '/ü/' => 'ue', '/Ä/' => 'Ae', '/Ü/' => 'Ue', '/Ö/' => 'Oe', '/ß/' => 'ss', '/č|ć|Č|Ć/' => 'c', '/š|Š/' => 's', '/ž|Ž/' => 'z', '/đ|Đ/' => 'dz', '/[^\w\s]/' => ' ', '/\\s+/' => $replacement ); $string = strtolower(preg_replace(array_keys($map), array_values($map), $string)); return $string; }
pr tvojem primeru zbrisi le
'/\\s+/' => $replacement,
in v glavi funkcije naredi tak:
function slug($string) {
lahko pa preprosto
uporabljas
slug($mystring, " ");
sam to ni najbolj priporocljivo
Founder and CTO @ Article-Factory.ai
DiTi ::
Povej, kako si uredil. Bo komu pomagalo
ne vem če je pametno tako ali ne, ampak uredil sem tako:
$sumniki = array("%9A","%8A","%26%23269%3B","%26%23268%3B","%9E","%8E","+",".",",",":",";","!","?","%"); $nesumniki = array("s","s","c","c","z","z","_","","","","","","",""); $page_title2 = urlencode($_POST['page_title']); $page_title2 = strtolower(str_replace($sumniki,$nesumniki,$page_title2));
Zgodovina sprememb…
- spremenil: DiTi ()
Packač ::
Uporabi raje iconv, šumniki niso edini posebni znaki. Bodi pozoren na izhodni nabor znakov z dodajo nizva "//TRANSLIT".
Vse o tem: http://www.php.net/manual/en/function.i...
Vse o tem: http://www.php.net/manual/en/function.i...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | MySQL podatki iz več tabelOddelek: Programiranje | 892 (682) | smacker |
» | [Java] Prevajanje in šumniki v ubuntuOddelek: Programiranje | 2503 (2120) | mmaestro |
» | php echo problemOddelek: Izdelava spletišč | 1087 (670) | chrush |
» | [PHP]Zamenjava šumnikov z html kodamiOddelek: Programiranje | 4071 (2349) | mikesr |
» | šumniki pretvarjanje z phpOddelek: Programiranje | 3286 (3019) | FrEaKmAn |