Forum » Loža » Naprava za izdelavo kruha
Naprava za izdelavo kruha
kmetek ::
Kupuje se, kaj se kaj priporoča/svetuje itd? Koliko različnih vrst kruha ipd se lahko naredi? Kake osebne izkušnje?
Koliko ste kaj prihranili mesečno, letno?
Koliko ste kaj prihranili mesečno, letno?
msjr ::
Jest imam zdaj kakšni dve leti tale avtomat za kruh.
Priporočam čim večji avtomat za kruh, ne kupuj ta malega avtomata, znamka je več ali manj nepomembna, ker veliko firm daje samo svoje nalepke gor
Naredi se lahko kakršenkoli kruh. Na začetku sem uporabljal predpripravljene mešanice, dokler se nisem navadil, da moraš res natančno odmerit sestavine in jih dati not v pravilnem vrstnem redu. Sicer pa piše v navodilih kako in kaj. Šele potem, ko znaš začneš eksperimentirati.
Potem ko se en drgugega navadiš je luksuz. Vržeš not sestavine in to je to. Je pa res, da moraš za odlične rezultate upoštevat tudi vlago in zunanjo temperaturo, ampak po kakšnem mesecu ti to pride v kri in veš kdaj je treba dat malo več vode... Povprečen kruh rata vedno, če se le držiš navodil.
Jest avtomat nesem celo na morje, da ne jem tistega pocastega obmorskega kruha, ki zdrži samo en dan.
Aparata nisem kupil zaradi prihrankov, ampak zato, da si naredim tak kruh, ki zdrži cel teden in vem kakšne sestavine ima notri.
Priporočam čim večji avtomat za kruh, ne kupuj ta malega avtomata, znamka je več ali manj nepomembna, ker veliko firm daje samo svoje nalepke gor
Naredi se lahko kakršenkoli kruh. Na začetku sem uporabljal predpripravljene mešanice, dokler se nisem navadil, da moraš res natančno odmerit sestavine in jih dati not v pravilnem vrstnem redu. Sicer pa piše v navodilih kako in kaj. Šele potem, ko znaš začneš eksperimentirati.
Potem ko se en drgugega navadiš je luksuz. Vržeš not sestavine in to je to. Je pa res, da moraš za odlične rezultate upoštevat tudi vlago in zunanjo temperaturo, ampak po kakšnem mesecu ti to pride v kri in veš kdaj je treba dat malo več vode... Povprečen kruh rata vedno, če se le držiš navodil.
Jest avtomat nesem celo na morje, da ne jem tistega pocastega obmorskega kruha, ki zdrži samo en dan.
Aparata nisem kupil zaradi prihrankov, ampak zato, da si naredim tak kruh, ki zdrži cel teden in vem kakšne sestavine ima notri.
Gwanaroth ::
Uporabljam isto kruhomat kot msjr in tudi izkušnje imam precej podobne. Stvar preprosto raztura. Ko dobiš enkrat občutek, si lahko narediš takšen kruh, kot ti paše (semena, čebula, krompir, slanina, .... ) skratka, kolikor imaš domišljije.
Kruh ostane svež tudi po 5 dnevih.
Kruh ostane svež tudi po 5 dnevih.
Lights often keep secret hypnosis..
fosil ::
Tale msjr-jev kruhomat se je prodajal pod različnimi imeni, naš se imenuje Clatronic klik
Ampak kot rečeno, priporočljivo je da vzameš takega ki ima dve mešalki
Je pa tako, da moraš imet na začetku nekaj potrpljenja, dokler ne naštudiraš zadeve, saj kruh včasih ne rata, oziroma pade skupi.
Odvisno sicer koliko kruha pojeste, ampak verjetno nekih blaznih prihrankov ne bo, po moje je zadeva predvsem fajn, ker točno veš kaj daš noter in imaš torej dober domač kruh, brez raznih E dodatkov. In pa veliko manj slan, prav neverjetno je koliko soli dajo noter v ta industrijski kruh.
Ampak kot rečeno, priporočljivo je da vzameš takega ki ima dve mešalki
Je pa tako, da moraš imet na začetku nekaj potrpljenja, dokler ne naštudiraš zadeve, saj kruh včasih ne rata, oziroma pade skupi.
Odvisno sicer koliko kruha pojeste, ampak verjetno nekih blaznih prihrankov ne bo, po moje je zadeva predvsem fajn, ker točno veš kaj daš noter in imaš torej dober domač kruh, brez raznih E dodatkov. In pa veliko manj slan, prav neverjetno je koliko soli dajo noter v ta industrijski kruh.
Tako je!
SkIDiver ::
Prihranek je ogromen, če boš malce računal v primerjavi s kruhom iz trgovine. Pri tem kruhu je potrebno upoštevati še dejstvo, da je veliko bolj nasiten. Jaz ga recimo pojem dva kosa in mi gleda čez ušesa medtem, ko industrijskega lahko zmažem pol štruce za hec.
RedDrake ::
Imam tocno tak aparat kot msjr, samo je neka druga znamka (kot receno, to je eden od tistih generikov, ki se prodajajo pod 10+ znamkami), placal tudi cca 50 EUR v mercatorju se mi zdi.
V glavnem kruh je soliden, in s predpripravljenimi mesanicami mi je se vedno uspel.
Uporabljam kar mesanice iz Hofer-ja, kjer 1kg mesanice stane 90 centov, ven se pa dobi 1,5kg kruha.
Ce pristejem se elektriko in tisto malo vode, je skupna cena cca 1 EUR na 1,5kg kruha.
Prihranek je kot so rekli ze drugi ogromen! (1kg kruha je cca 2 EUR v trgovini!)
Dejansko se je meni (pa sem sam v gospodinjstvu) investicija povrnila prej kot v enem letu (pojem cca 0,5 kg kruha na dan).
V glavnem kruh je soliden, in s predpripravljenimi mesanicami mi je se vedno uspel.
Uporabljam kar mesanice iz Hofer-ja, kjer 1kg mesanice stane 90 centov, ven se pa dobi 1,5kg kruha.
Ce pristejem se elektriko in tisto malo vode, je skupna cena cca 1 EUR na 1,5kg kruha.
Prihranek je kot so rekli ze drugi ogromen! (1kg kruha je cca 2 EUR v trgovini!)
Dejansko se je meni (pa sem sam v gospodinjstvu) investicija povrnila prej kot v enem letu (pojem cca 0,5 kg kruha na dan).
sidd ::
Koliko se lahko tole primerja s kruhom iz krušne peči? Če je že kdo uspel primerjat? Ker do sedaj mi je še najdoljši domač kruh iz krušne peči.
no idea for signature
signed
I
signed
I
joze28 ::
Kruh iz krušne peči je itak boljši, samo je dela tudi več.
Mi ponavadi tudi pečemo v krušni peči, vendar če ni prostora skrinji pa damo v avtomat; pa še bolj enostavno je: v aparat daš(ne najdem lepšega izraza)sestavine prižgeš, v 3,5 ure se ti speče kruh.
Obvezno kupi na dve metlici, pa ob prvih pekah bodi poleg, ker lahko testo preveč vzhaja, gre čez posodo in se ti lahko zažge na grelec.
Pa malo tudi eksperimentiraj daj malo več/manj moke pa je kruh čisto drugačen.
Glede prihranka:
85dag moke
5,5 dl vode
1/3 kocke kvasa
žlica soli, sladkorja
Kruh pa jutri stehtam.
Pa si lahko boš sam izračunal.(približno 1,4kg)
Pa še to: ko aparat konča s peko je kruh najbolje takoj vzeti iz posode ter pobrati metlice ven.
Mi ponavadi tudi pečemo v krušni peči, vendar če ni prostora skrinji pa damo v avtomat; pa še bolj enostavno je: v aparat daš(ne najdem lepšega izraza)sestavine prižgeš, v 3,5 ure se ti speče kruh.
Obvezno kupi na dve metlici, pa ob prvih pekah bodi poleg, ker lahko testo preveč vzhaja, gre čez posodo in se ti lahko zažge na grelec.
Pa malo tudi eksperimentiraj daj malo več/manj moke pa je kruh čisto drugačen.
Glede prihranka:
85dag moke
5,5 dl vode
1/3 kocke kvasa
žlica soli, sladkorja
Kruh pa jutri stehtam.
Pa si lahko boš sam izračunal.(približno 1,4kg)
Pa še to: ko aparat konča s peko je kruh najbolje takoj vzeti iz posode ter pobrati metlice ven.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: joze28 ()
HAM ::
Sem jedel kruh iz tega avtomata in moje mnenje je,
da je veliko enostavneje in bolj dobro zamesit na roke,
vzhajat v pecici in speci tudi tam. POnavadi preko kurilne sezone
pecem v krusni peci drugace pa v pecici.
Vklopis pecico na 50st. Zamesis in das vzhajat v pecico in obenem
namestis temperaturo na 200stopinj.
V tem casu ko se segreje na 200 tudi kruh lepo vzhaja.
da je veliko enostavneje in bolj dobro zamesit na roke,
vzhajat v pecici in speci tudi tam. POnavadi preko kurilne sezone
pecem v krusni peci drugace pa v pecici.
Vklopis pecico na 50st. Zamesis in das vzhajat v pecico in obenem
namestis temperaturo na 200stopinj.
V tem casu ko se segreje na 200 tudi kruh lepo vzhaja.
MIHAc27 ::
Mi smo imeli 2 Prvi je bil Perfectov. Zelo dober, mogoče edino malce majhen hlebček.
Ta drugi je pa Eltin Cooltouch. Resda malce večji a tudi počasneje speče (ene 10-15 minut več rabi na program).
Meni so všeč ker sovražim delat testo in pacat.
Ta drugi je pa Eltin Cooltouch. Resda malce večji a tudi počasneje speče (ene 10-15 minut več rabi na program).
Meni so všeč ker sovražim delat testo in pacat.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Aparat za peko kruha (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 26013 (6241) | zuz3k |
» | [Hrana] Vprašanje o najboljšem kruhuOddelek: Loža | 3346 (2542) | Freaxx |
» | Aparat za peko kruha (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 41110 (36301) | fosil |
» | Pečem domač kruh preračunano stane 0,5 evra/kg (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 20249 (18174) | energetik |
» | KRUHOMAT - Aparat za Peko Kruha - katerega kupiti???Oddelek: Loža | 25143 (22830) | gruntfürmich |