Forum » Omrežja in internet » DNS strežnik
DNS strežnik
Guliwer ::
Živjo!
Doma sem postavil DNS strežnik z simple DNS plus. Zdaj ko sem registreral domeno moram vnesti naslov DNS strežnika. Glede na to da še nimam domene je ta strežnik moj IP naslov ali se motim?
Zanima me zakaj so vsi ti zapisi: A, CNAME, SOA, NS?
LP
Doma sem postavil DNS strežnik z simple DNS plus. Zdaj ko sem registreral domeno moram vnesti naslov DNS strežnika. Glede na to da še nimam domene je ta strežnik moj IP naslov ali se motim?
Zanima me zakaj so vsi ti zapisi: A, CNAME, SOA, NS?
LP
_Dejan_ ::
Veselo branje:
LINK
LINK
ASUS P5E3, INTEL Q6600(3000Mhz 333x9), ATI HD 2600XT,
A-Data 4x2GB PC3-10700H(9-9-9-24-2T),LSI 9260-8i,
4x OCZ Vertex Turbo 30GB(RAID10), 3x1TB (RAID1+Spare)
A-Data 4x2GB PC3-10700H(9-9-9-24-2T),LSI 9260-8i,
4x OCZ Vertex Turbo 30GB(RAID10), 3x1TB (RAID1+Spare)
knesz ::
Na kratko, domenski strežnik mora imeti A zapis, kar pomeni, da moraš domeno imeti vpisano v nek obstoječ dns strežnik, da lahko sploh začneš.
primer:
če imaš registrirano mojadomena.com, mora ta biti vpisana na nekih obstoječih dns strežnikih, da boš lahko kreiral A zapis za ns1.mojadomena.com ki se glasi na ip, kjer imaš ta svoj dns strežnik.
Šelo ko imaš to urejeno, lahko vpišeš ns1.mojadomena.si kot domenski strežnik za tvojo in ostale domene. Seveda mora biti potem pravilno vpisan tudi NS zapis za to domeno, SOA ter A zapis za ns1.mojadomena.com na tvojem novem dns strežniku, da ti bo pravilno delalo.
Še to, ponavadi registrarji zahtevajo 2 domenska strežnika, ki morata vedno imeti enake (sinhronizirane) podatke.
Upam da se znajdeš kaj iz te kolobocije
primer:
če imaš registrirano mojadomena.com, mora ta biti vpisana na nekih obstoječih dns strežnikih, da boš lahko kreiral A zapis za ns1.mojadomena.com ki se glasi na ip, kjer imaš ta svoj dns strežnik.
Šelo ko imaš to urejeno, lahko vpišeš ns1.mojadomena.si kot domenski strežnik za tvojo in ostale domene. Seveda mora biti potem pravilno vpisan tudi NS zapis za to domeno, SOA ter A zapis za ns1.mojadomena.com na tvojem novem dns strežniku, da ti bo pravilno delalo.
Še to, ponavadi registrarji zahtevajo 2 domenska strežnika, ki morata vedno imeti enake (sinhronizirane) podatke.
Upam da se znajdeš kaj iz te kolobocije
Guliwer ::
To se pravi da svojo domeno moram vpsati že v nek delujoč DNS, ki kaže na moj DNS, nato pa lahko nadalnje domene vpišem v svoj dns. In ker mislim uporabljati samo eno domeno se mi ne splača postavljati svojega DNS strežnika.
Imam prav ali se motim?
LP
Imam prav ali se motim?
LP
knesz ::
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Težave z DNS strežnikomOddelek: Omrežja in internet | 4554 (3746) | Bakunin |
» | Pomoc pri postavitvi postfix mail streznikaOddelek: Izdelava spletišč | 3724 (3501) | srus |
» | DNS strežnikOddelek: Omrežja in internet | 7255 (6844) | jype |
» | domenca + dns server na ADSLOddelek: Operacijski sistemi | 2802 (2570) | Ziga Dolhar |
» | Postavitev DNS serverjaOddelek: Omrežja in internet | 2056 (1752) | RedOS |