Forum » Elektrotehnika in elektronika » mehki zagon za otroški električni avto
mehki zagon za otroški električni avto
vres.ales ::
Lp,
hčerka je za rojstni dan dobla takšni avto http://www.mimovrste.com/artikel/139045...
in zdaj je problem, da ma avto čisto enostavno izvedeno to vse skup in nima mehkega zagona motorja. Ampak po pritisku na gumb potegne, in to tak da avto kar koplje na mestu. Je pa to malo prenevarno in sploh se ne more vozit.
Pogooglal sem že vse mogoče in ne najdem čisto nič, prazvzaprav nevem niti kaj naj iščem. Sem bil danes v ČIP-u in mi je rekel, da obstaja elektronika vendar oni tega nimajo.
Motor deluje na 6V
Hvala za odgovore
hčerka je za rojstni dan dobla takšni avto http://www.mimovrste.com/artikel/139045...
in zdaj je problem, da ma avto čisto enostavno izvedeno to vse skup in nima mehkega zagona motorja. Ampak po pritisku na gumb potegne, in to tak da avto kar koplje na mestu. Je pa to malo prenevarno in sploh se ne more vozit.
Pogooglal sem že vse mogoče in ne najdem čisto nič, prazvzaprav nevem niti kaj naj iščem. Sem bil danes v ČIP-u in mi je rekel, da obstaja elektronika vendar oni tega nimajo.
Motor deluje na 6V
Hvala za odgovore
iggy ::
Potrebuješ regulator (regler), najlažje ti bo v kakšni modelarski trgovini povprašat, sam so verjetno tisti regulatorji, ki jih uporabljajo modelarji malce prešvoh za tole zadevo. (ali pa tudi ne)
Hey, you're fat!
T0RN4D0 ::
"am so verjetno tisti regulatorji, ki jih uporabljajo modelarji malce prešvoh za tole zadevo."
Eh, bi bil presenečen kaj uporabljamo modelarji. Sicer brez krtačk, ampak moči 5kW na baterije danes niso več nobena umetnost v modelih.
Regulator bi bilo potrebno še nekako kontrolirati,se pravi rabiš še nekaj v smislu servo testerja... po mojem da je najbolje da se hčerka nauči driftat pa bo mir. :D
Eh, bi bil presenečen kaj uporabljamo modelarji. Sicer brez krtačk, ampak moči 5kW na baterije danes niso več nobena umetnost v modelih.
Regulator bi bilo potrebno še nekako kontrolirati,se pravi rabiš še nekaj v smislu servo testerja... po mojem da je najbolje da se hčerka nauči driftat pa bo mir. :D
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.
WarpedGone ::
Najdi nekje kak baterijski vrtalnik z zanič baterijo.
Po možnosti 6 V varianto in vzem vn krmilno eelektroniko. Morda dodaš še kak kos pleha za bolš hlajenje in si zmagal skoraj brez dodatnih stroškov.
Modelarske stvari so sposobne velik, problem je da zanjo bit precej drage.
Po možnosti 6 V varianto in vzem vn krmilno eelektroniko. Morda dodaš še kak kos pleha za bolš hlajenje in si zmagal skoraj brez dodatnih stroškov.
Modelarske stvari so sposobne velik, problem je da zanjo bit precej drage.
Zbogom in hvala za vse ribe
Pyr0Beast ::
Saj bo kmalu nehal cukat, bo akku hin :P
WarpedOne - Misliš da bi 14.4V elektronika vrtalnika delala na 6V ? :)
WarpedOne - Misliš da bi 14.4V elektronika vrtalnika delala na 6V ? :)
Some nanoparticles are more equal than others
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
WarpedGone ::
Probably not al pa tut, če je dovolj ruska.
Maš tut 7,2 V zadeve ki bi pa sigurno delale tut na 6 V b.p.
Maš tut 7,2 V zadeve ki bi pa sigurno delale tut na 6 V b.p.
Zbogom in hvala za vse ribe
Pyr0Beast ::
Druga varianta je pa da preprosto kupi en poceni vrtalnik z 2ma baterijama in predela zadevo.
Some nanoparticles are more equal than others
T0RN4D0 ::
Tretja varjanta je, da rukne notr 4kw brushless setup, gokart gume in 10 celično LiPo baterijo pod sedež. Montiraš še sprejemnik, dva servota, tritočkovni varnostni pas, gokard gume in voziš tamalo na daljinca okoli :D
Ali pa takšna varjanta:
Ali pa takšna varjanta:
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
urosh ::
najcenejše take zadeve (od motorjev, reglerjev in baterij) pa maš na: http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor...
lp
lp
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | LED RPi (strani: 1 2 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 13677 (9701) | salcadoo |
» | RC AVTO MADE AT HOMEOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 1368 (1027) | WaterBoy |
» | Predelava rc avtomobilčkaOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 2651 (1737) | retard |
» | Voziček na elektromotorOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 5628 (4371) | Pyr0Beast |
» | Motorček za otroški avtomobilček?Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 9467 (8256) | ReBi |