Forum » Pomoč in nasveti » nov računalnik dela izredno počasi
nov računalnik dela izredno počasi
kinca ::
Pozdravljeni!
Kupil sem nov računalnik:
Matična plošča: Asrock G31M-S S775/PCIE/384/S/F1600
Procesor: Intel Core2 Duo E7500 2,93GHz
Pomnilnik: 3GB (2GB+1GB), DDR2, 800MHz
Trdi disk: WD 1TB 7200 64MB, SATA2
Grafična kartica: ATI HD5670 512MB
Težave z njim so se začele že pri nalaganju windowsov xp, namreč nalaganje operacijskega sistema jr trajalo več kot eno uro, kar je po mojem mnenju mnogo preveč. Tudi nameščanje ostalih potrebnih programov za delo z računalnikom je bilo izredno počasno (Office 2003 je trajalo 12 min). Pri delu se računalnik na ukaze odziva zelo počasi, zaustavitve in zagoni so zelo dolgi. Zanima me, če mora računalnik s tako sestavo poganjati windowse xp in spremljajoče programe brez težav (računalnik ni namenjen igranju iger in obdelavi videa). Razmišljam o tem da bi od trgovca zahteval zamenjavo mašine, ker nekje v strojni opremi mora biti eno strašno ozko grlo da ta ne deluje dovolj hitro.
Vsem hvala za nasvete in mnenja.
Kupil sem nov računalnik:
Matična plošča: Asrock G31M-S S775/PCIE/384/S/F1600
Procesor: Intel Core2 Duo E7500 2,93GHz
Pomnilnik: 3GB (2GB+1GB), DDR2, 800MHz
Trdi disk: WD 1TB 7200 64MB, SATA2
Grafična kartica: ATI HD5670 512MB
Težave z njim so se začele že pri nalaganju windowsov xp, namreč nalaganje operacijskega sistema jr trajalo več kot eno uro, kar je po mojem mnenju mnogo preveč. Tudi nameščanje ostalih potrebnih programov za delo z računalnikom je bilo izredno počasno (Office 2003 je trajalo 12 min). Pri delu se računalnik na ukaze odziva zelo počasi, zaustavitve in zagoni so zelo dolgi. Zanima me, če mora računalnik s tako sestavo poganjati windowse xp in spremljajoče programe brez težav (računalnik ni namenjen igranju iger in obdelavi videa). Razmišljam o tem da bi od trgovca zahteval zamenjavo mašine, ker nekje v strojni opremi mora biti eno strašno ozko grlo da ta ne deluje dovolj hitro.
Vsem hvala za nasvete in mnenja.
bobby ::
tole bi moralo delovati veliko hitreje.
predlog (če ti ne bo težko)
1. preglej, koliko se kaj zadeva greje, lahko da hladilnik na procesorju ne odvaja dovolj toplote in zato dela počasneje
2. še enkrat namesti os
predlog (če ti ne bo težko)
1. preglej, koliko se kaj zadeva greje, lahko da hladilnik na procesorju ne odvaja dovolj toplote in zato dela počasneje
2. še enkrat namesti os
Ce eksplicitno ne odgovorim osebam PNG ali PR,..I dont care about your opinion.
kinca ::
V biosu kaže cpu temperaturo 44-47 stopinj celzija, okol ponovnega nameščanja xp pa mislim da ne bo nekega napredka, namreč najprej sem naložil windows 7 in se pri tem skoraj mal postaral ker je trajalo tako dolgo, potem pa sem naložil xp, ker sem mislil da bo mašina delala hitreje, pa nič od tega.
kakšne kakovosti je Intel Core2 Duo E7500 2,93GHz, je to spodoben procesor ali pa je to neka okleščena varjanta intelovega procesorja kot so bili včasih celeroni (zadnje čase ne spremljam več napredka v računalništvu).
kakšne kakovosti je Intel Core2 Duo E7500 2,93GHz, je to spodoben procesor ali pa je to neka okleščena varjanta intelovega procesorja kot so bili včasih celeroni (zadnje čase ne spremljam več napredka v računalništvu).
st0jko ::
Vse komponente imaš povsem spodobne in nobena nebi smela tako zavirati sistema. Nekaj je narobe. No.. Edino disk mislim da imaš Caviar Green, ki pa je malo počasnejši, kot bi bilo treba, ampak ne toliko.
keks?
dwinxp ::
Če imaš zadevo v garanciji "domnevam da ja ker je novo :D " nesi zadevo kjer si kupil, pa skupi priklopite pa pokažite trgovcu, da ne deluje tako kot mora... pa naj ti pomagajo saj zato so tam...
Če bi meni delalo tako bi pregledal nastavitve biosa prvo, če bi bilo tam vse ok bi probal zadevo sestavit s kaksno drugo matično ploščo pa če bi delalo bi poslal ono nazaj v trgovino naj jo zamenjajo... če kakih drugih komponent za testiranje ne bi imel pri roki bi pa tako kot sem rekel sel do trgovca pa bi skupaj pogledali...
Lp
Če bi meni delalo tako bi pregledal nastavitve biosa prvo, če bi bilo tam vse ok bi probal zadevo sestavit s kaksno drugo matično ploščo pa če bi delalo bi poslal ono nazaj v trgovino naj jo zamenjajo... če kakih drugih komponent za testiranje ne bi imel pri roki bi pa tako kot sem rekel sel do trgovca pa bi skupaj pogledali...
Lp
ModriN96 ::
definitivno je z eno od komponent neki narobe...jst summ plato oz ram, ker je pa zadeva nova, odnes nazaj in nej ti zamenajo fuč komponento in je stvar rešena.
amigo_no1 ::
Testiraj disk z "Data Lifeguard Diagnostic for DOS (CD)"
http://support.wdc.com/product/download...
Dela kak live linux (knoppix) enako počasno kot winsi ?
http://support.wdc.com/product/download...
Dela kak live linux (knoppix) enako počasno kot winsi ?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: amigo_no1 ()
Valvoline ::
100% težava z diskom ali sata-ide kabel.Nekaj je narobe in zato windows zaklene hitrost na pio mode. Poglej si v device manager menu ide-atapi kontrolers če je sata-ide kanal na tvoj hdd zaklenjen na pio.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Valvoline ()
69charger ::
Ste pametni,mam 3 ASRock plate doma,ena je starejša kot 6 let,vse laufajo kot nove,celo bolš se procesorji navijajo kot na kakšni Gigabyte.
Downlodaj si program HDtune in poglej kakšne bodo bralne hitrosti diska. Če je vse vredu hitrost branja se bo gibala med 40-80mb/s če pa je zaklenjena hitrost na pio mode hitrost bo 1-5mb/s.
69charger ::
Skoraj gotovo je težava v disku,sem malo pogledal po googlu in je kar nekaj takih problemov.
Ste pametni,mam 3 ASRock plate doma,ena je starejša kot 6 let,vse laufajo kot nove,celo bolš se procesorji navijajo kot na kakšni Gigabyte.
Se strinjam,asrock je zakon,še posebej za takšno ceno.Tu pa tam seveda se kakšna pokvari,vendar crkujejo tut plate cenovnega razreda po 300e+ iz boljših znamk.
ProGTX ::
Vse komponente imaš boljše od mojih, pa je moj računalnik za enkrat še kar soliden, Win7 se mi je inštaliral 20 minut in tudi marsikatero igro lahko še igram (na nižjih nastavitvah).
Pridružil bi se mnenju, da je kriv disk. Poskusi kakšno orodje za pregled diska oz. poskusi vstaviti drugega in nanj kaj namestiti.
Pridružil bi se mnenju, da je kriv disk. Poskusi kakšno orodje za pregled diska oz. poskusi vstaviti drugega in nanj kaj namestiti.
Meizu ::
No no no, AsRock je pač plata za 15EUR, obnaša se pa tudi temu primerno. Definitivno ni takšne kvalitete in stabilnosti kot plata priznane znamke za 100EUR+.
jest10 ::
No no no, AsRock je pač plata za 15EUR, obnaša se pa tudi temu primerno. Definitivno ni takšne kvalitete in stabilnosti kot plata priznane znamke za 100EUR+.
Imel si jih pa že koliko?
Jaz 3 in z nobeno niti najmanjših težav(od teh, ki so delovale eno sem dobil že mrtvo iz škatle) ne s kvaliteto in ne s stabilnostjo. Pa sem imel vse 3 sisteme tudi navite.
GeForce ::
No si že kaj testiral?
Offtopic: Kaj je sedaj z AsRock platami? Se mi jo splača kupiti ali ne? Namreč meni izgleda da crkuje že 2 Gigabytova v 3letih pa bi rad neko čim cenejšo pa sem mislil AsRock sedaj pa nisem več prepričan?
Offtopic: Kaj je sedaj z AsRock platami? Se mi jo splača kupiti ali ne? Namreč meni izgleda da crkuje že 2 Gigabytova v 3letih pa bi rad neko čim cenejšo pa sem mislil AsRock sedaj pa nisem več prepričan?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: GeForce ()
ModriN96 ::
ne posluš teh kretenskih komentarjev gleda asrock-a ker je čist zakon in solidna firma za plate... tko da jo bres problema kupš in boš sigurn zadovoln z njo...
casio88 ::
Lep pozdrav!
Evo jaz sem včeraj kupil popolnoma isti računalnik z istimi komponentami in dela isto počasi! Napaka je popolnoma ista kot si jo opisal ti KINCA! Mogoče veš kaj je bila napaka?
Tak da pomoje bom tudi jaz odpelo nazaj in zahtevo drugi računalnik...
Hvala
Evo jaz sem včeraj kupil popolnoma isti računalnik z istimi komponentami in dela isto počasi! Napaka je popolnoma ista kot si jo opisal ti KINCA! Mogoče veš kaj je bila napaka?
Tak da pomoje bom tudi jaz odpelo nazaj in zahtevo drugi računalnik...
Hvala
TOP ::
Ker vidim da je govora od AsRock platah bom sam omenu,ker nekateri ne veste da je tole podjetje v lasti Asusa in uporablja vse njihove dele,stem da je cenejša.In recimo kakšne Extreme verzije os Asrocka so ene bolših navijalskih plat,ki se lahko primerja z dražjimi Formulami od Asusa.
blackbfm ::
Saj imajo vsi proizvajalci praktično enake dele.
Nekaj časa nazaj je bila debata, da 45nm procesorji znajo zajebavat na starejših platah oz. čipsetih. Mogoče bi se dalo kaj popravit s flashanjem biosa na novejšo verzijo, ampak prava rešitev je pa menjava plate. Sicer pa ni kriv Asrock.
Nekaj časa nazaj je bila debata, da 45nm procesorji znajo zajebavat na starejših platah oz. čipsetih. Mogoče bi se dalo kaj popravit s flashanjem biosa na novejšo verzijo, ampak prava rešitev je pa menjava plate. Sicer pa ni kriv Asrock.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: blackbfm ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | ASRock tretji največji proizvajalec matičnih ploščOddelek: Novice / Matične plošče | 12837 (11148) | XtodaZ |
» | Računalnik je "umrl". Vprašanje prve diagnozeOddelek: Pomoč in nasveti | 1742 (1200) | solatko |
» | Nadgradnja sistema - katera kompo. najprej?Oddelek: Kaj kupiti | 1877 (1568) | Orchestra |
» | Katero matično ploščo priporočate?Oddelek: Kaj kupiti | 1435 (1083) | toncek_95 |
» | PC za pisarno, filme, glasboOddelek: Kaj kupiti | 1459 (960) | Dare |