Forum » Pomoč in nasveti » bios ne spozna diska ?
bios ne spozna diska ?
mirom ::
Pred kratkim mi je crknil IBM DTLA 45GB disk , zdaj sem si omislil novega WD600BB in ga uspel spraviti k zivljenju.
Problem pa je nastal ko sem drugi dan delovanja prizgal racunalnik in bios pri bootu ni spoznal diska (primary master ) spoznal pa je DVD (secondary master). Če grem v Bios ročno in poženem autodetect se stvar lepo najde in boot je uspešen. Omenjena stvar se dejansko zgodi samo kadar mašino res prižgem čisto od začetka. S starim diskom tega proiblema ni bilo. Na primary slave nimam priključeno nič, ravnotako je prazen secenodary slave. Ali ima kdo kakšno idejo kaj bi lahko tu zezalo ?
Hvala,
M.
Problem pa je nastal ko sem drugi dan delovanja prizgal racunalnik in bios pri bootu ni spoznal diska (primary master ) spoznal pa je DVD (secondary master). Če grem v Bios ročno in poženem autodetect se stvar lepo najde in boot je uspešen. Omenjena stvar se dejansko zgodi samo kadar mašino res prižgem čisto od začetka. S starim diskom tega proiblema ni bilo. Na primary slave nimam priključeno nič, ravnotako je prazen secenodary slave. Ali ima kdo kakšno idejo kaj bi lahko tu zezalo ?
Hvala,
M.
mirom ::
Reset to default se nisem probal. Probal pa sem ze dati na Autodetect pa ni nic pomagalo.
M.
M.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Računalnik porabi OGROMNO časa da pride v windowseOddelek: Strojna oprema | 1132 (925) | Buggy |
» | Stari disk - ne znam ga priklopitiOddelek: Strojna oprema | 778 (632) | krneki |
» | CD-roma in rw mi ne prepoznava!Oddelek: Pomoč in nasveti | 857 (784) | Mr.-Viko |
» | Zakaj bios ne zazna ostalih IDE kanalov?Oddelek: Pomoč in nasveti | 888 (805) | bastadu |
» | namestitev CD-ROM-a v novem računalnikuOddelek: Pomoč in nasveti | 2188 (2028) | nando |