Forum » Pomoč in nasveti » problemi z računalnikom
problemi z računalnikom
XtremeX ::
Ravnokar si namarevam nanovo naložit računalnik pa ga mal popravit pa me zanima če mi lahk poveste kaj morm zamenjat mam naslednje probleme..
- računalnik se mi sam prižiga ko ga izklopim še mi po 1 minuti sam vklopi ampak ne vedno..
- ko računalnik izklopim iz 220 vtičnice pa ga priklopim nazaj mi noče vžgat
- računalnik mi ful šteka mam 512Mb rama pa nevem a je dovolj al kaj je problem .. računalnik je star okoli 5 let ni bil nič servisiran z izjemo pred 3 leti so bili nanovo naloženi windowsi..
- računalnik se mi sam prižiga ko ga izklopim še mi po 1 minuti sam vklopi ampak ne vedno..
- ko računalnik izklopim iz 220 vtičnice pa ga priklopim nazaj mi noče vžgat
- računalnik mi ful šteka mam 512Mb rama pa nevem a je dovolj al kaj je problem .. računalnik je star okoli 5 let ni bil nič servisiran z izjemo pred 3 leti so bili nanovo naloženi windowsi..
Meizu ::
1.) Najverjetneje se ti gumb za vžig na kišti zatakne včasih in posledično nazaj vžge računalnik. Ko se ti ne zatakne se računalnik pač ne vžge.
2.) Si ziher, da tisti kabel porineš notri do konca?
3.) Kere Windowse pa imaš nameščene? Če uporabljaš novejše programe, po možnosti skušaš igrat novejše igre, potem je seveda 512mb kar ogromno premalo rama. Sicer za same WindowseXP pa mogoče kšn film pogledat je 512mb rama nekako zadosti.
Edit: K tretji točki bi dodal še naslednje:
Če že 5 let nisi formatiral računalnika, potem ga čimprej, saj ti računalnik šteka zaradi nabasanosti. Če imaš nameščene XPje pa tako ali tako ne opravljajo avtomatske defragmentacije, zato so datoteke raztresene po celotnem disku, kar itak ne pomeni nič dobrega.
2.) Si ziher, da tisti kabel porineš notri do konca?
3.) Kere Windowse pa imaš nameščene? Če uporabljaš novejše programe, po možnosti skušaš igrat novejše igre, potem je seveda 512mb kar ogromno premalo rama. Sicer za same WindowseXP pa mogoče kšn film pogledat je 512mb rama nekako zadosti.
Edit: K tretji točki bi dodal še naslednje:
Če že 5 let nisi formatiral računalnika, potem ga čimprej, saj ti računalnik šteka zaradi nabasanosti. Če imaš nameščene XPje pa tako ali tako ne opravljajo avtomatske defragmentacije, zato so datoteke raztresene po celotnem disku, kar itak ne pomeni nič dobrega.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Meizu ()
1) verjetno to ni to ker se mi je danes 7x nazaj vklopu potem pa sem ga izklopu iz 220
2) kabel je noter ker sem to že velikokrat preveru
3) ja mam kr neki igrc gor ja tk da bo treba res verjetno kupit mal bol močnejšega neki. nameščene mam XP
okej bom to nesu na servis ko jst tk ne obvladam pa hvala ti.
2) kabel je noter ker sem to že velikokrat preveru
3) ja mam kr neki igrc gor ja tk da bo treba res verjetno kupit mal bol močnejšega neki. nameščene mam XP
okej bom to nesu na servis ko jst tk ne obvladam pa hvala ti.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: XtremeX ()
Meizu ::
Mja, lahko da ti na matični ali pa na žičkah za vklop na ohišju pride do kakšnega stika, zato ima matična še vedno "komando" za vžig računalnika. Možnih je seveda 1500 stvari :)
nism še nikol formatiru kompa ka a na disk stisnem desno miško pa formatiraj.. a ti to slučajn kake vindowse dov zbriše al ne..
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | sveže obnovljen PC, a zakaj počasen?Oddelek: Pomoč in nasveti | 2264 (1805) | MrStein |
» | Računalnik se ne odzivaOddelek: Pomoč in nasveti | 2142 (1998) | LukowLoL |
» | računalnik se ne prižgeOddelek: Pomoč in nasveti | 1028 (854) | solatko |
» | ugašanjeOddelek: Pomoč in nasveti | 1763 (1355) | nonenone |
» | Ne morem formatirati diskaOddelek: Pomoč in nasveti | 1914 (1567) | guererro |