Forum » Kaj kupiti » Router za optiko
Router za optiko
HectorX ::
Pozdrav!
Prejšnji teden smo dobili optiko 25/25 (Amis). Sedaj me zanima kateri router je najbolje kupiti? Priklopljeni bodo 3 računalniki, wireless ne potrebujemo.
P.s.: Cena? Čim več za čim manj denarja :) Oz. ne potrebujemo nobenih drugih funkcij, samo internet povezavo na vseh računalnikih.
Prejšnji teden smo dobili optiko 25/25 (Amis). Sedaj me zanima kateri router je najbolje kupiti? Priklopljeni bodo 3 računalniki, wireless ne potrebujemo.
P.s.: Cena? Čim več za čim manj denarja :) Oz. ne potrebujemo nobenih drugih funkcij, samo internet povezavo na vseh računalnikih.
- spremenil: HectorX ()
urosh ::
ni tako, da imaš iz modema naprej še vedno LAN? Optika pa je do modema?
Kupi malo boljši navadni router in je to to...
Kupi malo boljši navadni router in je to to...
St235 ::
zakaj pa N standard če ne rabi wireless? brezveze plačevat +30 eur za nekaj kar ne rabi. Sicer je danes 99% routerjev brezžičnih, ampak taki ki podpirajo N standard so še vedno krepko čez 50EUR.
Bolj pomembno je da vzameš 1Gb LAN, ker se kar lepo pozna pri prenosu podatkov znotraj omrežja. Pod pogojem,da imaš tudi v računalnikih 1Gb lan.
Bolj pomembno je da vzameš 1Gb LAN, ker se kar lepo pozna pri prenosu podatkov znotraj omrežja. Pod pogojem,da imaš tudi v računalnikih 1Gb lan.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: St235 ()
Sem mislil, da je bolj komplicirano :)
Potem vzamem en routet za cca. 60 +/- 10EUR in to je to.
Hvala vsem!
Potem vzamem en routet za cca. 60 +/- 10EUR in to je to.
Hvala vsem!
ABX ::
Linksys WRT54GL ali zmogljivejši Asus wl-500gp v2.
Poceni routerjev ki ne podpirajo Tomato ne kupovat.
Poceni routerjev ki ne podpirajo Tomato ne kupovat.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!
PacificBlue ::
Ni WRT54GL že malo prezastarel za optiko? Kakšen WAN -> LAN troughput ima?
To tudi mene zanima, ker čez mesec, dva dobim optiko in imam omenjeni router.
I’m out.
:3
:3
ABX ::
Ni WRT54GL že malo prezastarel za optiko? Kakšen WAN -> LAN troughput ima?
Meni je delal brez težav na 20Mbit. Edino torrenti so povzročali težave če so bili nastavljeni na več kot 400 istočasnih povezav.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!
a nimaš že na optičnem modemu vsaj 3 porte
Ne, nimaš, če živiš v bloku in je optični modem skrit neznano kje.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: HectorX ()
McMallar ::
WRT54GL prebavi nekje do 60MBit na WAN portu, tako da za 25/25 bo OK.
Why can't a programmer tell the difference between Halloween and Christmas?
Because OCT31 = DEC25
Because OCT31 = DEC25
sss ::
rejven ::
pa kaj mu 100mb lan ruterje z wirelesom prodajate, kupi naj giga lan ruter pa je...Če bo hotu kdaj sharat znotrej omrezja se bo precej poznalo, 320N mislim da ma tud lan porte sicer prenosov ne vem ma pa tudi wireless če bo kdaj potreba. drugače je pa že trnvpeti pošteno predlagal.
trnvpeti ::
sam
winbox poklika
navodil kolikor zelis
osnovne nastavitve so enostavne
ce bo rabil napredne, je napreden uporabnik
in bo znal to placat
winbox poklika
navodil kolikor zelis
osnovne nastavitve so enostavne
ce bo rabil napredne, je napreden uporabnik
in bo znal to placat
McMallar ::
@rejven: ko sem pred parimi mesci gledal giga lan routerje je bilo stanje taksno, da je najcenejsi, ki je presegel 100MBit/s na WAN portu, stal 130EUR. FYI.
Why can't a programmer tell the difference between Halloween and Christmas?
Because OCT31 = DEC25
Because OCT31 = DEC25
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Router očitno omejuje prenose na optikiOddelek: Omrežja in internet | 1805 (1310) | AC_DC |
» | Kateri ROUTER za cim večjo hitrostjo prenosa (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 22056 (16257) | broken/link |
» | Amis optika in WRT54GL (Tomato)Oddelek: Omrežja in internet | 2242 (1980) | b3D_950 |
» | Linksys BEFSR41 router - (pre)pogost restart?Oddelek: Strojna oprema | 2233 (2042) | patriot10 |