» »

Katero kvalitetno ročno svetilko kupiti?

Katero kvalitetno ročno svetilko kupiti?

Temo vidijo: vsi
««
290 / 334
»»

koyotee ::

lubej1 je izjavil:

imam to lučko in sem jo uspel preizkuisiti v praksi, res odlična zadeva, odličen snop, ni preveč ozek, sveti zelo daleč...
seveda za to ceno ne moremo dobit iste kvalitete, kot jo imajo podobne lučke za 150 usd in več, je pa povsem zadovoljiva
zelo zadovoljen z nakupom

če imate 51 eur odveč, priporočam nakup, z baterijo je seveda malo dražja

In katere bi bile te razlike pri luckah ki stanejo x3?
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

lubej1 ::

verjetno v kvaliteti izdelave, elektrniki (driver), večji reflektorji itd.
nisem prava oseba za tvoje vprašanje, nisem zelo izobražen lučkar :D

150 usd
https://intl-outdoor.com/k1-21700-throw...

140 usd
https://www.banggood.com/Astrolux-FT03S...

120 usd
https://www.banggood.com/Convoy-L8-SBT9...

še več opcij, pa je na tem linku, zanimivo branje :)

https://davestechreviews.com/2022/04/02...

matobeli ::

Knurling. To se vidi kje so šparal.

Drugač pa pogrešam ring switch pri teh močnih lučeh.

Samael ::

matobeli je izjavil:

Knurling. To se vidi kje so šparal.

A veš, da sem jaz tudi to opazil. Tu je že razlika med recimo Lumintopom in Sofirnom, kjer ima pri svetilkah, ki so mi na razpolago prvi na oko in dotik opazno bolj fin knurling, medtem ko se Sofirn (ki je sicer za tisti denar povsem solidna zadeva) zateka k enostavnejšim, sploh pa bolj grobim, manj pogosto posejanim vzrocem ali pa so celo brez oz. imajo čez body vzorec v obliki par obročkov.
Saj si to mislil?
Samael != Samuel

aerof ::

gregor je izjavil:

Neverjetrno a resnično.

Wurkkos ima novo akcijo. Zdi se mi, da samo še o tej firmi govoriimo. ;)

Poleg tega pa še imajo ugodne cene.

Če se to sešteje, dobimo npr. TS30S za €51,26
Ta lučka o kateri smo že zelo veliko govorili, je sedaj po najnižji ceni (cenejša kot za 11.11. in BF).
V teh dve akcijah je bila cca. €55,00.

Glede na to, da vrhunska SBT90.2 ledica prde cca. 20, 30 USD, je lučka za to ceno precej (zelo) ugodna.

Torej, čas je da pokupite vso zalogo. :));)

LP

Ja, nova akcija, so kar redne pri Wurkkosu :). Če kdo rabi kakšno lučko je ugoden nakup, se mi pa zdi, da se preveč forsira TS30S :) . Lučka je namenska (iskalna) in marsikomu, ki ne ve za kaj bi jo rabil, bo obležala v predalu. Za ta denar se dobi že tri WK03 z baterijo, ki pa je res uporabna lučka za vsak žep ali pa minimalistična TS10.
BTW, če kdo misli, da je to najboljša ponudba za TS30S se po moje moti. Staro TS30 (brez S) s tremi Luminos SST40 ledicami in enakim ohišjem, sem lani spomladi kupil za cca.35€, ko je bil "clearance" model :).

gregor ::

meni se najbolj dopade knurling na tej lučki:

https://intl-outdoor.com/noctigon-dm11-...

nekaj posebnega, precej drugačen od vseh ostalih lučk, ki jih imam
nekaterim pa se ne dopade, kolikor sem bral na BLF...

to je ena izmed lučk, ki še čaka na fotkanje na tepihu :));)

LP

aerof je izjavil:

gregor je izjavil:

Neverjetrno a resnično.

Wurkkos ima novo akcijo. Zdi se mi, da samo še o tej firmi govoriimo. ;)

Poleg tega pa še imajo ugodne cene.

Če se to sešteje, dobimo npr. TS30S za €51,26
Ta lučka o kateri smo že zelo veliko govorili, je sedaj po najnižji ceni (cenejša kot za 11.11. in BF).
V teh dve akcijah je bila cca. €55,00.

Glede na to, da vrhunska SBT90.2 ledica prde cca. 20, 30 USD, je lučka za to ceno precej (zelo) ugodna.

Torej, čas je da pokupite vso zalogo. :));)

LP

Ja, nova akcija, so kar redne pri Wurkkosu :). Če kdo rabi kakšno lučko je ugoden nakup, se mi pa zdi, da se preveč forsira TS30S :) . Lučka je namenska (iskalna) in marsikomu, ki ne ve za kaj bi jo rabil, bo obležala v predalu. Za ta denar se dobi že tri WK03 z baterijo, ki pa je res uporabna lučka za vsak žep ali pa minimalistična TS10.
BTW, če kdo misli, da je to najboljša ponudba za TS30S se po moje moti. Staro TS30 (brez S) s tremi Luminos SST40 ledicami in enakim ohišjem, sem lani spomladi kupil za cca.35€, ko je bil "clearance" model :).

Tvoje in tele novejše se ne da primerjati.
Rear DVD collector!
JTD power!

razlika je v ledici, SBT90.2 in SST40 ne gre skupaj :D
je pa dejstvo, da so pred leti bile veliko boljše cene za lučke, kot pa sedaj...

LP

nejc_nejc ::

Matr, mene pa zanima zakaj jih sploh rabite. 290 strani
Zveni kot, da živite od tega.
Ali je samo hoby?

koyotee je izjavil:

Nisem primerjal, čeprav razen v dolžini snopa spet ni take razlike, se strinjam, da je SBT90.2 ledica boljša in dražja, ampak to običajnega nelučkarja niti ne zanima :)
Saj verjetno jo bom tudi jaz kupil, čeprav dvomim, da jo rabim, sem pač malo zasvojen :)Hotel sem le omenit, da je za splošno publiko kakšna druga primernejši nakup ;)

nejc_nejc je izjavil:

Ali je samo hoby?

Eni trije - štirje, ki so v preteklih letih spraševali enako, so potem obtičali v tej temi.
Pazi nase.
Samael != Samuel

fikus_ ::

Samael je izjavil:

nejc_nejc je izjavil:

Ali je samo hoby?

Eni trije - štirje, ki so v preteklih letih spraševali enako, so potem obtičali v tej temi.
Pazi nase.

Res je! Sem zajadral na to temo in potem hitro naročil dve lučki. Po sledenju se nahajate v Luksemburgu.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.

Samael je izjavil:

nejc_nejc je izjavil:

Ali je samo hoby?

Pazi nase.

no nisem v temi vendar, da ne bo zmede...:))
v ponedeljek dobil tole:

Falcon Eyes F7 mini

aerof je izjavil:

koyotee je izjavil:

Nisem primerjal, čeprav razen v dolžini snopa spet ni take razlike, se strinjam, da je SBT90.2 ledica boljša in dražja, ampak to običajnega nelučkarja niti ne zanima :)
Saj verjetno jo bom tudi jaz kupil, čeprav dvomim, da jo rabim, sem pač malo zasvojen :)Hotel sem le omenit, da je za splošno publiko kakšna druga primernejši nakup ;)

za nelučkarje so bolj primerne manjše lučke (EDC - every day carry) kot so npr. WK03, WK15, TS22, TS21, TS25, FC12, TS10 itd, če govorimo o Wurkkos
seveda pa to ni edini prodajalec lučk na kitajkem :)

fikus_ je izjavil:

Samael je izjavil:

nejc_nejc je izjavil:

Ali je samo hoby?

Pazi nase.

Res je! Sem zajadral na to temo in potem hitro naročil dve lučki. Po sledenju se nahajate v Luksemburgu.

do konca zime boš imel doma 15 lučk, malih in večjih... :))

LP

Zgodovina sprememb…

• spremenil: gregor ()

nejc_nejc je izjavil:

v ponedeljek dobil tole:

Falcon Eyes F7 mini

Vidiš, to je nekaj, kar človek gotovo potrebuje - čeprav ne vem točno zakaj.
Ampak da preidem k bistvu 291ih strani - debatiramo. Poglej samo tole okoli tvojega vprašanja - s tvojo pridno participacijo smo naredili že 6 postov. Še malo, pa bomo na strani 292.

Kaj meniš pa kaj o tej lučki? Sam je sicer nimam (sem se v tem času omejil na dve Lumintop D1), vendar mi za ceno deluje dokaj ok, pa tudi sicer je videti, da je kar popularna zadnje dva, tri tedne tu.
Se ti ne zdi, da bi bilo lahko to nekaj, kar potrebuješ?
Samael != Samuel

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Samael ()

foto roba, sicer samo 5W samo RGB
recimo za kaj takega:

bolj me zanimajo dimmable od 2500K do več od 6000K
za hodit uporabljam mobi_lučko,
take, kot si jih predložil, pridejo k meni ob kakšni novoletni vrečki, ki jih izgubim ali pa se valjajo v avtu_lučke namreč.

evo futram strani :)

gregor je izjavil:

aerof je izjavil:

koyotee je izjavil:

za nelučkarje so bolj primerne manjše lučke (EDC - every day carry) kot so npr. WK03, WK15, TS22, TS21, TS25, FC12, TS10 itd, če govorimo o Wurkkos
seveda pa to ni edini prodajalec lučk na kitajkem :)

fikus_ je izjavil:

Samael je izjavil:

nejc_nejc je izjavil:

Ali je samo hoby?

Pazi nase.

do konca zime boš imel doma 15 lučk, malih in večjih... :))

LP

Wk03 ima naprimer glupe stopnje: 1800 800 350lm...
Rear DVD collector!
JTD power!

nejc_nejc je izjavil:

take, kot si jih predložil, pridejo k meni ob kakšni novoletni vrečki, ki jih izgubim ali pa se valjajo v avtu_lučke namreč.
evo futram strani :)

To, da imaš v avtu kakšno kvalitetno svetilko, mislim da ni napačno. Saj večino časa je človek ne potrebuje. Do momenta, ko jo. Pa če je to enkrat je pač enkrat.
A se spomniš tistega verižnega trčenja na primorki leta 2016, ki je šlo v zgodovino kot najmnožičnejša nesreča na slovenskih avtocestah in kjer je zgolj prisebnost neznanega človeka s svetilko, ki je rezala skozi meglo (legenda pravi, da gre za rednega obiskovalca te teme - kar ni bilo nikoli uradno potrjeno) pripomogla k temu, da ni bilo žrtev še več.
No, pa razumem, da vsakdo ne more biti heroj. Komu pride prav že pri vsakodnevnem sprehodu s psom. Pa za nekaj osebkov v tej temi vem, da so navdušeni jadralci. Jaz obožujem kampiranje (čeprav si vsako leto rečem "I am too old for this shit..."), skačem po več dnevnih festivalih (kot je naš metaldays) s šotorom nekje med koreninami, imam do službe slab km peš skozi praktično gozdno pot/cesto, itd. Skratka, vsakomur svoje. In pa seveda, tudi zbiramo jih radi.

Aja, pa jaz nimam občutka, da futraš strani v smislu nekvalitetnega junk posta. Vsaj ne napram vsem tistim temam po forumu, kjer odrasli moški jočejo, kako jim je holivud pokvaril še eno risanko.
Samael != Samuel

Zgodovina sprememb…

Evo še ena možna oblika, ki je sicer s flešom, samo so za take male stvari okorni.
Boljša led oziroma za več stroboskop

matobeli ::

A si tvojga Falkona kaj primerjal z Ulanzi modeli? Men sedi v košarci Ulanzi VL110 že cel kup časa pa še ni prišel na vrsto.

Ulanzi VL110

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: matobeli ()

Ne sm gledal Yangnuo podobnega tipa, samo mi je prevelika, zakar trenutno "rabim".

Zulijo me led paneli, samo za watte, so dragi.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: nejc_nejc ()

koyotee je izjavil:

Wk03 ima naprimer glupe stopnje: 1800 800 350lm...

Vse tri, ki si jih naštel, se mi zdijo perfect.

Tisto, kar te je zmotilo, je najbrž razmak med 800 in 1800lm, ane? Ampak karkoli vmesnega je v realnosti nesmisel. Takšna lučka ne more vzdrževati svetilnost, ki bi bila tudi blizu napr vmesnih 1200lumnov. Torej 1200 ne more biti max.
Karkoli nad max 800lm je že turbo - vse tovrstne lučke namreč težko lavfaš že na 800lm. Zdaj pa a se bežen turbo ustavi pri 1200lm ali pa zmore celo do 1800lm pa samo po sebi nima nekaj veze. Realna, uporabna svetilnost te lučke je nekako 100 (min) - 350 (mid) - 800lm (max) in tako so nastavljene tudi stopnje.
Dodatne turbo stopnje med obstoječi max in turbom pač nimajo smisla, ker turbo je pač.. turbo.

Osebno mi je nepotreben samo 3lm moon, ker ga pač osebno ne maram (in pa tistih 100lm, ker mi je preveč stopenj nadležno, čeprav po drugi strani je pa za recimo v nekem mini šotoru ali stanovanju 350lm marsikdaj preveč, tako da razumem logiko stotih lumnov).
Samael != Samuel

Zgodovina sprememb…

Zato je pa ramping ftw, jaz samo še take kupujem.
Rear DVD collector!
JTD power!

knap ::

za 14 eur ne rabimo rampinga :)

----------------------

vezano na zgornjo debato

v tej temi ne velja:
pes je človekov najboljši prijatelj

ampak velja
lučka je človekov najboljši prijatelj :))8-)

koyotee je izjavil:

Zato je pa ramping ftw, jaz samo še take kupujem.

Ja, ampak ti v tem konkretnem primeru (glede samih stopenj) ne spremeni ničesar. Max ozkih valjastih lučk je med 500 - 800lm. To, da lahko lučko za par sekund lavfaš na 1800lm, ne pomeni, da jo boš pa na 1400lm lumnov lavfal kar par minut. Še vedno je to turbo in še jo boš lavfal samo par sekund. (karikiram, nisem dejansko gledal koliko časa teče na turbo).
Tako, da ti je dejanski ramping uporaben zgolj med 0 in 800lm, medtem ko je tebe zmotil najbrž razmak med 800 in 1800 lumni :)
Samael != Samuel

knap ::

WK03 = SC18
razlika je samo v knurlingu

https://zeroair.org/2022/11/03/wurkkos-...
https://zeroair.org/2022/11/02/sofirn-s...
https://1lumen.com/review/sofirn-sc18/

na zgornjih linkih so tudi grafi za svetilnost

kot pravi Samael...

Prisežem, da nisem gledal :) Samo sliko (dizajn) lučke sem pogledal in pa razvrstitve/stopnje v "manual" (navodilih na sliki).

To je pač narava malih ozkih valjastih 18650 lučk. Vse, kar je nad 800lm (pa ajde. lahko zaokrožimo na 1000lm - se lepše zapiše) je anomalija/turbo :) 1800lm je samo večja anomalija, kot bi bila 1300lm, v osnovi pa še vedno isti dre... :) Stopnje/ramping med turbom in turbom nima kaj dosti smisla.

Pa ne me narobe razumeti, nič nimam proti turbu (čeprav ga za mainstream uporabo močno odsvetujem) le logiko razmaka med max (zadnja stabilna/uporabna svetilnost) in turbo pojasnjujem. To, da ima kakšna lučka (kot v tem primeru) izredno nabildan turbo pač ne spremeni ničesar.
Samael != Samuel

dominuspro ::

Samael je izjavil:

Na vsake 3 - 4 mesece se v tej temi pojavi kdo, ki nas želi prepričati, da je točna to ta lučka, ki jo želi imeti, pa mu jo lahko podarite :)

Bom izkoristil priliko in se zahvalil za odvrnitev od bedaste ideje. Pa hvala za Lumintop namig, D2 je res zakon. Že prvi kontakt, ko primeš zadevo v roke, razstaviš in občuduješ kvaliteto izdelave, ti pove, da nima veze s čipšit lučkami. Pa snop je ful všečen. Ima nek močnejši spot na sredi, lepo pa pokrije tudi nekaj širine. Z nosilčkom za par EUR mi tudi povsem ustreza na biciklu. Dejansko ne rabim nobene druge lučke, z izjemo potapljaških.

dominuspro je izjavil:

Samael je izjavil:

Na vsake 3 - 4 mesece se v tej temi pojavi kdo, ki nas želi prepričati, da je točna to ta lučka, ki jo želi imeti, pa mu jo lahko podarite :)

Bom izkoristil priliko in se zahvalil za odvrnitev od bedaste ideje. Pa hvala za Lumintop namig, D2 je res zakon. Že prvi kontakt, ko primeš zadevo v roke, razstaviš in občuduješ kvaliteto izdelave, ti pove, da nima veze s čipšit lučkami. Pa snop je ful všečen. Ima nek močnejši spot na sredi, lepo pa pokrije tudi nekaj širine. Z nosilčkom za par EUR mi tudi povsem ustreza na biciklu. Dejansko ne rabim nobene druge lučke, z izjemo potapljaških.

You wish :))
Rear DVD collector!
JTD power!

matobeli je izjavil:

A si tvojga Falkona kaj primerjal z Ulanzi modeli? Men sedi v košarci Ulanzi VL110 že cel kup časa pa še ni prišel na vrsto.
.....

Prepričal me je APP, kjer lahko na mobiju iz fotografije določiš barvo s katero sveti. (zadnji primer)
Si ne predstavljam, kako bi ročno štelal točen RGB, razen če bi vedel katere številke so v igri.

Okapi ::

Samael je izjavil:

nejc_nejc je izjavil:

v ponedeljek dobil tole:

Falcon Eyes F7 mini

Če bi bil vloger, bi vedel.

@Okapi
Katere ledice, pa ti uporabljaš pri Olimpusu?

Zgodovina sprememb…

Okapi je izjavil:

Samael je izjavil:

nejc_nejc je izjavil:

v ponedeljek dobil tole:

Falcon Eyes F7 mini

Prvič slišim za to firmo...
Zakaj se to uporablja? Za foto, video studio...?

LP

nejc_nejc je izjavil:

@Okapi
Katere ledice, pa ti uporabljaš pri Olimpusu?

Jaz sem bolj stara šola, uporabljam samo bliskavice. Imam 3 različne malo večje Godoxe z "daljincem", pa eno čisto majhno od Olympusa, ki jo imam lahko vedno v žepu. Pravzaprav 2, te Olmypus prilaga tistim fotoaparatom, ki je nimajo že vgrajene.

Sem pa razmišljal, da bi vzel tudi eno "glavo" z ledicami, za Godox AD200pro, stane samo 15 evrov in mogoče bi pa kdaj prav prišla.;)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Okapi ()

Samael je izjavil:

Prisežem, da nisem gledal :) Samo sliko (dizajn) lučke sem pogledal in pa razvrstitve/stopnje v "manual" (navodilih na sliki).

To je pač narava malih ozkih valjastih 18650 lučk. Vse, kar je nad 800lm (pa ajde. lahko zaokrožimo na 1000lm - se lepše zapiše) je anomalija/turbo :) 1800lm je samo večja anomalija, kot bi bila 1300lm, v osnovi pa še vedno isti dre... :) Stopnje/ramping med turbom in turbom nima kaj dosti smisla.

Pa ne me narobe razumeti, nič nimam proti turbu (čeprav ga za mainstream uporabo močno odsvetujem) le logiko razmaka med max (zadnja stabilna/uporabna svetilnost) in turbo pojasnjujem. To, da ima kakšna lučka (kot v tem primeru) izredno nabildan turbo pač ne spremeni ničesar.

Zelo lepo razloženo :). Jaz turbo uporabljam v kombinaciji s čelno svetilko, recimo za sprehajanje psa. Čelko imam na kakšnih 300 lumnov, da vidim pred sabo, v žepu pa še eno, če hočem kaj bolj oddaljenega videti, za par sekund. Sedaj ko je mraz ni problem tudi kaj večjega, spomladi in poleti pa je malo nadležno za žep :). Glede tega mi je WK03 super.

Okapi je izjavil:

Samael je izjavil:

nejc_nejc je izjavil:

v ponedeljek dobil tole:

Falcon Eyes F7 mini

A veš, da sem imel namen pripomniti "@okapi bo ziher vedel" pa sem se vzdržal. Resno :)
Samael != Samuel

@okapi
Ali nimaš modeling luči. Kolikor gledam jo AD200pro ima, mislim kot opcijo, čez pa useka fleš.
Ledice z dobre 3 W, so prešvoh, te bo samo živciral.

@gregor
Ja bolj za snemalne in foto učinke. Kot ozadje itd. Po moči bolj švoh zadeva, za manjše kadre. Slikanje predmetov....

Lahko pa tudi kot "kvazi" light show na kakšni zabavi nekje v kotu prostora.

Zgodovina sprememb…

nejc_nejc je izjavil:

@okapi
Ali nimaš modeling luči. Kolikor gledam jo AD200pro ima, mislim kot opcijo, čez pa useka fleš.
Ledice z dobre 3 W, so prešvoh, te bo samo živciral.

Glava s fresnelovo lečo ima vgrajeno tudi ledico, ampak je bolj boga.

danes me je doma pričakala nova wurkkos vrečka
predvidevam, da je prispela iz nizozemske

kaj pa je noter, pa je drugo vprašanje ;):D
pogledam jutri :)

gregor je izjavil:

Moja je še kr gor :(
Rear DVD collector!
JTD power!

predvidevam, da je bila v ladijskem kontejnerju, ki je padel v morje :))

------------

zanimiva objava na FB profilu wurkkosa

Also, we originally planned to release the TS30Spro before Christmas. but because of the quality NG of the reflector, it has been mandatory destroyed, and need wait about 1 month.
TS22 and two new versions of FC13 will be available on the end of Dec.
TS11 be postponed until Feb. 2023( Suppliers reply "Most workers have already returned back home a month in advance to celebrate 2023 Chinese New Year.")

koyotee je izjavil:

gregor je izjavil:

Moja je še kr gor :(

tako izgleda moj tracking, sem šel sedaj pogledati
običajno tega ne gledam :)

Moj pa tako:

Rear DVD collector!
JTD power!

Moj je enak, od 8.12. v Luksemburgu, kar dolgo. Verjetno ker je december.

Saj bo, če ne letos, pa prihodnje leto. ;)

Nisem vedel, da obstaja app za 17track.
Hvala

Je že v lj 8-)
Rear DVD collector!
JTD power!

odlično 8-)

jutranje poziranje, to je včeraj prispelo

sem pa naročil eden majhen holster, dobil pa sem dva mala in enega večjega

priden wurkkos :D
morda so se zmotili...

LP

gregor je izjavil:

sem pa naročil eden majhen holster, dobil pa sem dva mala in enega večjega

priden wurkkos :D
morda so se zmotili...

LP

Ah, kje - saj o tem smo že rekli kakšno v preteklosti.
Splošno znano je, da kupuješ holsterje samo ti, zdaj pa razumljivo, da proizvodnja ne more naštepati samo enega, pa jim ostajajo... :P
Samael != Samuel

čito mogoče, da imaš prav:))

-------------------

kot sem že napisal, sem pisal wurkkosu za GAW, ni bilo odgovora, pa sem jim dal opomnik :)
danes sem dobil ta odgovor

Good evening sir. Don't be too pessimistic. Since I can't decide it alone, sir. There is a manager in charge who manages this project and I have sent your email to him. I think if he agrees, he or I will contact you again. Stay positive, sir. Everything is possible. Merry Christmas to you in advance!

dvomim, da bo kaj iz tega... :|:P

Nima veze, že to da si poskusil je vredno pohvale. Do sobote pogledam kje se mi še kaj skriva, pol pa štartam z giveawayom.
Rear DVD collector!
JTD power!
««
290 / 334
»»