» »

Katero kvalitetno ročno svetilko kupiti?

Katero kvalitetno ročno svetilko kupiti?

Temo vidijo: vsi
««
265 / 318
»»

Samael ::

koyotee je izjavil:

Ce bi bile litijske baterije res tako nevarne, bi že zdavnaj vse pogorelo.

Saj vem. Danes smo obkroženi s tem. Laptop, telefon, powerbank, to, ono, tretje ... Da niti ne omenjam vaperjev in njihovih high drain zadevščin.
Ampak ko jih imaš takole enih 30 - 40 ali več na kupu v dnevni sobi hočeš, nočeš začneš razmišljati :) Že nekaj časa nazaj sem si rekel, da moram to urediti, ampak gre vedno mimo, ampak zdajle, ko sem si naredil še zalogo 21700 baterij, se mi zdi pa res skrajen čas da za to poskrbim.

Saj dokler imaš na lagerju samo standardne 18650 Sanyo/Samsung/LG/Sony ... veš vsaj približno kako pa kaj, ampak tu so še drugi bolj obskurni formati (10440, 14500, 26650...) ki večinima do nas prihajajo od neznanih China OEM proizvajalcev, glede teh pa tako ali tako veš, da človek ne more biti nikoli povsem ziher.
Ne vem, kaj me je prijelo po vsem tem času, ampak nenadoma čutim globoko nujo, da to spravim v red :))
Samael != Samuel

Samael ::

Samael je izjavil:

Glejte to "raketo" : Samsung INR21700-40T3 4000mAh - 50A

4000mAh & 50A !!! ...čeprav natisnjeno opozorilo na sami bateriji (na sliki) ne deluje prav nič privlačno.


V linku je se vedno 50A, medtem ko je opis spremenil na 35A. No, to je ze bolj "normalno".
Samael != Samuel

matobeli ::

To je potem verjetno praktično ista baterija kot Molicel, testov še ni nikjer.

Za prekate oziroma izolacijo v bokus bi blo pa kaj takega verjetno super: https://www.trgovina-kalcer.si/gradbene...

Plastike in silikona ne preveč dajat ker je sam gorivo, če se res kaj vžge.

Aja, pa ne sme bit samo luknja! Ker če bo samo luknja bo skoz tisto luknjo ven šel super močen jet style ogenj, more bit neka negorljiva tkanina vmes da prepreči uhajanje ognja ven iz kište.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: matobeli ()

gregor ::

VIP58 je izjavil:

Končno prišla Haikelite HK90
Prve vtise še zbiram, ampak to je konkretna lampa, širok, močan snop svetlobe.
Stepdown se začne po cca 15s.
Baterije rabi 3x 21700, trenutno imam Sanyo NCR2070C 20700 3500mAh - 30A, edine 20700/21700 half button top baterije ki jih imam, nabavil bom še eno ali dve garniture Molicel P42A ko bodo spet na zalogi. Od stare zaloge imam samo dve:(





Pa še primerjava z L6



To pa ni poceni
Zakaj si ravno to lučko izbral?

LP

mat xxl ::

Pa saj probajte kako, kdaj zaklati, je zanimivo potem videti, kaj pa kako, ali pa si kak filmček poglejte....., kako kak elektro avto zagori......

firbec ::

tole bi tudi moralo biti ok za shranjevanje baterij, če jih nimaš preveč seveda :)
https://www.bauhaus.si/pohistveni-trezo...

VIP58 ::

Zdaj že lahko več napišem o Haikelite HK90. Najprej sem baterije 20700 prilagodil na 21.5mm premera, da se lepo pozicionirajo v ležišče. Možno da so bile sinoči baterije krive za hiter stepdown, Lampa je bila šele mlačna, ko je svetilnost že začela padati, danes se je segrela, da me je peklo v roke. Na srečo ima priložen jermen in pritrdilni element, (karabina ni zraven, je iz domače zaloge) da jo lahko obesiš na ramo. Perfektno je uravnotežena, čeprav je pas pritrjen na enem mestu, vedno visi vodoravno.


Svetlobni snop je bogat, flooda je tudi dovolj, da je okoli hotspota svetlo 100 in več metrov. Na razdalji kakih 700m lepo osvetli jaso na sosednjem hribu, z daljnogledom se vidijo tudi živalske oči, z kakšnim boljšim daljnogledom bi tudi razločil vrsto živali.
Reflektor je 100 mm, kar mi je bila skrajna še sprejemljiva velikost, no, za žep pa vseeno ni ;(( Način vstavljanja baterij mi sicer ni preveč všeč, ker zelo zoža izbiro baterij. Trenutno imam Sanyo NCR2070C 20700 3500mAh - 30A. Od preostalih je edina še Molicel INR21700-P42A, da ima rahlo štrleč plus pol, kar je obvezno za dober kontakt. Lotal samsungovih baterij zaenkrat ne bom, če ne bo Molicel kmalu na zalogi, bom pa tudi to naredil, ali bom pa prosil če mi kdo odstopi eno molicel, dve že imam. Sicer ne vem koliko lot poveča upornost kontakta, na BLForumu nekdo omenja obremenitev preko 60A na turbo, tako da kontakt mora biti dober. Kot zanimivost, pod zadnjim pokrovčkom je precej praznega prostora,(24mm globine in 48 mm premera) ne vem še, ali je to zaradi estetskih razlogov ali ima kakšen drug namen.



Za HK90 sem se odločil, ker ni bila dosti dražja od lučk z eno SBT90/2 diodo in da ima vsaj 6000 lm. Plačal sem US$268.03 (€219.90) z EU priority poštnino. Pregledal sem pa menda vse kar je trenutno na trgu. HK90 spremljam že od izida lansko jesen. Decembra sem jo naročil po podobni ceni, poslali naj bi jo v petih dneh in to je trajalo en mesec, ko sem že skoraj obupal mi je BG vrnil denar. Potem je pa dolgo ni bilo na zalogi, ko se je pojavila pa ni bilo nobene akcije, redna cena pa US$ 4508-O. Dan pred mojim RD pa prileti ponudba na FB za omenjeno ceno, sem pograbil takoj.

Aja, zakuril nisem še nič z njo:))
Too much of everything is just enough.

deadbeef ::

SureFire ali Modlite.

Samael ::

matobeli je izjavil:

Za prekate oziroma izolacijo v bokus bi blo pa kaj takega verjetno super: https://www.trgovina-kalcer.si/gradbene...

Verjetno - če bi naredili group buy oz. če imaš doma delavnico. Tega je dva kvadratna metra pa pol na komad :)

matobeli je izjavil:

Plastike in silikona ne preveč dajat ker je sam gorivo, če se res kaj vžge.

Silikon je skorajda negorljiv. Pekači iz silikona so primerni za peko do 250 stopinj, ampak to je deklarirano da je hrana še varna, pred kakršno koli kemično degradacijo, medtem ko se sam silikon začne topiti na tam okoli 1500°C. Za primerjavo, aluminij se topi na cca 660°C, železo na cca 1300°C.

matobeli je izjavil:

Aja, pa ne sme bit samo luknja! Ker če bo samo luknja bo skoz tisto luknjo ven šel super močen jet style ogenj, more bit neka negorljiva tkanina vmes da prepreči uhajanje ognja ven iz kište.

Na to pa res nisem pomislil.
Imaš kakšno idejo, kaj naj bi to bilo? Večina teh zadev (ognjevarna zaščitna oprema) namreč ne diha, pa tudi najbrž stane. Mogoče če bi dal narazen kakšno teh lipo safety vrečk (kar že imam na lagerju) pa samo postavil vmes, brez da bi fiksiral?
Seveda pa ob nepravilni izvedbi v relativno nizki "blagajni" (NATO ammo box bi bil za to boljši) to odpre nov problem, da jet stile ogenj preleti ostale prekate oz. to ziher bo, razen če bodo, le ti dovolj visoki (povsem do pokrova).

Samael != Samuel

matobeli ::

Pomojem bi uporabil nekaj iz steklenih vlaken. Pomojem so iz tega tudi zidarske mrežice (mogoče ne vse), pa daš par slojev da se prekrijejo luknje, za pline bo pa še vedno prehodno.

Torej, vzameš negorljivo vlakneno cementno ploščo, in jo razrežeš da bo čisto do vrha škatle (da ne bo sekal plamen do drugih prekatov). Luknje zvrtaš tako da ima vsak prekat ventilacijo in luknje na spodnji strani prekriješ z nekmu fiberglasom. Na spodnji strani bo deloval tudi kot "tesnilo" da ne hodi plamen do drugih prekatov.

Tole tudi zgleda uporabno: https://www.aliexpress.com/item/4001267...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: matobeli ()

49106 ::

Vrečke:


"Pol-profi" rešitev



"Profi" verzija


Ni pa poceni 8-)

https://www.svh24.de/zarges-k470-akku-s...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: 49106 ()

Samael ::

Vemo glede vrečk, saj gasilska jakna iz podobnega materiala kot so te lipo safety vrečke in škatle tudi zgori v kakšnem posebno tragičnem primeru, pa je večino časa načeloma še vedno en layer zaščite, ki potencialno omeji škodo.
Na teh vrečkah običajno piše: "minimizes the risk of damage caused by LiPo fire" ne garantirajo pa ničesar. Ne želiš si recimo, da eksplozija cilindrično baterijo izstreli vate, po drugi stani pa vsako ventanje tudi ne pomeni nujno ognja in eksplozije. Imho je. je boljše z njimi kot povsem brez kakršne koli zaščite. Da jih le ne nabašeš tako, kot sem jih znal jaz :)
Stvari gredo lahko od manj, do zelo narobe :)

Vidimo v videu, kaj se lahko zgodi po drugi strani pa je nekdo v komentarju pod videom zapisal:
"My Lipo Safe branded bag, exactly as the one in this video, helped save my garage from a 3s lipo fire. Wish I could post a pic, fire breached bag, but kept it contained enough to not allow any spread to nearby objects on garage floor."

Se mi pa zdi, da bolj, ko človek gleda te yt posnetke, bolj se zamisli. Ob tem pa tipka na laptopu, v katerem je skozi leta non-stop priklopljenih 6 - 8 takšnih baterij. Jaz tudi če dam vse, kar imam prosto shranjeno, v škatle, bom še vseeno par teh pozabil in imel skozi leta nezaščitene. Recimo ene dve, tri ON THE ROAD U18 lučke še odprl nisem, pa vem, da je zraven priložena 18650 baterija. Da ne omenjam teh, ki jih imamo non stop v svetilkah. Itd. Pač tako je. Naši hobiji pridejo z nekaj malega riska. Po drugi strani pa pa poglej vaperje ... Pogumni možje! :P
Samael != Samuel

GupeM ::

Ma kakšen risk? Bolj nevarno je prečkati cesto, kot pa imeti te baterije doma. Pa verjetno je tudi bolj verjetno, da požar povzročiš v kuhinji ali pa na el. napeljavi.

49106 ::

Pa verjetno je tudi bolj verjetno, da požar povzročiš v kuhinji ali pa na el. napeljavi.


Dvomim, vsaj glede na količino baterij, ki jih imamo doma :P

Samael ::

GupeM je izjavil:

Ma kakšen risk? Bolj nevarno je prečkati cesto, kot pa imeti te baterije doma.

Kako pa ti veš, kakšne vse baterije imamo doma? :) A si kdaj videl 10180 format? Pa kaj veš, kdo jih proizvaja? :) Jaz ne, pa precej redke so, tako da jih človek, če jih potrebuje (za keychain lučko) kupi od prvega kitajca na ebayu ali aliexpressu. Zanesljivo, varno in kvalitetno, a?

Baterije same po sebi prenesejo precej abusa, po drugi strani je pa celo ohišje litijeve baterije negativni pol in ti že po enem padcu baterije na tla komot natrga heatshrink, ki kar kliče po nesreči zaradi stika.
Ob stiku se začne dimiti praktično v sekundi.
V bistvu niti na tla ni treba, da pade. Pri Haikelite MT01 (trekker), ki ima tako smotan oster rob brez težav natrgaš kakšen heatshrink od treh že pri samem vstavljanju - povedano iz prve roke.

Pa še kaj bi se najbrž spomnil :)
Saj ni, da kdo zganja zdaj paniko, večini nas se ne bo zgodilo ničesar, ampak vseeno, ne podcenjuj litijeve baterije v količinah in formatih, kot jih imamo doma nekateri. Dobra, varna praksa shranjevanja ima tu še kako smisel :)

Samael je izjavil:

Saj dokler imaš na lagerju samo standardne 18650 Sanyo/Samsung/LG/Sony ... veš vsaj približno kako pa kaj, ampak tu so še drugi bolj obskurni formati (10440, 14500, 26650...) ki večinima do nas prihajajo od neznanih China OEM proizvajalcev, glede teh pa tako ali tako veš, da človek ne more biti nikoli povsem ziher.
Samael != Samuel

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Samael ()

gregc1 ::

Samael je izjavil:

koyotee je izjavil:

Ce bi bile litijske baterije res tako nevarne, bi že zdavnaj vse pogorelo.

Saj vem. Danes smo obkroženi s tem. Laptop, telefon, powerbank, to, ono, tretje ... Da niti ne omenjam vaperjev in njihovih high drain zadevščin.
Ampak ko jih imaš takole enih 30 - 40 ali več na kupu v dnevni sobi hočeš, nočeš začneš razmišljati :) Že nekaj časa nazaj sem si rekel, da moram to urediti, ampak gre vedno mimo, ampak zdajle, ko sem si naredil še zalogo 21700 baterij, se mi zdi pa res skrajen čas da za to poskrbim.

Saj dokler imaš na lagerju samo standardne 18650 Sanyo/Samsung/LG/Sony ... veš vsaj približno kako pa kaj, ampak tu so še drugi bolj obskurni formati (10440, 14500, 26650...) ki večinima do nas prihajajo od neznanih China OEM proizvajalcev, glede teh pa tako ali tako veš, da človek ne more biti nikoli povsem ziher.
Ne vem, kaj me je prijelo po vsem tem času, ampak nenadoma čutim globoko nujo, da to spravim v red :))



mi lahko zaupaš kolikšno zalogo si naredil in pa zakaj?

Samael ::

Kako zakaj, a ne spremljaš te teme? :)

100+ lučk raznih formatov, pa še kakšen powerbank tu pa tam poleti je treba kdaj tudi nahraniti.

Za eno lučko rabiš 4 x 18650 highdrain buttontop baterije. Za večino dugih rabiš flattop 18650 baterije. Za ene preferiraš high capacity 18650 baterijo. Za druge 18650 high drain baterije. Pa protected. Pa unprotected. Hitro se nabere nekih 6 do 7 škatel x 4 baterije. Pa še kakšna pride z lučko. Cca 30 baterij od oka.
Pa greva še na 26650 format? Button top. Flattop. Kapaciteta. Highdrain. Mislim, da jih imam tam od oka 10. Mogoče kakšno več, ker so prihajale tudi z lučkami (Imalent, Klarus)
Pa 21700 format. Kapaciteta. Highdrain. To ti lahko točno povem, ker gre bolj kot ne za nakupe zadnjega leta, mogoče leta pa pol. Trenutno 11 baterij.
Pa 14500 format? Button top. Flattop. 6x zlate vapcell, 4 x rumene button top soshine in 4 stare modre flattop pkcell (ki se jih moram ob priliki rešiti), torej 14 baterij
Pa 10440 format? 4 črne soshine
Do najmanjše v 10180 formatu za keychain lučke. 4 modre no name (ki bi se jih bilo tudi pametno rešiti, ko bi le našel ustrezno zamenjavo)

Torej ta moment skupaj 70 do 80 litijevih baterij.
Skozi življenje bi prišel prav gotovo z manj le teh. Ampak čemu, to so pač hobiji :)

V končni fazi se mi niti ne zdi, da imam spet tako strašno velko zalogo. Če je tu kdo, ki sestavlja powerpacke, se mu samo v enem powerpacku nabere recimo od 50 do 150 18650/21700 baterij.
Samael != Samuel

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Samael ()

Samael ::

Mimogrede na batte-trade, kjer sicer še nisem kupoval, imajo Samsung INR21700-40T 4000mAh - 35A ceneje, kot so na nkonu, pa tudi znatno nižja poštnina je. 6,50 EUR/kos
V primeru nuje imajo na zalogi tudi LG 18650 MJ1 3500mAh 10A, sprejemljiva zamenjava za Sanyo GA in Samsung 35E, ki jih trenutno ni nikjer za dobiti. Te s 6,10 EUR/kos niso tako poceni, kot so bile na nkonu ampak ob vsesplošem pomanjkanju še vedno sprejemljivo.
Prav neverjetno, kako je usahnil trg 18650 baterij.
Samael != Samuel

issak ::

Cene so res smešno nizke, ampak nobene 26650 na zalogi :(
Desktop: i7-12700F | 7900XTX | Asrock H670M-ITX/ax | 32 GB RAM | Dell G3223Q
Server: G4560 | 16GB RAM
OLKB Planck | Logitech G Pro X Superlight | Sennheiser HD6XX

knap ::

Klasika v oranžni barvi :), z Osram Flat White (KW CULPM1.TG) ledico:

Convoy C8+ Orange Flashlight Review
https://zeroair.org/2021/06/04/convoy-c...

Samael ::

Mimogrede, zadnjič smo debatirali, Okapi ... aliexpress UK kupcem ob samem nakupu že doda avtomatsko njihovih 20% DDV-ja. Poročali so na BLF-ju, tole pa je z AE strani:

"From 11PM 31 December 2020, AliExpress is required by law to collect UK Value-Added Tax (VAT) at the applicable rate and remit to the UK tax authority when goods are sold to UK customers (i) where the goods are located outside the UK at the point of sale with a consignment value of GBP135 or less, or (ii) where the goods are in the UK at the point of sale, but sold by an overseas seller."


Bomo videli, če se je tvoja kavna usedlina motila in tole enkrat po 1. juliju vzpostavijo tudi za nakupe v EU ;-)

Osebno upam da ja, ker tu avtomatsko odpadejo po eni strani bilo kakšne marže potencialnih "global shipping" programov ali pa brez tega dodatni stroški postopka carinske pošte, izguba časa s pošiljanjem dokazil vrednosti, sedenje pošiljk na carinski pošti itd.
Plačaš ob nakupu DDV in čao...
Samael != Samuel

Okapi ::

:)) A ti resno misliš, da bo stroške carinjenja častil Aliexpress? Naivček;) Lepo jih boš plačal, samo da bodo skriti v ceno in sploh ne boš vedel, kakšni so. In prav lahko, da bodo višji od 2,5 evra.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Okapi ()

Okapi ::

Pa zanimivo bi bilo vedeti, kako Aliexpress dejansko uvaža in plačuje DDV. Se pravi, ali prijavi tako ceno, kot si jo ti plačal, in res odvede toliko DDVja, kot ti ga je zaračunal. Ali pa morda carini prijavi nižjo ceno in plača manj DDVja. Ker carinske deklaracije ti ne vidiš, niti ne vidiš, koliko DDVja je Carina zaračunala Aliexpressu.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Okapi ()

Samael ::

Okapi je izjavil:

:)) A ti resno misliš, da bo stroške carinjenja častil Aliexpress? Naivček;) Lepo jih boš plačal, samo da bodo skriti v ceno in sploh ne boš vedel, kakšni so. In prav lahko, da bodo višji od 2,5 evra.

Huh? O čem sploh govoriš? Zdi se mi da nimaš pojma kaj in zakaj sem ti tisto sploh kopiral. Demenca?
Naj obnovim tvoj spomin. Zadnjič sem omenil, da je ena od opcij, da bo to storil že trgovec oz. boš davek plačal že ob nakupu, pa si si se začel repenčiti, da to pa že ne. In evo AE že počne to.
Zakaj točno se pa repenčiš zdaj?
Samael != Samuel

perci ::

Wow, dejmo se umirit fantje...oba sta normalna forumaša in ni nobenega razloga za podjebavanje.

kumer ::

GearBest me je obvestil, da imam v dobrem še 6 USD, še cca. teden dni.

Ali se splača nabaviti kakšno bolj poceni lučko, da uveljavim teh 6 USD.

Seveda mi je jasno, da ne bo več prispela pred 1.7., torej pomeni carinjenje, DDV itd. :'(
Konec je lušnega. :(

Hvala

LP

koyotee ::

Eu skladisce?
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

gregor ::

Vprašanje kako bo z EU glede blaga manjše vrednosti.

Eno so telefoni, sesalci itd
Drugo pa lučka za 20 USD.

gregor ::

Mala Lumnitopka :D:

Lumintop FWAA
https://1lumen.com/review/lumintop-fwaa/

Samael ::

A tista, za katero smo ze enih 3x tule ugotovili, da je brezvezna? :)
Samael != Samuel

Samael ::

Upam, da je to zadnja FW** lucka, ki je bila se dana na trg.
S temi neuporabnimi skrajnostmi (1500lm tripple, 14500 900mAh 3A baterija) nas ze malo trolajo :)
Samael != Samuel

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Samael ()

issak ::

kumer je izjavil:

GearBest me je obvestil, da imam v dobrem še 6 USD, še cca. teden dni.

Ali se splača nabaviti kakšno bolj poceni lučko, da uveljavim teh 6 USD.

Seveda mi je jasno, da ne bo več prispela pred 1.7., torej pomeni carinjenje, DDV itd. :'(
Konec je lušnega. :(

Hvala

LP


Jaz sem naročil iz intl-outdoor ta teden, pa da vidim če pride še junija ali ne. Nazadnje je šlo mimo carine direkt v kaselc, kako bo zdaj pa javim.
Desktop: i7-12700F | 7900XTX | Asrock H670M-ITX/ax | 32 GB RAM | Dell G3223Q
Server: G4560 | 16GB RAM
OLKB Planck | Logitech G Pro X Superlight | Sennheiser HD6XX

Samael ::

Presenečen.
Sem si rekel, da bi mogoče naročil še kakšno Astrolux(R) FT03 SST40 dokler jih še imajo na zalogi v Češkem skladišču, pa res tri dni nazaj na nedeljo zvečer "Sun, Jun 6, 7:22 PM (3 days ago)" naročim eno za $34.78 s poštnino vred in presenečenje ... danes kot registered shipping z .DE trackingom že na mojem naslovu.
V teh dneh še amazon iz .de ni tako hiter ...
Samael != Samuel

gregc1 ::

Samael je izjavil:

Kako zakaj, a ne spremljaš te teme? :)

100+ lučk raznih formatov, pa še kakšen powerbank tu pa tam poleti je treba kdaj tudi nahraniti.

Za eno lučko rabiš 4 x 18650 highdrain buttontop baterije. Za večino dugih rabiš flattop 18650 baterije. Za ene preferiraš high capacity 18650 baterijo. Za druge 18650 high drain baterije. Pa protected. Pa unprotected. Hitro se nabere nekih 6 do 7 škatel x 4 baterije. Pa še kakšna pride z lučko. Cca 30 baterij od oka.
Pa greva še na 26650 format? Button top. Flattop. Kapaciteta. Highdrain. Mislim, da jih imam tam od oka 10. Mogoče kakšno več, ker so prihajale tudi z lučkami (Imalent, Klarus)
Pa 21700 format. Kapaciteta. Highdrain. To ti lahko točno povem, ker gre bolj kot ne za nakupe zadnjega leta, mogoče leta pa pol. Trenutno 11 baterij.
Pa 14500 format? Button top. Flattop. 6x zlate vapcell, 4 x rumene button top soshine in 4 stare modre flattop pkcell (ki se jih moram ob priliki rešiti), torej 14 baterij
Pa 10440 format? 4 črne soshine
Do najmanjše v 10180 formatu za keychain lučke. 4 modre no name (ki bi se jih bilo tudi pametno rešiti, ko bi le našel ustrezno zamenjavo)

Torej ta moment skupaj 70 do 80 litijevih baterij.
Skozi življenje bi prišel prav gotovo z manj le teh. Ampak čemu, to so pač hobiji :)

V končni fazi se mi niti ne zdi, da imam spet tako strašno velko zalogo. Če je tu kdo, ki sestavlja powerpacke, se mu samo v enem powerpacku nabere recimo od 50 do 150 18650/21700 baterij.


sem mislis da si naredil zalogo zaradi korona krize in pa pomanjkanja. samo se mi zdi da imaš že skos zalogo. jaz bi tudi že imel zalogo, vendar me žena prepričuje da ne rabim, čeprav vem da ne rabim..... pa sej veš kako je to :)

gregc1 ::

zadnjič sva s kolegom naredila test lučk. eco01 in pa Sofirn C8F 3x XP-L 3500lm. zunaj je bilo nekje 18 stopinj. eco 01 se greje ko hudič in potem ne deluje več tako kot bi moralo. c8f se ne greje kot hudič in deluje dobro. sveti tudi malenkost močneje kot eco 01. vendar me moti da nima usb c polnjenja. obstaja kakšna lučka ala c8f z usb polnjenjem? imam 4 baterije za ti dve lučki, tako da bi bilo dobro da bi bila lučka tega formata. v nasprotnem primeru bom pač naročil še baterije :)

Samael ::

Kaj pa če si pri EC01 termalno kalibracijo naštimal previsoko? (se spomnim, da si to že nastavljal). V vsakem primeru boš pa pri večini teh lučko naletel na podoben problem. Ta form factor, ta mala ohišja se bodo ogrevala in pregrevala z vsem, kar je nad 800lm ali pa kaj v tem smislu.

Mislim sem zalogo 21700 v smislu, da sem se se kar nekaj časa uspešno upiral temu novemu formatu baterij, potem pa podlegel vključno z lučkami in še nekih 10 oz. 11, če sem natančen teh na hitro dodal v arzenal :)

Ni zdaj, da sem jih ravno nekih 100 v prepper bunkerju shranil, la pač poskrbel, da so na lagerju in da jih ne manjka :p
Ja, razumem dileme glede žene, ko gre za zbiranje česa, kar nas veseli. Kdaj bi prav prišlo nekaj takšnega, ponudba, kot je na sliki: :D

Samael != Samuel

matobeli ::

"Selling my late husband's harley."

Vzamem 4 prosim.

gregor ::

Samael je izjavil:

Upam, da je to zadnja FW** lucka, ki je bila se dana na trg.
S temi neuporabnimi skrajnostmi (1500lm tripple, 14500 900mAh 3A baterija) nas ze malo trolajo :)


baje, da bodo dali ven še približno 10 novih modelov, za čisto vse verzije li-ion baterij, ki so na voljo :));)

issak je izjavil:

kumer je izjavil:

GearBest me je obvestil, da imam v dobrem še 6 USD, še cca. teden dni.

Ali se splača nabaviti kakšno bolj poceni lučko, da uveljavim teh 6 USD.

Seveda mi je jasno, da ne bo več prispela pred 1.7., torej pomeni carinjenje, DDV itd. :'(
Konec je lušnega. :(

Hvala

LP


Jaz sem naročil iz intl-outdoor ta teden, pa da vidim če pride še junija ali ne. Nazadnje je šlo mimo carine direkt v kaselc, kako bo zdaj pa javim.


Kaj pa si naročil, če ni skrivnost?
Moja zadnja je bila K9.3. - pozimi. Do sedaj še nisem našel časa za predstavo na tepihu. ;) Ni edina, ki še čaka...:D

Morda še dobiš pred 1.7., bo šlo na tesno.

Od 1.7. pa pride avtomatika na carinsko pošto. Nič več se ne bo spuščalo skozi carino, dokler ne bo zaključen carinski postopek.
Žal je tako, nič ne moremo, velja za celo EU.

LP

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: gregor ()

issak ::

Zeleno D4SV2 W2, in par rezervnih delov za D4V2. Res bo šlo za las, bomo videli.
Desktop: i7-12700F | 7900XTX | Asrock H670M-ITX/ax | 32 GB RAM | Dell G3223Q
Server: G4560 | 16GB RAM
OLKB Planck | Logitech G Pro X Superlight | Sennheiser HD6XX

VIP58 ::

Convoy L7 with sbt90.2 coming soon

Too much of everything is just enough.

Samael ::

L6?

Koliko bo kaj realnega dometa? Kakšen km pa pol najbrž?
Samael != Samuel

Okapi ::

Samael je izjavil:

Okapi je izjavil:

:)) A ti resno misliš, da bo stroške carinjenja častil Aliexpress? Naivček;) Lepo jih boš plačal, samo da bodo skriti v ceno in sploh ne boš vedel, kakšni so. In prav lahko, da bodo višji od 2,5 evra.

Huh? O čem sploh govoriš? Zdi se mi da nimaš pojma kaj in zakaj sem ti tisto sploh kopiral. Demenca?
Naj obnovim tvoj spomin. Zadnjič sem omenil, da je ena od opcij, da bo to storil že trgovec oz. boš davek plačal že ob nakupu, pa si si se začel repenčiti, da to pa že ne. In evo AE že počne to.
Zakaj točno se pa repenčiš zdaj?

Ker ti očitni živiš v neki iluziji, da če plačaš DDV vnaprej, gre pošiljka mimo carine, brez stroškov carinjenja.

In nauči se brati, jaz nisem nikoli napisal, da trgovci ne bodo vnaprej pobirali davka, napisal sem, da za to ne potrebujejo odpirati podružnice v EU, kot ti trdiš, da je zanje najboljša rešitev.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Okapi ()

VIP58 ::

Samael je izjavil:

L6?

Koliko bo kaj realnega dometa? Kakšen km pa pol najbrž?


Drugih podatkov tukaj nisem našel
Too much of everything is just enough.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: VIP58 ()

gregor ::

L7

Morda po bomo dobili 21700 lučko.

Samael ::

Okapi je izjavil:

napisal sem, da za to ne potrebujejo odpirati podružnice v EU, kot ti trdiš, da je zanje najboljša rešitev.


Ostržek, a si se malce zlagal zdajle?

Samael je izjavil:

49106 je izjavil:

Kje bomo zdaj kupovali lučke?

Prilagodili se bomo, Kitajci pa tudi (beri: še več "čeških" skladišč).
Ali pa izpostava znotraj EU in DDV obračunan pred pošiljanjem s Kitajske.
Ali pa špedicija, ki bo ravno tako DDV obračunala že pred pošiljanjem.

Samael je izjavil:

Okapi je izjavil:

Ni nobene potrebe po tem, da imajo firmo v EU, samo špediter mora sam poskrbeti za uvozne dajatve, pa kupec nima nobenega opravka s carino.

Da je to opcija, se sicer strinjam (sem jo tudi sam navedel par postov višje) in jo tudi uporabljamo pri nekaterih naročilih iz amazona in ebaya (Global shipping program) ne vidim pa vsaj ta moment to kot realistično opcijo za naša "mala" kitajska naročila, ker to prav gotovo ne bodo počeli China post, Cainaio super economy, Sunyou, Yanwen ..., torej tile, ki jih izbiramo za free ali budget shipping s kitajske, ampak razne DPD/GLS/UPS/...-like špedicije, kar pa seveda stane oz. s kitajske pogosto celo presega vrednost celotnega naročila.
A si pripravljen za $25 lučko plačati špediterju, ki bo zate, seveda ne zastonj, izvedel postopek uvoznih dajatev, ne zgolj DDV ampak tudi recimo $15 poštnine? (pišem zgolj kot primer)

Pravni subjekt s sedežem v EU se mi zdi v tem specifičnem primeru vseeno bolj verjetna možnost, glede kitajskega mutenja pa saj v končni fazi boš DDV plačal ti, ne oni (kot imajo to zdaj urejeno nekatere Uk trgovine, ki ti ob plačilu na osnovno ceno dodajo Slovenski DDV). Ti bo pač, ko boš vrgel zadeve v košarico in šel na checkout, dodalo 22% VAT & problem solved.
Sicer pa, saj bo najbrž kmalu jasno, kako pa kaj.


In evo, AE za UK počne točno to in obračuna DDV že ob nakupu (navedeno par objav višje), vprašal sem se če bo tudi za EU, pa se ti iz nekega razloga poznanega zgolj tebi samemu spet kar ne moreš sprijazniti s tem.

A ti lahko človek kako ustreže, da se ne boš repenčil z enim failom od trditve za drugim? A bi ti kaj pomagalo, če te pri naslednji nebulozi enostano ne popravim, jo ignoriram, pa boš imel kljub nepotrebni fail trditvi feeling, da si neke vrste virtualni zamgovalec, al kaj točno je to, za čemer tako močno stremiš?
Dajva poskusiti, izpovej se, bom ignoriral - za karkoli drugega je te lepe teme čisto preveč škoda.
Samael != Samuel

Samael ::

VIP58 je izjavil:

Samael je izjavil:

L6?

Koliko bo kaj realnega dometa? Kakšen km pa pol najbrž?


Drugih podatkov tukaj nisem našel

gregor je izjavil:

L7

Morda po bomo dobili 21700 lučko.

Pa res piše L7.
Izgleda kot L6, tako da bo mogoče res preimenovanje v L7 zaradi drugega (21700) formata baterij?
To mogoče niti ni tako napačno, ker je zdajle res težko dobiti highdrain 26650 baterije, medtem ko highdrain 21700 že nosijo enako kapaciteto kot highdrain 26650 (cca 4000mAh).
Samael != Samuel

VIP58 ::

Tale L7 meni izgleda kot L6 z nekoliko podaljšanim reflektorjem. Ročaj je pa bolj za 26650...

Mimogrede sem si izposodil Samaelovo idejo za shranjevanje baterij. Blagajna iz Bauhausa, 19€. Pregrade sem improviziral iz ostankov pločevine od strešnih obrob. Če bo kakšna baterija izdihnila, je med spodnjim delom in pokrovom dovolj zračnosti, da se bo pritisk sprostil.

Too much of everything is just enough.

</head> ::

Help a noob!

Kupil bi si eno svetilko. Ne rabi bit raketa, ne rabim osvetlit sosednjega hriba. :D
Pogoji:
1. USB C / USB Micro chargable.
2. Na voljo na evropskem Amazonu.
3. Fajn, da ni čist modra svetloba.
4. Budget tja do ene 70€.
5. Majhna.

In seveda dober price/performance. Če grem na https://smile.amazon.de/s?k=usb+c+torch...
ne vem niti kje začet.

gregor ::

Premalo podatkov. ?

Kaj je za tebe majhno?

Oz če poenostavimo, 14500, 18650, 21700... format li-ion baterij?

Morda pogledaš Sofirn?

LP

issak ::

</head> je izjavil:

Help a noob!

Kupil bi si eno svetilko. Ne rabi bit raketa, ne rabim osvetlit sosednjega hriba. :D
Pogoji:
1. USB C / USB Micro chargable.
2. Na voljo na evropskem Amazonu.
3. Fajn, da ni čist modra svetloba.
4. Budget tja do ene 70€.
5. Majhna.

In seveda dober price/performance. Če grem na https://smile.amazon.de/s?k=usb+c+torch...
ne vem niti kje začet.


Wurkkos FC11, 4000k Warm White:
https://www.amazon.de/-/en/Tactical-Cha...
Desktop: i7-12700F | 7900XTX | Asrock H670M-ITX/ax | 32 GB RAM | Dell G3223Q
Server: G4560 | 16GB RAM
OLKB Planck | Logitech G Pro X Superlight | Sennheiser HD6XX
««
265 / 318
»»