Forum » Loža » Katero kvalitetno ročno svetilko kupiti?
Katero kvalitetno ročno svetilko kupiti?
Temo vidijo: vsi
Scaramouche1 ::
A bo kdo tukaj raje kupoval preko amazon.de in ebay.de ker jaz že od 12 leta naprej čakam na aliexpress da dobim luč za bajk ki jo več ne bom uporabljal pozimi , rabil bom pa luč za hojo...
Samael ::
Kaj pa FT03 nisi nabavil?
Ena izmed bolj "vročih" lučk tega leta?
Čas je, da spremeniš mnenje.
V FT03 lučko pašejo tudi druge vrste baterij.
To je res, ampak 18650 ima že kar nekoliko premalo kapaciteto za tako požrtno lučko, medtem ko 21700 zaradi dolžine (veliko toka skozi potlačeno vzmet) ni najbolj priporočljivo uporabljati v tej lučki. Lahko uporabiš obe, ampak za neko dolgoročno zanesljivo uporabo je tu še vedno najboljša 26650.
Samael != Samuel
VIP58 ::
Nekatere FT03 z 21700 baterijami sploh ne delujejo, je potrebno malo reflektor odvit da sploh deluje. 18650 je samo zasilna rešitev.
EC01 SST40 sem pa dolgo čakal, ena bolj priročnih lučk kar jih imam, v garaži (man`s cave) je vedno pri roki, pa ni treba baterije ven jemat za polnjenje. Aja, pa še high drain baterij ne rabi, tako da bo avtonomija kar solidna.
EC01 SST40 sem pa dolgo čakal, ena bolj priročnih lučk kar jih imam, v garaži (man`s cave) je vedno pri roki, pa ni treba baterije ven jemat za polnjenje. Aja, pa še high drain baterij ne rabi, tako da bo avtonomija kar solidna.
Too much of everything is just enough.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: VIP58 ()
b4d ::
Kaj pa FT03 nisi nabavil?
Ena izmed bolj "vročih" lučk tega leta?
Čas je, da spremeniš mnenje.
Imel sem jo ene pol leta, super luc, ampak prevelike zame sredi Ljubljane. Pa format baterije mi ni bil prevec pri srcu. Pustimo to da pogojno dela na 18650.
Sem zamenjal za C8+ Osram, nazalost je FT03 mini prisla prepozno, sicer bi to vzel :D
b4d.sablun.org
Zgodovina sprememb…
- spremenil: b4d ()
hunter01 ::
A ima Banggood Češko skladišče na novo? Ali samo jaz nisem opazil.
Npr: https://www.banggood.com/Convoy-S2+-Bla...
Naj bi prišla v 5-7 dni, brez dodatne poštnine. Če kdo rabi na hitro, se mi zdi kar dobra rešitev.
Naj bi prišla v 5-7 dni, brez dodatne poštnine. Če kdo rabi na hitro, se mi zdi kar dobra rešitev.
49106 ::
A ima Banggood Češko skladišče na novo? Ali samo jaz nisem opazil.
Kaj pomenijo te šifre?
Opkow ::
Sej ti pise. :)
Color temperature:
L2 U2-1A 6500-7000K,white light
L2 T6-3B 5000-5200K,cool temperature is the same as the sunlight at noon.
L2 T6-4C 4300-4500Kcool temperature is the same as the light of car.
L2 T5-5B 4000-4200K,cool temperature is yellow than L2 T6-4C .
L2 T4-7A 3000-3200K,very yellow.
Color temperature:
L2 U2-1A 6500-7000K,white light
L2 T6-3B 5000-5200K,cool temperature is the same as the sunlight at noon.
L2 T6-4C 4300-4500Kcool temperature is the same as the light of car.
L2 T5-5B 4000-4200K,cool temperature is yellow than L2 T6-4C .
L2 T4-7A 3000-3200K,very yellow.
gregor ::
Pridno kupujete EC01.
Le tako da naprej.
Ne pozabite na torbico:
https://banggood.com/Astrolux-Flashligh...
Le tako da naprej.
Ne pozabite na torbico:
https://banggood.com/Astrolux-Flashligh...
hunter01 ::
Sam res, @gregor - a imaš vsako lučko v torbici v omari? Ali jih potem te torbice uporabljaš? Na nahrbtniku, pasu? Kje?
Nimam nobene torbice, še če je kakšna lučka s torbico prišla, je nikoli nisem v njo dajal. Vedno direkt v žepe, ali nahrbtnik.
Nimam nobene torbice, še če je kakšna lučka s torbico prišla, je nikoli nisem v njo dajal. Vedno direkt v žepe, ali nahrbtnik.
Magic1 ::
Jao, pa vi kao imate žnj svetilk... A se ne popraskajo med sabo, če niso v torbicah? Jaz se že bojim, da bo gužva v košari, ko dobim zadnjo danes naročeno SST40.
Se bomo svetlikal čez okno, ko bomo zaprti doma, namesto ognjemeta.
Se bomo svetlikal čez okno, ko bomo zaprti doma, namesto ognjemeta.
Magic
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Magic1 ()
Jao, pa vi kao imate žnj svetilk... A se ne popraskajo med sabo, če niso v torbicah?
Kar pridno spremljaj to temo, pa boš nekako do sredine pomladi vedel iz prve roke
Samael != Samuel
perci ::
Sam res, torbice, se tiste, ki sem jih dobil zraven lučk, se valjajo nekje. Nikol ene uporabil. Itak je to vse nek low quality shit.
impre ::
Škoda ker so 21700 baterije kar drage, to me edino drži proč od tega, da ne nabavim tudi jaz EC01.
Katera najcenejša bi bila še dovolj dobra?
Katera najcenejša bi bila še dovolj dobra?
Drage? Ne ga biksat.
Molicel INR21700-P42A 4000mAh - 45A je na nkonu pod 6 eur. Samsung INR21700-40T 4000mAh - 35A še malce manj. Odlični bateriji.
Litijevo baterijo boš imel vsaj pet, najbrž pa še nekaj let več. Menda ja ne boš tisti en eur prišparal, da boš imel eno 21700 baterijo na nivoju povprečne 18650 baterije :)
Molicel INR21700-P42A 4000mAh - 45A je na nkonu pod 6 eur. Samsung INR21700-40T 4000mAh - 35A še malce manj. Odlični bateriji.
Litijevo baterijo boš imel vsaj pet, najbrž pa še nekaj let več. Menda ja ne boš tisti en eur prišparal, da boš imel eno 21700 baterijo na nivoju povprečne 18650 baterije :)
Samael != Samuel
Na NKON jih razporedi po cenejše najprej. Že prva najcenejša Samsung INR21700-30T 3000mAh - 35A za 3.45€ bo zadostovala za katerokoli 21700 lučko. Za EC01 SST40 bo zadostovala Samsung INR21700-50E 5000mAh - 10A za 5.45€, prednost ima v visoki kapaciteti.
silon42 ::
Če imaš baterije v rezervi, bo njihova življenska doba nekoliko daljša, če jih ne boš napolnil do konca (cca 40% 3.65V - 3.79V je ideal, za dolgotrajno shranjevanje pa naj bo okoli 80% 3.87V - 3.98V), pa da ne bodo na toplem. Ampak to so že finese. Tistih pet, šest, sedem ... let al nekaj bo preživela vsaka litijevih baterij.
Je kak dober polnilec ki bi polnil na 80% (oz nastavljivo 80-100)? 2x ali 4x?
Ker rocno mi ni zanesljivo, sploh ce rabim enaki 2 celici za v baterijo, z univerzalnim lab napajalnikom pa je tudi nerodno.
Tile budget, ki jih večinoma tu kupujemo gotovo ne. Vse je bolj kot ne avtomatizirano.
Za to kar iščeš boš moral iskati med "hobby charger-ji" - ampak najbrž je to isto, kot ti praviš, univerzalni lab napajalnik? Kakšen skyrc imax bi najbrž kaj takšnega zmogel. Če ga ima kdo tu, ti bo znal bolje svetovati.
Za to kar iščeš boš moral iskati med "hobby charger-ji" - ampak najbrž je to isto, kot ti praviš, univerzalni lab napajalnik? Kakšen skyrc imax bi najbrž kaj takšnega zmogel. Če ga ima kdo tu, ti bo znal bolje svetovati.
Samael != Samuel
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Samael ()
impre ::
Drage? Ne ga biksat.
Se oproščam... Sem malo bolje pregledal tudi po aliju (kjer sem naročal vse moje dosedanje 18650 in 14500), in vidim da so cene tudi krepko pod 10€ kot sem prve videl (vapcell).
Koliko je pa poštnina iz nkon?
Odvisno od števila baterij in pa metode pošiljanja, ki jo izbereš. Ni nekaj hudega. Daj v košarico, pa boš videl :)
Samael != Samuel
Dri3r ::
Itak da nima smisla iz AE naročati baterij, ker so tudi v SLO trgovine katere jih poceni prodajajo. Pa še dobiš jih v parih dneh na dom.
dri3r
axi145 ::
zdravo fantje,
prosim za nasvet za headlamp.
Kaj izbrati med Skilhunt H04 in Lumintop H3A? Uporabljal bi jo za večinoma za nočne pohode pa občasno tek (torej bi jo nosil na glavi ali pripeto s clipom na naramnici nahrbtnika ), zato sklepam da rabim bolj razpršeno svetlobo (flood) in bolj nevtralno belo oz. rumenkasto svetlobo.
Pri H04 mi je plus magnetic charging in TIR optika. Pri HL3A pa sklepam da sveti močneje, torej tudi dlje? Teža obeh je cca 50g, naglavni trak kot berem je tudi pri obeh OK. Turbo mode mi ne pomeni nič, rad bi da sveti na high mode čim dlje in čim močneje z enako svetilnostjo.
Kateri emitter predlagate pri obeh za moj namen?
Lumintop H3A
XP-L HI 3D (NW 5000K)
XP-L HI 1A (CW 6500K)
Nichia 219C 4000K
SST20 4000K
Skilhunt H04 RC
CREE XM-L2 NW
SAMSUNG LH351D 90CRI
Hvala za odgovore.
prosim za nasvet za headlamp.
Kaj izbrati med Skilhunt H04 in Lumintop H3A? Uporabljal bi jo za večinoma za nočne pohode pa občasno tek (torej bi jo nosil na glavi ali pripeto s clipom na naramnici nahrbtnika ), zato sklepam da rabim bolj razpršeno svetlobo (flood) in bolj nevtralno belo oz. rumenkasto svetlobo.
Pri H04 mi je plus magnetic charging in TIR optika. Pri HL3A pa sklepam da sveti močneje, torej tudi dlje? Teža obeh je cca 50g, naglavni trak kot berem je tudi pri obeh OK. Turbo mode mi ne pomeni nič, rad bi da sveti na high mode čim dlje in čim močneje z enako svetilnostjo.
Kateri emitter predlagate pri obeh za moj namen?
Lumintop H3A
XP-L HI 3D (NW 5000K)
XP-L HI 1A (CW 6500K)
Nichia 219C 4000K
SST20 4000K
Skilhunt H04 RC
CREE XM-L2 NW
SAMSUNG LH351D 90CRI
Hvala za odgovore.
Neodvisno od lučke (ju nimam in v tem kontekstu ne morem nič povedati) je pri prvi zgoraj flood ledica zgolj Nichia 219C, pri spodnji pa obe.
XML2 naj bi dala malenkost več svetilnosti, Samsungova je pa HIGH CRI, kar je ok, ampak ena cenejših, pri nekaterih je zapažen zelenkasti odtenek oz. niso povsem konsistentne. Če nimaš nekih strogo izdelanih preferenc in razločiš vsak detajl je po mojem sicer vseeno katero vzameš.
V končni fazi pa gre tu pri teh lučkah za takšno svetilnost, da nobena ne bo svetila premalo ali prekratko.
XML2 naj bi dala malenkost več svetilnosti, Samsungova je pa HIGH CRI, kar je ok, ampak ena cenejših, pri nekaterih je zapažen zelenkasti odtenek oz. niso povsem konsistentne. Če nimaš nekih strogo izdelanih preferenc in razločiš vsak detajl je po mojem sicer vseeno katero vzameš.
V končni fazi pa gre tu pri teh lučkah za takšno svetilnost, da nobena ne bo svetila premalo ali prekratko.
Samael != Samuel
Kako jih varno shraniti?
Največ boš naredil, če boš kupoval litijeve baterije znanih proizvajalcev (panasonic/sanyo, samsung, LG, sony... pa ne z aliexpressa), ne boš z njimi počel kakšne neumnosti, za ekstra varnost pa si lahko umisliš kakšno tako imenovano "lipo-safe" vrečko ali škatlo.
Nikakor jih pa ne shranjuj v neprodušno zaprti škatli. V primeru ventanja, kar pri kakovostnih zgoraj omenjenih baterijah pri varovalih, ki jih imajo vgrajene, ni najbolj verjetno, je boljše, da ima baterija prosto pot.
Pa po pameti. Omenjene baterije imajo zelo visoko toleranco na temperaturne razlike, ampak če jo imaš recimo poleti v avtu (kar načeloma ni problem) jih vseeno ne puščaj nekje ure in ure neposredno izpostavljene soncu.
Prve škatle so dokaj ugodne, druge pa niti ne. Obstajajo še neke "profi" verzije, ampak tiste so okoli 400eu.
https://www.amazon.de/dp/B06XFPNCWM/
https://www.amazon.de/gp/product/B07NSC...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: 49106 ()
koyotee ::
Daš v eno lončeno/keamično posodo ranga par eur.
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!
JTD power!
Hvala, Kojot.
Teh dveh lučk ne najdem nikjer.
Zebra SC64le - to kupis in ne zbiras vec luck
Armytek Wizard Pro Nichia 144A za na glavo.
Teh dveh lučk ne najdem nikjer.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: 49106 ()
Scaramouche1 ::
Sam ne vem, če ma ravno smisel prek Alija narocat.
5ega imam možnost vračila denarja, razmišljam amazon ali ebay de, ker to je bilo zdaj 3 mesece čakanja aliexpresa...
mp5 ::
Pozdravljeni! Rad bi kupil naglavno svetilko Nitcore HC33 (brez baterije). Kje bi bilo najceneje? Ali počakam na Black Friday? Hvala
gregor ::
Ali ste vsi naročili Astrolux EC01 SST40?
Če niste, morda naročite tole :
Astrolux EC03 3x SST40
https://www.banggood.com/Astrolux-EC03-...
Torej gre za "flood" verzijo, če rečemo, da je EC01 "throw" lučka.
Koda (ni moja) za 31.40 EUR (poštnina vključena): FEC03X
POZOR, piše, da bo na voljo 19. novembra.
Če nabavite, napišite tukaj.
LP
Če niste, morda naročite tole :
Astrolux EC03 3x SST40
https://www.banggood.com/Astrolux-EC03-...
Torej gre za "flood" verzijo, če rečemo, da je EC01 "throw" lučka.
Koda (ni moja) za 31.40 EUR (poštnina vključena): FEC03X
POZOR, piše, da bo na voljo 19. novembra.
Če nabavite, napišite tukaj.
LP
Sicer pa dobiš trenutno na banggoodu Nitecore TIKI (TIKI ne TIP) za US$17.69. Za keychain lučko je še tistih 300lm impresivno / vrh glave. Nedavno nazaj so imele keychain lučke nekako od 20 - 80lm.
Naročeno. Hvala za to.
Lučka je že pri meni. V živo je velik bolj luštna kot na slikah.
barakus ::
@gregor zgleda super edino glede cene nisem še 100% prepričan. Bom počakal še kakšno mnenje :)
Ma te lučke na usb polnjenje z gumico mi sploh ne potegnejo. Vgradijo naj priklop znotraj, da je zadeva vodotesna.
Rear DVD collector!
JTD power!
JTD power!
kumer ::
@gregor zgleda super edino glede cene nisem še 100% prepričan. Bom počakal še kakšno mnenje :)
naročena, 1x zelena
da bo EC01 dobila sestro
meni se zdi kar ugodna cena za 3 x SST40
dvomim, da je še kakšna lučka z nižjo ceno
ni nek presežek, je pa čisto solidna lučka za to ceno
vprašanje je samo, če bodo res dobili zalogo do 19.11.
LP
perci ::
barakus ::
Tudi jaz ne maram teh gumijastih pokrovčkov, to s časom preperi ali se odtrga in potem je port popolnoma nezaščiten za vodo. Na eni se mi je že odtrgal.
Ma te lučke na usb polnjenje z gumico mi sploh ne potegnejo. Vgradijo naj priklop znotraj, da je zadeva vodotesna.
Pa dobro, a se boš potapljal z njo?
Poleg tega da zadeva ne služi vodotesnosti zgleda češko.
Rear DVD collector!
JTD power!
JTD power!
A je kakšna koda za LT1?
Rear DVD collector!
JTD power!
JTD power!
Ma cena je super, a ni? :) 32 euro za takšno 3 x led lučko. Le pač, overkill je v vsakem pogledu glede na to, da verjetno že imaš FT03, ki zmore "vse", pa potem mogoče še BLF Q8 in bo ta samo ekstra za po vrhu v predalu.
Je pa (verjetno z izjemo reflektorja) celo manjša in lažja kot FT03, če se na banggoodu ne motijo. Kar huda zadeva je videti, ki pa jo bom sam, če ne pride kakšen impulzivni moment, najbrž preskočil.
Samael != Samuel
Jaz bom tole EC03 izpustil, glede na to da že imam EC03 XHP50/2 mi je ta čisto nepotrebna, no ja ... skoraj nepotrebna. Je pa bistveno manjša od FT03.
EC03 XHP50/2 bom obdržal zaradi ubijalskega stroba, že če jo obrneš stran od sebe in zapreš oči, je še vedno skrajno neprijetno, če še nimaš epilepsije jo boš ob tem utripanju zagotovo dobil
Mi je pa zanimiva Haikelite HK4S, samo se še nisem odločil ali bo SST20 ali SST40.
EC03 XHP50/2 bom obdržal zaradi ubijalskega stroba, že če jo obrneš stran od sebe in zapreš oči, je še vedno skrajno neprijetno, če še nimaš epilepsije jo boš ob tem utripanju zagotovo dobil
Mi je pa zanimiva Haikelite HK4S, samo se še nisem odločil ali bo SST20 ali SST40.
radmannsdorf ::
Naročil ASTROLUX EC01 SST40 3500LM v Avstrijo. Me zanima če bo kaj drugače kot z dostavo v Slovenijo. Sem pa izbral Priority direct mail za 2,70 €.
gregor, hvala za kodo. :)
gregor, hvala za kodo. :)