» »

Katero kvalitetno ročno svetilko kupiti?

Katero kvalitetno ročno svetilko kupiti?

Temo vidijo: vsi
««
193 / 318
»»

matogato ::

Živjo poznavalci svetilk,
kaj bi mi predlagali za na kampiranje. Rad bi eno svetilko, ki je tako za na mizo zvečer in obenem za hodit po kampu z usmerjenim snopom.
Raje imam toplo rumeno svetlobo, kot tisto ordinacijsko belo, vendar to ni toliko bistveno.

Bi mi lahko prosim predlagali kakšno ugodno in kvalitetno?

LP
Matej

Samael ::

kumer je izjavil:

Samael

Lahko prosim še enkrat poveš katere FT03 lučke so sedaj na voljo in če se dobijo kakšne kode.
Vem da je bilo to že povedano, samo ne najdem.

Hvala

LP



Astrolux FT03 XHP50.2 4300lm 735m NarsilM v1.3 USB-C Rechargeable 2A 26650 21700 18650 LED Flashlight - 5700K je ta moment tako ali tako običajnih 35.99USD (ceneje mislim da ni bila).

Astrolux FT03 XHP50.2 4300lm USB-C Rechargeable Flashlight + HLY 26650 5000mAh 3C Power Battery z baterijo in kodo BGFT03BC 38.90USD

Astrolux FT03 SST40-W 875m USB-C Rechargeable Flashlight + HLY 26650 5000mAh 3C Power Battery - Neutral White 5000K z baterijo in kodo BGFT03AC 34.90USD

@b4d bom o 10440 ko pridem domov :)

perci ::

no, pa sem še tretjo ft03 naročil...hvala Samael, res hvala :)

nimam več 26650 baterij, katere so kaj aktualne na AE?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: perci ()

barakus ::

Kako se kaj obnese ta gumijast usb čep na FT03? Jaz nimam prav dobrih izkušenj s temi čepi, ponavadi se mi (na manjših lučkah) zataknejo ob kakšno zadrgo ali kaj podobnega ko jih vlečem iz žepa in se iztaknejo iz luknje ali celo odtrgajo?

Samael ::

b4d je izjavil:

Pa katera 10440 je tebi najbolj vsec? Tega formata nimam, ampak zakaj ne :D


Od AAA/10440 lučk mi je še vedno najljubša BLF-348.

Praktično vedno jo imam v žepu cargo hlač. Mala, lahka, neuničljiva konstrukcija, high CRI Nichia ledica in no-bullshit ON/OFF mode (brez vmesnih opcij, blinkanja in podobne šare). Pa preklemansko veliko svetlobe da od sebe za tako malo lučko.
Ima pa tudi ta, tako kot vse 10440 lučke en problem. Po manj kot minuti svetlobe postane polovica lučke tako vroča, da za tisti del praktično ne moreš več prijeti. Tudi pospraviti v žep je ne moreš takoj. Jo je nekdo enkrat hitro spustil z roke :)
Druga slaba stran je, da 10440 baterije nimajo ne vem kakšno kapaciteto.

Mislim pa da je danes ta lučka predraga (občasno je bila pol cenejša), pa tudi ledica je malce drugačna (ampak še vedno high CRI Nichia). Potem imaš pa tudi še budget verzijo te lučke pod imenom SingFire SF - 348, malce manjši otput, pa druga (ne high CRI) ledica z vsemi ostalimi BLF-348 karakteristikami. Čisto ok lučka, če jo v kakšni akciji dobiš za $5 ali manj.

Zelo zelo všeč mi je tudi CRELANT E3, ki pa, kot sem pred časom gledal, se je ne da več nikjer dobiti.

Je pa pri vseh zgoraj omenjenih še vedno opcija uporabe navadne alkalne/NiMH baterije. Nekoliko manjši output, se pa ne bo nikoli pregrela.

b4d je izjavil:

Samael: Zdaj ze nekaj casa nismo nic povedali o 14500 (ce se prav spomnem si neke Klaruse in to narocal), kako si kaj zadovoljen?

KLARUS Mi7 - Cree XP-L HI V3 deluje med 14500 lučkami zelo imenitno, vendar žal še ni prišla na vrsto za dejansko uporabo (malce pred njo so prišle tiste Lumintopove, pa Olight S1A Baton ...). Zdaj, ko se bolj zgodaj začne temniti bo več priložnosti za uporabo, pa bom povedal, če ne pozabim.

WaterBoy ::

Zdravo

Imam eno vprašanje. Imam lučko U-torch UT01 CREE XPL in na AA baterije sveti ok. Po priporočilu tukaj sem kulil še dve 14500 baterije. Jih danes končno napolnil in z tema dvema baterijama lučke ne dela. Se ne prižge. Če dam notri nazaj AA baterije pa deluje.

Bateriji sta ti dve: https://www.aliexpress.com/item/3295496...
Button top

Na obeh 14500 baterijah izmerim 4,14 in 4,18v

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: WaterBoy ()

Samael ::

Zoprno. Ja, za to sem vedno, ko sem jo omenjal napisal, da zna biti izbirčna glede baterij. In kar je še bolj zoprno, je to precej random. Meni na te iste Vapcell-ove (oz. sploh vse, ki sem jih dal noter) baterije deluje. Na BLF je par obsežnih debat (napr: http://budgetlightforum.com/node/50900, pa zdi se mi da jih je bilo še par) na to temo, če se ti da, pobrskaj - mislim, da so jo nekateri usposobili.
Če ne bo delovalo pa seveda poskušaj dobiti od BG-ja ali GB-ja (kjer si jo pač kupil) denar nazaj.

WaterBoy ::

Sem sedaj ugotovil hec. 14500 je za milimeter daljša od AA in moram res zelo zategnit zadnji pokrov in potem se je celo posvetlo iz lučke. Sedaj pa spet ne dela :D In sem videl da sem ze malo poškodoval baterijo ko sem tako zategnil pokrov. Spodnji kontakt na bateriji je malo bolj notri

Samael ::

Nisem ziher, ampak če je button top, se mogoče da ta reč z baterije odstraniti, pa bo krajša. Ampak če se boš tega loteval, počni to pazljivo, pa prepričaj se, če je res del z bunko samo pricinjen gor.

Samael ::

b4d je izjavil:

Zdaj ze nekaj casa nismo nic povedali o 14500


14500/AA show-off :P
(vse so različne)





AKOray K-106 (druga lučka na sliki), ki je "navdihnila" cel kup ostalih lučk tipa Convoy S2+, je ena prvih, če ne celo prva sodobna valjasta lučka na litijeve baterije.

FireSnake ::

Jaz, amaterček, sem pa mislil, da jih imam veliko :))
(pa vem, da to tvoje še zdavnaj ni vse)
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

Samael ::

Ja, zraven napr. nisem dodal XPE-Q5 AA/14500 lučko (mislim, da imam še ene tri) :D ker bi kazila sliko, čeprav ima tudi ta svojo pozitivno stran. Napr. lahko jo posodiš sosedu v kampu, ne da bi globoko v sebi čutil potrebo, da ga opomneš, da jo hočeš nazaj :P

Drugače pa, šalo na stran, na trgu še vedno ni prav veliko 14500 lučk, čeprav je zadnje leto, leto pa pol nekoliko bolje.

Še (po vrsti) imena lučk zgoraj na sliki:

UltraFire UF-A3
AKOray K-106 CREE Q5-WC
Sofirn SF10 XP-G2 AA/14500
Sofirn SF14 V2.0 AA/14500 CREE XP-G2
Sofirn SP10 V2.0 AA/14500 CREE XP-G2
BlitzWolf(R) BW-ET1 XP-L V6
JETBeam JET-I MK XP-G2
LUMINTOP Tool AA 2.0 white
LUMINTOP Tool AA 2.0 titanium gray
LUMINTOP Tool AA 2.0 black
Olight S1A Baton
Wuben E05 XPL
KLARUS Mi7 - Cree XP-L HI V3
Utorch UT01 Cree XP-L

WaterBoy ::

In katera je najbolša/jo priporočaš :D

Samael ::

Kaj pa vem ... :)
Prvi dve avtomatsko odpadeta (sta zastareli).

S p/p stališča je najbž Sofirn SP10 V2.0 AA oz. zdaj že naslednja (četrta) verzija te lučke Sofirn SP10s (cca $12.99 na aliexpressu). Če potrebuješ solidno, sodobno lučko (s Samsungovo 90CRI ledico), brez da stran vržeš kup denarja, je to to.
Tudi LUMINTOP Tool AA 2.0 za nekih $16USD ni slab deal. Po možnosti črna, kjer dobiš zraven še dodatni magnetni pokrovček.
Ti dve bi recimo priporočal.

Olight S1A Baton (ki je verjetno v svetovnem merilu najbolj priljubljena 14500 lučka), Wuben E05 in KLARUS Mi7 so vse zelo imenitne in kakovostni razred višje od recimo Sofirn lučk, se opazijo "finese" v izdelavi, kar pa še ne pomeni, da za dvakratnik cene delo opravijo bistveno bolje.
Težko tu rečeš, kaj je najboljše, ker so med njimi razlike že glede na namen/preferenco. Olight S1A Baton ima recimo specialno TIR lečo (precej vbočeno z "bunkico" v sredini - nisem tega videl pri nobeni drugi lučki) in je precej "floody" (razpršeno) medtem, ko gre KLARUS Mi7 s XP-L HI ledico v drugi, throw (daljši, ožji snop) ekstrem, čeprav v osnovi male ozke valjaste lučke niso namenjene throwu.

Utorch UT01 mi je ena ljubših, ampak to že imaš (pa tudi seznanil si se s potencialno težavo pri tej lučki).


Tu so še tri 14500 lučke, ki jih sicer še nimam, pa so vredne omembe.
Klarus XT1A (fancy zadeva, ampak žal tudi cena - cca 35USD vsaj), LUMINTOP EDC05 (videti je precej "normalna" lučka, pa tudi cena, cca 21USD je ok - ne vem, zakaj je še nimam), Lumintop EDC05C XHP35 HI + 4x Nichia NCSLE17 LEDs (super moderna HI tech igrača, pa tudi cena je takšna - cca 35USD - odvetovana opcija uporabe AA baterije je zame dealbreaker).

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Samael ()

b4d ::

Samael: kako hudica gres ti zjutraj od doma, ce imas toliko izbire samo v tem formatu :)

Jaz trenutno cakam Sofirn SP10S s Samsungovo LH351D. Razen da grajajo UI (meni se ne zdi sporen), je kar obetavna. Najbolj me zanima tale LED kako se obnese, da potem lazje upravicim ZL SC64c LE, ki jo imam ogledano (cakam da vidim kako bo EDC18 sedla).

Omenil bi se Eagtac D25A clicky MKII Nichia, imam na seznamu, ampak zaenkrat cakam.

Tool AA je pa nasploh precej cudovita igraca, zelel bi si manj K, visji CRI, boljso zaponko za pas in firefly (low je prehud na 14500), ampak kljub vsemu se mi zdi za ta denar vrhunska.
b4d.sablun.org

Samael ::

Meni tudi ni pretirano simpatično ugašanje - namesto klika moraš pritisniti in ene pol sekunde zadržati prst na gumbu, da se izklopi, ampak po drugi strani je to bolj stvar navade (ali razvade), tako da ne bi smel biti dealbreaker.
Sem pa videl, da je bil nakazan interes narediti BLF verzijo te lučke s "fully custmizable" anduril UI-jem, ampak ne vem, če je to že ugledalo luč sveta :) Mislim, da ne.

Nisem vedel, da je EagleTac naredil to lučko v Nichia izvedbi (vidim zdajle tu). D25A je sicer dost stara lučka (predvidevam, da je MKII novejša izvedba?), ki je bila narejena primarno za AA baterije, litijeve 14500 pa zgolj neoptimizirano podpirala.
Pri EagleTac-u se zaradi pravilma prenapihnjenih cen običajno ne ustavljam prav dosti.

Potem je pa tu še Manker E11. Identična kot meni ljuba Utorch UT01. Ampak Manker E11 je le original in kljub enkrat višji ceni, kot je UT01 veš, da gre zanesljivo, kvalitetno zadevo.

gregor ::

HLY 26650 5000mAh 3C Power Battery
Ali so te baterije OK, se jih splača nabavit?

Če morda kdo ne ve, za FT03 se dobi tudi:

https://www.banggood.com/Astrolux-Flash...

matogato ::

matogato je izjavil:

Živjo poznavalci svetilk,
kaj bi mi predlagali za na kampiranje. Rad bi eno svetilko, ki je tako za na mizo zvečer in obenem za hodit po kampu z usmerjenim snopom.
Raje imam toplo rumeno svetlobo, kot tisto ordinacijsko belo, vendar to ni toliko bistveno.

Bi mi lahko prosim predlagali kakšno ugodno in kvalitetno?

LP
Matej


Sem malo sam pogledal in našel tole:
https://www.gearbest.com/outdoor-lights...
https://www.banggood.com/Camping-Portab...

Kaj menite?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: matogato ()

Samael ::

Težko boš našel v eni lučki tako camping lanterno kot throw lučko. Druga na linku se mi zdi kaj precej velika, kar zna biti pri outdoor aktivnostih malce nerodno.
Zdaj če ne potrebuješ nekaj ekstremno veliko osvetlobe bi znala biti ok tudi Nitecore LA10 (mogoče kje na BLF še obstaja kakšna koda za 17USD al koliko so že bile) ali pa njenega naslednika Nitecore LR12 (ampak nikakor ne za polno ceno).
Še boljše bos skoz prišel, če boš iskal posebej, mini camping lanterno in ročno svetilko, ker je tako izbira neprimerljivo večja, pa tudi cenovno in prostorsko ni nujno, da je kakšna razlika od ene, ki bi imela oboje.

matobeli ::

S2+ in zraven difuzor bi bla še kar dobra kombinacija

Okapi ::

Q8 z difuzorjem je odlična zadeva. Ima samo eno pomanjkljivost - nima vgrajenega polnilnika (in ne moreš je uporabit za polnjenje telefona).

A obstaja nekaj kot Q8 (čokato, da lahko stabilno postaviš pokonci, s 4x18650), da ima USB, po možnosti C?

firbec ::

@Samael faca, pri vseh teh lučkah slikaš lučke v temi :))

Samael ::

Okapi je izjavil:

A obstaja nekaj kot Q8 (čokato, da lahko stabilno postaviš pokonci, s 4x18650), da ima USB, po možnosti C?

Lahko da se motim, ampak jaz mislim da v budget segmentu (če sploh v katerem) tega ni. Narediti lučko, kjer bi se polnile štiri litijeve baterije hkrati preko lučke bi znalo predstavljati čisto drug izziv, kot eno.
Najbž bi pa našel kaj stabilno stoječega z integriranim polnilcem v 26650 formatu.

Samael ::

firbec je izjavil:

@Samael faca, pri vseh teh lučkah slikaš lučke v temi :))

Mja... glede tega bi se res lahko malo bolje potrudil. Ponavadi navdih za to dobim proti večeru, ko sem pač doma, vzamem v roke crappy telefon, zložim lučke na mizico in poklikam ... :)

Okapi ::

Samael je izjavil:

Okapi je izjavil:

A obstaja nekaj kot Q8 (čokato, da lahko stabilno postaviš pokonci, s 4x18650), da ima USB, po možnosti C?

Lahko da se motim, ampak jaz mislim da v budget segmentu (če sploh v katerem) tega ni. Narediti lučko, kjer bi se polnile štiri litijeve baterije hkrati preko lučke bi znalo predstavljati čisto drug izziv, kot eno.
Najbž bi pa našel kaj stabilno stoječega z integriranim polnilcem v 26650 formatu.

Razmerje med širino in višino je pri 4x18650 nekaj čisto drugega kot pri 1x26650. Kvečjemu bi pri 26650 moral imeti/narediti še podstavek, da bi lučka stabilno stala pokonci postavljena. Pa širok reflektor s 4xled je tudi primernejši, ko nanj natakneš difuzor, kot so reflektorji pri običajnih 26650 svetilkah.


firbec ::

Okapi, lahko nalepiš link za ta difuzor?

Samael ::

Okapi, saj vem (sem tudi sam primerjal - na sliki) in je 4 x 18650 absolutno stabilnejša. 26650 je samo predlog, ki bi na ravni, stabilni površini vseeno deloval, če že boljšega ni na trgu.
Ko sem nekoliko zamajal mizo sta še obe lepo stali, ob močnejšem majanju pa je prva padla seveda 26500 lučka.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Samael ()

damirj79 ::

matogato je izjavil:

matogato je izjavil:

Živjo poznavalci svetilk,
kaj bi mi predlagali za na kampiranje. Rad bi eno svetilko, ki je tako za na mizo zvečer in obenem za hodit po kampu z usmerjenim snopom.
Raje imam toplo rumeno svetlobo, kot tisto ordinacijsko belo, vendar to ni toliko bistveno.

Bi mi lahko prosim predlagali kakšno ugodno in kvalitetno?

LP
Matej


Sem malo sam pogledal in našel tole:
https://www.gearbest.com/outdoor-lights...
https://www.banggood.com/Camping-Portab...

Kaj menite?


Sem imel tudi sam čisto iste zahteve.. ampak jaz nisem našel pametne rešitve.
Na koncu sem vzel to:
http://www.mixi-caravaning.si/katalog/p...

Ima močno 1000lm belo svetlobo in kake 500lm toplo belo. Difuzor lahko snameš dol in je kar precej usmerjena. Sveti skratka zelo dobro, drži tudi precej več od teh 2-6ur, polni se pa nekaj ur (tako na očke bi rekel 3 ure). Minus je, da so samo tri opcije svetlosti (1000lm bela, 500lm topla bela in zaprto).

in še eno posebej z bolj usmerjenim snopom.

Okapi ::

firbec je izjavil:

Okapi, lahko nalepiš link za ta difuzor?
Ne morem, ker niso moje slike. Jaz imam tale difuzer, ki se mi zdi še boljši, ker je mehak in ga je bolj preprosto prenašati.


Ima eno stran črno (oziroma srebrno, na notranji strani), zato ni najbolj primeren za 360 stopinjsko osvetlitev (kot na prvi sliki zgoraj), zato pa bolj primeren, če svetilko postaviš v kot ali ob steno.
Stane pa 1 evro.;)
https://www.ebay.com/itm/Flash-Diffuser...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Okapi ()

firbec ::

Okapi, blagodaram

Samael ::

Fenix AOD-L difuzor paše gor kot vlit, ni pa med cenejšimi.
https://www.conrad.si/sobna-luc-fenix-a...

Kaj pa navaden bel 2dl lonček? Se lučka preveč segreje/bi ga stopilo? Slika z lončkom kot difuzorjem izposojena z BLF-ja:

b4d ::

Banggood je poslal EDC18 :) Pa da vidimo kaj bo...
b4d.sablun.org

gregc1 ::

rabm eno lučko da dobro sveti za sprehode in pa sankanje po zimi, da je opcija naglavne in pa ročne, da baterija zdrzi dougo :) mogoce nekje okoli 50EUR?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: gregc1 ()

matobeli ::

Lahko vzameš eno izmed tistih v obliki "L" Skilhunt H03, Convoy H1 in še par drugih

Aja, a to misliš dve ali eno lučko?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: matobeli ()

gregc1 ::

matobeli je izjavil:

Lahko vzameš eno izmed tistih v obliki "L" Skilhunt H03, Convoy H1 in še par drugih

Aja, a to misliš dve ali eno lučko?

eno. hvala za tole. mogoce on off zadeva? kaj pa da se fila? na usb? c al pa mikro mi je useen?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: gregc1 ()

perci ::

Jaz ti svetujem Sofirn SP40. Najcenejša pa se polnilec ima. Po kvaliteti nobena, razen mogoče Skillhunt, ne izstopa.

Sp40 se fila na micro usb, convoy H1 in navadna Skillhunt H03 nimata polnilca.

Polnilec ima še recimo Imalent HR20.

Vsaka lučka bo svetila dolgo, če je ne boš priganjal na turbo. Vse naštete so na 18650 baterijo tako, da pri isti svetilnosti ni neke razlike.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: perci ()

gregc1 ::

perci je izjavil:

Jaz ti svetujem Sofirn SP40. Najcenejša pa se polnilec ima. Po kvaliteti nobena, razen mogoče Skillhunt, ne izstopa.

Sp40 se fila na micro usb, convoy H1 in navadna Skillhunt H03 nimata polnilca.

Polnilec ima še recimo Imalent HR20.

Vsaka lučka bo svetila dolgo, če je ne boš priganjal na turbo. Vse naštete so na 18650 baterijo tako, da pri isti svetilnosti ni neke razlike.

tale mi je usec. mogoce kasna da se fila na usb c?

ne mislim gont na turbo. je sam da sveti po gozni poti. pa da zdrzi kasne 3 urce mogoce al pa vec.

VIP58 ::

&Gregc1,
Polnilec pri čelki ti samo poveča težo, rezevno baterijo v žep, ko je prva prazna, zamenjaš in pičiš dalje.
Too much of everything is just enough.

VIP58 ::

Danes dobil,
https://www.banggood.com/Astrolux-EC01-...
prvi vtisi:
manjša kot sem pričakoval,
UI isti kot pri FT03
na turbo sveti kot L6 (morda nekoliko bolj izražen center, precej subjektivna ocena)
turbo zdrži kako minuto, potem začne zniževat svetilnost
USB C polnjenje, gumasti čep je zelo tesen (IPX8) jeziček za odpiranje malo zatikajoč



pa še primerjava z C8+:
Too much of everything is just enough.

Sycroft ::

Samael je izjavil:

Težko boš našel v eni lučki tako camping lanterno kot throw lučko. Druga na linku se mi zdi kaj precej velika, kar zna biti pri outdoor aktivnostih malce nerodno.
Zdaj če ne potrebuješ nekaj ekstremno veliko osvetlobe bi znala biti ok tudi Nitecore LA10 (mogoče kje na BLF še obstaja kakšna koda za 17USD al koliko so že bile) ali pa njenega naslednika Nitecore LR12 (ampak nikakor ne za polno ceno).
Še boljše bos skoz prišel, če boš iskal posebej, mini camping lanterno in ročno svetilko, ker je tako izbira neprimerljivo večja, pa tudi cenovno in prostorsko ni nujno, da je kakšna razlika od ene, ki bi imela oboje.



danes sem prav tako opazil tole in se spomnim na forum... kaj ce bi za npr convoy s2 naredili en top cap kot pri tejle zadevici

Samael ::

Kaj pa če preprosto, kot je bilo že menjeno zgoraj, difuzor natakneš?

Sycroft ::

ni lepo:)? pa sveti u uč:P

matobeli ::

V resnici se kar dobro odnese :)
Pa še rdečega zraven nabaviš za intimnejše vzdušje.

phixion ::

Moja Convoy BD06 se je odločila da ne bo več svetila. Ali se da dobiti rezervne dele za njo? Ali pa je pač čas za nakup kašne druge. V mislih sem imel C8, kaj pravite?

perci ::

Ena bo premal :)

FireSnake ::

Kaj je pa tole za ena zadeva?

Se mi zdi, da močno pretiravanje.
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

matobeli ::

Men se zdi kot ena parodija ki bi jo sestavil en lučkofil

VIP58 ::

@phixion
za rezervne dele vprašaj:
https://convoy.aliexpress.com/store/330...
če boš kupoval novo pa M21A, to je C8 na steroidih:))

@FireSnake
Halogenka, ni tako nemogoče, nedavno sem dobil Astrolux EC01. V navodilih je posebno opozorilo da na blizu temne materjale lahko segreje do vžiga. Če dam dlan gor ne zdržim 5 sekund.
Too much of everything is just enough.

matobeli ::

Je precej nemogoče, jajčka se ne spečejo na XP-E.

gregc1 ::

««
193 / 318
»»