» »

Katero kvalitetno ročno svetilko kupiti?

Katero kvalitetno ročno svetilko kupiti?

Temo vidijo: vsi
««
119 / 328
»»

jest10 ::

Brainstorm je izjavil:

Ali pa kakšna pinceta https://www.ebay.co.uk/itm/Pick-Tool-St...

Tele se takoj zvijejo

gregor ::

Tsunamii je izjavil:

gregor je izjavil:

Vsi smo na listi za TLF BLF :)

Grk ni zrihtal škatlic, mu GB ne da kode. Morda bo kaj v prihodnjih dneh ali pa nikoli ;)

Bah skoda za skatlice..bi jih par rabil :(
Bo za kaj tale lucka TLF BFL ? DA vem ali se postavim v vrsto zanjo :D

počakajmo, morda pa se bodo pojavile, sicer pa več kot kaka 2 usd znižanja ne gre pričakovat

TLF BLF ima že 1000+ interesentov na listi
verjetno bo kar spodobna lučka, seveda bo potrebno počakat na teste, tudi če si na listi, še ne pomeni da jo moraš kupit
cena bo verjetno malo bolj ugodna ker pač gre za group buy

dvomim da bo boljša od emisar D4 ;)

https://imgur.com/a/2hZd5

včeraj je naknadno objavil kodo za škatle
nisem videl in sedaj je že prepozno, code has expired :'(

http://budgetlightforum.com/comment/127...

gre za 1,84 usd razlike

bom mu spet napisal :)

_____

glede lučke velikanke, verjetno samo jaz čakam na njo, zato spremljam temo na BLF

prišlo je pravega debakla, sedaj bodo očitno hoteli še dodatno 40, 50 usd da pošljejo v nekatere države
poleg tega LT nikakor ne proizvede novih količin, čakajo na reflektorje

sami izgovori, od LT do Neal-a in Texac ace so vsi nesposobni, pravi idioti;(, se opravičujem za grdo besedo

tako sedaj ne vem niti kdaj bo lučka, ali mi jo bodo poslali z dhl ali registered, ali bodo dodatni stroški... ;(
najrajši bi izstopil iz tega groznega group buy-a

bom videl kako se bo zadeva sedaj razvijala naprej

čez nekaj dni pride še kitajsko novo leto ko bo za 2 tedna vse zaprto

morda bo lučka prispela do poletja :'(>:D

LP

FireSnake ::

SolarStorm Dx4S Cree XML U2 3200Lm
Je to za kaj?

Grk se počasi ponavlja ... po drugi strani pa ne more zrihtat Convoy lučk za pametno ceno.

Prvo nas malo navlečejo, pol pa začnejo dvigovat cene.
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

Furbo ::

Koliko jih pa potrebujete no, jaz preventivno ne hodim več gledat un forum, pa je. :)
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC

matobeli ::

Potem se pa kmalu najde nekdo drug, bolj svež z spet dobrimi cenami. Jebat ga.

Furbo je izjavil:

Koliko jih pa potrebujete no, jaz preventivno ne hodim več gledat un forum, pa je. :)

Dobro si se odločil :D

FireSnake je izjavil:

SolarStorm Dx4S Cree XML U2 3200Lm
Je to za kaj?

Grk se počasi ponavlja ... po drugi strani pa ne more zrihtat Convoy lučk za pametno ceno.

Prvo nas malo navlečejo, pol pa začnejo dvigovat cene.

solarstorm verjetno spada v skupino lučk ki imajo naveden nerealne lumne in slabša kvaliteta
jaz ne bi nabavil

LP

Tsunamii ::

včeraj je naknadno objavil kodo za škatle
nisem videl in sedaj je že prepozno, code has expired :'(

gre za 1,84 usd razlike

bom mu spet napisal :)

Jaz sem probal dan staro kodo vendar ni vec primila. Verjetno bom rabil vsaj 4 skatlice zase plus se za frenda. Skupaj vsaj 6 sklatlic.

Eno boš dobil od mene ... samo, to bo še trajalo.

PočasnaPošta.press

sem malo pošinfal (nič kaj hujšega, grdega) v temi o GT lučki in že imam 3 x rudeness, očitno ni ravno demokratičen ta forum
očitno bi morali vsi hvalit vse vpletene in jim ploskat za perfektno izpeljan GB
idioti!

LP

Scaramouche ::

Mene zanima koliko denarja bi dali največ za svetilko?

Meni so zelo všeč Olight,samo so cene nad 100€ do 300€ že cene ki so tako velike da se potem bojiš po naravi hodt s tem da ti ne pade po tleh...

Meni je pa luč točno za to, ko se pozimi dan konča hitro in bi jo rad imel za mount kolo ali sprehod.

BLF q8 nekako deluje da je še vedno edina ki je močna in ima dobro razmerje med ceno in performanso,right?

kot si rekel: BLF q8

To je (za zdaj) še največ, kar sem se stegnil.
In, ko takole razmišljam ... za osebno rabo vprašanje, če rabiš več. Še to je rahel overkill :)

Čeprav že razmišljam o Astrolux MF01 18x XP-G3/Nichia 219C 12000LM.

Zgodovina sprememb…

Scaramouche je izjavil:

Jaz bi dal tudi 500€, samo za kak next level shit, kakšna zadeva, ki bi z baterijo velikosti 18650 svetila tako, kot danes svetijo tele luči v velikosti dojenčka.
Vse kar je daljše od kulija, se mi zdi obsojeno na zbiranje prahu.
Pač naslednji preskok, kot je bil iz brljivk na ledice.

torej čakaš na laser - acebeam w10

http://www.acebeam.com/w10

pa še samo 200 usd pride

300 LM -> 1000 M THROW

LP

Zgodovina sprememb…

• spremenil: gregor ()

koyotee, hvala za moralno podporo v blf gt temi :)
naredili so totalno štalo in sedaj se narod vedno bolj buni, čisto razumljivo, morda bo na koncu vse skupaj padlo v vodo

ta komentar se mi dopade :)

I've owned my own company since 1989 and have been dealing directly with foreign manufacturing for well over 25 years now.
With 99.9% certainty, I can tell you that Lumintop is laughing [at us] as we sit here tossing ideas around on the best way to throw more money at them.
Chinese businesses are ruthless, dishonest and greedy. And they are masters at manipulation.
Unless you are properly leveraged and your contract with them is air tight, they will continue to bend you over and empty your pockets.
Lumintop is making money on this deal, guaranteed.
But in case some of you can't see it [or don't want to believe it], they just want to make MORE money.
And trust me...
They know the [honest hard working compassionate] people here on BLF will bend over backwards to throw MORE money into their [Lumintop's] PayPal account.
As many folks here struggle to come up with the additional 36% ransom [$40], the war cry at Lumintop has turned to laughter and smiles.
Heck, if they play their cards right they'll also get us to pay for the additional wheelbarrows needed to haul all that extra [ransom] money to the bank.
They've played us for fools, and we're acting the part.

Samael ::

Scaramouche je izjavil:

Meni so zelo všeč Olight,samo so cene nad 100EUR do 300EUR že cene ki so tako velike da se potem bojiš po naravi hodt s tem da ti ne pade po tleh...

Meni je pa luč točno za to, ko se pozimi dan konča hitro in bi jo rad imel za mount kolo ali sprehod.

BLF q8 nekako deluje da je še vedno edina ki je močna in ima dobro razmerje med ceno in performanso,right?

Kaj pa vem...
Glede na to, da najbrž ne bom nikoli v življenju potreboval par sekundni turbo 5000 lumnov, in da je 1500 lumnov ogromno, res ogromno svetlobe, dam sam kot uporabnik raje za eno res kvalitetno in zanesljivo (da je to to, če me razumeš) svetilko 40 eur, kot pa 5x do 10x močnejše hobi svetilke za podoben denar z nekim ekstremnim par sekundim turbom, ki je namenjen impresioniranju kolegov :) Kot zbiralcu, mi je pa zanimiva seveda tudi ta slednja.

BLF je super skupnost in težiti k več, k močneje, itd... je super za hobi, za tiste, ki vedo kako ravnati z recimo 4 x 18650 svetilko na vseh možnih limitih, da ne pride do nesreče, pa ki zna v primeru okvare popraviti to, skoraj home made, hobby lučko, ni pa nekaj, kar bi recimo sam vzel v situacijo, kjer je imeti solidno, zanesljivo, priročno svetilko življenskega pomena.

Da še odgovorim na tvoje vprašanje.
Kot zbiratelj bi dal za lučko nekako do 100EUR max.
Kot zahtevni uporabnik bi dal za lučko nekako do 55EUR max.
Kot nezahtevni uporabnik bi dal za solidno lučko nekako do 25EUR max.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Samael ()

koyotee ::

Največ dosedaj sem dal za Fenix TK75 in Thrunite TN36, obe okoli 180€.

Sedaj pa tuhtam, če bi dal 170€ za 6W laser diodo z driverjem in lečo :P
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

kumer ::

gregor je izjavil:

koyotee, hvala za moralno podporo v blf gt temi :)
naredili so totalno štalo in sedaj se narod vedno bolj buni, čisto razumljivo, morda bo na koncu vse skupaj padlo v vodo

ta komentar se mi dopade :)

I've owned my own company since 1989 and have been dealing directly with foreign manufacturing for well over 25 years now.
With 99.9% certainty, I can tell you that Lumintop is laughing [at us] as we sit here tossing ideas around on the best way to throw more money at them.
Chinese businesses are ruthless, dishonest and greedy. And they are masters at manipulation.
Unless you are properly leveraged and your contract with them is air tight, they will continue to bend you over and empty your pockets.
Lumintop is making money on this deal, guaranteed.
But in case some of you can't see it [or don't want to believe it], they just want to make MORE money.
And trust me...
They know the [honest hard working compassionate] people here on BLF will bend over backwards to throw MORE money into their [Lumintop's] PayPal account.
As many folks here struggle to come up with the additional 36% ransom [$40], the war cry at Lumintop has turned to laughter and smiles.
Heck, if they play their cards right they'll also get us to pay for the additional wheelbarrows needed to haul all that extra [ransom] money to the bank.
They've played us for fools, and we're acting the part.

bo kar držalo, zelo bežno spremljam temo... ko bi lučka že morala biti dostavljena res smešno kaj se gredo
texas ace, glavna veza z LT, neal je tudi podkupljen če mene vprašaš, sigurno mu bo kapnilo nekaj $$$
zelo močno zagovarja LT, neala, kaj pa mu drugega preostane, saj je v istem dr****

firbec ::

od današnje ponudbe ne prime niti ena koda.
Kitajci so nas dali jebat, k jim tistih Tajvancev ne izročimo :))

BLF GT
Cca 450m do cerkve :)
Rear DVD collector!
JTD power!

radmannsdorf ::

Se da dobit kakšen zelen laser do 22€, pa da ni tisti 0,5W za $5? :)

radmannsdorf je izjavil:

Se da dobit kakšen zelen laser do 22€, pa da ni tisti 0,5W za $5? :)

Jebeš kitajce, sploh poceni jajčks
Cheap green laser pointers can emit dangerous levels of infrared radiation, according to an investigation carried out by physicists in the US.

https://sites.google.com/site/dtrlpf/ho...

Kupi tu diodo v modulu z lečo in driverjem, predelaš eno svetilko, daš v prostor kjer je reflektor alu/bakren hladilnik(nekdo ti ga more postružit na mero) in to je to.
Rear DVD collector!
JTD power!

Okapi ::

Kaj je "dangerous level of infrared radiation"? Da se lahko opečeš?

gregor je izjavil:

torej čakaš na laser - acebeam w10

Ne zanima me preveč na čem bo bazirano, samo da bo svetilo.
Tole z laserji je zaenkrat še v povojih se mi zdi, če ni ravno vgrajeno v BMW.

Okapi je izjavil:

Kaj je "dangerous level of infrared radiation"? Da se lahko opečeš?

Zelena nastane tako:
These devices create coherent green light in a three step process. A standard laser diode first generates near infrared light with a wavelength of 808nm. This is focused onto a neodymium crystal that converts the light into infrared with a wavelength of 1064nm. In the final step, the light passes into a frequency doubling crystal that emits green light at a wavelength of 532nm.

Today, Jemellie Galang and pals from the National Institute of Standards and Technology and the University of Maryland say they’ve found worrying evidence that the output of some green laser pointers is much higher and more insidious. They describe one $15 green laser pointer that actually emits ten times more infrared than green light.

Galang and co are under no illusion as to the potential consequences of this. “This is a serious hazard, since humans or animals may incur significant eye damage by exposure to invisible light before they become aware of it,” they say.

And the problem appears to be widespread. “We have found that this problem is common in low-cost green laser pointers, though its seriousness varies widely,” they say.

That’s not a good state of affairs. Any ordinary user would be entirely unaware of the problem because infrared light is invisible. However, Galang and buddies describe a simple way for anybody to detect these infrared emissions.

The method is to reflect the the beam off a standard CD which acts as a diffraction grating, and so separates light of different wavelengths. The diffracted light is reflected onto a piece of paper which displays the diffraction pattern. Many webcams are sensitive to infrared light or can be easily modified to detect it. So photographing the paper using such a camera shows the diffraction pattern of the green light and any infrared light produced too.

V teh cheap zelenih pa manjka IR filter, zjebe ti pa vid :)
Rear DVD collector!
JTD power!

A gre ir po drugi poti kot zelena svetloba? Da svetiš v nebo, ir ti pa oči praži, pa sploh ne veš? Ker sicer je menda logično, da si ne svetiš v oči z laserjem. Ti za 5 evrov imajo tudi ključavnico, da se otroci ne igrajo z njimi.

Okapi je izjavil:

A gre ir po drugi poti kot zelena svetloba? Da svetiš v nebo, ir ti pa oči praži, pa sploh ne veš? Ker sicer je menda logično, da si ne svetiš v oči z laserjem. Ti za 5 evrov imajo tudi ključavnico, da se otroci ne igrajo z njimi.

Ne po isti poti gre, ampak če imaš IR filter pač ne pride ven. Če imaš zaščitna očala in nekam svetiš recimo, ne v nebo, nekam kjer se žarek odbije, ti bodo očala filtrirala določeno valovno dolžino, nekatere tudi IR ampak vse pa ne :) sploh pa dvomim, da kdo uporablja očala pri teh kitajskih laserjih, ker, "kaj se mi pa sploh lahko zgodi" :)

Jaz imam tele https://www.survivallaser.com/Eagle_Pai...
Rear DVD collector!
JTD power!

VIP58 ::

Zanimiva lučka Sofirn C8F, ali ima kdo?

Kako se na splošno obnesejo Sofirn lučke.

https://www.aliexpress.com/item/Sofirn-...
Too much of everything is just enough.

Nekam visoki lumni za tako malo svetilko.

Poznam je pa ne, zato moj komentar ne more biti merodajen.

koyotee je izjavil:

BLF GT
Cca 450m do cerkve :)

lepo, moja pa še niti narejena ni :'(

VIP58 je izjavil:

Zanimiva lučka Sofirn C8F, ali ima kdo?

Pri Sofirm-u je precej odvisno od modela do modela.
Imajo nekaj slabših, generičnih svetilk z nerealistično specifikacijo na eno strani in nekaj dokaj solidnih svetilk, ki si jih (identičen model) delijo s katero malenkost bolj uveljavljeno znamko (napr. ThorFire) za nižjo ceno. Torej, nekateri specifični modeli so vredni denarja.

Tale prenovljena C8F s triple XPL in stranskim gumbom za to ceno sploh ne deluje napačno. Rekel bi, da sodi med solidne. Kar me nekoliko zmoti je ena 18650 baterija - je pa to lahko tudi pozitivno, ker to dela svetilko mobilnejšo. Opisi pravijo, da je turbo cca 2500lm kakšni dve minuti pa pol, potem pa pade na high cca 1400lm - po pričakovanju.
Meni je kar všeč.

Zgodovina sprememb…

Meni se zdi, da si (z izjemo enega linka) linkal napačno svetilko :D
Nova ima stranski gumb + še nekaj izboljšav :P

Tole bo ustreznejše: http://budgetlightforum.com/node/57817
The MCPCB has now been replaced with a 30 mm DTP all copper board , the XP-G3 emitters were changed out and the C8F now has XPL emitters in it (nice neutral white)

Zgodovina sprememb…

Hvala vsem za komentarje.

Obstaja več modelov:
C8A 1 x XPL2 1750 lumnov, tail switch
C8T 1 x XPL-HI 1310 lumnov, tail switch
C8F 3 x XPL 2580 lumnov, side button

C8F mi je nekako najbolj uporabna allround svetilka, ravno prava velikost, zmogljiva, stranski gumb mi je bistveno bolj uporaben.
Cenovno zelo ugodna (ne vedno)

Brainstorm ::

Tudi meni je padel Sofirn C8 model v oči.
Še zdaj nimam nobene throw C8 svetilke, ker se nikakor ne morem odločit ali vzet srebrnega Convoya C8 https://www.banggood.com/Convoy-Clear-C...
ali Astrolux C8 https://www.banggood.com/Astrolux-C8-XP...
ali pa kakšnega Sofirna https://www.aliexpress.com/item/Sofirn-...

C8A verjetno ni tako dober thrower kot C8T?

Cene vseh C8 modelov Sofirna,Astroluxa,Convoya se vrtijo okoli 18 usd. Emisar D1S mi je pa z 40 dolarji predrag, za to kolikor malo bi rabil throw svetilko v primerjavi z floderko Q8.

Samael je izjavil:

Meni se zdi, da si (z izjemo enega linka) linkal napačno svetilko :D
Nova ima stranski gumb + še nekaj izboljšav :P

Tole bo ustreznejše: http://budgetlightforum.com/node/57817
The MCPCB has now been replaced with a 30 mm DTP all copper board , the XP-G3 emitters were changed out and the C8F now has XPL emitters in it (nice neutral white)

imaš verjetno prav, sem zelo na hitro pogledal...

Brainstorm je izjavil:

Tudi meni je padel Sofirn C8 model v oči.
Še zdaj nimam nobene throw C8 svetilke, ker se nikakor ne morem odločit ali vzet srebrnega Convoya C8 https://www.banggood.com/Convoy-Clear-C...
ali Astrolux C8 https://www.banggood.com/Astrolux-C8-XP...
ali pa kakšnega Sofirna https://www.aliexpress.com/item/Sofirn-...

C8A verjetno ni tako dober thrower kot C8T?

Cene vseh C8 modelov Sofirna,Astroluxa,Convoya se vrtijo okoli 18 usd. Emisar D1S mi je pa z 40 dolarji predrag, za to kolikor malo bi rabil throw svetilko v primerjavi z floderko Q8.

convoy c8 dobiš zelo pogosto za 13 usd - črno
srebrna je bila nazadnje 16 usd, sem jo nabavil, cene pa se točno ne spomnim ;)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: gregor ()

Danes poštar prinesel še Q8 in F1 (tisto za 9 evrov, naročeno konec oktobra, ki nikoli ni prišla in so jo poslali ponovno).

Pri nas danes poštarja sploh ni blo, 15cm so splužili šele ob 11h.

firbec ::

danes včerajšnje Promotion code od sirtakija vse delujejo, če koga kaj srbi :D

http://budgetlightforum.com/node/57247

Sem vzel se en komplet tistih pincet. Prvi je prispel par dni nazaj, pa se nisem niti odprl - ni bilo casa. Upam, da so kaj mocnejse, kot tiste iz kompleta za osebno nego :P, ki se pri najrahlejsem navoju svetilke razcvetijo :p

Convoy S2+ 1000LM Cree XM L2 T6 - 4C 3 / 5 Modes LED Flashlight Torch
samo 9,99 usd

Jaz cakam mojo za 6.99 al kok je bla malo nazaj, da jo predelam v 3x xp-g2 :)
Rear DVD collector!
JTD power!

ta ima ;)

res pa je da je 4C tinta ki meni ne odgovarja, 1A ali 3A, drugega ne uporabljam

Ma ja, sem imel ze eno rdeco s kovinskim pa sem jo prodal :)
Rear DVD collector!
JTD power!

Mogoče si omislim tudi osvetljen gumb :)
https://led4power.com/product/ilc-1-ill...
Rear DVD collector!
JTD power!

knap ::

fancy
:)
Se dobi tak gumb tudi za kovin. stikalo in pa C8

Srebrna XPL-HI S2+ ze ima diskreten moder osvetljen krogec na kovinskem stikalu, ki se pri dnevni svetlobi skoraj ne opazi, ravno toliko, da jo najdeš v temi. Kr luštna zadeva. :)
Sliko sem v tej temi objavil že kar nekaj časa nazaj, pa se mi ne da iskati.

koyotee je izjavil:

Mogoče si omislim tudi osvetljen gumb :)
https://led4power.com/product/ilc-1-ill...

Še ena opcija: https://www.aliexpress.com/store/produc...

Zgodovina sprememb…

Darko! ::

Potrebujem svetilko na AA ali AAA baterije za starejšega človeka. Da ima čim manj komplikacij z načini. On/of če je možno.

Da je malo večja kot npr. Fenix e05, da lepo sede v roko.
Pa da sveti bolje, kot tiste, ki jih kupiš na pošti.

Kakšen predlog, prosim.
««
119 / 328
»»