» »

Katero kvalitetno ročno svetilko kupiti?

Katero kvalitetno ročno svetilko kupiti?

Temo vidijo: vsi
««
57 / 320
»»

Oldi ::

Tudi od mene hvala
@Samael kako je z regulacijo moda, ali moraš ob vsakem vklopu nori tipkati najprej da ugotoviš kje si, nato še da dobiš pravi mode. Pri Jetbeam JET-u z zelo nizko svetilnostjo v enem modu, je to lahko še pisebej moteče, ali pa pri 5 midni.

Samael ::

Saj govoriva zdaj o Jetbeam JET - u, ane?

Ne, ni potrebe. Ima tri pograme svetilnosti (močno - srednje - šibko, brez kakšnega SOS/strobe utripanja in podobnih bedarij) in memory mode.
To (memory mode) pomeni, če si nazadnje uporabljal svetilko pri napr. polni moči, ti bo ob naslednjem prižigu svetilke spet zasvetila pri polni moči. Ni ti treba iti čez ostale mode.
Svetilka je velika komaj za mezinec in za to velikost oddaja neverjetno veliko svetlobe. Deluje na vsako klasično AAA baterijo, kot tudi na 10440 baterijo. Pri slednji oddaja več svetlobe, kot pri AAA, vendar se ob velikosti brez kakšne izolacije tudi prekleto segreje, tako da raje ostajam pri AAA. Tudi 135 lumnov deklaracija je za AAA baterijo ne 10440, ki uradno mislim da tu ni podprta.

Od teh tamalih je trenutno še en dosti ok deal. In sicer SingFire SF - 348 180Lm (1 mode) je na GB s kodo MiniFire s $5.13 znižana na $3.99. Pa tudi če se popust v tem času izteče, je tu še stalna GB koda GB17LED, ki svetilko zniža na $4.51, kar je pa tudi mislim da ok deal.

Oldi ::

Čudno to za 10440, na GB ta baterija za Jetbeam JET - u ni omenjena, za elektroniko pa če dela, napetost ne sme povečati moči. Kje dobite te promo kode?

Mi je naknadno vžgalo, elektronika dvigne 1.2V iz akuja na dobre 3V, če ji daš 4V iz litijeve baterije, gre pa napetost skozi elektroniko in na LED pride preveč napetosti. Poln aku lahko zadevo skuri.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Oldi ()

Samael ::

Glede promo kod naprimer:
http://budgetlightforum.com/node/52547
http://budgetlightforum.com/node/52142
Nekaj se najde tudi tu: http://budgetlightforum.com/forum/marke... (glej predvsem GB in banggood teme)

Glede Jetbeam JET - u tudi GB support na "Customer Questions & Answers" (kjer njihovi odgovori sicer pogosto nimajo smisla oz. ne vedo na kaj točno odgovarjajo), potrjuje da dela na 10440. Sem preskusil s črno Soshine 10440 350 mAh 3.7V - dela, vendar se preklemansko segreje. To najbrž ne vpliva blagodejno na življensko dobo te svetilke, pa tudi sicer tu ne vidim kaj dosti pointa v uporabi 10440 baterij 250 - 350mAh kapacitete. AAA pri 80 - 135lm tu odda čisto dovolj svetlobe za lučko v sili.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Samael ()

Oldi ::

Ali si prebral moje dopolnilo, zakaj dela na 10440. V bitvu elektronika zniža napetost za cca 0.3V zaradi diode, ima pa senzorski serijski upor, ki dodatno zniža napetost. Vseeno je polna li baterija s 4.2V lahko usodna.
Kaj bi priporočal od poceni 18650 z zumom seveda

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Oldi ()

koyotee ::

Oldi je izjavil:

Ali si prebral moje dopolnilo, zakaj dela na 10440. V bitvu elektronika zniža napetost za cca 0.3V zaradi diode, ima pa senzorski serijski upor, ki dodatno zniža napetost. Vseeno je polna li baterija s 4.2V lahko usodna.
Kaj bi priporočal od poceni 18650 z zumom seveda


Js prodajam Sunwayman T25C, samo sprobana, za 40€.

http://m.gearbest.com/led-flashlights/p...
Ta je poceni, dobra pa žal ni najbolj :)
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: koyotee ()

Samael ::

Sem prebral. Nimam niti ene 18650 z zoomom, tako da ti na to vprašanje žal ne morem odgovoriti. Mogoče ti bo kdo drugi tu.

Poceni z 18650 pa je ta moment moja prva izbira Eagle Eye X2R črna (na moji sliki spodaj siva) za borih $12.52 s kodo Eye78 (ta hec najbrž ne bo trajal dolgo) - pri tej svetilki tudi možnost USB polnenja brez polnilca. Ali pa klasična Convoy S2+ promo za $10.99 ali pa rdeča in zelena Convoy S2+ s kovinskim stikalom v lepi škatlici ta moment v promo ponudbi za $12.99

Oldi ::

Meni je zum ključnega pomena. Imam nekaj takega LED Torch Flashlight Zoom XML- T6 Aluminum Rechargeable Zoom Waterproof Flash Light 18650 battery
http://s.aliexpress.com/UfAzYfIb
Super je tako široki kot, ki je preko 60°, kakor totalni zum s kvadratno svetlobo.
Nimam pa nosilca za kolo, zato bi kupil kaj podobnega.
Na tej sem naredil adaptacijo, da se vsakič prižge na maximalni svetlobi.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Oldi ()

Samael ::

Jaz pa nimam občutka, da sk68 s tvojega linka sveti tudi približno 60°. Če zumiraš je v daljavi mala ostra "kocka", če ne zumiraš je pa širok "krog". Vsaj pri moji. Čist ok mala svetilka, ampak v nobenem primeru se moč svetlobe niti približno ne približa katerih zgoraj omenjenih na 50% svetilnosti. (mimogrede, za convoy S2+ lahko kupiš 10/25/45/60° leče na http://www.leddna.com za $0.40 centov po kosu)
Prodajajo pa to "SIPIK SK68" svetilko pod stotine različnih imen in izvedb, kopij kopije, itd ... tako, da je povsem mogoče, da se tvoja razlikuje od moje.


Oldi ::

Bom izmeril kot.
Iz tegale spodaj izhaja, da moja svetilka ne more biti slaba. Sicer bi teoretično bila v k...
leča, a ni, na videz je povsem OK. Lahko pa da zadnje leto prodajajo samo še slabe ponaredke. Sicer pa lahko testirava, na kaki razdalji od belega papirja pravokotno na sonce je moč svetilke tolikšna, da jo zaznaš na soncu

Oldi je izjavil:

Verjetno je že vsaj 2 leti odkar sem kupil kitajsko 5W T6 za male pare (izgleda takole
http://s.aliexpress.com/MJFfQJfq
). Ker sem včeraj dobil zelo dobro 10W LEDko zadnji krik mode, ki se uporablja za ulične svetilke (5500K), sem šel meriti razliko in je bila nova za manj kot 20% svetlejša.
Ima pa ta kitajska baterija to slabost, da gre pri povsem izvlečeni leči (dobrih 10mm), precej svetlobe mimo leče in da je kocka fokusirane svetlobe razmeroma velika, zato svetilnost ni kot bi pričakoval.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Oldi ()

kumer ::

ali mogoče kdo ve kdaj bodo kitajci spet lahko pošiljali baterije v slo?

danes je v akciji

8pcs NCR18650B 3.7V 3400mAh 18650 Rechargeable Li-ion Battery - 8PCS GREEN

http://www.gearbest.com/batteries/pp_38...

coupon price: $26.99
coupon: Panasonic8
30pcs for such below-cost price
Max Per order: 1pc
the coupon will be expired @2017.08.31



žal pa ne pošiljajo v slo

LP

Samael ::

Ta moment na GB "preiskujejo" pošiljanje baterij preko Turčije (kot to uspešno počnejo ostale kitajske aliexpress/ebay trgovine in pride tudi do nas). Če se dejansko odločijo za to, zna biti opcija tudi Slovenija.

Oldi ::

Moja Sipik svetilka je SK98 5W Cree T6.
Najširši kot je ~63° in pri tem kotu in napetosti baterije 3.73V, se opazi mahanje oziroma strobe način nad s soncem osvetljenim papirjem na razdalji ~0,5m. Sonce in svetilka seveda svetita pod pravim kotom. Svetilnost je odvisna od napolnjenosti akuja, saj se tok določa samo z uporom.
Tako širok kot je fajn, če moraš osvetliti večjo površino, recimo mizo.

Oldi ::

Avgusta 2013 sem jo kupil za 7.89$ pri Buyincoins. Takrat Kitajci še niso delali svojih LEDk in glede na primerjavo z najnoejšo 10W LEDko, verjamem, da sem dobil CREE XML-T6

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Oldi ()

Samael ::

Ko nas več išče, tu pa tam kaj solidnega za skuriti stare eneloopke po bajti tokrat za spremembo 2x AA "pen size" svetilka solidno znižana.
Sam je še nimam (izkoristil to akcijo) da bi povedal kaj več, ampak kolikor sem bral ZF F2 recenzije same pohvalne besede.
zanflare F2 XP-G3 Pen Light 6000-6500K $19.99
$9.99 code: F2GIFT

Oldi ::

@Samael Ti je jasno kaj pomeni "Small hotspot with surprisingly huge spill" v prvi oceni in to v pozitivnem pomenu. Da ima ozek glavni snop in veliko stransko osvetljeno področje. Včasih bi to prav prišlo.
Kaj pa indikator baterij, je prirejen za NiMh ali navadne baterije?
PS: Če nisi logiran, je koda neveljavna.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Oldi ()

Samael ::

Tako je. Da je svetloba lepo razpršena.



Nimam pojma, kako je glede baterije.

knap ::

če ima kdo rad Haikelite lučke, potem je sedaj pravi čas za nakup :)
veliko modelov v akciji:

http://budgetlightforum.com/comment/115...




....

LP

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: knap ()

Oldi ::

Kje kupujete AA in AAA akuje, parkrat sem kupil na Kitajskem in so se samo Soshine obdržale pri življenju. Zato sedaj priložnostno v Hoferju in Lidlu v kaki akciji.

darkolord ::

Priložnostno Hofer/Lidl, sicer pa nkon.nl

Samael ::

Tudi sam sem leta nazaj kupil nekaj AA/AAA paketov zelenih Soshine (+ SoShine SC-U1 polnilec), ki pa so se za mojo uporabo izkazale več ali manj neuporabne - namreč, čeprav sodijo med boljše kitajske baterije, jih po nekaj časa neuporabe primeš v roke prazne. Zdaj pa da bi šel prav vedno v klet na kolesu prvo preveriti/menjati baterije ... nepraktično nepotrebno delo.
Zato danes kupujem samo hibridne "low self discharge" NiMH baterije, ki kljub dalj časa neuporabe zadržijo nekaj đusa.

Na Go Green Batteries UK ebay sem kupil letos:
12 x Uniross HYBRIO AAA 800 mAh Rechargeable Batteries, Pre Charged US $14.93 + US $3.89 shipping (niso prišle tako zelo napolnjene, kot sem domneval da bodo, ampak za to ceno ... več kot ok. In držijo charge.)
4 x Duracell AA 2500 mAh Rechargeable ULTRA Batteries, NiMH HR6 MN1500 Duralock US $10.64 + US $2.53 shipping (v pol leta mi jih še ni uspelo razpakirati)

Na bestens2011 NL ebay (sumim, da je to dobri stari nkon.nl, ampak nisem 100%) 4x Fujitsu PRO 2450 mAh AA HR6 R6 NK005 US $17.13, poštnina vključena
To je moja najljubša polnilna AA baterija. Fujitsu PRO so v bistvu FDK "eneloop pro" made in Japan (eneloopke so sicer dandanes običajno made in china). Običajne bele eneloop in bele fujitsu so še nekoliko cenejše, ampak pri črnih dobiš res max, kar se da pri AAA/AA dobiti.

koyotee ::

Oldi je izjavil:

Kje kupujete AA in AAA akuje, parkrat sem kupil na Kitajskem in so se samo Soshine obdržale pri življenju. Zato sedaj priložnostno v Hoferju in Lidlu v kaki akciji.



Če rabiš, mam še 2 paketa 8x AA eneloopk forest tones 1900mah zapakiranih.
22€ za paket
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

matijadmin ::

Oldi je izjavil:

Kje kupujete AA in AAA akuje, parkrat sem kupil na Kitajskem in so se samo Soshine obdržale pri življenju. Zato sedaj priložnostno v Hoferju in Lidlu v kaki akciji.


Na Obali ima Agraria, neka zadružna trgovina, Duracell, narejene v Švici. Stanejo enako kot bratje in sestre s Kitajske. Vedno kupujem tiste z oznako LSD (Low Self Discharge), da se mi v predalu ne praznijo in jih lahko po daljšem spravilu takoj uporabim.
Vrnite nam techno!

Samael ::

matijadmin je izjavil:

Oldi je izjavil:

Kje kupujete AA in AAA akuje, parkrat sem kupil na Kitajskem in so se samo Soshine obdržale pri življenju. Zato sedaj priložnostno v Hoferju in Lidlu v kaki akciji.


Na Obali ima Agraria, neka zadružna trgovina, Duracell, narejene v Švici. Stanejo enako kot bratje in sestre s Kitajske. Vedno kupujem tiste z oznako LSD (Low Self Discharge), da se mi v predalu ne praznijo in jih lahko po daljšem spravilu takoj uporabim.


Evo, to. LSD baterije. Ampak a si prepričan, da so narejene v Švici? Dvomim, da ima švica svojo proizvodnjo celic.
Na mojih novih Duracell 2500mAh Recharge ultra (stare so 2450mAh) piše "Made in Japan ... for Geneva, Switzerland", kar je v bistvu ok, glede na to, da jih proizvaja FDK (sanyo/eneloop/fujitsu) in boljšega na trgu ni.

Oldi ::

Po precej guglanja sem našel samo tole primerjavo akujev iz leta 2010 http://www.users.on.net/~mhains/Reviews... Uniross je zakon, samo kaj ko ni ene dobre ponudbe za AA, 4 komadi skoraj 10$.
Eneloop pa ne veš kje bi vzel, kje me bodo našopali.

matijadmin ::

Podobne tem japonskim imam jaz (in sem prepričan, da so narejene v Švici): http://lygte-info.dk/review/batteries20...

Japonske so tudi špica, vse ostalo (vključno z Belgijo), predvsem pa kitajske so občutno slabše. Imam oboje in v isti napravi zdržijo malo manj kot 1/3 manj.

Če komu pride prav za počekirat teste z meritvami kot se spodobi: http://lygte-info.dk/
Vrnite nam techno!

koyotee ::

Oldi je izjavil:

Po precej guglanja sem našel samo tole primerjavo akujev iz leta 2010 http://www.users.on.net/~mhains/Reviews... Uniross je zakon, samo kaj ko ni ene dobre ponudbe za AA, 4 komadi skoraj 10$.
Eneloop pa ne veš kje bi vzel, kje me bodo našopali.


Js mam 2x 8AA eneloopk direkt z japonske
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

Oldi ::

Pri Go Green sem naročil 5 pozicij in je bilo poštnine 8.45GBP, ni pa nikjer aktivne opcije za popust ali kombinirano pošiljanje, zato sem jih kontaktiral in so mi takole odgovorili.

We can, on this occasion, manually refund you the postage difference. This is not something we can consistently do due to the time involved in the process.

I realise this is frustrating as a buyer and you may prefer to buy locally. Please note we typically reduce the postage by 99p for every additional item ordered.

Please let me know when the order has been placed, the refund will happen up to 24 hours after dispatch.

Kind regards

specing ::

Eh, kupiš eneloopke z NKON pa je.

Assass1n ::

Sem dobil s2+ iz gearbest, za dobre 7€ ko ste tukaj dali kodo. Se pozna, da je to malo bolj resna stvar kot tiste za 2-3€ :) sem zadovoljen. Hvala.

Sedaj pa najbolje da ne zavijem več v to temo :D
še ko je na tv-ju moder ekran me `pr src stisne

Dimnik ::

Jaz pa še čakam na Eagle Eye X2R, tudi prek kode...
Assass1n kdaj si naročil?

Samael ::

Nitecore ec21 na gearbestu s kodo EC21DE samo nekih 22 eur.
Naroci se jih lahko vec kot en izvod.
Super deal za to svetilko.

(ce sem se kaj zmotil poglej na blf forum, net na metaldaysu mal biksa...)

gregor ::

iz BLF odgovor GB glede pošiljanja baterij v SLO:

Hi, Dear, actually we are trying more effective and efficient accesses to EU Markets.
And sorry for the fact, now, Batteries cannot be shipped to Slovenia.
We now updated ways to EU as follows:
AT
BE
CZ
CH
DK
ES
GB
FR
HU
IE
NO
NL
SK
LU
PL
PT
IL
RU
UA

We will try our best to improve Gearbest service to more.
Thank you,
Gearbest


Res čudno, v preteklosti ni bilo nobenih problemov glede dobave. Sedaj pa 19 držav lahko dobi, mi pa ne. Morda smo premajhni oz?

LP

Assass1n ::

Dimnik je izjavil:

Jaz pa še čakam na Eagle Eye X2R, tudi prek kode...
Assass1n kdaj si naročil?

Jul 07, 2017 12:40:27 PM
še ko je na tv-ju moder ekran me `pr src stisne

hunter01 ::

Je kaj ugodnega za do 20€ z integriranim polnilcem? Na 18650 baterije. Nekaj za okrog stanovanja za tasta rabim :)

koyotee ::

hunter01 je izjavil:

Je kaj ugodnega za do 20€ z integriranim polnilcem? Na 18650 baterije. Nekaj za okrog stanovanja za tasta rabim :)


http://m.gearbest.com/led-flashlights/p...
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

hunter01 ::

koyotee je izjavil:

hunter01 je izjavil:

Je kaj ugodnega za do 20€ z integriranim polnilcem? Na 18650 baterije. Nekaj za okrog stanovanja za tasta rabim :)


http://m.gearbest.com/led-flashlights/p...


Zgleda super, hvala.

Andre ::

Samael je izjavil:

Glede promo kod naprimer:
http://budgetlightforum.com/node/52547
http://budgetlightforum.com/node/52142
Nekaj se najde tudi tu: http://budgetlightforum.com/forum/marke... (glej predvsem GB in banggood teme)
.....

Hvala Samael!
Iskal sem svetliko za v avto, ki bi nadomestila zastarelo Maglite 2xAA. Uporabljam jo redko, a ko jo pričakujem da dobro sveti.
Odločil sem se za JetBeam II PRO zaradi majhnosti, visoke svetilnosti in CR123 baterije, ki naj bi bolje prenašale mraz/vročino ter imele nizko samoizpraznenje.
Poročam :)

gregor ::

če ste morda spregledali
zanimiva lučka

http://budgetlightforum.com/node/55306

Emisar D4 High Power LED Flashlight
http://intl-outdoor.com/emisar-d4-high-...

35 eur, poštnina vključena






Features:

o CNC machined from aircraft-grade aluminium
o Efficient UK made Carclo Quad LED optics
o Anti-reflective coated glass lens
o Unihead construction
o High lumen output and low moon output
o Ramping interface
o Electronic soft touch switch (ALPS)
o Beryllium-Copper springs with 45% IACS superior to stainless steel alloys used for springs
with only 2% IACS.
o Temperature step-down
o Waterproof and dustproof to IP67 standard (up to 1 meter)
o Default 18650 body with optional 18500 or 18350 battery tube
o Dimensions: 94mm(length) * 28mm(head) * 24mm(body), 80mm(lenght 18500), 63.5mm(lenght 1835)

OTF lumen output at start-up
XP-G2 S4 : 3300lm
Nichia 219C : 3800lm
XP-L HI : 4300lm



This flashlight is one of the lightest and most compact quad LED 18650-powered flashlights ever designed! It has an awesome user interface with insane output. One of the few truly pocketable 18650 quad LED lights! You can make it even smaller with an optional 18350, 18500 tube.



Recommended 18650 Batteries:

Highest Possible Output:
Efest Purple 3000mAh
Efest Purple 2500mAh
LG HE4 2500mAh
LG HG2 3000mAh
Samsung 25R 2500mAh
Samsung 30Q 3000mAh
Sony VTC4 2100mAh
Sony VTC5 2600mAh
Sony VTC6 3000mAh

Longer Runtime:
LG MH1 3200mAh
Sanyo NCR18650GA 3500mAh


jaz sem naročil z Nichia...:)

Oldi ::

Sem danes dobil Jetbeam JET - u. Zares cortkana, zelo lepo narejena, skoraj ne bi verjel, da je na AAA baterijo, tako majhna je.
Na ful, pri 1.2V na sponkah elektronike, vleče 750mA, na srednji moči 125 in pri minimalni 15mA. Čas obratovanja pri 800mAh akuju je tako še malo več kot je deklarirano (srednja 6h min 53h). Sveti skoraj kot SK68. Priloženo rezervno tesnilo in tekstilna vrvica za okrog zapestja.
Če več kot 1s ne sveti, se postavi v zadnjo svetilnost.

Samael ::

Luštna, a? :) meni se je tudi zadnji teden na dopustu zaradi majhnosti in vsestranke uporabnosti izkazala kot nepogrešljiva pri kampiranju, je pa skoraj treba imeti gor pašček, ko je tako mala. Imam jo raje kot kakšno 348, obe pa glede uporabnosti na obesku za ključe poseka Nitecore tube :)

impre ::

Naročil danes ta obesek pa da vidimo ali je vreden 5,5€ :D

Samael ::

Jaz sicer lovim deale in nisem dal za Nitecore tube nad "Total: €4.68" (najcenejši transparente barve nekaj dni nazaj pa celo €3.82) s poštnino vred, ampak mislim, da je to poleg svetilke na telefonu edina, ki je, ko sem zunaj vedno in ves čas z menoj (ker pač brez ključev človek ne gre nikamor) tako, da se denarni vložek (za razliko ostalih, ki večino časa lepo ležijo v predalu) tu vsekakor hitro obrne :)
Če poleg priročnosti, dimenzije, trpežnosti itd ... vključimo še usb polnjenje, je pa sploh super spremljevalec. Meni se je v tem času, kar ga nosim na obesku s ključi res priljubil. Pa tudi za kakšno mini darilo človek tu težko fali.

Oldi ::

impre je izjavil:

Naročil danes ta obesek pa da vidimo ali je vreden 5,5EUR :D

Za JET-u? kje si jo dobil za tako dobro ceno?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Oldi ()

matobeli ::

Nitecore obesek ;)

Oldi ::

Pri JET-u je posebej fajn snop, ko posvetiš v daljavo, je ves teren pred tabo praktično enako osvetljen. Pri zumabilnih imaš ponavadi enakomerno svetlo področje in ostro mejo v temo.
Super je srednja svetilnost, ki ponavadi zadošča in sveti 6h. Nizka pa pride prav, ko opaziš, da je aku prazen. Na minimumu bo gotovo svetila še kako uro.

Samael ::

Oldi je izjavil:

impre je izjavil:

Naročil danes ta obesek pa da vidimo ali je vreden 5,5EUR :D

Za JET-u? kje si jo dobil za tako dobro ceno?

Kot je rekel mato, je to cena Nitecore tube obeska.
Trenutno JET-u z BENSJET kodo na GB dobis za $ 6.99 oz. nekaj manj eur.

Oldi ::

Danes dobil Zenflare F2 po polovični ceni, hvala Samael. Sicer bo za sosedovega fanta, kmeta, če mu kaka krava uide, jo bo ponoči našel pol km daleč :D
Ta reč res sveti ko nora, glavni snop je zelo ozek, iz 2,5m je konkurenca soncu - na tej razdalji se na soncu še vidi utripanje.
Ima pa tudi sekundarni snop širine cca 60°.
Najbolj mi je pa všeč poraba, ki je 1,1A, 195mA in 70mA. Na maximumu bo torej s solidnim akujem svetila 2h in ne 0,63h kot piše v navodilih.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Oldi ()

Samael ::

Me veseli, da pridem prav :)

Hehe, mene je tudi dedek mraz (o kakšnem mrazu jaz zdaj te dni, a? :-) v obliki poštarja razveselil, pri čemer me je tudi F2 prijetno prenetila - presneto elegantna, res lepo narejena 2xAA zadeva, za katero pa ne bi nikoli dal napihnjenih $19.99, pri dealu s polovično ceno pa se mi ta zdi prava in povsem upraviči nakup. Mora človek to imeti v roki, da vidi to eleganco ...
Mimogrede gearbest koda "F2GIFT" za $ 9.99 (zanflare F2 XP-G3 Pen Light 6000-6500K) je še vedno veljavna, vendar je zdaj omejena na en nakup - po potrebi pri ponovnem naročanju uporabi drugi račun - deluje.

Prispeli tudi še dve meni ljubi Lumintop EDC25 iz zadnjega deala, Convoy C8 & Ultrafire C8 (tako zelo podobni, pa tako zelo različni krepko v korist prve) in pa prva od štirih naročenih (postajam pravi hrček, jao) Nitecore EC21 - mislim da moja najmanjša 18650 svetilka.
Pri tej slednji se mi zdi da sem v sklopu cenovenga deala, ki sem ga tu objavil pred dnevi zase našel tisti tapravi kompromis med kompaktnostjo, ne-pregrevanjem in svetilnostjo (Cree XP - G2 R5). Doslej je bila zame to Eagle Eye X2R, ampak ta je še manjša, lažja, kompaktnejša s za to malo reč precej konkretnim svetlobnim snopom.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Samael ()

Oldi ::

Z navedbo 1,1A sem se pri Zenflare F2 zafrknil. Ima namreč nenavaden konverter za napajanje LEDke. Do sedaj sem bil priča konstantni svetilnosti, kar pomeni, da se z zniževanjem napetosti tok iz baterije veča. Na koncu kapacitete napajalnik "zadavi" baterijo, ker slednja izgublja napetost, se tok veča, napetost še bolj pade in zadeva kolapsira.
Zenflare F2 pa od 2,8V navzdol vleče 1050mA, pri 1,4V preklopi na zelo nizko svetilnost, vendar se baterija pobere in bo še nekaj časa delovala tudi na srednji svetilnosti. Od 2,8V navzgor pa se tok začne zmanjševati. Torej pri dveh navadnih baterijah bo tok manjši.
To sem ugotovil, ker sta mi povsem oslabela akuja s kratkostičnim tokom 1,2A na max vsaj pol ure lepo svetila, pri klasičnem konverterju bi takoj žmrknila.
To seveda pomeni, da pri NiMH akujih svetilnost počasi pada ampak tega seveda ne bo nihče opazil, baterije vam bodo pa hvaležne, no pametnim kitajcem (če jim to ni slučajno ratalo) oziroma če ni še huje in pod 2,8V začne konverter izgubljati izkoristek.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Oldi ()
««
57 / 320
»»