» »

Katero kvalitetno ročno svetilko kupiti?

Katero kvalitetno ročno svetilko kupiti?

Temo vidijo: vsi
««
54 / 318
»»

gregor ::

Koyotee, sem dodal še svoj komentar na BLF.

Očitno imajo tam tekmovanje kdo bo bolj popljuval Slovenijo.

Za nesposobnost BG in avstrijca je sedaj kriva koda iz tega foruma.
Res smešno.

hunter01 ::

kumer je izjavil:



Sicer pa kdo si ti da boš meni solil pamet.

Si mu pisal, da si pridobil dodaten deal?


Ne solim ti pamet, preberi si moj post se enkrat? Ja ... Pisal sem mu za dodaten deal. Dobil sem 100% off pa se postnino mi na trr nakazejo.

Dobil sem mail, da zakaj jaz objavljam kode na forumu, link je bil na tvoj post, zato sem tebe citiral. Kaj se dogaja s to akcijo in drugimi forumi ne vem, niti nisem nic narocil pa tudi ne spremljam blf.

Kakorkoli ce clovek zeli imet "privat" maile se mi zdi, da je to za spostovat, al se pa ne prijavis na njegove maile. Seveda pa se sam odloci kaj bos in kaj ne ;)

knap ::

Še sem živ.
Vidim, da je bilo kar pestro na področju -45 deala

Res nisem prebral opomb in sem kar prilepil kodo na forum, se opravičujem. Nisem nezmotljiv.
Admini, če želite lahko pobrišete.

Kar se pa tiče avstrijca, to pa je groza, kakšno zavajanje javnosti, na koncu je že prišel na rusko mafijo, češ da so rusi ukradli kodo iz tega forum in izvedli naročilo za 400 izdelkov, kako pa je to mogoče če je veljalo 1 izdelek na 1 BG račun pa verjetno ve samo M4D MAX oz BG.
Vse skuapj je eno veliko laganje, zavajanje, preusmerjanje krivde iz BG, M4D MAXa na mene, kumer...

Kot vidim so celo brisali, zaklenili temo na BLF: http://budgetlightforum.com/node/53410 in prav je tako. Eno samo bluzenje z izjemo koyotee in gregor.

LP

gregor ::

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: gregor ()

Samael ::

Verjetno ste v tej temi že kaj predebatirali, ampak ko je toliko tega ... vglavnem, mi lahko kdo svetuje kakšno elcheapo (do 10 eur), pa vseeno kolikor toliko ok ročno svetilko s 3x AAA/AA al pa kaj v tem smislu (nikakor pa ne recimo 18650 - doma imam cel kup eneloopk) baterijo, ki bi imela samo en mode (torej ne kaj v smislu en pritisk močna svetloba, drugi pritisk šibka, tretji pritisk strobe). Ta zadnja zahteva, kolikor sem zadnje čase brskal po ebayu, zna biti še najbolj tricky.

Kupil bi ene tri enake. Preferenca ebay, aliexpress, gearbest (ni pa nujno).

barakus ::

gregor je izjavil:

nova verzija convoy s2+

https://www.aliexpress.com/store/produc...





Je pa kr draga. Tam 10-13 eur je sweet spot.

specing ::

@Speadge BLF-384 1xAAA

@barakus cena prek gearbest je ponavadi >25% nižja

Samael ::

specing je izjavil:

@Speadge BLF-384 1xAAA


Mogoče kaj s tremi AAA? Teh tamalih 1xAAA (konkretno CREE XPE-R3) imam kar nekaj. Saj ne, da je tvoj predlog slab in če bi iskal kaj boljšega z eno AAA bi bi raje izbral to kar si ti predlagal, kot pa še eno plastik fantastik tiny mini CREE XPE-R3.
Običajen problem pri malce vecjih (3xAAA) elcheapo, ki sem ga zasledil je ta meni skrajno brezvezna in nekoristna strobe funkcija. In stalno sprehajanje čez vse tri funkcije. Zato bi nekaj, da je malenkost močnejše, hkrati pa brez sprehajanja čez tri funkcije od katerih sta mi dve popolnoma nekoristni.
Pa da je vseeno nekaj, kar je smotrno nabaviti v več kosih, nekaj kar lahko izgubiš, pokvariš itd. ne da bi te udarilo po žepu. Recimo kadar kampiram dlje časa eno porinem v ta žep, drugo v stranski žep šotora, tretjo posodim ipd ... in potem nekako domov pridem s kakšno manj.

specing ::

Tri AAA imajo v sebi energije za manj kot eno četrtino dobre 18650 celice, obenem pa zavzamejo več prostora in so težje. Posledično nobeden ne dela resnih svetil za 3xAAA in je tvoja edina izbira ultrafire zoomie oz. eden od mnogih klonov tega.

koyotee ::

3xAA/AAA je ponavadi sranje. Glej 4x AA, ampak ja, za male pare ne boš dobil nič pametnega.
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

Samael ::

Teh detajlov nisem poznal oz. zakaj tako bogata ponudba 18650 svetilk. Sam hudič, ko ima človek toliko neizkoriščenih AAA/AA NiMH baterij pr bajti.
Bom izgleda še nekaj časa ostajal na večjem številu "klasičnih" 9 - 12 LED 3AAA svetilka za 1.99$ - 4.99$ z ebaya.
Za narediti tistih par korakov do dixija sredi noči bo tudi to ok.
Hvala za pojasnilo.

specing ::

Ja, in tvoja klasična 9-12 LED 3AAA svetilka bo imela 50-100x manj lumnov od dobre 18650 svetilke.

Okapi ::

Večina ljudi ne kupuje svetilke, da bi merila, kako dolgo jim nese. Tiste s 3xAAA so čisto dovolj dobre za veliko večino tistega, za kar ljudje potrebujejo take svetilke. In ker uporabljajo standardne baterije, so veliko priročnejše za vsakdanjo rabo, še zlasti na potovanju.

matobeli ::

Standardno je danes da se polne z micro/C usb, AA in AAA so samo še za dalinc pred TVjem.

Za do dixija vzameš nekaj kar ti bo na 18650 delovalo pol stoletja, ali pa hand crank.

Samael ::

matobeli je izjavil:

Standardno je danes da se polne z micro/C usb, AA in AAA so samo še za dalinc pred TVjem.

Za do dixija vzameš nekaj kar ti bo na 18650 delovalo pol stoletja, ali pa hand crank.


Sem razumel. Hkrati pa predlagam, da se prebere in skuša razumeti še kakšno objavo višje, predno vse skupaj postane samo še en nepotreben cockfight. Za svojo uporabo ne potrebujem svetilke, ki bo lepa v obloženi škatljici. In ki bo z balkona posvetila visoko gor med zvezde in mi ob tem dala globoki občutek topline v srcu. Niti ne rabim za moj namen mega kvalitetne svetilke, ki se bo prenašala iz roda v rod.
Kar iščem (in sem vbistvu ravnokar naročil v petih izvodih) je nekaj poceni svetilk s katerimi bom u/porabil vse NiMH, ki so se mi ščasoma nabrale v bajti (to je neki faktor, ane) in hkrati svetilka za katero me bo bolel k... če jo kje založim (in tudi to je neki faktor ane), ker bom imel hkrati nekje na dosegu roke še vsaj eno ali dve, ko bom "zunaj".
V tistem tednu lani ma metaldaysu sem eno založil (in našel šele po prihodu domov). Jebi ga .. bil je pester teden.
Drugo posodil in je končala bog ve kje, tretja mi je ostala.
Jaz nikakor ne dvomim, da ima kdo kakšne posebne razloge in potrebuje kvalitetno svetilko z mega dolgim snopom. Ali pa da kdo preprosto uživa v zbirateljstvu. Zakaj pa ne? Mogoče bom imel kakšno potrebo po tem kdaj tudi sam. In bom nabavil. Trenutno pa je tisto, kar sem iskal nekaj, kar sveti pot pet metrov pred menoj, ob čemer porabim baterije, ki jih že imam in kar nato porinem v žep, ne da bi se dejansko še kaj obremenjeval s tem.

Samael ::

Ne vem če sem omenil .. aja, ne nisem, ker ni prava tema. Imam čudovito zbirko vojaških/taktičnih/lovskih/bla bla ... nožev, ker me te zadeve pač zanimajo. Neke vrste zbirateljstvo - hobi. Tako se med njimi najde kakšen Esse za 150 eur, pa kakšen Fallkniven za 300 eur, Benchmade za ... in en milijon temu podobne krame ... ker me te stvari pač zanimajo, ampak veš kaj najraje vzamem s seboj na kampiranje? Mali švedski Mora nož za 20 eur.
Ker preprosto deluje, služi svojemu namenu.
Meni je glede na razlago na moje povpraševanje v tej temi čisto jasno da 18650 zadeva ponuja boljši performance. Mi je bilo lepo razloženo in v to sploh ne dvomim. Ampak to je glede na moje potrebe tako, kot da če plačuješ ne vem kakšen TV paket za 50 eur, gledaš pa samo dva RTV programa. Got the point? :)

matobeli ::

Vem kaj rabiš, ampak si falil poanto lučkanja (ki ima dejansko res ogromno vzporednic ravno z noži) Če prevedem v tvoj jezik z noži: nočeš kupit ene more ali bakota ker imaš doma 4 etuije za en crap nož in se ti zdi fino imet en crap nož povsod kjer bi ga lahko potreboval, pa škoda ti je etuije stran pometat.

Glede na to da je zbiranje nožev in lučk podoben jajc se drži tega kar si ugotovil z noži. Nabaviš en best p/p za 20eur in veš da mu lahko zaupaš.

Ženske imajo pa itak rade tipe ki majo spedenano vse orodje :))

Edit: ne rabiš kupit luči z 1000lm. Lahko vzameš tako ki bo na 100lm delala cel teden.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: matobeli ()

Samael ::

matobeli je izjavil:


Edit: ne rabiš kupit luči z 1000lm. Lahko vzameš tako ki bo na 100lm delala cel teden.


Govorim o sprehodu do jebenega skreta! Pet korenin, korak v desno, pa levo ... pa še par metrov, pa zmaga! Če mi le ne pade v skret. Človeku se v tednu takšnega festivala zgodi vse živo :) In če ne v tolminu, potem dva tedna al nekaj pozneje na češkem (brutal assault fest). A moram res za to investirati v tri 18650 svetilke + tri 18650 baterije, ko imam pa doma res cel kup polnilnih eneloopk :)

btw. običajno kupujem tele 3AAA za cca $1



Imam pa tudi nekaj telih 3AAA (mislim da so kopija ... no, vi boste že vedeli česa) za nekih $4 ki oddajajo (za moje skromne pojme) že kar presenetljivo konkretno svetlobo, je pa en problem - samo en batch v preteklosti kupljenih doslej ni ime 3mode (jao, ta strobe...), pa tega ne najdem več.



Kakorkoli pač že - nisem se prišel sem pizditi in razumem, zakaj nekdo preferira nekaj res kvalitetnega. V tem specifičnem primeru pa se mi to enostavno ne zdi smiselno.

gregor ::

Če rabiš lučko za WC, potej je ta lučka čisto ok.

Če pa bi rad šel korak višje in videl kako sveti 1000 lumnov..., potem morda pogledaš te lučke (koda = popust):

http://budgetlightforum.com/node/52547
http://budgetlightforum.com/node/42825
...

LP

barakus ::

Vzemi tisto v hoferju... je vsake par mesecev v ponudbi

knap ::

zanimiva nova zadeva (GB):

http://budgetlightforum.com/node/54422


Samael ::

Ok, pa poglejmo ..

1. Convoy S2+ LED Flashlight - GRAY
http://www.gearbest.com/led-flashlights...
Good deal? Yay/Nay?

3 mode + (o ti ljubi bog ...) spet strobe pa še SOS crap po vrhu - mogoče ve kdo, kako se pri tej svetilki preklaplja med opcijami? Potem, ko ugasneš najmočnejšo svetlobo, se ob ponovnem vklapljanju ni potrebno sprehoditi čez ostali dve svetlobni opciji?

2. Baterija ... https://eu.nkon.nl/panasonic-ncr18650b-... je to to?
Ja vem, da je unprotected, ampak ostale karakteristike ustrezajo žepni svetilki, right?


3. Kaj vemo o elcheapo UltraFire baterijah iz Hong Konga/kitajske? Ponaredki? Se ne priporoča?
Primer: http://www.ebay.com/itm/4PCS-UltraFire-...

Kaj pa elcheapo UltraFire iz Dojčlanda? To naj ne bi bil ponaredek, ane? Ali pa gre zgolj za crappy brand?
Primer: http://www.ebay.com/itm/4-x-Ultra-Fire-...
http://www.ebay.de/itm/4-x-Ultra-Fire-4...

Se to kupuje? Da?/Ne - zakaj?

barakus ::

1. Ja super cena.

Imas 2 Mode groups, med katerima preklaplljas tako, da gres na lowest setting, pocakas da lucka zazmiga in jo takrat ugasnes.
Med modi preklapljas normalno z manjsim pritiskom na gumb.

2. Baterijo vzami Panasonic, ta je preverjena, za ostale ne vem.

krneki0001 ::

če imajo baterije bnesedo "fire" v imenu, se tega ne kupuje, pa četudi je iz nemčije.
Kolegu je taka baterija (iz nemčije) skurila olight M18 striker lučko - stopila je vse skupaj notri.

Samael ::

barakus je izjavil:

1. Ja super cena.

Imas 2 Mode groups, med katerima preklaplljas tako, da gres na lowest setting, pocakas da lucka zazmiga in jo takrat ugasnes.
Med modi preklapljas normalno z manjsim pritiskom na gumb.

2. Baterijo vzami Panasonic, ta je preverjena, za ostale ne vem.


Hvala za odgovore.


To glede two mode groups in preklapljanje s pritiskom na gumb razumem. Kar me zanima je samo preklaplaje ob uporabi zgolj enega (najmočnejšega) načina osvetlitve.
Moja izkušnja z elcheapo kitajskimi "3 mode" svetilkami je, da ko imaš enkrat na najmočnejši svetlobi in ugasneš, bo ob ponovnem prižigu na šibkejši svetlobi, potreben bo še en pritisk, da pride na strobe in nato še en pritisk, da prideš nazaj na najmočnejšo svetlobo. Vse to preklapljanje nekoliko zoprno, glede na to, da želim svetilko uporabljati vglavnem na najmočnejši svetlobi.

Tu pa me zanima:
Če ostaneš na "strong-middle-low" mode groups in uporabljaš svetilko zgolj na strong, ko ugasneš pri strong, pa prižgeš bo spet na strong ali pa se bo prižgala na middle, pa nato priklop na low in nato na strong (da bom spet tam kjer želim)?
(upam, da sprašujem dovolj jasno)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Samael ()

barakus ::

Odgovor je ja. Sicer pa vse piše na gearbest.

Mode memory: once the current mode lasts for more than 2 seconds, it will be memorized

Samael ::

barakus je izjavil:

Odgovor je ja. Sicer pa vse piše na gearbest.

Mode memory: once the current mode lasts for more than 2 seconds, it will be memorized


Better safe than sorry :) Hvala.

Kaj ::

http://www.decathlon.si/p/8331138_bl-dy...


Iščem poceni camping svetilko z možnostjo dinama, sicer pa na baterije.
Tale zgornja zgleda fajn, 13€ se polni preko usb, več stopenj, dinamo, majhna.

Še kakšen predlog, mogoče še da je vodoodporna? Na ebayu kokr sm najdu zgleda vse bolj bogo, drugje pa preveliko ali predrago...
:)

Samael ::

Dve Convoy S2+ LED Flashlight (gearbest) + dve Panasonic NCR18650B 3350mAh (nkon.nl) bateriji na poti. Matr, če mi tole pade v dixija al pa kaj podobno, te direkt pokličem @mato da mi ven izbrskaš! ;)

specing ::

@Kaj Ne poznam kvalitetnih svetilk z dinamom, predlagam pa nekaj takega:

https://www.aliexpress.com/item/BLUE-De...
(s tem lahko polniš tudi telefon)

+ liitokala li100
+ 18650 celice
+ kvalitetna svetilka, npr zgoraj omenjena S2+ ali pa Skilhunt H03 za na glavo.

Problem z svetilkam ki imajo vgrajene polnilce je v zmanjšani vodoodpornosti.

Samael je izjavil:

Dve Convoy S2+ LED Flashlight (gearbest) + dve Panasonic NCR18650B 3350mAh (nkon.nl) bateriji na poti. Matr, če mi tole pade v dixija al pa kaj podobno, te direkt pokličem @mato da mi ven izbrskaš! ;)


Ne kuj S2+ v zvezde, saj je to nižji rang kvalitetnih svetilk. Sicer pa je bolje imeti naglavno, saj imaš dvakrat več rok frej.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: specing ()

Kaj ::

hvala za pomoč, tale dinamo polnilec zgleda zanimiva varianta. Upam da tudi kaj kvalitetna in obstojna, da ni samo za parkrat napolnt in pol crkne :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Kaj ()

specing ::

To je bil prvi link iz aliexpressa, tako da... YMMV

za 2 dolarja najbrž ni nek presežek kvalitete

Samael ::

specing je izjavil:


Ne kuj S2+ v zvezde, saj je to nižji rang kvalitetnih svetilk.


No shit! Saj govoriva o isti $9.99 svetilki in ne nečem za $100 ali več, ane? Moj komentar je bil napisan clearly v hecu :)

Kaj ::

specing je izjavil:

@Kaj Ne poznam kvalitetnih svetilk z dinamom, predlagam pa nekaj takega:

https://www.aliexpress.com/item/BLUE-De...
(s tem lahko polniš tudi telefon)

+ liitokala li100
+ 18650 celice
+ kvalitetna svetilka, npr zgoraj omenjena S2+ ali pa Skilhunt H03 za na glavo.


Samo kolk časa bi pa moral vrteti dinamo, da bi se ena baterija napolnila? Še na polnilcu baterij se AAA polni več ur...

darkolord ::

Za čisto napolnit? Vsaj kakšnih 10 ur.

Dinamo je res čisto zasilna varianta. Precej precej bolj uporaben je powerbank.

Kaj ::

10 ur gonjenja dinama na kampiranju. To so počitnice :D

specing ::

@Kaj to je najbrž razlog, da noben ne dela kvalitetnih svetilk z dinamom. Jaz imam eno (nekvalitetno seveda), vendar je svetlobe bore malo in se je ne da polnit na drug način kot z dinamom. Povsem neuporabna reč. Raje si nabavi zadosti NCR18650GA (50g,13Wh) in/ali en ~5W solarni panel z USB izhodom.

Sicer pa je tisti dinamo za $2 deklariran kot 600mA pri 5V, torej bi bil potrebno zadevo vrteti 4 ure za napolnit tipično 18650 celico.

Samael ::

Nisem si mogel kaj, da ne bi narocil se dveh TrustFire TR-801 z dx-a zgolj zato, ker mi je vsec mali kompaktni dizajn (podobno kot pri convoy 2s) + ta verzija ima (aleluja!) single mode.
Evo, se je ze zacelo ... I ... mmmmmust ... resist ....

koyotee ::

http://budgetlightforum.com/node/7708

Ce mas nanjg 105c driver je opcija 2-5 jakosti.

Lahko pa preprosto narediš 1 mode, da zvežeš + pa - direkt na ledico brez regulacije.
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: koyotee ()

kumer ::

Samael je izjavil:

Ok, pa poglejmo ..

1. Convoy S2+ LED Flashlight - GRAY
http://www.gearbest.com/led-flashlights...
Good deal? Yay/Nay?

3 mode + (o ti ljubi bog ...) spet strobe pa še SOS crap po vrhu - mogoče ve kdo, kako se pri tej svetilki preklaplja med opcijami? Potem, ko ugasneš najmočnejšo svetlobo, se ob ponovnem vklapljanju ni potrebno sprehoditi čez ostali dve svetlobni opciji?

2. Baterija ... https://eu.nkon.nl/panasonic-ncr18650b-... je to to?
Ja vem, da je unprotected, ampak ostale karakteristike ustrezajo žepni svetilki, right?


3. Kaj vemo o elcheapo UltraFire baterijah iz Hong Konga/kitajske? Ponaredki? Se ne priporoča?
Primer: http://www.ebay.com/itm/4PCS-UltraFire-...

Kaj pa elcheapo UltraFire iz Dojčlanda? To naj ne bi bil ponaredek, ane? Ali pa gre zgolj za crappy brand?
Primer: http://www.ebay.com/itm/4-x-Ultra-Fire-...
http://www.ebay.de/itm/4-x-Ultra-Fire-4...

Se to kupuje? Da?/Ne - zakaj?


jaz osebno bi raje vzel s2+ z kovinskim stikalom, pa še različne barvne opcije imaš, res pa je cca 3 usd dražja


barakus ::

Na gearbest je razlika v ceni 6 usd trenutno

Samael ::

barakus je izjavil:

Na gearbest je razlika v ceni 6 usd trenutno


Koda: FinCLR za modro/zeleno/rdečo $ 13.29

Zelena mi je res všeč, vendar zna biti rdeča "zunaj" bolj praktična.

kumer ::

odločitev je tvoja :)

v akciji je legendarna BLF A6 ;) iz starega GB: http://budgetlightforum.com/node/36667

19,95 EUR

https://www.banggood.com/BLF-A6-XPL-160...

koyotee ::

Js mam eno rdečo s2+ na voljo.
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

barakus ::

Iz kje se splača naročit NCR18650B ? Vidim da na Gearbest so čez 5 USD zdaj, kar je kar drago.

Samael ::

Na nkon.nl sem dal par dni nazaj za dve, vključno s poštnino: EUR9.17

Panasonic NCR18650B 3350mAh - 6.7A EUR3.65 Ordered: 2
Subtotal EUR7.30
Shipping EUR1.87
Grand Total (Excl.Tax) EUR7.58
Tax EUR1.59
Grand Total (Incl.Tax) EUR9.17

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Samael ()

Samael ::

Mimogrede, par dni nazaj sem razmontiral malce starejšo (cca 5 let), vendar nikoli rabljeno baterijo Toshibinega laptopa in vem pobral šest roza 18650 baterij, na katerih sem razbral samo Sanyo 1122, kakršnih koli drugih oznak pa ni bilo. Videti so identične temu Vključno s tistim, slabo vidnim tiskom zgoraj. Nitecore D4 jih je napolnil brez problemov. Bi to uporabljali v ročni svetilki?

Fairplay ::

Se spozna kdo tu tudi na kamping luči?
Sedaj imam takšno: LINK, vendar nisem zadovoljen, saj slabo sveti.
Iščem svetilko ki jo lahko postavim na mizo, pa da dobro sveti in da ni predraga.

Samael ::

A je postavitev na mizo pogoj/nuja?

Par dni nazaj je po pošti prišla tale 60 LED Fishing Camping Outdoor Tent Night Light Lamp Lantern by 18650/AAA z ebaya za $5.44. Precej majhna, lahka, poceni, sveti pa kar precej konkretno. Opcija baterij: ena 18650 ali tri AAA.

Pred tem sem za nek drobiž ($0.99) kupoval tele http://www.ebay.com/itm/272374600627?_t... "žarnice". Na tri AAA baterije.

Fairplay ::

Postavitev na mizo ni nuja. Bi pa rad da sveti vsaj okrog 10 ur brez polnjenja.
««
54 / 318
»»