Forum » Loža » Katero kvalitetno ročno svetilko kupiti?
Katero kvalitetno ročno svetilko kupiti?
Temo vidijo: vsi
Aar2rk ::
koyotee, igor0203, sta dobila Olight M2X? Moja se je zataknila na carini in zdaj pravijo, da če koda za popust ni bila javno objavljena, potem se plača davek na polno ceno
No ja, vsaj prišla bo kmalu (I can see the light)
igor0203 ::
Ne še, tracking mi pa tudi nič ne pove, razen Not available.
Čakaj WTF?! Zakaj jim pa enostavno ne daš PayPal izpiska, če si preko PP plačal ali pa sprintaš "order summary" na GB?
Čakaj WTF?! Zakaj jim pa enostavno ne daš PayPal izpiska, če si preko PP plačal ali pa sprintaš "order summary" na GB?
koyotee ::
koyotee, igor0203, sta dobila Olight M2X? Moja se je zataknila na carini in zdaj pravijo, da če koda za popust ni bila javno objavljena, potem se plača davek na polno ceno
Tudi moja je na carini, vedno posljem printsreen checkouta pri prodajalcu in paypal nakazilo. Nikoli se niso komplicirali.
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!
JTD power!
Sporočim, kaj bo povedala dotična gospa na carini, sem napisal, da sem dobil kodo na forumu, torej je bila javna, če si se potrudil in jo dobil...
Okapi ::
Okapi ::
Piše pa, komu si plačal. Tako grozno cariniki tudi ne komplicirajo, pri takih majhnih zneskih, po mojem.
O.
O.
MisterR ::
Če koga zanima, nabavil sem Black diamond spot in je (kar se mene tiče) vrhunska.
- nastavljivost naklona (to me je dejansko presenetilo in je največji plus)
- nastavljivost svetilnosti (da ne pokuriš baterij ob prvem sprehodu)
- teža oz. dober obstoj na glavi tudi med tekom
Baterije energizer so bile že priložene, zdaj pa me zanima, če priporočate katere druge (ki jih bom lahko polnil) ?
- nastavljivost naklona (to me je dejansko presenetilo in je največji plus)
- nastavljivost svetilnosti (da ne pokuriš baterij ob prvem sprehodu)
- teža oz. dober obstoj na glavi tudi med tekom
Baterije energizer so bile že priložene, zdaj pa me zanima, če priporočate katere druge (ki jih bom lahko polnil) ?
40€ si dal za to?
Rear DVD collector!
JTD power!
JTD power!
Aja, koyotee, si že dobil tisto Nitecore HC50? Kako se obnese? In če ni skrivnost, koliko te je prišla?
Ja, imam 2, dobil sem kupon za 120$, ker sem organiziral groupbuy, dobil sem tudi jetbeam hc20 in narocil skilhunt h02r pol pa bom naredu primerjavo in review. Drgac je 41.99$. Mogoce je za tek malo pretezka, 130g + ~50g baterija, drugace pa super!
Rear DVD collector!
JTD power!
JTD power!
Hc20 tud mene mal mika, sploh zdaj k je zelo poceni. Lahko na hitro daš primerjavo med HC50 in HC20?
Ej nism se uspel sprobat, mam angino namrec :) zraven pride tudi baterija 2400mah, sicer pa pise na ovitku made in china.
Rear DVD collector!
JTD power!
JTD power!
Vem ja, to sem videl. Me bolj zanima ali je HC50 vredna toliko več al je HC20 dost dobra konkurenca
Pozdravi se čimprej
Pozdravi se čimprej
gregor ::
Katero svetilko priporocate za planine, majhno, lahko..+ katero baterijo, polnilec?
Oz morda svetilko na AA ali AA?
Kakšne so prednosti teh posebnih baterij za svetilke v primrjavi z AA....
Prosim za linke.
Hvala
Lp
Prosim za linke.
Hvala
Lp
Dobil Olight M2X, ravnokar dvignil na pošti. 18€ carine in ostalega so mi še zaračunali, tako da so očitno vzeli ceno s popustom, ne polno ceno.
Svetilke pa še nisem resno probal, kovček je simpatičen, poleg svetilke je še etui z velkro ježki za pripeti na pas, vrvica za okoli vratu in dve rezervni tesnili. Malo se me zdaj begali različni načini pritiskanja gumba + vrtenja za spomin, ampak mislim, da sem to osvojil
@Okapi, tudi jaz sem uporabil e-carino, dobre 4€ z ddv so zaračunali za to, se pa seveda ne spomnim, koliko je stala obdelava prej.
Svetilke pa še nisem resno probal, kovček je simpatičen, poleg svetilke je še etui z velkro ježki za pripeti na pas, vrvica za okoli vratu in dve rezervni tesnili. Malo se me zdaj begali različni načini pritiskanja gumba + vrtenja za spomin, ampak mislim, da sem to osvojil
@Okapi, tudi jaz sem uporabil e-carino, dobre 4€ z ddv so zaračunali za to, se pa seveda ne spomnim, koliko je stala obdelava prej.
Katero svetilko priporocate za planine, majhno, lahko..+ katero baterijo, polnilec?
Prosim za linke.
Hvala
Lp
Ali nihče ne pozna odgovora?
Bom vprašal drugače, ali sta morda ti dve ok?
http://www.banggood.com/Wholesale-CREE-...
http://www.banggood.com/CREE-XPE-Q5-600...
cene so zelo nizke. Morda priporočate kaj dražjega?
Hvala
LP
pierch ::
Jaz bi raje razmišljal o naglavni svetilki, saj ponavadi je dobro da imaš obe roki prosti v planinah, ane? Za rezervo pa še vedno lahko imaš kako majhno ročno svetilko.
Pierch
maco-maco ::
Pri kampiranju za na WC imam eno podobno 3w na eno aaa za $1,5 in je več kot dovolj. Je pa na wc-ju luč, tako da imam tam obe roki prosti
Drgače pa je ta sedaj $46.99. Me kar malo mika.
Drgače pa je ta sedaj $46.99. Me kar malo mika.
Kaj?
T0RN4D0 ::
Kvalitetne 18650 se kje splača najbolj vzet? Rabim par komadov ker imam same *fire ki imaajo kakšno petino deklarirane kapacitete...
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.
Vaseer ::
Koliko časa, okvirno, traja dostava robe iz GearBest?
Sem naročil 4 baterije in malo kasneje še polnilec, pa jih je svetilka prehitela, sedaj sem pa v pričakovanju kdaj pride, da se malo poigram
Sem naročil 4 baterije in malo kasneje še polnilec, pa jih je svetilka prehitela, sedaj sem pa v pričakovanju kdaj pride, da se malo poigram
impre ::
Za GearBest ne vem, vendar iz Banggood so prišle baterije v 17 dneh, kar me je zelo presenetlo.
deleted ::
Tudi mene so presenetile baterije z Banggooda, naročil 2x NCR 18650B, takrat po lepi ceni 14.99usd, brez trackinga (!), shipped piše 13. 12., dobil pa sem jih enkrat pred novim letom!
Kateri polnilec pa priporočate za 18650?
In kakšna je razlika v svetlosti lučke z AA vs. 18650...?
Hvala
LP
In kakšna je razlika v svetlosti lučke z AA vs. 18650...?
Hvala
LP
Če nisi zelo zahteven, lahko vzameš Xtar VC2. Polnilni algoritem je zelo dober, polnilni tok 2x500mA, polni pa se preko USB-ja (potrebuješ 220V USB adapter, recimo od telefona)
energetik ::
Če koga zanima, imajo v Hoferju še nekaj 10W ledic (Cree) za 17EUR. Napajanje z 3x C baterijo. 2 stopnji svetilnosti (100 in 25%).
Lumnov ni podanih, ampak če gledam podatke Cree, in upoštevaš cca. 80lm/W ima okoli 800lm.
Aja, dodan ima razpršilni nastavek, ki ti jo "pretvori" v npr. šotorsko svetilko.
Koliko zdrži en baterijski paket, pa še nisem sprobal. Sveti pa divje. Tudi alu ohišje mi deluje kvalitetno in robustno.
Lumnov ni podanih, ampak če gledam podatke Cree, in upoštevaš cca. 80lm/W ima okoli 800lm.
Aja, dodan ima razpršilni nastavek, ki ti jo "pretvori" v npr. šotorsko svetilko.
Koliko zdrži en baterijski paket, pa še nisem sprobal. Sveti pa divje. Tudi alu ohišje mi deluje kvalitetno in robustno.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: energetik ()
T0RN4D0 ::
SEm jo zadnjič nabavil ravno zaradi 3xC, bolj žalost sicer vse skupaj.
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
C velikost pa res ni prakticna. Ze zato, ker jih nemores polnit na vecini polnilcev.
Rear DVD collector!
JTD power!
JTD power!
LEDica je že 10W. Je pa vprašanje, če je v tej svetilki napajana z 2,8A(10W).Je res. Ampak za tako ceno...
C velikost pa res ni prakticna. Ze zato, ker jih nemores polnit na vecini polnilcev.Ne mislim polnit, bolj redko uporabljam, zato so mi bolj OK alkalne. Da potegneš iz predala po 2 letih in dela. Pa tam do 8000mAh (C celica) tudi ni zanemarljivo.
Pa še za obrambo je dobra...
Če bom pa začel bolj redno uporabljat pa nabavim AA to C adapter.
8000Mah iz c nimh lahko samo sanjas :)
Rear DVD collector!
JTD power!
JTD power!
http://lygte-info.dk/review/batteries20...
Pri toku 3A ima bogih 1600mah.
Rear DVD collector!
JTD power!
JTD power!
Pravkar pomeril. Multimeter kaže 1,4A enosmerne + 0,6A izmenične komponente. Verjetno pa je tok pravokotne oblike, predpostavljam.LEDica je že 10W. Je pa vprašanje, če je v tej svetilki napajana z 2,8A(10W).Je res. Ampak za tako ceno...
@koyotee: torej imam na razpologo dobrih 2000mAh.
http://lygte-info.dk/review/batteries20...OK, si me prepričal.
Sem šel pomeril novo baterijo C tipa iz Hoferja. Ven sem dobil 830mAh pri konstantnih 2A , čakal sem do 0,8V. Skratka zaendrek.
Očitno bo moj naslednji nakup adapter AA-->C, Eneloopke pa itak že imam.
taz ::
Če koga zanima, imajo v Hoferju še nekaj 10W ledic (Cree) za 17EUR. Napajanje z 3x C baterijo. 2 stopnji svetilnosti (100 in 25%).
A je mogoče ta? klik
Ja, taka je.
Skratka poceni C-baterija se je pri 2A že na začetku sesedla na 1,13V, po 3min pa je bila že pod 1V.
Medtem ko AA Eneloopka (črna, 2,4Ah) je večino časa držala nad 1,1V, dala je 1,8Ah pri 2A.
Tako da moram sprobat še kakšno boljšo alkalno, sicer pa bom naredil diy adapter za AA akumulatorske. En navaden votel valj dolžine 15cm, pa je.
Skratka poceni C-baterija se je pri 2A že na začetku sesedla na 1,13V, po 3min pa je bila že pod 1V.
Medtem ko AA Eneloopka (črna, 2,4Ah) je večino časa držala nad 1,1V, dala je 1,8Ah pri 2A.
Tako da moram sprobat še kakšno boljšo alkalno, sicer pa bom naredil diy adapter za AA akumulatorske. En navaden votel valj dolžine 15cm, pa je.
maco-maco ::
Jaz sem si adapter naredil iz tulca, na katerega je navita prozorna folija za živila. Je bila točno prava debelina.
Kaj?
matobeli ::
Če nočeš met eneloopk v bateriji ki bo večino časa preživela neuporabljana priporočam kakšne litijeve AA
koyotee, sem videl na BLF da si dobil Olight. We want more pics! :)
Koliko so te potem še na carini ogulili?
Koliko so te potem še na carini ogulili?
Če nisi zelo zahteven, lahko vzameš Xtar VC2. Polnilni algoritem je zelo dober, polnilni tok 2x500mA, polni pa se preko USB-ja (potrebuješ 220V USB adapter, recimo od telefona)
kje se dobi ta polnilec in kakšna je cena?
ali morda obstaja še kaj cenejšega, ki ima zadovoljivo kvaliteto?
če se ne motim je xtar že malo višji rang?
Hvala
LP