» »

Katero kvalitetno ročno svetilko kupiti?

Katero kvalitetno ročno svetilko kupiti?

Temo vidijo: vsi
««
24 / 334
»»

Aar2rk ::

moja je tudi od 6. na poti, naročil prav tako 4.

igor0203 ::

Sem dobil mail od CS, naj bi napačen naslov napisal, čeprav sem pregledal in je vse ok. No upam da jo čimprej odpošljejo.

GGGGG ::

Lahko kdo priporoča kakšno res majhno, žepno svetilko, ki se čim bolj enostavno polni? Rad bi nekaj takega, da je stalno na polnilcu v veži in samo vzamem, ko grem zvečer ven s psom ali delam kaj okrog hiše.

Trenutno v ta namen uporabljam flash na telefonu, ki je precej švoh. Ne rabim pa neke ultra svetle zadeve.

koyotee ::

Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

Zdaj tud razmišljam kater polnilec vzet... izbiram med Xtar VP2, Nitecore D2/D4 in pa Opus 3100 V2.1. Pri Opusu me odbija to, da se kar nekaj ljudi pritožuje da je glasen, pri D2/D4 se tok razdeli med slote oz. lahko pri D4 polnim največ 2x0.75A, VP2 se mi pa zdi dokaj drag glede na to da je "samo" 2-kanalni...
Mika me tudi LD-1 driver za XinTd X3, čeprav jo že zdaj gonim na cca 4.5A z AK47 driverjem 8-O

Zgodovina sprememb…

• spremenil: igor0203 ()

Groupuby za VP2 http://budgetlightforum.com/node/36227 ;)
11 and more - $29
21 and more - $27.5
31 and more - $26.79
Rear DVD collector!
JTD power!

Sem videl ja...sem se pogojno tudi že prijavil, ampak še nekako kolebam med temi tremi.

P.S.: Ravnokar opazil da stari MP1S očitno ne polni več, KK26650 je bila priklopljena cca. 10ur in še zmeraj kaže 3.5V tako kot pred polnjenjem

Zgodovina sprememb…

Vzem xtarja, nebos razocaran. Ce sta ti 2 slota premalo pa vzemi 2 polnilca :P

Opus je rahlo glasen, jaz imam 2.0 verzijo, sicer naj bi bilo pri 2.1 malo tisje vendar nevem koliko.
Rear DVD collector!
JTD power!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: koyotee ()

Xtar naj bo :D

Er333 ::

GGGGG je izjavil:

Lahko kdo priporoča kakšno res majhno, žepno svetilko, ki se čim bolj enostavno polni? Rad bi nekaj takega, da je stalno na polnilcu v veži in samo vzamem, ko grem zvečer ven s psom ali delam kaj okrog hiše.

Trenutno v ta namen uporabljam flash na telefonu, ki je precej švoh. Ne rabim pa neke ultra svetle zadeve.

Fenix E12. Uporablja eno AA baterijo in ima 3 različne svetilnosti.
http://m.aliexpress.com/item/1109615678...
Velja za vse svetilke, ki uporabljajo samo eno baterijo :
Če jo boš uporabljal s polnilno baterijo glej, da imaš polnilec, ki je zmožen polniti samo eno baterijo naenkrat, večina jih polni po dve skupaj. V tem primeru zamenjaj polnilec, kupi svetilko ki uporablja po dve bateriji, ali uporabljaj samo alkalne.

"ki se čim bolj enostavno polni"
Rear DVD collector!
JTD power!

Er333 ::

koyotee je izjavil:

"ki se čim bolj enostavno polni"

Kaj pa je še bolj enostavnega in varnega kot AA nimh? :)
v poštev pridejo svetilke z vgrajenim akumulatorjem, ampak so vse drage in jih je škoda kupovat samo za psa sprehajat.

Sej pa so najbrz uporabne se za kaj kot samo za psa sprehajat? Drugace pa, eni imajo rajsi zivali kot ljudi, tako da... ;)
Rear DVD collector!
JTD power!

Zgodovina sprememb…

impre ::

Er333 je izjavil:

Velja za vse svetilke, ki uporabljajo samo eno baterijo :
Če jo boš uporabljal s polnilno baterijo glej, da imaš polnilec, ki je zmožen polniti samo eno baterijo naenkrat, večina jih polni po dve skupaj. V tem primeru zamenjaj polnilec, kupi svetilko ki uporablja po dve bateriji, ali uporabljaj samo alkalne.

Zakaj je treba polniti samo po eno baterijo naenkrat?

Pa še to me zanima: kako naj polnim eno 18650 baterijo v Nitecore i4, tako da bo za vse najbolje?:)

koyotee, ne vem če si opazil, ampak Gearbest ima v ponudbi VP2 samo z US vtičnico. Zato sem tud že opozoril beej-a, da preveri ali kupci iz EU dobimo z ustrezno vtičnico ali z US.

BTW...že kj veš če boš naročal pri nkon?

Bye ::

Doma se je nabralo kar nekaj akujev; pa še jih bo :) A je možno po njihovi oznaki razbrati kapaciteto (ne mislim z guglanjem)? Imam polnilec Opus BT-C3100, ki pa žal ne prikaže tega podatka. Malce nerodno tole...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Bye ()

igor0203 je izjavil:

koyotee, ne vem če si opazil, ampak Gearbest ima v ponudbi VP2 samo z US vtičnico. Zato sem tud že opozoril beej-a, da preveri ali kupci iz EU dobimo z ustrezno vtičnico ali z US.

BTW...že kj veš če boš naročal pri nkon?

Ja sem videl ja, škoda. Na nkon pa sem poslal povpraševanje za Xtar WP2s, ker trenutno ni na zalogi.
Rear DVD collector!
JTD power!

Mogoče se bo uspel izpogajat za EU verzijo, sem ga opozoril na to preko PM, pa mi je javil da jih bo vprašal.

Xtar VP4
$31.99 Simple Package >>> XPSCM
$33.99 Full Set, with car charger >>> XPFCM

Ahhh spet samo US plug...
Rear DVD collector!
JTD power!

Zgodovina sprememb…

Ja, nažalost... bom videl kaj se bo zmenil, če ne bom vzel nitecore D2, ga dobim za 14€ :)

Pa ne vem če si zasledil, VP4 je slabši od VP2 oz. nima enakih lastnosti kot VP2.

koyote, saj si videl, ane?

http://budgetlightforum.com/node/36227

MisterR ::

Ima morda kak predlog za naglavno svetilko do 40€ ? Uporabljala bi se predvsem za tek.

Vaseer ::

Pozdravljeni. Sem nov na tem področju in imam nekaj vprašanj.
Odločam se za nakup svetilke Armytek Wizard XM-L2. Trenutno sem nekako odločen, da nakup opravim preko Armytek-ove strani.
Ostale strani, ki sem jih gledal, imajo enake ali višje cene, sem pa odprt za predloge.

Rabim tudi nasvet za nakup baterij in polnilca baterij.
Za Wizard-a rabim 18650 baterijo, rabim pa še 18500 za LighTake SK98. Prosim za predloge, katere in kje je najbolje naročiti omenjene baterije - razmišljam, da bi za začetek vzel 2x 18650 in 2x 18500.

Kako je z protected/unprotected baterijami? Če pravilno razumem, je to pomembno samo pri polnenju ali tudi pri praznenju baterije?

Za polnilec sem gledal XTAR VP2, katerega je omenil igor0203. Mogoče kakšni drugi predlogi?

@igor0203
Razmišljam, da bi se pridružil skupinskemu nakupu polnilca in me zanima, kako točno to poteka.
Sem prebral temo in če pravilno razumem, bo pobudnik skupinskega nakupa prodajalcu posredoval število zainteresiranih, ta pa nam pošlje kdo za nakup in potem vsak zase izvede nakup?

Še ena stvar, če v Wizard-a ali SK98 vstavim navadno AA baterijo, bo to ok?

Pomoje bo tako najlažje ja... Če se bo odločil komplicirat, pa bomo mi plačali na PP račun in posredovali podatke ter polnilec z ustreznim kablom.

erkgheoruugh ::

MisterR je izjavil:

Ima morda kak predlog za naglavno svetilko do 40€ ? Uporabljala bi se predvsem za tek.

Evo, če koga zanima. Trenutno ima Iglu sport akcijo za Diamond black spot naglavno lučko. Ta lučka ima kar dobre ocene za price/performance.
Cena je 29€ v akciji. Za to ceno jo je nemogoče dobiti od kjerkoli drugje iz Evrope s poštnino vred. Lučka ima triletno garancijo.
Nimam nič z Iglu športom.

fraising ::

Sem prebral par odgovor višje, da je en forumaš iskal majhno ročno svetilko za sprehajat psa, iščem isto zadevo in sem našel tole:
http://www.dx.com/p/smallsun-zy-f01-cre...

pa me zanima če je to OK za svoj denar? rad bi nekaj do cca 20EUR in da ima čimvišjo svetilnost.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: fraising ()

Tale je tudi kompaktna in sveti izjemno dobro za svojo velikost. Če si iz LJ, si jo lahko ogledaš, sprobaš tudi pri meni.

http://www.banggood.com/Roche-F6-CREE-X...

Evo igor0203, danes narocim se zate une 3 baterije, ce se rabis. Pol se pa lah nasledn tedn kdaj dobimo nekje izven lj? :)

fraising je izjavil:

Sem prebral par odgovor višje, da je en forumaš iskal majhno ročno svetilko za sprehajat psa, iščem isto zadevo in sem našel tole:
http://www.dx.com/p/smallsun-zy-f01-cre...

pa me zanima če je to OK za svoj denar? rad bi nekaj do cca 20EUR in da ima čimvišjo svetilnost.

Si preprican da hoces 16340 baterijo? Kapaciteta je bolj boga. Mogoce nekaj z 2xAA ali 1x 18650?
Rear DVD collector!
JTD power!

Zgodovina sprememb…

Še rabim ja... sam zdj sam razmišljam a vzet tiste Samsungove 25R ali tele Efest? Mnenje?

edit: To bi bilo super, če bi se dobili pa mal razsvetlimo kak gozd :D

Zgodovina sprememb…

Js bi uzeu Samsung, je pa razlike mogoce par procentov, vec ne.
Rear DVD collector!
JTD power!

Aha, no pol pa kar Samsungovo vzemi pa je. Ti nakažem € na TRR, bi gotovino osebno?

Lahko osebno, ni panike.
Rear DVD collector!
JTD power!

Ok, potem mi samo sporoči koliko sem ti dolžen ;) In hvala!

AA Eneloop with solder tags u-AA-es 1 €2.95
Samsung INR18650-25R warning Yes, I know these batteries can be dangerous inr18650-25r 2 €9.90
Rear DVD collector!
JTD power!

Hvala. Kdaj bi potem imeli meeting? In kje?

impre ::

Kje pa imajo te samsung po manj kot 5€ kos?

MysticMac ::

Zanima me kako lahko ugotovim katero valovno dolžino oddaja moja svetilka? In če mogoče obstaja kak filter da jo modificiram na 350-380nm, kar pomeni že ultravijolično območje?

Furbo ::

Kupiš že tako pa je?
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC

jest10 ::

MysticMac je izjavil:

In če mogoče obstaja kak filter da jo modificiram na 350-380nm, kar pomeni že ultravijolično območje?

Ne moreš

profii ::

Fantje, je kdo zainteresiran da se dobimo ta teden? :)

jest10 ::

Odvisno kje in kdaj.

petek?
Rear DVD collector!
JTD power!

MysticMac ::

Kako pa bi bilo najbolje izmeriti spekter moje svetilke? Monokromator? Je še kakšna druga možnost? Sicer pa je problem pri veliko svetilkah ki jih oglašujejo na 365nm, da so v resnici 395nm ali več..

Rear DVD collector!
JTD power!

Limona ::

obujam staro temo

rabim manjšo svetilko, ki bi bila v avtu za vsak slučaj
je tole dovol vredu ali za tak denar dobim kaj boljšega?

http://www.svetilke.com/p-serija/led-le...

matobeli ::

Ni dobra. Sem jo dobil na šihtu gratis zraven ene naglavne.
Si ne predstavljam npr. menjavati rezervno kolo z tako slabo osvetljitvijo.

Je bolj "za na kjluče"

dela ::

Meh, kup to al pa to(če mora bit zoomie), če maš cajt čakat kak mesec. Garant primerljivi, če ne celo svetlejši, kompaktni podobno, pa večjo baterijo sprejmeta.

pierch ::

Jst imam v avtu eno cheap naglavno svetilko, ker ko menjavas kolo rabis obe roki ;)
Pierch

koyotee, si mogoče že dobil baterije? :)

ja dobil, če rabiš takoj, ti lahko tudi pošljem :)
Rear DVD collector!
JTD power!
««
24 / 334
»»