Forum » Loža » Katero kvalitetno ročno svetilko kupiti?
Katero kvalitetno ročno svetilko kupiti?
Temo vidijo: vsi
barakus ::
Če si je kdo premislil in noče čakati, naj tukaj napiše, se zna kdo najti, ki bi odkupil to breme čakanja :)
perci ::
koyotee ::
Nateg bi bil, ce bi placal polno ceno zanjo in vseeno cakal.
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!
JTD power!
Samael ::
Daljše čakanje samo po sebi načeloma ni ravno nateg :) Mogoče, kako že angleško govoreči narodi rečejo... inconvenience? Pač, lahko je zoprno, podobno kot je zoprno kadar zadeve s kitajske potujejo dva meseca namesto enega - to je pa tudi vse. GearBest znajo biti na momente klovni, pa kdaj jih je treba kaj podregati ipd ... ampak nateguni pa, po moji izkušnji, niso.
Tu se mi zdi edino nekoliko bedno glede tistih, ki so jo naročili še pred to akcijo, pa jo tudi čakajo - medtem, ko nas jo je večina tu iz predhodne akcije že pred časom prejela.
Tu se mi zdi edino nekoliko bedno glede tistih, ki so jo naročili še pred to akcijo, pa jo tudi čakajo - medtem, ko nas jo je večina tu iz predhodne akcije že pred časom prejela.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Samael ()
Tole zadnje se pa strinjam z Okapijem.
Nekaj strani nazaj sem tudi sam pisal o tem, kako kitajci nabijejo cene, samo da z rednimi popusti vzbudijo lažen vtis dobrega deala. Da niti ne omenjam bolj znane znamke tipa Maglite, kjer še dandanes za 120lm (!!!) svetilko želijo 60 eur in več :)
Nekaj strani nazaj sem tudi sam pisal o tem, kako kitajci nabijejo cene, samo da z rednimi popusti vzbudijo lažen vtis dobrega deala. Da niti ne omenjam bolj znane znamke tipa Maglite, kjer še dandanes za 120lm (!!!) svetilko želijo 60 eur in več :)
Master_Yoda ::
Mi je zal da nisem pocakal bi lahko to F1 za 10 eur dobil, sem pa narocil ta Convoy za cca. 14 pred mesecem, in se zdaj tudi ni prispela.
Je mocnejsa, in se baterijo lahko filas preko svetilke :(.
Tole zadnje se pa strinjam z Okapijem.
Maglite, led lesner, petzl, surefire... Takih nategov je polno.
Rear DVD collector!
JTD power!
JTD power!
Okapi ::
Recimo ravno malo prej je poštar prinesel eno pocensko, za 4 dolarje, z zumom in vgrajenim polnilnikom.
https://www.banggood.com/XANES-WT518-XM...
Nič posebnega, ampak dela. Razen za zbiratelje in ljudi s posebnimi potrebami je to to. Za novoletni srečolov bo ravno prava.
In se človek vpraša, kaj je tako posebnega na lučkah, za katere hočejo 10x (kot je običajno priporočena cena za takšne "osnovne" svetilke, kot je F1).
No, če/ko dobiš F1 ali kakšno njej podobno za 10 evrov, je seveda računica drugačna - je le toliko boljša, in bolje opremljena, da upraviči tistih 5 ali 6 evrov višjo ceno.
Nič posebnega, ampak dela. Razen za zbiratelje in ljudi s posebnimi potrebami je to to. Za novoletni srečolov bo ravno prava.
In se človek vpraša, kaj je tako posebnega na lučkah, za katere hočejo 10x (kot je običajno priporočena cena za takšne "osnovne" svetilke, kot je F1).
No, če/ko dobiš F1 ali kakšno njej podobno za 10 evrov, je seveda računica drugačna - je le toliko boljša, in bolje opremljena, da upraviči tistih 5 ali 6 evrov višjo ceno.
kody ::
Prelistal temo...videl ravno deal za F1...
Mislil....super...dobro darilo za bozicka...
Zdaj pa me zanima ce bo prisla do bozica...
In se seveda spomnil, zakaj sovrazim Gearbest...ker posiljajo ko se njim sprdne in ne ko narocis...
Mislil....super...dobro darilo za bozicka...
Zdaj pa me zanima ce bo prisla do bozica...
In se seveda spomnil, zakaj sovrazim Gearbest...ker posiljajo ko se njim sprdne in ne ko narocis...
Recimo ravno malo prej je poštar prinesel eno pocensko, za 4 dolarje, z zumom in vgrajenim polnilnikom.
Dej polnit baterijo pa pomeri voltažo ko bo polna.
Rear DVD collector!
JTD power!
JTD power!
Zato ker ponavadi čangšlang kitajsko vezje ne bo nehalo polnit pri 4.2V.
Samo zaradi lastne varnosti ;)
Samo zaradi lastne varnosti ;)
Rear DVD collector!
JTD power!
JTD power!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: koyotee ()
Master_Yoda je izjavil:
Mi je zal da nisem pocakal bi lahko to F1 za 10 eur dobil, sem pa narocil ta Convoy za cca. 14 pred mesecem, in se zdaj tudi ni prispela.
Nikar naj ti ne bo žal. Tale nova S2 (s XPL HI ledico, AR steklom, DTP copper star, smooth reflektor.... in dodatno opremo) je zelo spodobna svetilka, ter nadgradnja starih S2+ (XM-L2, OP reflektor).
Tudi tistemu "močnejša" ne nasedaj. Teh par deklariranih lumnov razlike, ki jih oko niti za zna ne, še daleč ni odločilnih. Če si pa vzel katero 8x7135 hladnejših barv, bi si pa skorajda upal trditi, da se ti bo zdela svetlejša kot napr. F1 4500-5000K.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Samael ()
perci ::
Vgrajen polnilc je zame kr pomembna zadeva. Ena stvar manj, ki jo moraš spakirat za dopust in ena stvar manj, ki se ti valja po mizi.
Ne, ne, S2 in S2+ oznaki tu ne pomenita kaj dosti. Vse klasične iz S serije (S2, S2+, S4, S5, S6, S7 ... ter meni osebno najbolj všečni S3 in S8) so si tam-tam. XM-L2 ledica in OP reflektor.
Je pa zadnje čase ven prišlo tudi nekaj novejših S2 in S2+ izvedb, napr. "siva" S2 Cree XPL HI, "srebrna" S2+ Cree XPL HI in pa že omenjena "desert tan" S2 Cree XPL HI - vse z XPL HI ledico, AR steklom, DTP copper star, smooth reflektorjem ...
Nekatere desert tan imajo tudi drugačen firmware (biscotti nameto 3/5), vendar ne te, ki jih prodaja gearbest.
Je pa zadnje čase ven prišlo tudi nekaj novejših S2 in S2+ izvedb, napr. "siva" S2 Cree XPL HI, "srebrna" S2+ Cree XPL HI in pa že omenjena "desert tan" S2 Cree XPL HI - vse z XPL HI ledico, AR steklom, DTP copper star, smooth reflektorjem ...
Nekatere desert tan imajo tudi drugačen firmware (biscotti nameto 3/5), vendar ne te, ki jih prodaja gearbest.
skico ::
Jst mam pri naročilu F1 iz Gearbesta napisano "Packed". Se pravi da sem en korak pred vami.. :) naročil sem pa par dni nazaj..
lp
lp
Klamzi ::
Tudi moja je danes "packed" ;)
@Samael, ampak vse so 7135 x 8, ki naj bi se kar močno grele... Imaš s tem kaj izkušenj?
@Samael, ampak vse so 7135 x 8, ki naj bi se kar močno grele... Imaš s tem kaj izkušenj?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Klamzi ()
Ja, to je res, 7135 x 8 se pri polni svetilnosti kar hitro segreje. Po drugi strani pa je v nasprotju z splošnim prepričanjem tu, da če rabim svetilko, naj ta dela na polno, pri dejanski uporabi teh mega svetilk (sam v jesensko-zimskem času uporabljam svetilko skoraj vsak delovni dan) to mnenje zmotno. 250 - 400lm svetlobe za posvetiti pot pred seboj, pa še nekaj dlje itd ... je vrh glave.
Drugo je seveda kakršna koli specializirana uporaba, pa še tu ... pri nas v službi (represivno varnostni organ) uporabljajo orjaške Streamlight stinger svetilke. Ne vem, če ta reč zmore 300lm vsega skupaj.
gregor ::
meni za F1 še vedno piše processing, naročil pa sem 30.10.
so pa mi vmes že poslali rdečo s2+
LP
so pa mi vmes že poslali rdečo s2+
LP
pierch ::
Jeee, meni tudi piše packed, za darilo bo tu.
BTW, a je to OK cena za F3? Ene par za otroke bi rabil. Je kakšn dodatna koda na voljo?
BTW, a je to OK cena za F3? Ene par za otroke bi rabil. Je kakšn dodatna koda na voljo?
Pierch
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: pierch ()
če je primerjaš z ceno f1 - 9,99 usd, potem ni dobra cena, če pa gledaš kot aaa lučko za otroke, pa je OK cena
kolikor se spomnim tudi s kodo ni bila za nižjo ceno
LP
kolikor se spomnim tudi s kodo ni bila za nižjo ceno
LP
Ja seveda, noces da si s 1000 lumni svetijo v oci...
Rear DVD collector!
JTD power!
JTD power!
ThinkPad ::
Jaz sem danes pri F1 dočakal Refunded, saj je bilo od 5.10. dalje samo Processing. Takrat je bila 17.17€
bosmla ::
Tudi jaz sem narocil F1 ze 26.8. (avgusta!!!) napisali so, da so poslali, prejel pa je nisem - cakal sem 2 meseca in sem dobil denar nazaj. Sem pa vmes narocil se eno in jo dobil v dveh tednih.
alkoo ::
Še en dokaz več, da so nesposobni. Moje naročilo je še vedno na "procesiranju". Že skoraj en mesec. Mi je žal, da sem se sploh registriral na GB. Do sedaj pozitivne izkušnje s Kitajci preko Ebaya, tale GB je pa čist druga pesem...
hunter01 ::
Še en dokaz več, da so nesposobni. Moje naročilo je še vedno na "procesiranju". Že skoraj en mesec. Mi je žal, da sem se sploh registriral na GB. Do sedaj pozitivne izkušnje s Kitajci preko Ebaya, tale GB je pa čist druga pesem...
Ne vem kaj se je v tvojem primeru zgodilo, ampak jaz res nimam nobene slabe izkušnje z njimi, pa že več let občasno kaj naročim pri njih.
impre ::
Kakšno je pa kaj mnenje o tejle bateriji? Ker bo F1 šla verjetno naprej, moram dodati tudi baterijo in za občasno uporabo bodočega lastnika bo verjetno čisto ok, ali pač ne? Nekaj poceni rabim... Še kakšni predlogi?
https://www.aliexpress.com/item/1PCS-10...
https://www.aliexpress.com/item/1PCS-10...
samo 2600 mah, to je za leto 2017 zelo malo, vsaj 3000, še bolje 3400 mah nabavi
razlike v cenah pa tudi niso astronomske
LP
razlike v cenah pa tudi niso astronomske
LP
5.11. Je šla pošiljka iz Pekinga v Slovenijo
Rear DVD collector!
JTD power!
JTD power!
Komu jo boš odtrgal? Oddana je bila 2.10. tako da je krivec china post.
Rear DVD collector!
JTD power!
JTD power!
Banggood-u
Kaj pa je pošta 1 mesec počela z njo, morda so jo testirali
Zadnje čase tudi GB ni več tako zanesljiv. V preteklosti sem dobil cca 15 dobav iz GB, vedno je prispelo v cca 3 tednih, brez komplikacij.
Sedaj pa F1 lučke ne pošljejo, čeprav jo imajo na zalogi - 836 kom
https://www.gearbest.com/led-flashlight...
Zelo čudno.
LP
Kaj pa je pošta 1 mesec počela z njo, morda so jo testirali
Zadnje čase tudi GB ni več tako zanesljiv. V preteklosti sem dobil cca 15 dobav iz GB, vedno je prispelo v cca 3 tednih, brez komplikacij.
Sedaj pa F1 lučke ne pošljejo, čeprav jo imajo na zalogi - 836 kom
https://www.gearbest.com/led-flashlight...
Zelo čudno.
LP
knap ::
jutri je velik dan na kitajskem
lučka f1 bo za 10 usd, se motim, bomo videli
imate načrt kaj nabavit?
LP
lučka f1 bo za 10 usd, se motim, bomo videli
imate načrt kaj nabavit?
LP
Ja bohve kok kosov bo po taki ceni, rusi z boti pokupijo vse v sekundi :)
Rear DVD collector!
JTD power!
JTD power!
impre ::
Kako hitro pa sploh osvežujejo cene in zalogo? Da ne bomo kakšne stvari že plačali in potem izdelka sploh ne bo več na zalogi...
Furbo ::
S ptt bodo še vseeno 10€ dobili za kos.
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC
daki1 ::
Katero svetilko se danes najbolj splača kupit?
Imam Convoy C8 rumena svetloba, Convoy S2+ bela svetloba, za hčerko(6 let) imam tole https://www.gearbest.com/led-flashlight...
Katero svetilko priporočate, da ima močan snop, usb polnjenje. baterije 18650. pa malih dimenzij
Ali so danes res toliko boljše cene in kaj vzeti za nekje 15-16EUR oz. največ za čimanj denarja.
Imam Convoy C8 rumena svetloba, Convoy S2+ bela svetloba, za hčerko(6 let) imam tole https://www.gearbest.com/led-flashlight...
Katero svetilko priporočate, da ima močan snop, usb polnjenje. baterije 18650. pa malih dimenzij
Ali so danes res toliko boljše cene in kaj vzeti za nekje 15-16EUR oz. največ za čimanj denarja.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: daki1 ()
Okapi ::
A prav vidim ceno...???
https://m.aliexpress.com/s/item/3282998...
A jo je kdo vzel? Jaz sem eno naročil.
OZZY ::
A prav vidim ceno...???
https://m.aliexpress.com/s/item/3282998...
A jo je kdo vzel? Jaz sem eno naročil.
Naročil 2x CW. Bolj za darilo kot zase.
Go with the flow.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: OZZY ()