Forum » Loža » Počene koščice v breskvah in nektarinah
Počene koščice v breskvah in nektarinah
jrtjtejtt ::
Ne vem koliko kupujete breskve in nektarine v trgovinah ampak večina tistih, ki jih kupim jaz ima razpočene koščice. Stvar je zelo nadležna, še posebej ko se začne koščica drobit in ne moreš normalno jest
Zanimivo je, da to opažam šele zadnje čase. Par let nazaj tega ni bilo, kar mamo pa domačega z lastnega vrta pa tako nikoli nima počenih koščic.
A kdo ve v čem je fora???
Zanimivo je, da to opažam šele zadnje čase. Par let nazaj tega ni bilo, kar mamo pa domačega z lastnega vrta pa tako nikoli nima počenih koščic.
A kdo ve v čem je fora???
Pyr0Beast ::
No idea ampak se tudi meni to pogosto dogaja.
Sicer te ko sem jih jel se še čuti zelenost noter saj niso čisto zrele.
Sicer te ko sem jih jel se še čuti zelenost noter saj niso čisto zrele.
Some nanoparticles are more equal than others
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
;-) ::
To se pa dogaja že odkar sem mali bil, meni pa je dobro da je tako ker je notranjost koščice tud za jest in zdrava.
Double_J ::
To se pa dogaja že odkar sem mali bil, meni pa je dobro da je tako ker je notranjost koščice tud za jest in zdrava.
Aha, še posebej ker je notri cianid...
Dve šivanki...
IceBoX ::
Namesto v supermarketih kupi breskve recimo pri prodajalcu ob cesti, ki večinoma prodajajo domače, slovenske proizvode, ne pa uvožene iz nevemkje. Moraš bit tud pripravljen plačati več
PacificBlue ::
Aha, še posebej ker je notri cianid...
Točneje amigdalin, ki v človeskem telesu razpade v cianid, benzaldehid in glukozo..
I’m out.
:3
:3
darkolord ::
Eh, prerežeš breskev na pol pravokotno na koščico (oz na stik polovic koščice) pa se jo da potem lepo vn pobrat....
Daren ::
Namesto v supermarketih kupi breskve recimo pri prodajalcu ob cesti, ki večinoma prodajajo domače, slovenske proizvode, ne pa uvožene iz nevemkje. Moraš bit tud pripravljen plačati več
Kupovati dražje na osnovi patriotizma je nesmiselno. Plača se kvaliteto ne pa dejstvo, da je prodajalcu ime Franc in ne Franck.
mr1two ::
itak da se raje ustavš, če vidš da ob cesti prodajajo... bolšga od tega ne morš kupt, bolše dobiš samo še, če robutaš
M-XXXX ::
Double_J ::
Točneje amigdalin, ki v človeskem telesu razpade v cianid, benzaldehid in glukozo..
In potem je to strupeno ali ne?
Dve šivanki...
opeter ::
Aha in koliko teh dejansko prodaja svoje domače izdelke?
Sicer pa, moralo bi biti celo ceneje kot v supermarketih, saj ne rabi dati računa, a?
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j
IceBoX ::
Nisem rekel da je treba tam kupiti zato ker so slovenci ali da so tisti njihovi domači proizvodi. Ponavadi so tiste breskve veliko bolj kvalitetne in tudi malo bolj dražje kot pa tiste, ki so v supermarketih, ki so pa večinoma uvožene.
jizzer ::
LOOOL Kake teme ustvarjate tu gor... :D
ONTOPIC: Men se to dostikrat zgodi že od malega... :) Nevem mogoče si ti to po 20ih letih jedo? :P
ONTOPIC: Men se to dostikrat zgodi že od malega... :) Nevem mogoče si ti to po 20ih letih jedo? :P
Nagi Bator ::
Morda so pocene, ker se to sadje pobira ne vem kje na pol zeleno
in potem bolj al manj prisilno kasneje dozori v zaprtih prostorih.
in potem bolj al manj prisilno kasneje dozori v zaprtih prostorih.
Steinkauz ::
Jah naše domače so zlo redko na pol preklane. Kot mulc pa tut kupljene nimam v spominu da bi ble napokane.
Pomoje je kaka agresivna sorta in raste hitreje kot bi "smela".
Pomoje je kaka agresivna sorta in raste hitreje kot bi "smela".
BigWhale ::
A dejta ga srat no, a ste ze vsi sklerozni al kaj? Pr teh letih?
Jest od kar se spomnim lahko kupis breskve/nektarine, ki imajo koscice pocene ali pa cele. Zakaj pride do tega nimam pojma ampak jaz sem take s pocenimi koscicami dobival ze kot otrok.
Ni vse zarota ... ;>
PS: Notranjos breskvine koscice je grenka in zanic. Marelica je druga stvar ... :)
Jest od kar se spomnim lahko kupis breskve/nektarine, ki imajo koscice pocene ali pa cele. Zakaj pride do tega nimam pojma ampak jaz sem take s pocenimi koscicami dobival ze kot otrok.
Ni vse zarota ... ;>
PS: Notranjos breskvine koscice je grenka in zanic. Marelica je druga stvar ... :)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: BigWhale ()
Bananovec ::
333333 ::
Mah to so že tud delali prej, recimo za primer. Ze kr nekaj casa nazaj so v Nemciji sprejeli ZAKON da nedozorele banane ne smejo biti skladiščene več kot 3 leta... kar pomeni da je banana ki jo kupis v Mercatorju lahko stara vec let! Glede banan je tako da jih poberejo zelene, skladiščijo (tudi do več let) in potem umetno dozorijo z acetilenom in ne vem cem vse se.. bi moral preverit tocni postopek se ne spomnim vec... in potem prodajo v trgovinah in mi vse to lepo pojemo :)
Tako da je mozno da z breskvami delajo kaj podobnega ali pa so izumli kaksno novo neumnost za vecji % proizvodnje in nizji strosek.. Kakorkoli že po moji logiki se naravno sama koščica v sadežu ne more poškodovat v takem % kot je to pri sadju ki ga kopujemo... kje pa so vzroki pa verjetno nikoli ne bomo vedeli lahko samo predvidevamo.
Tako da je mozno da z breskvami delajo kaj podobnega ali pa so izumli kaksno novo neumnost za vecji % proizvodnje in nizji strosek.. Kakorkoli že po moji logiki se naravno sama koščica v sadežu ne more poškodovat v takem % kot je to pri sadju ki ga kopujemo... kje pa so vzroki pa verjetno nikoli ne bomo vedeli lahko samo predvidevamo.
Spiritual
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: 333333 ()
D-PaX ::
od kdaj pa je to zdravo?
kolikor jaz vem vsebuje eno snov, ki povzroča raka
Paxy
Pyr0Beast ::
Kaj za vraga ? Banane 3 leta ? Pa saj že po enem mesecu vse segnije :o
Some nanoparticles are more equal than others
T0RN4D0 ::
Že od kar se spomnim so bile koščice v breskvah počene. Pa ne samo kupljene.
Sicer pa iz http://www.gjfreepress.com/article/2006...
"Split pit is a disorder that can affect up to 50 percent of the peaches harvested each year. High nitrogen fertilization, improper irrigation scheduling, and the number of fruit on the tree all influence the amount of split pit that occurs. Peach trees planted in the lawn where they receive more fertilizer and water have more fruit with split pit. Peach trees not pruned properly also experience this problem more frequently."
Sicer pa iz http://www.gjfreepress.com/article/2006...
"Split pit is a disorder that can affect up to 50 percent of the peaches harvested each year. High nitrogen fertilization, improper irrigation scheduling, and the number of fruit on the tree all influence the amount of split pit that occurs. Peach trees planted in the lawn where they receive more fertilizer and water have more fruit with split pit. Peach trees not pruned properly also experience this problem more frequently."
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.
333333 ::
Kaj za vraga ? Banane 3 leta ? Pa saj že po enem mesecu vse segnije :o
Google "storage banana controlled atmosphere"
and wonder :)
Spiritual
BlueRunner ::
Prej narobe. Če se ne pelješ skozi nasad breskev, kjer je pri cesti stojnica z breskvami, potem ne verjemi, da so to domače. Pa še pri teh potipaj, da ugotoviš, če je pred teboj hčerka lastnika nasada ali pa kar nekdo tretji.
Navada prenašanja ostankov iz veletržnic (če izgleda malo slabše je zagotovo zdravo) je prav množična, deklaracije pa se po poti čudežno izgubljajo. Bil bi resnično presenečen koliko "domačih proizvodov" in "domačih pridelovalcev" boš na takšni veletržnici srečal, ko kupujejo s/z in ga prenašajo na drugo stojnico, kjer se potem prodaja kot "dobro je, domače je".
jrtjtejtt ::
jst pa res ne pomnim, da bi blo tolko razpokanih breskev. včasih že, ampak sedaj pa skoraj vse, ki jih kupim.
guest #44 ::
Nam se tudi domače lomijo, ene ja ene ne. Mislim, da je to kr naravni proces, ker kako boš drugače spravu vn seme iz koščičnega ovoja?
Ciklamen ::
Če imaš srečo naletiš na pošiljko ki nima počenih koščic. Se mi je že zgodilo, da sem jih pojedel 10 čez dan pa so vse bile "dobre". Je pa res da večina ki sem jih nenazadnje letos pojedel imela počeno sredino, kar me nenormalno živcira.
- End of the Post ->
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Analiza drevesa (DNK)Oddelek: Loža | 4745 (3607) | cegu |
» | Rdeče banane. Kje kupiti v MB?Oddelek: Loža | 8095 (3860) | Matija82 |
» | Mandlji cianidOddelek: Znanost in tehnologija | 7090 (6131) | Okapi |