Forum » Programiranje » Access 2007 - pomoč
Access 2007 - pomoč
skyspy ::
Imam naslednji problem. V Accessu 2007 imam bazo podatkov s pregledom cen po storitvah. Cene se spreminjajo in sedaj bi rada, da bi mi access izračunal kakšna je razlika med novo in staro ceno in posledično tudi za koliko % se je neka cena povišala. Ali je to možno tudi z vrtilno tabelo? Imam naslednje tabele:
Tabela Cena:
- ID_cene
- ID_podjetja
- ID_storitve
- datum_uporabe
- Veljavna cena (potrditveno polje)
- Stara cena (potrditveno polje)
Tabela Podrobnosti o ceni:
- ID_cene
- ID_stroska
- znesek
- Enota mere
Če obstaja rešitev tudi v excellu se priporočam. Probala sem že na vse možne načine pa se nikakor ne morem spomnit kaj bi še lahko. naredim poročilo, kjer mi pokaže podatke o veljavnih cenah in podatke o starih cenah, ne znam pa izračunat to razliko.
Kakršna koli pomoč bi bila zelo dobrodošla.
hvala že vnaprej
Tabela Cena:
- ID_cene
- ID_podjetja
- ID_storitve
- datum_uporabe
- Veljavna cena (potrditveno polje)
- Stara cena (potrditveno polje)
Tabela Podrobnosti o ceni:
- ID_cene
- ID_stroska
- znesek
- Enota mere
Če obstaja rešitev tudi v excellu se priporočam. Probala sem že na vse možne načine pa se nikakor ne morem spomnit kaj bi še lahko. naredim poročilo, kjer mi pokaže podatke o veljavnih cenah in podatke o starih cenah, ne znam pa izračunat to razliko.
Kakršna koli pomoč bi bila zelo dobrodošla.
hvala že vnaprej
mastah ::
nova cena - stara cena pa dobis za kok se je podrazilo, potem pa za kok se je podrazilo deljeno z prvotno ceno krat 100 pa dobis procente. to je za excel
skyspy ::
saj, nova - stara cena ne bi bil problem, samo stara cena ima npr. 3 vrste stroškov nova pa 4 vrste stroškov. V bistvu me bolj zanima ta razlika med vrstami stroškov.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Cena nafte (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 19902 (13497) | krneki0001 |
» | Učinkovitost popustovOddelek: Loža | 5163 (1342) | Kenpachi |
» | kaj pomeni dvakrat več??Oddelek: Loža | 5456 (4355) | Matek |
» | Podrazitev gorivaOddelek: Loža | 1827 (1575) | @LOL |