Forum » Pomoč in nasveti » Particije...
Particije...
SamoBOSS ::
Imam naslednji problem. Do sedaj sem imel disk 1 razdeljen na dve particiji c in d. Dodal sem še en disk 2 in mi je naredilo naslednje particije stari disk c in e , novi disk d. Rad bi pa imel: stari disk c in d , novi pa particijo d. Uporabljam pa win 98se.Kako bi se to dalo urediti? Za odgovore se vam že vnaprej zahvaljujem..
LP Samo
LP Samo
McHusch ::
v win98se gredo particije vedno po tem vrstnem redu:
disk1 primarna, disk 2 primarna, disk 3 primarna, disk 1 logična, disk 2 logična, disk 3 logična
edina možnost to pošlihtat je, da nekako spremenis tisto podaljsano particijo na prvem disku v primarno (Partiton Magic)
disk1 primarna, disk 2 primarna, disk 3 primarna, disk 1 logična, disk 2 logična, disk 3 logična
edina možnost to pošlihtat je, da nekako spremenis tisto podaljsano particijo na prvem disku v primarno (Partiton Magic)
JLP ::
Najbol bi pa sploh blo, da bi Microsoft že ukinu te bedne črke za pogone pa kej bl pametnga namest tega uporabu. Al pa da bi saj med setupom imev možnost naštimat kera particija/CD-ROM... ma kakšno črko, ne pa da se OS neki sam neumno odloča.
Live long and prosper!
McHusch ::
sej v winnt/2k/xp je zadeva bistveno bolj fleksibilna, ker si lahko sam spreminjas oznake za diske in cdje kakor ces. edino boot particija mora bit vedno c
win9x je itaq zgodba zase
win9x je itaq zgodba zase
Zgodovina sprememb…
- spremenil: McHusch ()
JLP ::
Ja sej an u winXP/2k je že mal bol. Sam še vseen pa med setupom ne morš nč narest k je setup preveč omejen.
Live long and prosper!
CaqKa ::
jaz vem da se da command prompt zagnat v setupu.. če se pa z njim da particije mountat kak hočeš pa nevem...
nevem točno... v glavnem ko si v graficnem načinu se z kombinacijo mislim da shift+f10 priklice cmd... s katerim si lahko pol malo dire urediš že vnaprej.. pa take fore
če pa komu niso všeč pogonske črke za diske... jaz mam mountan disk v ntfsu na določen dir.. res je da c: in cdromi imajo pa še vedno črke... kaj češ.. meni je vredi sem se navadil tak.
nevem točno... v glavnem ko si v graficnem načinu se z kombinacijo mislim da shift+f10 priklice cmd... s katerim si lahko pol malo dire urediš že vnaprej.. pa take fore
če pa komu niso všeč pogonske črke za diske... jaz mam mountan disk v ntfsu na določen dir.. res je da c: in cdromi imajo pa še vedno črke... kaj češ.. meni je vredi sem se navadil tak.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Težave pri Inštalaciji Win MeOddelek: Pomoč in nasveti | 969 (845) | Lith |
» | Kako na nov naložiš win98 če maš zravn še winXP?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1868 (1645) | franc3e |
» | boot.iniOddelek: Pomoč in nasveti | 1877 (1671) | Red_Mamba |
» | Win 98 se, win xpOddelek: Operacijski sistemi | 1261 (1119) | duh |
» | Kako zamenjati črke pogonov ?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1576 (1352) | borinho |