» »

Pomoč pri napeljavi utp kablov

Pomoč pri napeljavi utp kablov

kopernik ::

Tole sem dal že na en drugi forum, ampak mogoče bo tukaj več odziva, ker je precej večja frekvenca forumašev ...

-------
Po stanovanju napeljujem utp kable v vsako sobo in v dve sobi mi je uspelo priti s foršpanom skozi kanale, v eno (do tiste je najdaljša pot) pa nikakor ne pridem skozi. Težava je ta, da sta od tk omarice do doze v zidu dva ostrejša zavoja, vsak na svoji strani ob prehodu iz stropa navzdol. In ko poskušam s foršpanom priti skozi iz ene ali druge strani, mi gre čez prvi zavoj, čez drugi, ki je v bistvu že na 90 % poti, pa ne.

Malo sem prebiral forume in verjetno je problem v temu, da imam en poceni kovinski foršpan za 15€, ki ni toliko primeren, saj se zvija, ko ga rineš po kanalu in dlje kot je zavoj, bolj se zvija. Tisti boljši foršpani pa so dokaj dragi (čez 100€), zato iščem nekoga, ki bi mi ga posodil. Torej, če je tukaj kakšna dobra duša, bi prosil za posojo. Pridem iskat in ga vrnem v enem dnevu. Tudi plačam za izposojo.

PaJo ::

Si mogoče poizkusil s plastičnim foršpanom, ki ima na začetku fedrasto konico, ki se upogiba glede na zavoj. Jaz slednjega imam in komot posodim, povej samo lokacijo.
Ne se preveč sekirat, rajši uživat:)

Hvala za pomoč, te kontaktiram v ponedeljek, da se zmeniva, če do takrat ne bom uspel dobiti kakšnega lokalnega majstra, ki bi mi posodil profi foršpan.

A. Smith ::

Če je tvoj foršpan res kovinski, ga zunaj poravnaj (še kdo naj ga prime, da bo šel res naravnost), pri koncu ga vpni v baterijsko vrtalko in počasi zavrti...
"Be professional, be polite,
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis

Ne gre. Pa ko se vrti, ga je zelo težko porivati v kanal, ker v rokah drsi.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Wifi domače omrežje

Oddelek: Omrežja in internet
302877 (1982) WiFo
»

Strgan UTP kabel v steni!?

Oddelek: Pomoč in nasveti
163173 (2371) Tomson
»

Kako spraviti kable v kanal v steni?

Oddelek: Omrežja in internet
139098 (7583) SeMiNeSanja
»

Električna napeljava (homemade ali strokovnjak?) (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7444528 (38659) smile-
»

Novogradnja, elektroinštalacije, kabli...

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
246385 (5931) LordTado

Več podobnih tem