Forum » Elektrotehnika in elektronika » utripanje LED diode
utripanje LED diode
braniakkk ::
Za v avto bi si naredil preprosto vezje, da bi lahko simuliral utripanje auto ALARMA z rdečo LED diodo,...Led dioda vklopljena npr. 1 sekundo nato 5 s nič nato spet 1 sekundo. Prosim če bi mi lahko kdo posredoval kakšen načrt, da bi si lahko zalotal.
braniakkk ::
ok ok, Bias samo te LED diode žmikajo s frekvenco 2 HZ, jaz bi pa potreboval frekevnco nekje 0,2 Hz!
Bias ::
ok ok, Bias samo te LED diode žmikajo s frekvenco 2 HZ, jaz bi pa potreboval frekevnco nekje 0,2 Hz!
No ne vem. Verjetno se najde tudi kaj primernejšega. Jaz sem imel neko tako zadevo v svojem prvem avtu, vezano na napajanje 12V, brez kompliciranja, lih toliko da je žmrkala rdeča ledica, in odganjala nepridiprave :)
hacker1997 ::
arduino mikro kontroler
lahko naprogramiraš kdaj led utripa in kdaj ne
je okoli 30 evrov
ampak najbolj se ti splača kupit eno utripajočo led
je okoli 30 evrov
kondezator ::
hacker1997 je izjavil:
arduino mikro kontroler
je okoli 30 evrov
Druga možnost poleg nemenske ledice je pa časovnik 555(8 pinski čip), na katerem se s pomočjo zunanjih elementov določi čas vklopa in izklopa.
Brane2 ::
Ma kakšen arduino neki.
Vzameš najmanjši PIC ali AVR mikrokrmilnik, ki ga najdeš, nanj povežeš LEDico, upor in blok kondi in napišeš in zapečeš še programček, ki bo to počel.
Evo ti link na majhni PIC10F200, ki ga dobiš v supermajhnem ohišju, cena bi pa tudi morala biti drobiž...
PIC10F200
Vzameš najmanjši PIC ali AVR mikrokrmilnik, ki ga najdeš, nanj povežeš LEDico, upor in blok kondi in napišeš in zapečeš še programček, ki bo to počel.
Evo ti link na majhni PIC10F200, ki ga dobiš v supermajhnem ohišju, cena bi pa tudi morala biti drobiž...
PIC10F200
On the journey of life, I chose the psycho path.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Brane2 ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Utripanje LED diodOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 5656 (5483) | Mikron |
» | utripanje lediceOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 5144 (4702) | Azrael |
» | Vandal switch (LED)Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 1219 (991) | Pyr0Beast |
» | Utripajoca LEDicaOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 1754 (1487) | Nejc Pintar |
» | led diodeOddelek: Hlajenje in modifikacije | 4687 (4353) | Pretorijanec |