Forum » Strojna oprema » Pokvarjena matična?
Pokvarjena matična?
guest #44 ::
Živjo,
situacija je sledeča: Dobil sem starejšo matično z nForce 3 čipovjem (ga k8ns) in nek procesor Athlon 64 mislim da 3200+ ter grafično GeForce 6600gt (AGP8x) in 512 rama (2x 256)
Problem pa tak: Računalnik se ni hotel zagnat z to konfiguracijo, ene 4x sem proval ga vpalit pa ni hotu. Pol sem vzel baterijo vn, mal počakal pa spet zagnal tokrat se je, ampak nek tranzistor na grafični mi je naredil mini kres v sobi. Grafična je imela tisti dodaten priklop za napajanje, zato sem ga kr vštekal. Sem 100% da so bli vsi kabli na pravem mestu.
Za poskus sem vzel en star geforce 1 (agp4x), pa še en RAM modul sem moral odstranit...zadeva je vpalila brez problemov. Delovala mi je tudi stabilno, čeprav nisem mel priklopljenega HDDja, zato sem bil le v "dos-u".
Čemu je botroval ognjemet na grafični?
Je možno, da matična zafrkava? Sicer imam samo šeeno AGP8x kartico, to je ta ki poganja moj računalnik, ampak se boljim stestirat, da mi ne bo poslalo v pekel tudi mojo.
BTW še preden sem prejšnji računalnik sestavil je bilo potrebno menjat PSU.
Je vreden riziko poskusa, za tistih 20-30% izboljšave hitrosti...čeprav računalnik uporabljam 99% za net?
Probably not...ampak vseen me firbec, vaše mnenje?
situacija je sledeča: Dobil sem starejšo matično z nForce 3 čipovjem (ga k8ns) in nek procesor Athlon 64 mislim da 3200+ ter grafično GeForce 6600gt (AGP8x) in 512 rama (2x 256)
Problem pa tak: Računalnik se ni hotel zagnat z to konfiguracijo, ene 4x sem proval ga vpalit pa ni hotu. Pol sem vzel baterijo vn, mal počakal pa spet zagnal tokrat se je, ampak nek tranzistor na grafični mi je naredil mini kres v sobi. Grafična je imela tisti dodaten priklop za napajanje, zato sem ga kr vštekal. Sem 100% da so bli vsi kabli na pravem mestu.
Za poskus sem vzel en star geforce 1 (agp4x), pa še en RAM modul sem moral odstranit...zadeva je vpalila brez problemov. Delovala mi je tudi stabilno, čeprav nisem mel priklopljenega HDDja, zato sem bil le v "dos-u".
Čemu je botroval ognjemet na grafični?
Je možno, da matična zafrkava? Sicer imam samo šeeno AGP8x kartico, to je ta ki poganja moj računalnik, ampak se boljim stestirat, da mi ne bo poslalo v pekel tudi mojo.
BTW še preden sem prejšnji računalnik sestavil je bilo potrebno menjat PSU.
Je vreden riziko poskusa, za tistih 20-30% izboljšave hitrosti...čeprav računalnik uporabljam 99% za net?
Probably not...ampak vseen me firbec, vaše mnenje?
- spremenilo: guest #44 ()
BALAST ::
Jaz si nebi upal na tej matični preizkušat dobre grafične. Zdaj če ti že deluje geforce1, res ne spremnijaj, ker lahko tudi čez noč crkne.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Piskanje in zaudarjanjeOddelek: Strojna oprema | 1491 (1058) | Robocop1 |
» | Grafična kartica Geforce Mx 440 (AGP 8x) - pomoč prosimOddelek: Pomoč in nasveti | 1492 (1356) | kixs |
» | AGP 4x DVIOddelek: Kaj kupiti | 888 (847) | ČIP 008 |
» | Izbira grafične glede na konfiguracijoOddelek: Strojna oprema | 1832 (1324) | Jan987 |
» | Navijanje Ti4200Oddelek: Navijanje | 1706 (1188) | Cranchi |