Forum » Strojna oprema » Samsung 17" 755DFX
Samsung 17" 755DFX
virtual_reality ::
A ima kdo monitor SAMSUNG 17" 755DFX in kako ste zadovoljni z njim.
"C makes it easy to shoot yourself in the foot. C++ makes it harder, but when you do, it blows away your whole leg."
- spremenil: alien-w ()
nodes ::
17" Samsungov DF monitor osebno ne bi priporočal, samo zaradi težav z geometrijo slike. 19" DF ima manj problemov.
NF
NF
PassTrough ::
Mam SAmsunga 757NF (natural flat) super zadovoljen !
Ravni ekran - brez optične varke - enkraten - zadovoljen, prej sej imel Philipsa 107T, pa mi ni žal da sem ga zamenjal, Samsung je samo za 3 jurje dražji je pa vsaj ta prav REAL FLAT Diamontron-Trinitron cev !
755 ti odsvetujem, jo ima prjatu !
lp Primož
Ravni ekran - brez optične varke - enkraten - zadovoljen, prej sej imel Philipsa 107T, pa mi ni žal da sem ga zamenjal, Samsung je samo za 3 jurje dražji je pa vsaj ta prav REAL FLAT Diamontron-Trinitron cev !
755 ti odsvetujem, jo ima prjatu !
lp Primož
Sycroft ::
ne vem kaj mate tolk proti temu monitorju, sicer se jaz ne vem kolk ne spoznam na to, lahko pa recem da je monitor super. raven ekran, lepa ostra slika, barve so super, v bistvu je vse super. sploh pa za 50k sit je monitor car. vsaj zame, za druge pa ne vem. pa nobenih problemov nimam z njim.
Marjan ::
Jaz imam monitor 757DFX, verjetno je isti le da podpira več ločljivosti in tudi 1024 pri 100Hz - na tem ga tudi laufam.
Folk ima res neki proti DFX cevem, men so prov v redu. Odločit se moraš med:
-> popolnoma raven NF ekran z ravno sliko in z dvema črtama (popačenje slike!!) za višjo ceno ali
-> popolnoma raven ekran DFX z navidezno ravno sliko brez dveh črt, za nižjo ceno
Jaz sem izbral drugo in mi ni žal.
Folk ima res neki proti DFX cevem, men so prov v redu. Odločit se moraš med:
-> popolnoma raven NF ekran z ravno sliko in z dvema črtama (popačenje slike!!) za višjo ceno ali
-> popolnoma raven ekran DFX z navidezno ravno sliko brez dveh črt, za nižjo ceno
Jaz sem izbral drugo in mi ni žal.
knut ::
Doma imam tak monitor - slika je v redu, zaslon pa niti pod razno ni raven, občutek ravne cevi da leča !! Kupi NF in ne nasedaj informacijam o "popačenju slike"...je pa res, da DFX da za plačano precej!
Lp!
Lp!
SAMSUNG 17" 755DFX slika ni slaba. Kriv rob ob strani te zna spravit ob živce. Take trapezaste slike še nisem videl (ravnega roba se ne da dobit z vsemi tistimi brezštevilnimi nastavitvami, razen če sliko razširiš za rob) in to pri dveh monitorjih, od takrat tega monitorja sploh nočem več videt. Lahko da sem imel smolo pri obeh primerkih, to naj povejo ostali. V Megahitu lahko pred nakupom monitor preizkusiš.
l-note ::
Jst mam tud 755 pa nisem še opazil "trapezaste" slike, se prav da bi bila ob robovih poševna.
Drugače pa morm rečt da sem zelo zadovoln z njim, kar se tiče barv, kontrasta, ostrine itd. No, pa tudi frekvenca ni slaba. Pri 1024×768 ga lahk laufaš tud na 100Hz, čeprav ne vem ali mu to kaj koristi, saj je tovarniška priporočitev 85Hz, za to resolucijo.
Drugače pa morm rečt da sem zelo zadovoln z njim, kar se tiče barv, kontrasta, ostrine itd. No, pa tudi frekvenca ni slaba. Pri 1024×768 ga lahk laufaš tud na 100Hz, čeprav ne vem ali mu to kaj koristi, saj je tovarniška priporočitev 85Hz, za to resolucijo.
Verjamem...
Računalnika sem naaročil v Mlacomu in bi bil čudež če ne bi bilo kaj narobe. (tokrat samo monitor)
Tip mi je po telefonu potem reku, da je to čisto normalno in naj vse skupaj raztegnem za rob.
naj ga kokjla brcne.
Res zadnjič..
Računalnika sem naaročil v Mlacomu in bi bil čudež če ne bi bilo kaj narobe. (tokrat samo monitor)
Tip mi je po telefonu potem reku, da je to čisto normalno in naj vse skupaj raztegnem za rob.
naj ga kokjla brcne.
Res zadnjič..
MadMax ::
nodes: 755DFX IMA definitivno slabso geometrijo kot 753DFX.
Vendar sploh ni katastrofalna, ce jo primerjas s kakim uber dragim Sonyjem. Ce upostevas se ceno, lahko popacenja zanemaris.
Je pa res, da smo eni pac perfekcionisti, ki se ne moremo locit od nasih starih monitorjev, ki imajo geometrijo primerljivo LCDju (Nokia 447F naprimer ), a konkurenca proizvajalce sili delat vse vecji shit.
Saj vem, poceni shit, pa vendar: pred 3 leti sem dal 130 kSIT za 17". Danes bi dal 400kSIT za 21 ali 22", a slika na novem ni niti blizu sliki na trenutnem monitorju.
Vendar sploh ni katastrofalna, ce jo primerjas s kakim uber dragim Sonyjem. Ce upostevas se ceno, lahko popacenja zanemaris.
Je pa res, da smo eni pac perfekcionisti, ki se ne moremo locit od nasih starih monitorjev, ki imajo geometrijo primerljivo LCDju (Nokia 447F naprimer ), a konkurenca proizvajalce sili delat vse vecji shit.
Saj vem, poceni shit, pa vendar: pred 3 leti sem dal 130 kSIT za 17". Danes bi dal 400kSIT za 21 ali 22", a slika na novem ni niti blizu sliki na trenutnem monitorju.
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.
Videl sem 753 in ta je dobil zlati monitor. Sam meni se je šlo za tistih 10 Hz. Itak,da jih meni ni potrebno gledat, sam ko grem mimo ali se spomnim me mal razjezi.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Katerega od naštetih monitorjev naj kupim?Oddelek: Kaj kupiti | 2087 (1644) | gappee |
» | Samsung 17" monitorOddelek: Kaj kupiti | 923 (818) | nodes |
» | Težave z geometrijo SAMSUNG755Oddelek: Strojna oprema | 791 (671) | HUDiR |
» | Samsung 757NF (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 4816 (3831) | Marjan |
» | Kateri monitor z ravnim zaslonom?Oddelek: Kaj kupiti | 2482 (1976) | Uporabnik |