» »

Six Core

Six Core

Ales47 ::

Gli sem videl, da na AGT-jevi strani ze so 6jedrniki naprodaj. Kaj menite, se splaca kupiti ze zdaj six core procesor? Men se zdi cist bedno, da bi zdaj npr moj phenom 2 x4 940 3ghz zamenjal z katerokolim six core procesorjem , ker dosti itak nebi pritobil fpsjev pri igranju iger ker ce npr gledam GTA IV benchmark, tam mi uporabi samo nekje 69% perfomance procesorja... Hocem povedat da se igre ne uporabljajo cisti Quad Core....

Vase mnenje?

BALAST ::

Človek ti se moraš podučit kakšen je smisel teh procesorjev. Ti niso namenjeni samo za računalniške igračkarje, ampak bolj za zahtevna preračunavanja.

AMD je ta procesor naredil bolj v tem smislu, da konkurira Intelu in ne samo da prepriča navdušence računalniških iger, ampak tudi večja podjetja, ki potrebujejo hitro računalniško procesiranje, fizičnih, kemičnih, podatkovnih, itd. podatkov. Sama cenovna politika v igračkarstvu je usmerjena na koeficient cene in zmogljivosti, medtem ko pri podjetniškemu trgu velja bolj koeficient cene in vzdržljivosti, ki pa je študija, ki šele po parih letih odda rezultate.

Intel je pač v prednosti, ker mu je predzadnja generacija procesorjev bolj uspela prepričat množico. AMD se pa trudi na vse moči, da bi z sedanjo njihovo tehnologijo osvojil trg z nizko ceno, da vidiš 6 jedrni procesor pod 200EUR v rokah igračkajev je pa še en dodaten plus, vsaj kar se propagande tiče.

bluefish ::

Kot je rekel BALAST, zaenkrat so tovrstni procesorji namenjeni resnejšim opravilo in povprečen uporabnik ali igralec ne pridobi nič, kar bi opravičilo nakup.

jRk0 ::

vecji falus pa ze :>
You fuck up once, you loose two teeth.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

računalnik ! (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
10310519 (8828) nightbird
»

Dober računalnik (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Kaj kupiti
17659954 (56907) Meizu
»

Koliko jeder potrebujete? (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Procesorji
6219334 (16463) noraguta
»

Računalnik do 1000€

Oddelek: Kaj kupiti
231446 (869) bluefish
»

AMD pokazal šestjedrnike

Oddelek: Novice / Procesorji
344782 (2793) Smeagol

Več podobnih tem