Forum » Izdelava spletišč » Forma za pošiljanje na email
Forma za pošiljanje na email
Kurzweil ::
Lep pozdrav...
Imam vprašanje, ki je sicer bolj amaterske narave, zato sem prepričan, da se bo tu našel kdo, ki mi bo znal pomagati...
Gre pa za vnosno formo, ki pošlje vnešene podatke na mail... koda pa je na tej strani
Forma je super izgleda, kot jo potrebujem, kaj pa je potrebno da se samo pošiljanje na željen email zgodi?
Kam v kodi bi naj to dal? Hvala za rešitev!
Imam vprašanje, ki je sicer bolj amaterske narave, zato sem prepričan, da se bo tu našel kdo, ki mi bo znal pomagati...
Gre pa za vnosno formo, ki pošlje vnešene podatke na mail... koda pa je na tej strani
Forma je super izgleda, kot jo potrebujem, kaj pa je potrebno da se samo pošiljanje na željen email zgodi?
Kam v kodi bi naj to dal? Hvala za rešitev!
Sem malo pobrskal, ampak vse kar se povečini našel je tale del kode, ki bi naj bil pod tagom FORM, ko je razloženo tudi na tej strani
hvala...
action="mailto:nekmail@gmail.com" method="POST" enctype="multipart/form-data" name="EmailTestForm">
hvala...
urosz ::
tole z action="mailto:nekmail@gmail.com" glih ne bo šlo najbolj
drugače pa preko forme / post metode zajameš podatke in jih recimo ob pomoči php s funkcijo mail() pošlješ na mail. prej pa moraš še nastaviti smtp nastavitve strežnika, na katerem teče php.
drugače pa preko forme / post metode zajameš podatke in jih recimo ob pomoči php s funkcijo mail() pošlješ na mail. prej pa moraš še nastaviti smtp nastavitve strežnika, na katerem teče php.
MrBrdo ::
urosz baje gre.. je blo že enkrat omenjeno v eni temi tu na S-T... čeprav ne vem če točno v taki obliki, naj pa bi delovalo brez posredovanja serverja in brez odpiranja email clienta. nisem probal, pač nekdo je trdil da se da :)
MrBrdo
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: MrBrdo ()
Gost ::
Zgoraj omenjeni postopek odpre samo default uporabnikovega email klienta in vnese naslov in sporočilo v okenca.
Seveda je zadeva popolnoma neuporabna, saj nekateri sploh nimajo email klientov nameščenih in potem ne deluje. Najbolje je s narediti s server side jezikom.
Seveda je zadeva popolnoma neuporabna, saj nekateri sploh nimajo email klientov nameščenih in potem ne deluje. Najbolje je s narediti s server side jezikom.
Aha, precej sta mi res lepo razjasnila, zanima me samo če je mogoče to formo, od katere sem podal link in je lepo poštimana s CSSom, implementirat s to .php skripto, mislim seveda na dokaj preprost način?
Nekak mi ne funkcionira, če kar pokažem kako zgleda:
To je HTML:
To pa PHP (sendmail.php), ki sem ga povezal kot si rekel Bluefish:
Ko dam na server in vse kupaj poženem lahko na tisti gumb pošlji pritiskam kolikor hočem a se nič ne zgodi...
To je HTML:
<form method="post" action="sendmail.php"> <div class="box"> <h1> </h1> <label> <span>Ime, Priimek:</span> <input type="text" class="input_text" name="ime" id="ime"/> </label> <label> <span>Naslov, Kraj:</span> <input type="text" class="input_text" name="naslov" id="naslov"/> </label> <label> <span>Telefon:</span> <input type="text" class="input_text" name="telefon" id="telefon"/> </label> <label> <span>Email:</span> <input type="text" class="input_text" name="email" id="email"/> </label> <label> <span>Naročam:</span> <textarea class="message" name="feedback" id="feedback"></textarea> <input type="button" class="button" value="Pošlji naročilo" /> </label> </div> </form>
To pa PHP (sendmail.php), ki sem ga povezal kot si rekel Bluefish:
<?php $ime = $_REQUEST['ime'] ; $naslov = $_REQUEST['message'] ; $telefon = $_REQUEST['telefon'] ; $email = $_REQUEST['email'] ; $feedback = $_REQUEST['feedback'] ; mail( "tuimammail@gmail.com", "Feedback Form Results", $ime, message, telefon, email, $feedback, "From: $email" ); header( "Location: http://www.slo-tech.com" ); ?>
Ko dam na server in vse kupaj poženem lahko na tisti gumb pošlji pritiskam kolikor hočem a se nič ne zgodi...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Kurzweil ()
KoMar- ::
$ime, message, telefon, email, $feedback,
Manjka ti znak za $ pred tremi spremenljivkami. Pa sploh ni prav narejeno... vrejetno hočeš te tri dat v string or something?
Še par opazk:
1. Bolje je $_POST namesto $_REQUEST
2. Direktno kucanje POST vrednosti v mail() kar vabi k mail injectionu
Zgodovina sprememb…
- spremenil: KoMar- ()
Če po pravici povem mi ni povsej jasno tisto, kar si citiral po nekem tutorialu sem naredil, nisem imel namena stringa narest, rad bi samo da dela, kako pa bi do tega prišel najlažje ?
KoMar- ::
Tu si poglej, kako se kliče mail(): http://si.php.net/manual/en/function.ma...
Potem pa malo zdrave pameti, pa bo
Potem pa malo zdrave pameti, pa bo
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | jquery in div-i (strani: 1 2 )Oddelek: Izdelava spletišč | 11455 (10193) | lisjak |
» | Magento - Sistem ne pošilja email-ovOddelek: Izdelava spletišč | 969 (788) | BlueBerry |
» | Kontakt phpOddelek: Izdelava spletišč | 1093 (954) | gnomee |
» | Spletna naročilnica (malce dinamike)Oddelek: Izdelava spletišč | 1733 (1563) | Tody |
» | [php] contact formOddelek: Izdelava spletišč | 1698 (1569) | fictionel |