Forum » Strojna oprema » Kateri RAM pomnilnik za star HP prenosnik?
Kateri RAM pomnilnik za star HP prenosnik?
SkyEye90 ::
Imam HP-jev prenosnik Compaq nx6125 kateri ima 384MB RAM pomnilnika. Mislim da ima 333MHz pomnilnik. Ker pa imam doma en star ram (2x512) iz drugega pc-ja, ki pa je ddr2 400MHz me zanima, ali ga lahko vstavim v ta prenosnik?
NA HP-jevi spletni strani sem našel te podatke:
* Standard - 256-MB, 512-MB, or 1024-MB 333-MHz DDR SDRAM; two SODIMM slots
* Maximum - Upgradeable to 2048-MB maximum (1024-MB SODIMM in slots 1 and 2)
Prosim za pomoč, ker se na te zadeve ne spoznam ravno najbolje :)
Zanima me še ali lahko računalnik uničim če preizkusim zadevo? Ali preprosto ne bo deloval in vstavim nazaj starega pa bo? Hvala
NA HP-jevi spletni strani sem našel te podatke:
* Standard - 256-MB, 512-MB, or 1024-MB 333-MHz DDR SDRAM; two SODIMM slots
* Maximum - Upgradeable to 2048-MB maximum (1024-MB SODIMM in slots 1 and 2)
Prosim za pomoč, ker se na te zadeve ne spoznam ravno najbolje :)
Zanima me še ali lahko računalnik uničim če preizkusim zadevo? Ali preprosto ne bo deloval in vstavim nazaj starega pa bo? Hvala
misek ::
Če imaš DDR2 rame potem jih niti vstaviti ne boš mogel. Pa RAMi morajo biti z prenosnik. V navadnih računalnikih so RAMi večjih dimenzij.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: misek ()
hojnikb ::
vzami stare ven pa jih nesi v trgovino pa ti nej dajo taprave, če misliš nove kupit, ker ti sigurn ne pašejo.
#brezpodpisa
Zgodovina sprememb…
- spremenil: hojnikb ()
SkyEye90 ::
Sej tisti stari so tudi od prenosnika, to vem da so manjši. Samo nisem pa vedel da so ddr in ddr2 drugačne dimenzije. Očitno bo potrebno res v nabavo novih (ali pa raje pc-ja) :)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Ali gre nadgradnja ... (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 3516 (2617) | jozerus |
» | Kako dati RAM v laptop (prenosnik)Oddelek: Strojna oprema | 5467 (4328) | Pyr0Beast |
» | Kje kupiti star RAM za prenosnik?Oddelek: Pomoč in nasveti | 4906 (4341) | Smukecc |
» | Ali je to mogoče???Oddelek: Strojna oprema | 1544 (1460) | VidKo |
» | Nadgradnja prenosnikaOddelek: Kaj kupiti | 1594 (1459) | trek@s |