Forum » Pomoč in nasveti » maksimalna odstopanja pri +12V?
maksimalna odstopanja pri +12V?
ZaphodB ::
MBM5 mi kaže pri +12V: 12.40V (low: 12.28, high 12.40, average 12.34) Ostale napetosti so normalne, razen v biosu mi kaže za +3VSB:3.4V
So to prevelika odstopanja oz. kakšna so maksimalna odstopanja? Je bolše odstopanje navzgor kot navzdol?
To je zdej ko sem zamenjal napajalnik za 250W (Meridian), prej sem mel 300W(Macase). Pri starem napajalcu je bilo +12V: 12.16-12.22. Zamenjal sem, ker je novejši tišji ;)
So to prevelika odstopanja oz. kakšna so maksimalna odstopanja? Je bolše odstopanje navzgor kot navzdol?
To je zdej ko sem zamenjal napajalnik za 250W (Meridian), prej sem mel 300W(Macase). Pri starem napajalcu je bilo +12V: 12.16-12.22. Zamenjal sem, ker je novejši tišji ;)
MadMax ::
Iz prakse:
+12V: 11-13 ni straha.
+3VSB, ki ga imas 3.4, pa tudi mirno spi, saj ni default 3 ampak 3.3V. Desetinka (ali dve) gor/dol brez skrbi.
Edine kriticne so +5 in +3.3V, kjer mi osebno ne bi bilo vsec, ce bi odstopalo vec kot .2-.3V. Raje vidim na vec, saj to pomeni, da ima napajalc se kaksen watt rezerve.
+12 pa raje vidim manjsi (npr. 11.3V), saj to spet pomeni rezervo v napajalcu.
5 in 3.3 sta stabilizirani v napajalcu, ostale (-5, +12 in -12V) pa se spreminjajo glede na obremenitev.
+12V: 11-13 ni straha.
+3VSB, ki ga imas 3.4, pa tudi mirno spi, saj ni default 3 ampak 3.3V. Desetinka (ali dve) gor/dol brez skrbi.
Edine kriticne so +5 in +3.3V, kjer mi osebno ne bi bilo vsec, ce bi odstopalo vec kot .2-.3V. Raje vidim na vec, saj to pomeni, da ima napajalc se kaksen watt rezerve.
+12 pa raje vidim manjsi (npr. 11.3V), saj to spet pomeni rezervo v napajalcu.
5 in 3.3 sta stabilizirani v napajalcu, ostale (-5, +12 in -12V) pa se spreminjajo glede na obremenitev.
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.
ZaphodB ::
Kako to misliš da 11.3V pri +12 pomeni rezervo v napajalcu?? Ali ni tako, da ob obremenitvi sistema, napetost, kvečjemu pade, ne naraste? Torej bi 12.3 pomenil rezervo ali kaj?
Ali je sploh pravilno govorit o neki 'rezervi' napetosti: napajalnik bi moral dovajat konstantne napetosti ne glede na povečano/zmanjšano obremenitev (do neke mere seveda).
Ali je sploh pravilno govorit o neki 'rezervi' napetosti: napajalnik bi moral dovajat konstantne napetosti ne glede na povečano/zmanjšano obremenitev (do neke mere seveda).
MadMax ::
Pa saj sem ti napisal, da sta 3.3 in 5V stabilizirani, ostale pa ne
Ce eno od teh dveh (ali obe hkrati) obremenis, se skladno s tem ostale napetosti povecujejo.
Razumes logiko?
Saj je simpl.
btw: nihce ni govoril o rezervi napetosti, ampak rezervi moci.
W (watt) pomeni moc
V (volt) pomeni napetost
Ce eno od teh dveh (ali obe hkrati) obremenis, se skladno s tem ostale napetosti povecujejo.
Razumes logiko?
Saj je simpl.
btw: nihce ni govoril o rezervi napetosti, ampak rezervi moci.
W (watt) pomeni moc
V (volt) pomeni napetost
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: MadMax ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Ultra Infinity (strani: 1 2 )Oddelek: Navijanje | 4196 (2938) | Boki_ |
» | Chiftek 420W spreminjanje voltaže (strani: 1 2 )Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 7103 (5715) | BigSexy |
» | moč napajalnikaOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 1790 (1588) | jest10 |
» | volt "-12" .... prevec??Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 1339 (1056) | morphling1 |
» | Antec ali Enermax?Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 3025 (1990) | tha_man |