» »

Spremljanje dogajanja na ekranu

Spremljanje dogajanja na ekranu

boss-tech ::

Rad bi nekaj naredil, pa še ne vem točno kako bi se tega lotil. Rad bi naredil program, ki bi mi spremljal del ekrana - zajemal sliko v realnem času - in ko bi bila slika enaka vzorčni, bi se izvedla neka akcija. Uporabil pa bi C#, vendar ne vem ali se bo to dalo izvest? Kaj menite.
http://tovornik.info

tomaz_sres ::

Tukaj je nekaj na to temo:

http://www.vikramlakhotia.com/Capturing...

dodati je treba samo shranjevanje prejšnjega stanja in primerjavo slik
oz. določenega izseka. Primerjava je opisana tu:

http://www.dreamincode.net/code/snippet...

T

boss-tech ::

Nekaj takega bi bilo dobro, je pa stvar v tem da je to sedaj na spletni strani in potem mora fokus biti na brskalniku in ne na programu.
Razen če bi stran kako dal v program in potem od tam preverjal?
http://tovornik.info

tomaz_sres ::

Kaj pa s kontrolo WebBrowser?


Ali pa s pomočjo WIN API

http://www.codeguru.com/csharp/csharp/c...

T

Zgodovina sprememb…

tomaz_sres ::

boss-tech ::

Sem probal tole ampak dela samo ob zagonu... ko pa se zažene timer pa crkne- kaže samo belo sliko:

   public Form1()
        {
            InitializeComponent();
            web1 = new WebBrowser();
            web1.Height = 1000;
            web1.Width = 700;
            web1.Navigate("http://www.site");
            web1.ScrollBarsEnabled = true;
            web1.ScriptErrorsSuppressed = true; 
            panel1.Controls.Add(web1);

            while (web1.ReadyState != System.Windows.Forms.WebBrowserReadyState.Complete)
                System.Windows.Forms.Application.DoEvents();
                 System.Threading.Thread.Sleep(1500);
             captureScreen();
            label1.Text = "start...";
           
            
        }

        private  void captureScreen(){
            while (web1.ReadyState != System.Windows.Forms.WebBrowserReadyState.Complete)
                System.Windows.Forms.Application.DoEvents();
            System.Threading.Thread.Sleep(1500);

            Bitmap bmp = new Bitmap(100, 100);
            this.web1.DrawToBitmap(bmp, new Rectangle(0,0,100,100));
            this.pictureBox1.BackgroundImage = bmp;
        }

        private void label1_Click(object sender, EventArgs e)
        {
            timer1.Enabled = true;
        }

        private void tick(object sender, EventArgs e)
        {
            captureScreen();
            label1.Text = label1.Text + ".";
        }
http://tovornik.info

Zgodovina sprememb…

tomaz_sres ::

Kaj točno pa primerjaš na tej internet strani?
Mogoče bi bilo lažje primerjati vsebino oz, del vsebine internet strani
prek recimo System.Net.WebClient-a in njegove OpenRead metode.

boss-tech ::

Gre za nek flash ... in bi rad spremljal nek del. Sedaj ob zagonu mi lepo shrani sliko, potem pa noče več
http://tovornik.info

Zgodovina sprememb…

boss-tech ::

tomaz_sres je izjavil:

Al pa tole:

http://www.c-sharpcorner.com/UploadFile...

T


Hvala. Sem uporabil tole in namesto da piše v fajl mi samo shrani v bitmap, tako da mi lepo osvežuje, sedaj pa grem delat naprej na primerjavi in ostalem. lp
http://tovornik.info


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Pomoč pri programu!

Oddelek: Programiranje
81319 (1177) Mitja Bonča
»

pošiljanje SMS C#

Oddelek: Programiranje
132960 (2453) Neon87
»

[VB] Komunikacija s serijskimi napravami

Oddelek: Programiranje
412199 (1473) mNeRo
»

[Visual C#] posodabljanje polja

Oddelek: Programiranje
111518 (1338) iggy1
»

Sortiranje podatkov v PHPju

Oddelek: Programiranje
81115 (965) poweroff

Več podobnih tem