Forum » Programiranje » Problem pri c++ programu
Problem pri c++ programu
kratos ::
Torej noče mi kompajlat tegale programa, problem je pri četrtem } iz zadnje strani, Opis problema: expected `while' before '}' token
#include<iostream> using namespace std; int pin = 1234; int stanje = 0; void izpisi_menu() { cout <<"1. Dvig denarja \n"; cout <<"2. Polog denarja \n"; cout <<"3. Izpis stanja \n"; cout <<"x. Konec \n"; cout <<"--------------------- \n"; cout <<"Vnesi ukaz: "; } void dvig() { cout<<"Vnesi znesek, ki ga zelis dvigniti: "; int znesek; cin >> znesek; stanje -=znesek; } void polog() { cout <<"Vnesi znesek, ki ga zelis poloziti: "; int znesek; cin >> znesek; stanje += znesek; } void izpis_stanja() { cout << "Stanje na racunu je: "<<stanje; } int main() { char ukaz; int vneseni_pin; cout <<"vnesi pin: "; cin >> vneseni_pin; if (pin==vneseni_pin) { do { izpisi_menu(); cin>>ukaz; switch (ukaz) { case '1': dvig();break; case '2': polog();break; case '3': izpis_stanja();break; case 'x': break; default: cout <<"neveljaven ukaz"; } } } else { cout <<"Napačen pin!"; } system("pause"); return 0; }
- spremenil: kratos ()
Senitel ::
do { //... } while universe_exists; // ??
Kot ti je že compiler povedal, ti manjka while.
BigWhale ::
roba87 ::
do { izpisi_menu(); cin>>ukaz; switch (ukaz) { case '1': dvig();break; case '2': polog();break; case '3': izpis_stanja();break; case 'x': break; default: cout <<"neveljaven ukaz"; } } while (ukaz != 'x');
To bi še bla ena rešitev.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: roba87 ()
Hvala za pomoč! :)
Edit: imam še eno uprašanje, kako bi tale bankomat najlažje naredil grafično v visual studio ? Moram na novo ves program napisat al lahko kako kopiram za vsak gumb posebej ? ker moje znanje v visual studiu je porazno :P
Edit: imam še eno uprašanje, kako bi tale bankomat najlažje naredil grafično v visual studio ? Moram na novo ves program napisat al lahko kako kopiram za vsak gumb posebej ? ker moje znanje v visual studiu je porazno :P
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kratos ()
boogie_xlr ::
V visualu bi stvar izgledala malce precej drugače, ker so objekti in bi se metode izvajale recimo ob kliku na gumb.
Vbistvu bi tiste funkcije (dvig, polog, izpis_stanja) lahko kopiral v metode click od gumbov.
Vbistvu bi tiste funkcije (dvig, polog, izpis_stanja) lahko kopiral v metode click od gumbov.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: boogie_xlr ()
To kje obstaja kakšen tutorial kako bi lahko to naredu oz. če je kdo pripravljen mi pomagat to spisat ? brez tistega dolgega učenja visual studia ? :)
DuleKrtola ::
Na youtube maš velik tutorialov v HD, tako da je koda berljiva za prepisat, pa ponavadi je še audio komentirano zraven. Pogooglaj "c++ calculator", "notepad",... Visual studi ni tak baubau :)
BigWhale ::
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | c napaka .c:4:1: error: expected identifier or '(' before '{' tokenOddelek: Programiranje | 1928 (1501) | MrStein |
» | Java zvezdice - malo drugačeOddelek: Programiranje | 2309 (2111) | Leyla_ |
» | [Java] Kako filtrirati, katera števila lahko vpišeš?Oddelek: Programiranje | 2071 (1773) | fiction |
» | c++ in linux/windowsOddelek: Programiranje | 1715 (1591) | rapvirus |
» | C++ & XPOddelek: Programiranje | 1663 (1270) | Exilian |