» »

Java zvezdice - malo drugače

Java zvezdice - malo drugače

Leyla_ ::

imam problem pri programčku z zvezdicami v javi. rabim samo namig kako dosežti, da te program ponovno vpraša kater lik želiš. primer - zažene se:
1 - pravokotnik
2 - kvadrat
...

izberemo možnost, prikaže se lik z zvezdicami in programček se konča ali se pa metoda (lik, ki smo ga izbrali z vpisom številke), ki smo jo izbrali nadaljuje v neskončnost. ne znam pa narediti, da bi se ponovno zagnala main metoda, se pravi da bi ponovno lahko izbirali med liki. lahko kdo pomaga?
poskusila sem tudi s switch, for in if zankami. ali delam kaj narobe ali pa ne razmišljam v pravi smeri. hvala za vsak odgovor!
  • spremenila: Leyla_ ()

SmeskoSnezak ::

Ne, ne... "main" ne moreš klicati. Naredi funkcijo, ki ti kliče "Meni/Izbira". To pomeni, da c/p tisto, kar ti da izbiro v funkcijo, main pa napišeš malce drugače. Naj ti kliče funkcijo "Meni/Izbira", v tej funkciji pa še potem dodaš 3,4,... pač zadnjo cifro za izhod iz programa.
@ Pusti soncu v srce... @

Tutankhamun ::

void narisilik (int lik)
{
...
}

int prikazimeni ()
{
...
   if (exit)
       return 0;
   else
       return izbira;
}

main ()
{
    int ret;
    while (ret = prikazimeni ())
    {
         narisilik (ret);
    }
}


Evo sam tko prikazan...
AMD Phenom QUAD 9950 Black Edition, 8GB

t3hn0 ::

predvidevam da za lab vaje v petek? :) ce ti metoda za branje ni jasna, potem sorry ;)

public static void main(String[] args) {
int n = 0;
while( ( n = BranjePodatkov.preberiInt()) > 0 ){
// se vrtis v zanki
}
}
^.^

Leyla_ ::

mi je jasna metoda branja :) bom poskusila. hvala za nasvete!

<b>klima</b> ::

Evo, sam osnovno strukturo ti podajam (rešitev je seveda poljubno mnogo)...
Kodo za izpis posameznega lika pa prepuščam tebi...

public class Zvezdice{
public static void main(String[] args){

int id = 1;

while(id != 0){
System.out.print("Identiteta lika: ");
id = BranjePodatkov.preberiInt();


if(id == 1){
System.out.print("Vodoravna stranica: ");
int stranicaP1 = BranjePodatkov.preberiInt();
System.out.print("Navpicna stranica: ");
int stranicaP2 = BranjePodatkov.preberiInt();
izpisiPravokotnik(stranicaP1, stranicaP2);
}
if(id == 2){
System.out.print("Stranica: ");
int stranicaK = BranjePodatkov.preberiInt();
izpisiKvadrat(stranicaK);
}
if(id == 3){
System.out.print("Stranska stranica: ");
int stranicaT = BranjePodatkov.preberiInt();
izpisiTrikotnik(stranicaT);
}
if(id == 4){
System.out.print("Stranica: ");
int stranicaR = BranjePodatkov.preberiInt();
izpisiRomb(stranicaR);
}
System.out.println();
}

}

public static void izpisiPravokotnik(int vStranica, int nStranica){
//koda za izpis pravokotnika
}

public static void izpisiKvadrat(int stranica){
//koda za izpis kvadrata
}

public static void izpisiTrikotnik(int stranica){
//koda za izpis trikotnika
}

public static void izpisiRomb(int stranica){
//koda za izpis romba
}
}

Zgodovina sprememb…

SmeskoSnezak ::

Pa kaj ji pomaga koda, če ne zna razmisliti, kako rešiti težave? Mislim, ej... dobro je, da ji poveš v besedah, kako se naj naredi, sprogramira pa naj sama. Saj se bo ravno s tem še največ naučila. Recimo, da jo učitl al profesor vpraša, kaj pomeni ker ukaz al pa kaj naredi ker del kode. Kako bo znala to razložit, ko pa je kodo skopirala? Razn, če se bo šla piflat in preverjat kodo ter kaj vsaka vrstica naredi posebej.

Pa tud na splošno je ta način bolj priporočen, ne samo za pomoč njej! Razn, če se tak radi ljudje piflajo pa dejansko nič naučijo...

v bistvu bi lahk to v novo temo dal :)
@ Pusti soncu v srce... @

<b>klima</b> ::

Ravno zato sem spustil kodo za posamezen izpis lika, da bo Leyla sama napisala in se kaj naučila... Podal sem ji le eno od možnosti za realizacijo problema, s katero si bo mogoče pomagala, mogoče pa tudi ne. Pač eni radi pomagamo...

Leyla_ ::

kodo za like imam. tud programček napisan. problem je bil samo v tem, da ko izberem določen lik (vpišem 1, 2, 3, 4), se metoda za ta lik izvede, program pa konča. hotela sem, da se ponovno zažene izbor, kjer izbereš drug lik, ali pa z 0 program končaš.
rešitev - metode, ki sem jih imela, sem morala razbiti na več metod. prej sem delala samo v visual basic, ki mi je še vedno mnogo enostavnejši. java pa niti konzolnim programčkom ni preveč podobna.
skratka, hvala klima. sem dobila idejo od tebe :)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

[java] Osnovna vprašanja

Oddelek: Programiranje
372458 (1465) killa bee
»

[Java]Pri obratu stevila mi prva cifra zgine

Oddelek: Programiranje
121034 (855) Robi182
»

[Java] vprašanja

Oddelek: Programiranje
71298 (1298) tx-z
»

Vmesnik v Javi

Oddelek: Programiranje
142123 (1906) Camel
»

[JAVA] Ustvarjanje polja objektov

Oddelek: Programiranje
122026 (1926) Sahel

Več podobnih tem