» »

Programiranje biosa

Programiranje biosa

petrcek ::

nekako mi je uspelo zdriblat bios;(( zdej pa mašina noče več startat. A mogoče kdo ve, kje je kakšen majster, ki bi mi čip sprogramiral? help me, please :\

eprom ::

Najprej moraš napisat kakšno plato imaš. Potem pa ti bomo lahko verjetno pomagali

Plata je MSI-jeva MS-6163 PRO, bios je AWARD-ov. Čip bios-a je Winbond W29C020. To je to....:)

JP ::

Kaj si hotel povedati s tem: "zdriblat".
A si v njem kaj spreminjal, si ga flashal, odtrgal iz plate....
Malo razloži!?

:)
Lp by JP

Zadeva je taka. Flashal sem bios z napačno verzijo software-a, zdaj pa računalnik sploh ne zalaufa več. Tud ne pride tolk daleč, da bi lahko zagnal računalnik s kako disketo, ampak se že prej ustav. Probal sem že marsiktero stvar, ki sem jo našel na forumu, pa ni nič bolše. verjetno bo trebo bios na novo sprogramirati s programatorjem.:\

McKinda ::

Če boš nesu na servis bodo verjetno nardil nasledn postopek:
Dal bodo druh BIOS not, pržgal računalo in med tem ko bo prižgan bodo zamenal nov BIOS s tvojim tastarim in ga flashal...
To so men nardil...Na srečo mam veze u servisu drgač bi kr plaču :D
Ali G IN DA HAUS!!

kokoon ::

tudi jaz sem ze slisal iz prve roke, da je to resitev. najdes bios chip enak tvojemu (delujoc), z njim startas tvojo masino, potem ga (med delovanjem!) potegnes ven, das noter tvojga in flashas s tapravim. mej je to u ibr freakish in bi to probal samo, ce bi se prej ze poslovil od plate pa procesorja pa usega kar je gor :)
sej loh da sem prevec presran, sam men so se ze dogajale cudne reci :D

McKinda ::

Presran sem bil tut jest k sm zvedu kaj mi kolegi nameravajo delat s plato :D ...
In jest grem stavt da če bo nesu na servis da bo njegova plata doživela isto..
Če pa se bo tega lotu sam:D , pol mu pa svetujem, da ko deva BIOS dol da nej bo EXTREMNO previdn s konektrorči in vsemi zadevcami,če se kej odlom bo mogu specialc iz varjenja ratat al pa kupt novo plato.

JP ::

Petercek!
Lahko probaš sam, samo s tem tudi malo reskiraš.
Servis bo treba plačat, če nimaš vez, delovalo pa ti bo ziher, tako da odloči se sam.
Če pa boš delal sam se ga ne loti s kladivom in kombinirkami (previdno!)

Lp by JP

Zgodovina sprememb…

• spremenil: JP ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Abit NF7-S, pokvarjen BIOS

Oddelek: Pomoč in nasveti
71068 (929) WeeZard
»

TEAC W540E Problem z odpiranjem???